Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Πούτιν: οι ΗΠΑ επιχειρούν να παρατείνουν τη σύγκρουση.

  

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το ουκρανικό και τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στον κόσμο:







Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παρατείνουν αυτή τη σύγκρουση. Ενεργούν επίσης πυροδοτώντας το ενδεχόμενο συγκρούσεων στην Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Πρόσφατα, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν σκόπιμα να ρίξουν λάδι στη φωτιά και να ταρακουνήσουν την κατάσταση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Η αμερικανική περιπέτεια κατά της Ταϊβάν δεν είναι απλώς ένα ταξίδι ενός μεμονωμένου ανεύθυνου πολιτικού, αλλά μέρος μιας συνειδητής στρατηγικής των Ηνωμένων Πολιτειών να προκαλέσουν χάος και να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή και τον κόσμο, μια θρασύδειλη επίδειξη ασέβειας για την κυριαρχία των άλλων χώρες και τις διεθνείς τους υποχρεώσεις. Το βλέπουμε αυτό ως μια προσεκτικά σχεδιασμένη πρόκληση.

Είναι προφανές ότι με τη βοήθεια τέτοιων ενεργειών, οι δυτικές παγκοσμιοποιητικές ελίτ προσπαθούν επίσης να αποσπάσουν την προσοχή των πολιτών τους από οξέα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα – πτώση του βιοτικού επιπέδου, ανεργία, φτώχεια, αποβιομηχάνιση.

Να μεταφέρουν τις δικές τους αποτυχίες σε άλλες χώρες – στη Ρωσία, στην Κίνα, που χτίζουν μια κυρίαρχη πολιτική, χωρίς να υπακούουν στις επιταγές των υπερεθνικών ελίτ».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι όλες οι προσπάθειες να ακυρωθεί η Ρωσία και ο πολιτισμός της είναι μάταιες. Αυτό είπε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους συμμετέχοντες στο φόρουμ Tavrida.Art.

«Όλες οι προσπάθειες να ακυρώσουν τον πολιτισμό μας, να ακυρώσουν τη Ρωσία είναι μάταιες. Αυτό είναι απλώς ανόητο», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι σκέφτονται το αντίθετο, δυστυχώς για αυτούς, δεν έχουν πάρει τα μαθήματα της ιστορίας.

Yπ. Άμυνας Σόιγκου: Η εικασία για τη χρήση πυρηνικών όπλων Ρωσίας στην Ουκρανία είναι ένα ψέμα, ένα αστείο. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ουκρανία για να επιτύχει τους στόχους της. Ο σκοπός των πυρηνικών όπλων Ρωσίας είναι να αποτρέψουν την πυρηνική επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου