Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ.


Andrei Martyanov /Réseau International/10 /7/21.







Ο Πέπε Εσκομπάρ έχει γράψει ένα αξιόλογο άρθρο για το Αφγανιστάν και έχει την εμπειρία να το κάνει, καθώς  έχει περάσει πολύ χρόνο στην περιοχή και τη γνωρίζει εξαιρετικά καλά. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Πέπε αποκαλεί το εξαιρετικό άρθρο του ως εξής:

« Μια στιγμή Σαϊγκόν στο Ινδουιστικό Κους. Οι ΗΠΑ πρόκειται να έχουν το δικό τους δεύτερο Βιετνάμ, που επαναλαμβάνεται ως φάρσα σε μια άτακτη υποχώρηση από το Αφγανιστάν ».

Διαβάστε το, έτσι γίνεται η Αληθινή  δημοσιογραφία.

Αλλά είμαι λυπημένος, πολύ λυπημένος γιατί ο άνθρωπος εδώ πιο κάτω μας άφησε πολύ νωρίς.Ο Σπίγνιου  Μπρεζίνσκυ και ένας άνδρας που υποτίθεται πως ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, το 1981. Ο πρώτος έκανε τόσα για να  καταστρέψει τη ζωή τόσων ανθρώπων, από το Αφγανιστάν στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στην πρώην Σοβιετική Ένωση που πολύ θα ήθελα να τον ‘εβλεπα αντιμέτωπο με την σημερινή κατάσταση.

Ντόχα, 8 Ιουλίου –RIA Novosti. «Η αντιπροσωπεία από το πολιτικό γραφείο ενός ριζοσπαστικού κινήματος Ταλιμπάν έφτασε στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος, Σουχάιλ Σαχίν, η ηγεσία του οποίου κατοικεί στο Κατάρ. Η επίσκεψη θα διαρκέσει δυο ημέρες», δήλωσε ο Σαχίν, ο οποίος αποτελεί ο ίδιος μέρος της αντιπροσωπείας.

Μόνο οι πραγματικές δυνάμεις με επαρκή στρατιωτικά μέσα έχουν πραγματική δύναμη και βάρος που τους επιτρέπουν να διαπραγματεύονται οποιαδήποτε: ειρήνη, πόλεμο, ανακωχή κ.λπ. Οι Ταλιμπάν το γνωρίζουν αυτό και μιλούν με τη Ρωσία.

Θυμηθείτε, ο τρόπος που φεύγεις είναι σημαντικός. Η ΕΣΣΔ έφυγε από το Αφγανιστάν το 1989 όχι μόνο χωρίς να ηττηθεί αλλά και  εγκαταλείποντας μια λειτουργική χώρα. Ακόμη και σήμερα, πολλοί Αφγανοί θυμούνται τους Σουραβί  (Ρώσους ) που έχτιζαν σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές. Αυτό είναι καλά τεκμηριωμένο. Ο ίδιος ο αείμνηστος Ahmad Shah Massoud είπε ότι αν γνώριζαν τι θα συνέβαινε στη χώρα μετά την αποχώρηση της ΕΣΣΔ και την κατάρρευση της κυβέρνησης Najibullah, δεν θα είχαν αντισταθεί.

Όσον αφορά την επίσκεψη των Ταλιμπάν, υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων του Ισλαμικού Κράτους και των συναφών δομών της Αλ Κάιντα που μεταφέρουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη Συρία, οι οποίες έχουν επεκτατική ατζέντα και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν να αποσταθεροποιούν όχι μόνο το Αφγανιστάν αλλά και τους γείτονές  του. Είμαι βέβαιος ότι το θέμα αυτό περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν στη Μόσχα.Οι εκπρόσωποι των Ταλιμπάν Abdul Latif Mansoor (από αριστερά προς τα δεξιά), Shahabuddin Delawar και Suhail Shaheen δίνουν συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα στις 9 Ιουλίου

Στο ίδιο πνεύμα, σήμερα η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα Αεράμυνας – τη μοναδική αεράμυνα στον κόσμο με απαράμιλλες ικανότητες και τεχνολογία αιχμής. Ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες είναι πέρα από τις δυνατότητες όλης της Δύσης μαζί και θα παραμείνουν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Απευθυνόμενος στον Ερυθρό Αστέρα (στα ρωσικά), ο επικεφαλής αυτού του κλάδου, υποστράτηγος Μπαμπακώφ, επιβεβαίωσε ότι οι S-500 έχουν περάσει τις δοκιμές για την εκτόξευση μαχητικών πυραύλων και, όπως τόνισε, δεν υπάρχουν ανάλογα με αυτό το σύστημα. Ναι, όταν ξέρουμε ότι ένα μόνο S-500 στο Καλίνινγκραντ μπορεί να καταρρίψει ένα E-3 Sentry πάνω από το Βερολίνο, για να μην αναφέρουμε την Πολωνία, καταλαβαίνουμε καλύτερα.

Τώρα, σκεφτείτε επίσης το γεγονός ότι η ναυτική έκδοση των S-500 αναπτύσσεται τη στιγμή που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές, και συνάγετε τα δικά σας συμπεράσματα.

 Το προβάδισμα της Ρωσίας στα συγκροτήματα AD και ABM είναι πλέον τόσο κολοσσιαίο που αλλάζει εντελώς τον υπολογισμό της στρατηγικής ισορροπίας. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις αντι-υπερηχητικές δυνατότητες των S-500, S-400 και άλλων πρόσφατων συστημάτων. Αυτή τη στιγμή γράφω ένα άρθρο σχετικά με αυτό το θέμα.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό δημιουργεί πρώτα στρατηγική ασάφεια και, στη συνέχεια, εάν εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματικοί σκέφτονται, ή μάλλον δεν σκέφτονται, αποκαλύπτει  ένα πραγματικό χάσμα που δεν μπορεί να γεφυρωθεί.

Λέω από το 2017 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει την κούρσα των εξοπλισμών και δεν το λέω ελαφρά τη καρδία ή μάταια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εφημερίδα The National Interest αφιέρωσε το άρθρο της στα απομνημονεύματα ενός πρώην διαπραγματευτή για τη συνθήκη START:

« Η Rose Gottemoeller μιλάει για το New START και το μέλλον του ελέγχου των όπλων. Σε μια πρόσφατη εμφάνισή της στο podcast Press the Button, η Rose Gottemoeller μίλησε για την εμπειρία της στις διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των όπλων και μοιράστηκε τις απόψεις της σχετικά με τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος έλεγχος των όπλων, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου επαλήθευσης των άμεσων ορίων των πυρηνικών κεφαλών. ».

Οι εμπειρίες της είναι τόσο σχετικές με μια πραγματική επανάσταση στις στρατιωτικές υποθέσεις όσο και οι εμπειρίες μου στην οδήγηση ενός αεροσκάφους της γραμμής. Καλή προσπάθεια όμως. Αλλά κοιτάξτε αυτό το πουλί:

Τα τυποποιημένα MC-21 βρίσκονται ήδη στις γραμμές συναρμολόγησης και ο «καυτός» πυρήνας του PD-8 έχει δοκιμαστεί πρόσφατα με επιτυχία, πράγμα που σημαίνει ότι οι SSJ-100 θα είναι σύντομα  διαθέσιμοι

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια ταινία μικρού μήκους για τον εορτασμό της Ημέρας Αεράμυνας. Δείχνει διαφορετικές γενιές εναέριων υπερασπιστών, από τη δεκαετία του 1960 μέχρι σήμερα, και τι κάνουν. Πολύ ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική για κάθε ενδιαφερόμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου