Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Ελληνoρθόδοξη Πόλη της Συρίας Σαφίτα.



 Αγωνιώδεις εκκλήσεις αυτοπτών: ”το Ισραήλ επιτίθεται με πυραύλους τώρα στη πόλη μου Σαφίτα! O Θεός να προστατεύει τους πολίτες της!” Χτύπησαν και στα περίχωρα Ταρτούς και Μασιάφ (Χάμα) στόχευαν και το επιστημονικό κέντρο!


Γράφει η Ελληνορθόδοξη κάτοικος της πόλης Ρούλα Ηλία Ναντούρ:
”Φωτογραφίες από ζημιές σε σπίτια πολιτών της Σαφίτα μετά την επίθεση του Ισραήλ.

Το Ισραήλ επιτίθεται στην πόλη μου στη Σαφίτα τώρα με πυραύλους
Ο Θεός να προστατεύει τους πολίτες της Safita🙏😢
Το Ισραήλ επιτίθεται στην πόλη μου Σαφίτα τώρα με πυραύλους” Σύμφωνα με άλλη μαρτυρία κατοίκου της πόλης για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί χτύπησαν στο κέντρο της πόλης. Η Σαφίτα με κατά πλειοψηφία ελληνορθόδοξο πληθυσμό είναι η πιο ασφαλής πόλης της Συρίας. Δεν την έπληξαν ούτε οι ισλαμιστές τρομοκράτες. Είναι ιστορική πόλη θέρετρο 33.000 κατοίκων. Έδρα ομώνυμης Ελληνορθόδοξης Επισκοπής!

Σημαντικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τους πυραύλους. Σημειώθηκαν και σοβαρές υλικές ζημιές σε κατοικίες.

οι Ιρανικές βάσεις στη Σαφίτα!!

Ο ανταποκριτής του SANA αναφέρει από Χάμα ότι η αεράμυνα αναχαιτίζει αντίπαλους στόχους στο Μασιάφ. 15 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στην περιοχή Μασιάφ. Πολλοί πολίτες μεταξύ τραυματιών.
Ισχυροί ήχοι κι εκρήξεις ακούγονται σε διάφορες παραθαλάσσιες πόλεις..
όπως και στην ύπαιθρο των Derikesh, Safita, και Masyaf..Τα παιδιά σε Μασιάφ και Σαφίτα είναι τρομοκρατημένα. Δεν είναι επίθεση είναι πόλεμος…Είναι ένας μονομερής πόλεμος που έχει κηρύξει το Ισραήλ κατά της Συρίας προκαλώντας συνεχή προληπτικά χτυπήματα ευρισκόμενο υπό καθεστώς ασυλίας από τη διεθνή κοινότητα ως αληθινός περιούσιος.

Το δόγμα του περιούσιου πόσο διαφέρει από αυτό της Αρίας Φυλής; Στο 2023….

Safita

Τα συστήματα αεράμυνας απέκρουσαν μια ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο τα περίχωρα των δύο πόλεων Χάμα και Ταρτούς και κατέρριψαν την πλειοψηφία των επιτιθέμενων πυραύλων.

Σε δήλωση στο SANA, μια στρατιωτική πηγή ανέφερε: «Συστήματα αεράμυνας σήμερα στις 7:15 μ.μ. απέκρουσαν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από τη θάλασσα νοτιοδυτικά της επαρχίας Ταρτούς και κατέρριψαν την πλειοψηφία των πυραύλων που στόχευαν τα περίχωρα των δύο πόλεων. της Χάμα και της Ταρτούς».

στο δρόμο που συνδέει Massyaf με Mahrouseh

Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους των χωριών του Masyaf ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί το βράδυ. Και συνέστησαν στους κατοίκους της πόλης να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους καθώς εκρήγνυνται οι πύραυλοι και διασκορπίζονται επικίνδυνα τα θραύσματα. Επλήγη αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή.


Μασιάφ

dimnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου