Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Iskander σκότωσε ακαριαία 200 Ουκρανούς και τu-22M3 ισοπεδώνουν τις βάσεις των μαχητικών που φέρουν AGM-88A

 

Σφοδρούς 24ωρους βομβαρδισμούς εξαπέλυσε η ρωσική Αεροπορία με αφορμή της Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 εξαπέλυσαν πυραύλους Kh-22 εναντίον στρατιωτικών αεροδρομίων.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Ρώσοι κατέστρεψαν τη βάση της 831ης ταξιαρχίας τακτικής αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Mirgorod, στην περιοχή Πολτάβα χρησιμοποιώντας πυραύλους Kh-22. Οι πύραυλοι Kh-22 είναι ικανοί να φτάσουν ταχύτητες άνω των 4.000 km/h.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, οι Ρώσοι προσπάθησαν να καταστρέψουν τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και φέρουν τους αμερικανικούς πυραύλους αντιραντάρ AGM-88A.  Πρόκειται για τα 4 ειδικά τροποποιημένα MiG-29. Είναι άγνωστο αν οι Ουκρανοί τα διέσωσαν.

Τρεις περιοχές της Ουκρανίας, η Poltava, το Νικολάεφ και το Ντνιπροπετρόβσκ, δέχτηκαν σφοδρές αεροπορικές επιδρομές. Η Ουκρανία αναφέρει πως τα ρωσικά μαχητικά απογειώθηκαν και από βάσεις της Λευκορωσίας.

200 νεκροί Ουκρανοί – Κτύπημα Iskander σε σιδηροδρομικό σταθμό 

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση με Iskander εναντίον σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή Dnipropetrovsk, σκοτώνοντας περισσότερους από 200 Ουκρανούς στρατιώτες που κατευθύνονταν προς το Ντονμπάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.

«Ως αποτέλεσμα ενός άμεσου χτυπήματος από πύραυλο Iskander σε στρατιωτικό κλιμάκιο στον σιδηροδρομικό σταθμό Chaplino στην περιοχή Dnipropetrovsk, περισσότεροι από 200 στρατιώτες της εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και 10 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν στο δρόμο προς τη ζώνη μάχης στο Ντονμπάς», είπε ο Konashenkov σε ενημέρωση την Πέμπτη.

«Παράλληλα, ένα πυραυλικό χτύπημα υψηλής ακρίβειας από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις στην περιοχή του οικισμού Novy Bug, στην περιοχή του Νικολάεφ, κατέστρεψε το διοικητήριο της ομάδας Kakhovka των ουκρανικών στρατευμάτων. Σκοτώθηκαν 64 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και επτά μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», δήλωσε επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως σκοτώθηκαν απλοί πολίτες.

Bίντεο: Ρώσος ορθόδοξος αξιωματικός του πυροβολικού του 6ου Συντάγματος των Κοζάκων κάνει τον σταυρό του και δίνει εντολή για ομοβροντία MLRS κατά ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων. Αφιερώνει το κτύπημα στην Daria Dugina, και συγχαίρει την Ουκρανία για την “Ημέρα Ανεξαρτησίας”.

Η Ουκρανία έχασε οκτώ μαχητικά – Βομβαρδισμός αεροδρομίων σε Πολτάβα και Δνείπερο  

Παράλληλα, ο ρωσικός Στρατός επιτέθηκε σε στρατιωτικά αεροδρόμια στις περιοχές Πολτάβα και Ντνεπροπετρόβσκ, καταστρέφοντας οκτώ μαχητικά της ουκρανικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα όπλα υψηλής ακρίβειας των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων έπληξαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο Μίργκοροντ, στην περιοχή Πολτάβα, καταστρέφοντας πέντε μαχητικά αεροσκάφη της ουκρανικής αεροπορίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ σε ενημέρωση την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, ένα Su-27 και ένα Su-24 καταστράφηκαν ενώ άλλα δύο Su-27 και ένα Su-24 υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Η απώλεια του εχθρού σε ανθρώπινο δυναμικό ανήλθε σε 30 στρατιώτες, είπε ο Konashenkov.

«Στην περιοχή του Ντνιπροπετρόβσκ, ως αποτέλεσμα ενός πλήγματος υψηλής ακρίβειας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ντνέπρ, καταστράφηκαν ακόμη τρία αεροσκάφη της ουκρανικής αεροπορίας», είπε ο Κονασένκοφ.

Κτυπήθηκε ο κόμβος της Shepetovka 

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Shepetovka και στο Nikolaev χτυπήθηκαν από επιδρομές των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων

Στο χωριό Shepetovka, στην περιοχή Khmelnytsky, όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις για την επισκευή τεθωρακισμένων όπλων και MLRS, συμπεριλαμβανομένων και των δυτικών.

Η Shepetivka είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών της Ουκρανίας. Αρκετοί αυτοκινητόδρομοι συγκλίνουν στην πόλη (συμπεριλαμβανομένων κατευθύνσεων προς Ternopil, Rivne, Zhytomyr και Khmelnitsky) και αρκετές σιδηροδρομικές γραμμές, μία από τις οποίες χρησιμοποιείται συνεχώς για την παροχή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από τις χώρες του ΝΑΤΟ στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Αρκετές ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στη Shepetivka, συμπεριλαμβανομένου του 11ου συντάγματος αντιαεροπορικών πυραύλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο κύριος οπλισμός του οποίου είναι το σύστημα αεράμυνας Buk-M1.

Η ουκρανική πλευρά ισχυρίζεται ότι τα χτυπήματα σε αντικείμενα στη Shepetovka πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά αεροσκάφη που απογειώθηκαν από αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

Υπόλοιπα κτυπήματα του ρωσικού Στρατού

-Στην πόλη Zaporozhye χτυπήθηκαν οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου Iskra, στα οποία πραγματοποιούνταν η επισκευή των σταθμών ραντάρ αεράμυνας και αντιπυροβολικού.

-Καταστράφηκαν επίσης τα κτίρια του εργοστασίου επισκευής αεροσκαφών Migremont, όπου γινόταν η αποκατάσταση του εξοπλισμού της αεροπορίας της Ουκρανίας,.

Η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό συνεχίζουν να χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταστράφηκαν επτά θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές: Velikomikhailovka στην περιοχή Dnipropetrovsk, Nikolaev, Artyomovsk, Pereezdnoye, Kaleniki, Soledar και Poltavka στην περιοχή Zaporozhye, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό και ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό σε 149 περιοχές.

-Επιπλέον, τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν στις περιοχές Gulyaypole, Krasnaya Gora, Zmiev , Zhovtneve καθώς και μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό στην περιοχή του οικισμού Golitsinove στο Νικολάεφ.

-Κατά τη διάρκεια της μάχης κατά του πυροβολικού καταστράφηκαν δύο διμοιρίες Grad στις περιοχές των οικισμών Artemovskoye και Sukhaya Balka, καθώς και τρεις διμοιρίες D-30 σε θέσεις βολής στις περιοχές Novgorodskoye, Veseleye, Evgenovka.

-Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές των οικισμών Kamenka, Urozhaynoye, Vasylivka, Zeleny Gay  και Kamysh-Zarya, στην περιοχή Zaporozhye.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, η ρωσική επίθεση συνεχίζεται επίσης με επιτυχία. Σύμφωνα με το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα, το 75% της Maryinka έχει ήδη τεθεί υπό τον έλεγχο των συμμαχικών δυνάμεων. 

Η περιοχή Kodema έχει αποκλειστεί από τρεις πλευρές , οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν σε “λαβίδα” το επίλεκτο 214 τάγμα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας «OPFOR» και το καταστρέφουν συστηματικά. Στην περιοχή Artemovsk, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν στο Zaitsevo, το οποίο είναι ένα σημαντικό αμυντικό κέντρο στα περίχωρα της πόλης.

Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών στις περιοχές Σλαβιάνσκ και Κονσταντίνοβκα, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 200 Ουκρανοί από την 81η Αεροπορική και την 95η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Εφόδου. Το 2ο τάγμα της 66ης ταξιαρχίας έχασε τη μαχητική του ικανότητα λόγω μεγάλων απωλειών και εγκατέλειψε τις θέσεις του στην περιοχή Novomikhailovka.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου