Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Αυτοκρατορία του Ψεύδους ανυπομονεί να λάβει την επαγγελματική κάρτα του κ. Sarmat.

Εν μέσω της προπαγανδιστικής παραφροσύνης και της οξείας γνωστικής ασυμφωνίας που οργιάζει σε όλη τη σφαίρα του ΝΑΤΟ, το μόνο αντίδοτο είναι οι λίγες φωνές της λογικής, οι οποίες τυχαίνει να είναι ρωσικές και έτσι αποσιωπούνται ή/και απορρίπτονται.




Ειδικά από την έναρξη του Παγκόσμιου Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας (GWOT) στις αρχές της χιλιετίας, κανείς δεν έχει χάσει ποτέ χρήματα στοιχηματίζοντας ενάντια στο τοξικό μείγμα ύβρεως, αλαζονείας και άγνοιας που αναπτύσσεται κατά συρροή από την Αυτοκρατορία του Χάους και του Ψεύδους.

Αυτό που περνάει για “ανάλυση” στην απέραντη διανοητική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων, γνωστή ως US Think Tankland, περιλαμβάνει ευσεβείς πόθους όπως το Πεκίνο που “πιστεύει” ότι η Μόσχα θα έπαιζε υποστηρικτικό ρόλο στον κινεζικό αιώνα, μόνο και μόνο για να δει τη Ρωσία, τώρα, στη θέση του γεωπολιτικού οδηγού.

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όχι μόνο της απόλυτης ρωσοφοβικής/σινοφοβικής παράνοιας σχετικά με την ανάδυση ισότιμων ανταγωνιστών στην Ευρασία – ο πρωταρχικός αγγλοαμερικανικός εφιάλτης – αλλά και της κατάφωρης άγνοιας των λεπτομερειών της πολύπλοκης παγκόσμιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ρωσίας-Κίνας.

Καθώς η Επιχείρηση Ζ εισέρχεται μεθοδικά στη Φάση 2, οι Αμερικανοί – με εκδίκηση – έχουν επίσης ξεκινήσει τη δική τους συμμετρική Φάση 2, η οποία εκ των πραγμάτων μεταφράζεται σε μια ευθεία κλιμάκωση προς τον Totalen Krieg, αποχρώσεις του υβριδικού προς το πυρακτωμένο, όλα βέβαια μέσω αντιπροσώπων. Ο γνωστός έμπορος όπλων Raytheon που έγινε επικεφαλής του Πενταγώνου, ο Lloyd Austin, έθεσε το παιχνίδι στο Κίεβο:

“Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία να αποδυναμώνεται σε σημείο που να μην μπορεί να κάνει τα πράγματα που έκανε όταν εισέβαλε στην Ουκρανία”.

Αυτό είναι λοιπόν: η Αυτοκρατορία θέλει να αφανίσει τη Ρωσία. Ο παροξυσμός της War Inc. μεταφράζεται σε απεριόριστες αποστολές όπλων στην Ουκρανία, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων θα εξοντωθεί δεόντως από τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας. Οι Αμερικανοί μοιράζονται πληροφορίες με το Κίεβο 24 ώρες το 24ωρο, όχι μόνο για το Ντονμπάς και την Κριμαία, αλλά και για το ρωσικό έδαφος. Ο πόλεμος Totalen Krieg διεξάγεται παράλληλα με την ελεγχόμενη κατεδάφιση της οικονομίας της ΕΕ, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργεί ευχαρίστως ως ένα είδος βραχίονα δημοσίων σχέσεων του ΝΑΤΟ.

Εν μέσω της προπαγανδιστικής παραφροσύνης και της οξείας γνωστικής ασυμφωνίας που οργιάζει σε όλη τη σφαίρα του ΝΑΤΟ, το μόνο αντίδοτο είναι οι λίγες φωνές της λογικής, οι οποίες τυχαίνει να είναι ρωσικές και ως εκ τούτου αποσιωπούνται ή/και απορρίπτονται. Η Δύση τους αγνοεί με δική της συλλογική ευθύνη.

Ο Patrushev παίζει το Triple-X απελευθερωμένο
Ας ξεκινήσουμε με την ομιλία του Προέδρου Πούτιν στο Συμβούλιο των Νομοθετών στην Αγία Πετρούπολη για τον εορτασμό της Ημέρας του Ρωσικού Κοινοβουλευτισμού.

Ο Πούτιν έδειξε πώς ένα μόλις νέο “γεωπολιτικό όπλο” που βασίζεται στη “ρωσοφοβία και τους νεοναζί”, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες για “οικονομικό στραγγαλισμό”, όχι μόνο απέτυχε να πνίξει τη Ρωσία, αλλά έχει εμφυσήσει στο συλλογικό ασυνείδητο την αίσθηση μιας υπαρξιακής σύγκρουσης: έναν “Δεύτερο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο”.

Με πρωτοφανή υστερία σε όλο το φάσμα, το μήνυμα προς μια αυτοκρατορία που εξακολουθεί να αρνείται να ακούσει και δεν καταλαβαίνει καν την έννοια του “αδιαίρετου της ασφάλειας” ήταν αναπόφευκτο:

“Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά ότι αν κάποιος σκοπεύει να παρέμβει στα γεγονότα που εκτυλίσσονται από το εξωτερικό και δημιουργεί απειλές στρατηγικού χαρακτήρα που είναι απαράδεκτες για τη Ρωσία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα αντίποινά μας θα είναι αστραπιαία. Έχουμε όλα τα εργαλεία για να το κάνουμε. Τέτοια που κανείς δεν μπορεί να καυχηθεί σήμερα. Και δεν θα καυχηθούμε. Θα τα χρησιμοποιήσουμε αν χρειαστεί. Και θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι έχουμε λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις.

Μετάφραση: οι συνεχείς προκλήσεις μπορεί να οδηγήσουν τον κ. Kinjal, τον κ. Zircon και τον κ. Sarmat να αναγκαστούν να δείξουν την επισκεπτήρια κάρτα τους σε κάποια δυτικά γεωγραφικά πλάτη, ακόμη και χωρίς επίσημη πρόσκληση.

Πιθανώς για πρώτη φορά από την έναρξη της Επιχείρησης Ζ, ο Πούτιν έκανε διάκριση μεταξύ των στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ντονμπάς και της υπόλοιπης Ουκρανίας. Αυτή η διάκριση σχετίζεται άμεσα με τη συνεχιζόμενη ενσωμάτωση της Χερσώνας, της Ζαπορίζιας και του Χάρκοβου και υποδηλώνει ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προχωρούν προς τα εμπρός, εγκαθιδρύοντας κυριαρχία όχι μόνο στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, αλλά και στη Χερσώνα, τη Ζαπορίζια και περαιτέρω, από την Αζοφική Θάλασσα έως τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι να εγκαθιδρύσουν τον πλήρη έλεγχο του Μυκολαγίου και της Οδησσού.

Η φόρμουλα είναι πεντακάθαρη: “Η Ρωσία δεν μπορεί να επιτρέψει τη δημιουργία αντιρωσικών εδαφών γύρω από τη χώρα”.

Ας περάσουμε τώρα σε μια εξαιρετικά λεπτομερή συνέντευξη του Γραμματέα του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ στην εφημερίδα Rossiyskaya Gazeta, όπου ο Πατρούσεφ έπαιξε το απελευθερωμένο Triple-X.

Ίσως το σημείο κλειδί που πρέπει να θυμάστε είναι εδώ: “Η κατάρρευση του αμερικανοκεντρικού κόσμου είναι μια πραγματικότητα στην οποία πρέπει να ζήσει κανείς και να οικοδομήσει μια βέλτιστη γραμμή συμπεριφοράς”. Η “βέλτιστη πορεία δράσης” της Ρωσίας – προς μεγάλη οργή του οικουμενικού και μονομερούς ηγεμόνα – χαρακτηρίζεται από “κυριαρχία, πολιτιστική και πνευματική ταυτότητα και ιστορική μνήμη”.

Ο Patrushev δείχνει πώς “τα τραγικά σενάρια των παγκόσμιων κρίσεων, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, επιβάλλονται από την Ουάσιγκτον στην επιθυμία της να εδραιώσει την ηγεμονία της, αντιστεκόμενη στην κατάρρευση του μονοπολικού κόσμου”. Οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν σε τίποτα “για να διασφαλίσουν ότι τα άλλα κέντρα του πολυπολικού κόσμου δεν θα τολμήσουν καν να σηκώσουν το κεφάλι τους, και η χώρα μας όχι μόνο τόλμησε, αλλά και δήλωσε δημόσια ότι δεν θα παίξει με τους κανόνες που της έχουν επιβληθεί.

Ο Patrushev δεν θα μπορούσε να μην επισημάνει πώς η War Inc. κυριολεκτικά σπέρνει τον όλεθρο στην Ουκρανία: “Το αμερικανικό και ευρωπαϊκό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα καμαρώνει, διότι χάρη στην κρίση στην Ουκρανία, δεν έχει καμία ανάπαυλα από την τάξη. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη Ρωσία, η οποία ενδιαφέρεται για την ταχεία ολοκλήρωση μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και την ελαχιστοποίηση των απωλειών από όλες τις πλευρές, η Δύση είναι αποφασισμένη να την καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι την τελευταία ουκρανική.

Και αυτό αντικατοπτρίζει την ψυχοσύνθεση των αμερικανικών ελίτ: “Μιλάτε για μια χώρα της οποίας η ελίτ δεν είναι ικανή να εκτιμήσει τις ζωές των άλλων. Οι Αμερικανοί έχουν συνηθίσει να περπατούν σε καμένη γη. Από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί από βομβαρδισμούς, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών βομβαρδισμών. Πλημμύρισαν τη ζούγκλα του Βιετνάμ με δηλητήριο, βομβάρδισαν τους Σέρβους με ραδιενεργά πυρομαχικά, έκαψαν ζωντανούς Ιρακινούς με λευκό φώσφορο, βοήθησαν τους τρομοκράτες να δηλητηριάσουν τους Σύρους με χλώριο (…) Όπως δείχνει η ιστορία, το ΝΑΤΟ δεν υπήρξε ποτέ αμυντική συμμαχία, αλλά μόνο επιθετική.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ρωσικής τηλεόρασης με την ευχάριστη ονομασία “Το Μεγάλο Παιχνίδι”, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ περιέγραψε και πάλι λεπτομερώς πώς οι Αμερικανοί “δεν επιμένουν πλέον στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, αλλά στον σεβασμό της “παγκόσμιας τάξης που βασίζεται σε κανόνες”. Αυτοί οι “κανόνες” δεν αποκρυπτογραφούνται με κανέναν τρόπο. Λένε ότι τώρα υπάρχουν λίγοι κανόνες. Για εμάς, δεν υπάρχουν καθόλου. Υπάρχει διεθνές δίκαιο. Τον σεβόμαστε, καθώς και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Η βασική διάταξη, η μεγάλη αρχή είναι η κυρίαρχη ισότητα των κρατών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβιάζουν κατάφωρα τις υποχρεώσεις τους βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών όταν προωθούν τους “κανόνες” τους.

Ο Λαβρόφ αναγκάστηκε να επισημάνει, για άλλη μια φορά, ότι η σημερινή πυρακτωμένη κατάσταση μπορεί να συγκριθεί με την κρίση των πυραύλων της Κούβας: “Τότε, υπήρχε ένας δίαυλος επικοινωνίας που εμπιστεύονταν και οι δύο ηγέτες. Σήμερα, αυτό το κανάλι δεν υπάρχει. Κανείς δεν προσπαθεί να το δημιουργήσει.

Η Αυτοκρατορία του Ψεύδους, στην παρούσα κατάστασή της, δεν ασκεί διπλωματία.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη νέα σκακιέρα

Με μια διακριτική αναφορά στο έργο του Σεργκέι Γκλάζιεφ, όπως εξήγησε ο υπουργός Ολοκλήρωσης και Μακροοικονομίας της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης στην πρόσφατη συνέντευξή μας, ο Πατρούσεφ άγγιξε την καρδιά του σημερινού γεωοικονομικού παιχνιδιού, με τη Ρωσία να κινείται πλέον ενεργά προς έναν χρυσό κανόνα: “Οι ειδικοί εργάζονται πάνω σε ένα σχέδιο που προτείνεται από την επιστημονική κοινότητα για τη δημιουργία ενός νομισματικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος δύο κυκλωμάτων. Συγκεκριμένα, προτείνεται ο καθορισμός της αξίας του ρουβλίου, η οποία θα πρέπει να διασφαλίζεται τόσο από τον χρυσό όσο και από μια ομάδα αγαθών που αποτελούν νομισματικές αξίες, προκειμένου η συναλλαγματική ισοτιμία του ρουβλίου να ευθυγραμμιστεί με την πραγματική ισοτιμία αγοραστικής δύναμης.

Αυτό ήταν αναπόφευκτο μετά την απόλυτη κλοπή πάνω από 300 δισεκατομμύρια δολάρια από τα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα. Μπορεί να χρειάστηκαν μερικές ημέρες για να πιστοποιηθεί πλήρως η Μόσχα ότι αντιμετώπιζε τον Totalen Krieg. Το επακόλουθο είναι ότι η συλλογική Δύση έχει χάσει κάθε δυνατότητα να επηρεάσει τις ρωσικές αποφάσεις. Ο ρυθμός του παιχνιδιού στη νέα σκακιέρα καθορίζεται από τη Ρωσία.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Πούτιν έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι θα ήταν περισσότερο από πρόθυμος να διαπραγματευτεί – με λίγους μόνο όρους: ουδετερότητα της Ουκρανίας και αυτόνομο καθεστώς για το Ντονμπάς. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουν τώρα ότι είναι πολύ αργά. Για μια Ουάσινγκτον σε κατάσταση Totalen Krieg, η διαπραγμάτευση είναι ανάθεμα – και αυτό ισχύει από την επομένη της συνάντησης Ρωσίας-Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου.

Μέχρι στιγμής, στην επιχείρηση Ζ, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει μόνο το 12% των στρατιωτών τους, το 10% των μαχητικών τους αεροσκαφών, το 7% των αρμάτων τους, το 5% των πυραύλων τους και το 4% του πυροβολικού τους. Η κλίμακα του πόνου θα ανέβει δραματικά – και με την πλήρη απελευθέρωση της Μαριούπολης και την επίλυση του καζανιού του Ντονμπάς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει ο συνδυασμός υστερίας/προπαγάνδας/εξοπλισμού που αναπτύσσει η συλλογική Δύση για να αλλάξει τα γεγονότα στο έδαφος.

Αυτό περιλαμβάνει απεγνωσμένους ελιγμούς όπως αυτός που αποκάλυψε η SVR – η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών εξωτερικού, η οποία πολύ σπάνια κάνει λάθος. Το SVR ανακάλυψε ότι ο άξονας Αυτοκρατορία του Ψεύδους/Πολεμική Α.Ε. πιέζει όχι μόνο για μια de facto πολωνική εισβολή για την προσάρτηση της Δυτικής Ουκρανίας, υπό τη σημαία της “ιστορικής επανένωσης”, αλλά και για μια κοινή ρουμανική/ουκρανική εισβολή στη Μολδαβία/Τρανσνιστρία, με ρουμανικούς “ειρηνευτές” να έχουν ήδη συσσωρευτεί κοντά στα σύνορα με τη Μολδαβία.

Η Ουάσινγκτον, όπως ισχυρίζεται το SVR, προετοιμάζει τον πολωνικό ελιγμό εδώ και πάνω από ένα μήνα. Φέρεται να “ηγείται από τα παρασκήνια” (θυμάστε τη Λιβύη;), “ενθαρρύνοντας” μια “ομάδα χωρών” να καταλάβει τη δυτική Ουκρανία. Έτσι, η κατάτμηση είναι ήδη στα χαρτιά. Εάν ποτέ υλοποιηθεί, θα ήταν συναρπαστικό να στοιχηματίσετε για το πού ο κ. Sarmat θα ήταν διατεθειμένος να μοιράσει την επαγγελματική του κάρτα.

Pepe Escobar

πηγή: Ίδρυμα Στρατηγικού Πολιτισμού

Διεθνές δίκτυο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου