Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

Υλοποιείται ύπουλα ο αφοπλισμός των νησιών του Αιγαίου.

       

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ένα ύπουλο σχέδιο αποστρατικοποίησης των νησιών.  









Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη μετά τις ρουκέτες των 122  χιλιοστά των RM-70 και των MANPADS Stinger και των αντιαρματικών RPG-18 να παραχωρήσει και τα ΤΟΜΑ ΒMP-1 στην Ουκρανία με το πρόσχημα ότι θα αντικατασταθούν από νεότερα και πιο σύγχρονα ΤΟΜΑ όπως τα M2 Bradley.


Tα ΒΜΠ-1 θα τα πάρουν από τα Ελληνικά νησιά ενώ οι Αμερικανοί έχουν ήδη συμφωνήσει να προμηθεύσουν την χώρα με 400 M2 Bradley. Όμως αν η Ελλάδα προμηθευτεί τα αμερικανικά ΤΟΜΑ δεν θα μπορεί να τα πάει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα τα οποία οι Αμερικανοί τα θεωρούν επισήμως αποστρατικοποιημένα.

Δηλαδή οι Αμερικανοί υιοθετούν τις Τουρκικές θέσεις και δεν θα επιτρέψουν τα M2 Bradley να αναπτυχθούν στα νησιά παρά μόνο στον Έβρο.


Άρα με αυτόν τον τρόπο υλοποιείται ύπουλα ο αφοπλισμός των νησιών. Σημειώνεται επίσης ότι ο ΕΣ διαθέτει ένα τεράστιο στοκ ανταλλακτικών για τα BMP-1. H Ελλάδα έχει ήδη δηλώσει ότι είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τα τεθωρακισμένα BMP-1, εφόσον αυτά μπορούσαν να αντικατασταθούν άμεσα από μεγαλύτερων δυνατοτήτων ΤΟΜΑ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πέρα από τα ΒΜΡ-1, αιτήματα, από ΗΠΑ και Γερμανία, υπάρχουν και για άλλα συστήματα, όπως τα αντιαρματικά Stinger, αλλά και οι αντιπλοϊκοί πύραυλοι τύπου Harpoon του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.).


Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα  να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας η Ελλάδα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου γιατί θεωρούν ότι έτσι παραβιάζουν τις Συνθήκες και έτσι οι ίδιες οι ΗΠΑ ζητούν και θέλουν την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών τασσόμενες γεωστρατηγικά υπέρ της Τουρκίας. Επίσης να μην ξεχνάμε τους Patriot που στείλαμε στην Σαουδική Αραβία, όσο και οι τέσσερις ουλαμοί αντιεροπορικών τύπου ASRAD-Hellas που δώθηκαν στην Βουλγαρία και οι οποίοι είναι απόλυτα κατάλληλοι για την αντιαεροπορική άμυνα των νησιών, όσο και τα αντιαρματικά που στείλαμε στην Ουκρανία, δεν μας περισσεύουν.


Όσες «συμμαχικές υποχρεώσεις» και αν έχουμε (στην Σαουδική Αραβία για παράδειγμα δεν είχαμε καμία υποχρέωση να στείλουμε τίποτα), Θα πρέπει να ενημερώσουμε τους συμμάχους μας ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει από καμιά Ρωσία, αλλά από την Τουρκία. Επισήμως η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα. Ας μην επαναλάβουμε λοιπόν το τραγικό λάθος με την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο, γιατί η Τουρκία έχει αποδείξει ότι όποτε ρίχνουμε τα όπλα, χάνουμε λαό και πατρίδα.


 Εν τούτοις οι καθηγητές Γεώργιος Κοντογιώργης και Θεόδωρος Κατσανέβας έχουν εντελώς αντίθετες απόψεις. 

Παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία καταγγέλει και ο Θεόδωρος Κατσανέβας. Να περάσουμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο του : 

"Η οικονομική και εθνική παρακμή οδηγεί στον οριστικό αφανισμό με την επερχόμενη ισλαμοποίηση και μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο υπό γερμανική εποπτεία, με τη μεθοδευμένη εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων. Το όλο σκηνικό μεθοδεύεται από το Βερολίνο. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός.

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Η παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά, μπορεί να ηρεμήσει το γειτονικό μας “θηρίο”. Και η Ευρώπη της Γερμανίας να εξασφαλίσει έτσι την ένταξή Τουρκίας και Ελλάδας μαζί στον κύκλο συμφερόντων της απομακρύνοντάς την από τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ. Βολική είναι επίσης η προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη Μουσουλμάνων μεταναστών για την άντληση φτηνού εργατικού δυναμικού και επιβολή της αρχής του “διαίρει και βασίλευε."

https://slpress.gr/politiki/i-ellada-simera-thymizei-to-vyzantio-prin-tin-alosi/

Nα περάσουμε να δούμε τι αναφέρει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών και πρώην Πρύτανης Γιώργος Κοντογιώργης : Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν, δηλαδή να επιλέξουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. 

Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει.

Στην σημερινή Ελλάδα ο κυρίαρχος λόγος δεν είναι το συμφέρον της κοινωνίας, αλλά το τι θέλουν οι αγορές και μέχρι πρότινος το τι ήθελε η τρόικα. Οι πολιτικοί περιορίζουν αυτοβούλως τον ορίζοντά τους στη λογιστική των δανειστών. Είναι μοιραίο λοιπόν, αφού δεν αίρονται τα αίτια της κρίσης, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ή τουλάχιστον να παραμένουμε σε κρίση. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια γιατί λεηλατήθηκε η χώρα και αποδομήθηκε το κράτος από την πολιτική τάξη. Το κράτος στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, ούτε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη. 

Έχει μεταβληθεί σε ξένο σώμα προς την κοινωνία. Η χώρα εξέπεσε εκεί που βρίσκεται σήμερα, επειδή το κράτος δομήθηκε στη βάση τριών πυλώνων που χρεώνονται την καταστροφή: το πολιτικό σύστημα που δεν λειτουργεί με όρους δημοσίου συμφέροντος, τη δημόσια διοίκηση και την δικαιοσύνη και φυσικά μια νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή, την διαφθορά και δένει χειροπόδαρα την κοινωνία.

Το εκάστοτε κόμμα εξουσίας έχει ιππεύσει το πολιτικό σύστημα και αντί να διαμεσολαβεί και να το λειτουργεί με σκοπό το κοινό συμφέρον, το έχει ιδιοποιηθεί, έγινε το ίδιο πολιτικό σύστημα. Μπορεί με την εφαρμογή των μνημονίων, τα κόμματα εξουσίας να μην έχουν τα ίδια περιθώρια που είχαν πριν, αλλά αυτό δεν συνέβη επειδή η κοινωνία, ή κάποιοι κρατικοί θεσμοί περιόρισαν την εξουσία τους. 

Δεν έχουν τα ίδια περιθώρια, επειδή παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους. Προτίμησαν αυτό, αντί να εκθεμελιώσουν το σύστημα της καταστροφής που έστησαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μνημόνια δεν άγγιξαν το πολιτικό σύστημα, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, ούτε καν τη νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή και την διαφθορά. Για αυτό το κράτος όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις υγιείς δυνάμεις της χώρας.

Η πολιτική τάξη και οι συγκατανευσιφάγοι του κράτους, είναι αδιόρθωτοι. Εξωθούν τους μορφωμένους νέους να γίνουν οικονομικοί μετανάστες και τους εύπορους να διώξουν τον όποιο πλούτο τους στο εξωτερικό για να τον διασώσουν. Οι πολιτικοί ταγοί δεν έχουν κάνει τίποτε για να απαλλάξουν την χώρα, από την εξάρτηση που οι ίδιοι την υπέβαλαν.

Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το κράτος στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί να έχουν κάνει ιδεολογία μία καλυμμένη εχθρότητα προς την κοινωνία. 

Η κοινωνική συλλογικότητα τους προκαλεί αλλεργία, εάν δεν την ελέγχουν. Σταθερή επιδίωξή τους είναι να διασπούν την κοινωνική συνοχή και περιφρονούν την πολιτισμική βάση της κοινωνίας. Όταν κάποιος τους αντιτείνει ότι για ένα μέτρο που εφαρμόζουν διαφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, η απάντησή τους είναι ότι δεν πολιτεύονται με βάση τις δημοσκοπήσεις, αλλά με βάση το συμφέρον της χώρας, το οποίο ορίζουν οι ίδιοι κατά περίπτωση. Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να μην είναι εκλογές, αλλά δείχνουν την βούληση της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τις χρησιμοποιούν για να την καταδολιεύσουν, αλλά απεχθάνονται την ιδέα ότι μπορεί η καταγραφόμενη βούληση της κοινωνίας να καθορίσει τις αποφάσεις τους.

Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο καθεστώτα επάλληλης κατοχής: το πρώτο είναι η εσωτερική κατοχή της κομματοκρατίας, που έχει μεταβάλει το κράτος σε δυνάστη. Το δεύτερο είναι η εξωτερική κατοχή, στην οποία την υπέβαλαν οι εσωτερικοί της δυνάστες, όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανατάξουν την χώρα. Έχουν παραδώσει την χώρα, λειτουργώντας σαν εντεταλμένοι λογιστές των δανειστών, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, το μόνο που έμαθαν στην πολιτική είναι να λειτουργούν ως νομείς της. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή ως καθαρτήριο των ανομιών τους και ως μέσον θέσμισης προνομίων." 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου