Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Παγκοσμιοποίηση της σύγκρουσης με τις Κινεζικές δυνάμεις στα σύνορα με Ντονμπάς και προετοιμασίες πολέμου στην Ταϊβάν μέσω Ουκρανίας

   

Στρατιωτικός εξοπλισμός “made in china” έχει εντοπιστεί στην περιοχή περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με Ουκρανία, και ειδικότερα με Ντονμπάς, γεγονός που έχει προκαλέσει εύλογες ανησυχίες για εμπλοκή στον ουκρανικό πόλεμο.




Μερικές ημέρες πριν, υπήρχαν πληροφορίες πως εκατοντάδες απόστρατοι των κινεζικών ειδικών δυνάμεων έφτασαν στο Ντονμπάς και εγγράφηκαν για να ενταχθούν στις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία πολιτοφυλακές των δημοκρατιών Ντόνετσκ και Λουχάνσκ.

Ο κύριος λόγος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήταν για να αποκτήσουν οι κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις εμπειρία στο πεδίο της μάχης και να δουν από κοντά τις επιδόσεις των δυτικών όπλων και τις ΝΑΤΟϊκές τακτικές που αργά ή γρήγορα θα συναντήσουν στον πόλεμο της Ταϊβάν.

Επιπλέον, τμήματα του κινεζικού στρατιωτικού εξοπλισμού που αναπτύχθηκε στην επαρχία Φουτζιάν απέναντι από την Ταϊβάν, έφεραν τα ειδικά ρωσικά σήματα “Ζ” στέλνοντας μήνυμα στις ΗΠΑ. Τις φωτογραφίες δημοσίευσαν κάτοικοι της νότιας κινεζικής επαρχίας.

Στην φωτογραφία στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε ότι το τεθωρακισμένο Dongfeng Mengshi EQ2050 του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας φέρει το σήμα “Z”.

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική συμμαχία Ρωσίας-Κίνας: Κυρώσεις ΗΠΑ σε πέντε κινεζικές εταιρείες -Προμηθεύουν τον ρωσικό Στρατό!

Δίπλα στο Ντονμπάς στρατιωτικός εξοπλισμός του PLA…

Πριν λίγες ώρες, οι Ρώσοι πολίτες εξεπλάγησαν από την εμφάνιση κινεζικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή του Ροστόφ.

Σύμφωνα με το βίντεο κινεζικός στρατιωτικός εξοπλισμός μεταφερόταν με τον σιδηρόδρομο κοντά στο χωριό Alekseevo-Lozovskoye στην περιοχή του Ροστόφ.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η περιοχή αυτή συνορεύει με το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημα ενημέρωση από την Μόσχα. Κάποιες πληροφορίες φέρουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό του PLA να μεταφέρεται για να συμμετάσχει στους επόμενους Διεθνείς Αγώνες Στρατού (Army-2022) – στο οποίο συμμετάσχει στρατιωτικό προσωπικό διάφορων χωρών. Οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν στα τέλη Αυγούστου.

Η διοίκηση του PLA και εκπρόσωποι 10 ακόμη κρατών σχεδίαζαν να συμμετάσχουν ενεργά στους Αγώνες Στρατού-2022.

Στις 25 Ιουλίου το πρώτο τρένο με εξοπλισμό του PLA έφτασε στη Ρωσία, στο σταθμό Zabaikalsk, για συμμετοχή στους αγώνες Army Games 2022, που θα διεξαχθούν στο Alabino κοντά στη Μόσχα.

Άρματα μάχης και ειδικός εξοπλισμός επισκευής και συντήρησης βρίσκονταν στις σιδηροδρομικές αποβάθρες. Το κλιμάκιο περιελάμβανε επίσης βαγόνια με υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά, καθώς και προηγμένες ομάδες στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων οδηγών και του μηχανικού και τεχνικού προσωπικού της ομάδας της Κίνας.

Λίγες μέρες αργότερα, μετά τα άρματα μάχης και στρατιωτικοί της Θιβετιανής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Δυτικής Ζώνης της Διοίκησης Μάχης PLA αφίχθησαν στη Ρωσία, για τον διαγωνισμό ορεινών μονάδων “Elbrus Ring” και τον διαγωνισμό Army Games-2022. Για πρώτη φορά, το κινεζικό στρατιωτικό προσωπικό υποσχέθηκε να φέρει τεθωρακισμένα Dongfeng Warrior τρίτης γενιάς στη Ρωσία, τα οποία έχουν εισέλθει μαζικά σε υπηρεσία με την PLA από το 2018.

Και πάλι όμως αυτό το κινεζικό δρομολόγιο δίπλα στα σύνορα με το Ντονμπάς δεν πείθει. Οι Κινέζοι έπρεπε να ακολουθήσουν διαφορετικό δρομολόγιο για να φτάσουν στην Μόσχα. Τι ετοιμάζει το Πεκίνο;

Mεταφέρουν κινεζικά drones;

Yπενθυμίζουμε ότι από τον Μάρτιο οι Αμερικανοί ανέφεραν ότι η Ρωσία ζήτησε από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Το ρωσικό αίτημα έχει υποβληθεί από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής και αφορά «στρατιωτικό εξοπλισμό και άλλη βοήθεια»” είχαν πει τότε οι Αμερικανοί.

Άλλη αμερικανική πηγή είχε τονίσει ότι οι ΗΠΑ θα ειδοποιήσουν τους συμμάχους για τα νέα δεδομένα, καθώς υπάρχουν «ενδείξεις ότι η Κίνα ίσως προετοιμάζεται να βοηθήσει τη Ρωσία». Όπως και έγινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρωσία είχε ζητήσει, όπως και από το Ιράν, drones και συγκεκριμένα πυρομαχικά.

Διαβάστε επίσης: Προς παγκόσμιες αλλαγές: H Ρωσία ζήτησε στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα – Οι ΗΠΑ απειλούν ανοιχτά το Πεκίνο

Αμέσως μετά, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε πέντε κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα εμπορίου λόγω της υποστήριξης της στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανικής βάσης της Ρωσίας.

Οι κινεζικές εταιρείες είναι οι εξής:

1.Connec Electronic
2. King Pai
3.Sinno Electronics
4.Winninc Electronic
5. World Jetta (HK) Logistics

Το Υπουργείο Εμπορίου είπε ότι προχωρά στην τιμωρία τους και προσθέτει πέντε από τις εταιρείες σε μια μαύρη λίστα εμπορικών συναλλαγών γνωστή ως “Entity List”. Κατηγόρησε επίσης δύο κινεζικά ερευνητικά ινστιτούτα που βρίσκονται ήδη στη μαύρη λίστα από το 2018 ότι υποστήριξαν τον ρωσικό στρατό τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι οντότητες που προστίθενται στη λίστα αποκλείονται ουσιαστικά από την αγορά τεχνολογίας των ΗΠΑ.

“Όλες οι εταιρείες και τα ινστιτούτα έχουν υπογράψει πρόσφατες συμβάσεις ώστε να συνεχίσουν να προμηθεύουν τον ρωσικό στρατό, παραβιάζοντας τους ελέγχους εξαγωγών υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες που στόχο έχουν να εμποδίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε εξαρτήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας” δήλωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Σύντομα θα μάθουμε τι κάνουν οι Κινέζοι στο Ροστόφ…

Βασίλης Καπούλας 

Υποστηρίξτε μας να κρατήσουμε την Λέσβο Ελληνική. Μην παραμένετε θεατές των Εθνικών συμφορών.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ :   


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΙΒΑΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου