Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Την συντριπτική ήττα των Αμερικανών παραδέχτηκε για πρώτη φορά ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη.


Ζούμε ιστορικές στιγμές καθώς για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία ένας Αμερικανός πρόεδρος, παραδέχεται την συντριπτική ήττα των Αμερικανών. 

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197).

Μετά την παραδοχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή ένωση.  Η δύση είναι πλέον παθητικός θεατής των εξελίξεων.  

Η Ρωσική ομοσπονδία ως νέα παγκόσμια υπερδύναμη έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των συμφωνιών της Γενεύης Ιούνιος (2021). 

Αποκαθιστά την εξουσία της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης, καθώς συνεχίζεται έστω και βραδέως η επανάκτηση των κατακτημένων εδαφών. Επαναφέρει την Συρία στο παγκόσμιο προσκήνιο. Επιχειρεί επιτυχώς την διπλωματική αποκατάσταση της Δαμασκού με τις άλλες χώρες. 

Στα σχέδια του νέου πλανητάρχη Πούτιν είναι και ο περιορισμός της Τουρκίας και η κατοχή λιγότερων Συριακών εδαφών. Ο Λευκός Οίκος δεν διοικεί πλέον τον πλανήτη. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις νέες εξελίξεις, θα απομονωθούν. 

Η εφαρμογή των συμφωνιών της συνόδου κορυφής στην Γενεύη συνεχίζεται. Η αναγκαστική υποχώρηση που έκανε η Ουάσιγκτον στο Κρεμλίνο ήταν κομβικής σημασίας. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να επιβάλει την Ρωσική κυριαρχία στον κόσμο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Ασία. 

Η αλλαγή εξουσίας είναι εμφανής. Σύμφωνα με την Ρωσική τακτική, όλα θα αποκαλυφθούν όταν τα γεγονότα θα είναι μη αναστρέψιμα.

Η Αμερική σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραστήσει την παγκόσμια αυτοκρατορία, ισχυρίστηκε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 επέτρεψε στην Χεζμπολάχ να "παραβιάσει" τους νόμους του εμπάργκο στην μαρτυρική Συρία και το Ιράν, για να προμηθεύεται Ιρανικό καύσιμο μέσω της Δαμασκού. Στα πλαίσια των ίδιων σκοπών, η Ιορδανία άνοιξε ξανά τα σύνορά της με τη Συρία. Ενδεικτικό των παγκόσμιων αλλαγών είναι ότι τα δυτικά ΜΜΕ ξεκίνησε μια σειρά άρθρων με στόχο την αποκατάσταση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τα "εγκλήματα" για τα οποία τον  κατηγορούσαν. Το άρθρο The Observer, στην κυριακάτικη έκδοση The Guardian , με τίτλο  «Outcast Assad Sold to the West as Key to Peace in the Middle East».


Το Newsweek ανάρτησε τον Σύριο πρόεδρο στο εξώφυλλο κάτω από τον τίτλο: «Επιστρέφει με έναν θρίαμβο επί των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ ζητά μια θέση στην παγκόσμια σκηνή». Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχει μια φωτογραφία που μιλάει για την «υποτιθέμενη» χημική επίθεση, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, είχαν κατηγορήσει την Δαμασκό, ότι είχε περάσει τις κόκκινες γραμμές. 

Την συντριπτική ήττα των Αμερικανών παραδέχτηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη. Έκτοτε προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή ένωση.  Η δύση είναι πλέον θεατής των εξελίξεων.  

Η αποκατάσταση της Συρίας στη διεθνή σκηνή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δυτικοί σταματούν τον παραγκωνισμό της Συρίας.  Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας και ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γνωστοποίησαν ότι «είχαν μιλήσει με τον πρόεδρο Άσαντ. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, πήγε διακριτικά στην Δαμασκό για να συζητήσει, τον επαναπατρισμό των προσφύγων. 

Οι Αμερικάνοι θεωρούν ότι είναι οι συνεχιστές της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αυτό που ισχυρίζονται έχει γεωπολιτική βάση. Η Παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την αρχαία Ρώμη ήταν δημιούργημα των Ιουδαίων Σιωνιστών-παγανιστών. Οι ίδιοι οι Ρωμαίοι συγκλητικοί δημοσίως με μεγάλη υπερηφάνεια, έλεγαν ότι η αρχαία Ρώμη ήταν η νέα πόρνη Βαβυλώνα (G Beck-Η Bυζαντινή χιλιετία). Για όσους δεν γνωρίζουν η Βαβυλώνα ήταν πριν από την Ρώμη, το παγκόσμιο κέντρο του Εωσφορισμού. 

Οι Αμερικάνοι είναι ομόθρησκοι των ιδρυτών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας (Παγανισμός-Διονυσιακός πολιτισμός) και η Νέα Υόρκη είναι η σύγχρονη παγκόσμια πρωτεύουσα του εωσφορισμού. Ρωμαίοι και Αμερικάνοι έχουν τις ίδιες θρησκευτικές, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και στρατιωτικές πεποιθήσεις. 

Στα πλαίσια αυτά οι κρατούντες στην Ουάσιγκτον έδωσαν στα θεσμικά τους όργανα τις ίδιες ακριβώς ονομασίες με το αρχαίο Ρωμαϊκό κράτος!!! Καπιτώλιο, Γερουσία κλπ. Εν τούτοις οι αρχαίοι Ρωμαίοι έχασαν την διοίκηση της παγκόσμιας αυτοκρατορίας, όπως έχασαν οι Αμερικάνοι την παγκόσμια κυριαρχία από την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και την Κίνα. 

Ο Διονυσιακός πολιτισμός-παγανισμός εκτός από τον αρχαίο Ελληνικό κόσμο συμπαρέσυρε στην καταστροφή την Ρωμαϊκή και την Αμερικανική αυτοκρατορία. Η Pax Romana αναγεννήθηκε όταν ανέλαβαν την διοίκηση της οι Έλληνες-Χριστιανοί του μεσαίωνα. Οι Αρχαίοι Ρωμαίοι απώλεσαν την διοίκηση του Ρωμαϊκού κράτους. Μια από τις βασικές αιτίες παρακμής της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ήταν ο θεσμός της σεξουαλικής διαφθοράς και της δουλείας.

Αυτoί οι θεσμοί εμπόδισαν την πρόοδο της κοινωνίας και της  οικονομίας, του στρατού, και εν γένει του Ρωμαϊκού κράτους,  καθώς λειτούργησαν ανασταλτικά στην ανάπτυξη νέων δημιουργικών σχέσεων. Η πτώση της αυτοκρατορίας ήταν πλέον αναπόφευκτη. 

Οι απλοί Ρωμαίοι στην πλειοψηφία τους ήταν άνεργοι. Ήταν μια εξαθλιωμένη μάζα, μία υποταγμένη τάξη που το μόνον που ζητούσε ήταν σεξ-σεξουαλική διαφθορά, άρτο και θεάματα. Επίσης μεταξύ πολλών άλλων δεινών, η τοκογλυφία είχε γίνει μiα τεράστια κοινωνική μάστιγα.

Η διοικητική παραλυσία, η κοινωνική-σεξουαλική διαφθορά και ο ηθικός ξεπεσμός, υπήρξαν άνευ προηγουμένου στην παγκόσμια ιστορία. 

Η ηθική με την πνευματική κατάπτωση επέφεραν την σήψη, την παρακμή, την απελπισία, την αδιαφορία και την αδράνεια. Ο χρόνος πλέον κυλούσε αντίστροφα για την πανίσχυρη-παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο ηθικός ξεπεσμός στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, στην αριστοκρατία της Ρωμαϊκής κοινωνίας, ήταν  δίχως προηγούμενο. Αρχηγοί στην σεξουαλική διαφθορά ήταν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες. 

Ο ένδοξος στρατηγός-αυτοκράτορας Ιούλιος Καίσαρ και στενός συνεργάτης του Μάρκου Λικίνιου Κράσσου, διατηρούσε χαρέμια γυναικών στο παλάτι του. Πριν να γίνει αυτοκράτορας διατηρούσε ερωτικές σχέσεις, με τον βασιλιά της Βυθινίας Νικόδημο. Η αριστοκρατία ακολουθούσε κατά πόδας τους αυτοκράτορες. 

Οι ακολασίες τους και τα αχαλίνωτα σεξουαλικά όργια τους έμειναν στην ιστορία. Οι πρόστυχες δεν βρίσκονταν μόνον μέσα στα παλάτια των αυτοκρατόρων, αλλά σχεδόν σε όλα τα σπίτια των ευγενών-αξιωματούχων Ρωμαίων. Οι αρχαίοι Ρωμαίοι-Σημίτες ως γνήσιοι συνεχιστές, των παραδόσεων της φυλής τους, ήταν παγανιστές.

Στην αρχαιοελληνική θρησκεία συναντάμε δεισιδαιμονία και τελετές μαύρης μαγείας.

Σε όλες τις θρησκευτικές εκφάνσεις υπήρχε η σεξουαλική μαγεία ως κορωνίδα της λατρείας του Εωσφόρου, η οποία συνοδευόταν από πρωτογονισμό και κανιβαλισμό. Μελετώντας την αρχαιοελληνική θρησκεία είναι εύκολο να διαπιστωθούν τα άπειρα εωσφορικά της στοιχεία. Η μαύρη-σεξουαλική μαγεία, η μαντική, η αγυρτεία, αποτελούσαν μια θλιβερή κοινωνική πραγματικότητα, για τους ιερείς και ειδικά για τις ιέρειες της σκοτεινής θρησκείας.

Διαχρονικά ο Εωσφόρος και ο Σαβάζιος ήταν και είναι οι βασικοί εκπρόσωποι της ανομίας, της αταξίας και της καταστροφής, του Ελληνικού έθνους, καθώς επιβουλεύονται τον Ελληνισμό, με σκοπό να εμποδίσουν την εθνική και ηθική-πνευματική σωτηρία, και την ανύψωση των ανθρώπων. Όπως είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο, ο αρχαίος Ελληνικός κόσμος, κατέρρευσε και κατακτήθηκε κατ ουσίαν αμαχητί, από τους αρχαίους Ρωμαίους, εξαιτίας, της σεξουαλικής διαφθοράς, που επέβαλε η αρχαία θρησκεία. 

Όταν έπεσε το imperium romanum το 1204 μ.Χ. και οι Έλληνες του μεσαίωνα κατέφυγαν στην Μ. Ασία, όπου δημιούργησαν το κράτος της Νίκαιας, ο Ρώσος G. Ostrogorsky χαρακτήρισε εύστοχα το πολύ μικρό σε γεωγραφική έκταση Ελληνικό βασίλειο, το οποίο αξίωνε να ονομάζεται "αυτοκρατορία", ως μια θλιβερή μορφή ζωής, σε σχέση με το παγκόσμιο Ρωμαϊκό κρατικό μόρφωμα που διοικούσαν επί αιώνες οι πρόγονοι μας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την πρώην Αμερικανική κοσμοκρατορία. 

Η Αμερική είναι θλιβερός και παθητικός θεατής σε όλα τα παγκόσμια γεγονότα, και κατάντησε να κρύβεται πίσω από την Τουρκία του εντελώς ανεξέλεγκτου πλέον Χαριζίτι Ερντογάν, για να προωθήσει τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνον. Η Αμερική έχει απολέσει τον ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης. Οι Αμερικάνοι έχουν γίνει εσωστρεφείς με εμμονικές και καταστροφικές πολιτικές τακτικές

Τα όσα συμβαίνουν από το 2015 και μετά δείχνουν ότι η οικονομική, η κοινωνική, η πολιτική και στρατιωτική αποσύνθεση αυξάνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. 

Η Αμερικανική αυτοκρατορία αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Η ανθρωπότητα είναι αρκετά πολυσχιδής και δυναμική για να αποδεχθεί την κυριαρχία μίας ξεπεσμένης πρώην υπερδύναμης, η οποία μεταξύ άλλων είναι και εξαρτημένη οικονομικά από μια ταχέως ανερχόμενη αυτοκρατορία την Κινεζική. 

Το Αμερικανικό κράτος βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αποσύνθεση. Την σοβαρότερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο καταλυτική για την πορεία-εξέλιξή του στον 21ο αιώνα. Σταδιακά χάνει έδαφος στα παγκόσμια τεκταινόμενα και διαρκώς μειώνεται η ισχύς του. Σε αυτήν την παρακμή συνέβαλαν αποφασιστικά οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και η κατάρρευση της αποικιοκρατίας.  

Στη διάρκεια αυτού του αιματηρού για την ανθρωπότητα αιώνα, οι ΗΠΑ με ισχυρό στρατό και οικονομία, είχαν καθοριστικό ρόλο σε ολόκληρη την οικουμένη. Από την Ουάσιγκτον επιθυμούσαν διακαώς ενεργά την πρώτη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα. Ενδεικτικό σχετικά με την ισχύ ήταν ότι το 1945, το  ακαθάριστο εθνικό προϊόν αντιπροσώπευε περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος!!!

Η Αμερική ως ναυτική και αεροπορική δύναμη ήταν σε θέση να ελέγχει στρατηγικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σχεδόν ολόκληρο πλανήτη, με την συνδρομή και αρκετών συμμάχων, οι οποίοι αυτή την εποχή είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους Αμερικάνους, μετά τις ήττες στην Συρία και το Αφγανιστάν. 

Η εύρωστη οικονομία, ο ισχυρός στρατός, και η υψηλή τεχνολογία έδιναν στην Αμερική, την αίγλη της αυτοκρατορικής δύναμης. Μέσα από το ελεύθερο οικονομικό σύστημα στα κράτη που εξουσίαζε πολιτικά-στρατιωτικά και οικονομικά η Ουάσιγκτον, κυριάρχησε η νέα τάξη πραγμάτων σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και θρησκευτικό επίπεδο.   

Από τις αρχές του 21ου αιώνα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίαρχη παρουσία της Κίνας και της Ρωσίας. Στην Αμερική έχουν δημιουργηθεί κραυγαλέες ανισότητες, οι οποίες έπληξαν την δημοκρατία. Ταυτοχρόνως, διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό, φαινόμενο το οποίο σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε και την σημερινή στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική παρακμή.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθε η πτώση της σύγχρονης αυτοκρατορίας.

Μία κοινωνικά-οικονομικά παρακμάζουσα χώρα, δεν είναι σε θέση να ελέγχει έναν κόσμο που αυξάνεται και εξελίσσεται. 

Ήδη από τις προηγούμενες δεκαετίες μία σειρά αρνητικών κατατάσεων, όπως η κοινωνικές διακρίσεις και η ανάπτυξη μιας οικονομίας που συντηρείται από την καλή πρόθεση των ξένων επενδυτών, σε συνδυασμό με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με όρους που διασκορπίζουν τα αποθέματα ισχύος της χώρας, έφεραν την Αμερική σε δυσμενή θέση.

Εδώ και χρόνια η υπεροπλία των Αμερικανών δοκιμάζεται, μόνο σε αδύναμους αντιπάλους. Αυτό δείχνει την πτώση και την αδυναμία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι πραγματικά ισχυρές χώρες να μην την υπολογίζουν. 

Επίσης να μην ξεχνάμε και τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και ότι η νεοταξική βία στην Αμερική έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Τα ρήγματα στο εσωτερικό της Αμερικανικής κοινωνίας, αντιμετωπίζονται με ολοένα και μεγαλύτερη βία, με τον στρατό και την αστυνομία. Την ίδια βία που οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει στην ανθρωπότητα. Συνεπώς ο πληθυσμός αντιμετωπίζεται ως εξωτερικός εχθρός από τους προέδρους των ΗΠΑ !!!  

Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης κλίμακας που διεξάγεται στην Συρία, ο μεγάλος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν, ενώ η Αμερική των Ομπάμα, Τράμπ και Μπάιντεν ηττήθηκε κατά κράτος. Επίσης πρόσφατα η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία. Ο μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη.

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη Ρωσία, Τουρκία, Ιράν, Ισραήλ, Αμερική ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα για την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

 Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

Από το έτος 2006, όταν ξεκίνησα να γράφω την στήλη, ήμουν και είμαι ο μοναδικός Έλληνας στον κόσμο, που προτείνει τον συνδυασμό : Oρθοδοξία, Εκκλησιασμός, κατήχηση, χρηστά ήθη, μουσικά σχολεία, υψηλός αθλητισμός, ιστορική γνώση, για την δημιουργία Ελλήνων ανώτατης ποιότητας. Ακόμη προτείνω την εφαρμογή του άρθρου 120 παρ. 4 του Ελληνικού συντάγματος, την κατάργηση των κομμάτων και την αλλαγή πολιτεύματος. 

Χιλιάδες παιδιά, αθόρυβα, και σε χαμηλούς τόνους, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθούν αυτόν τον συνδυασμό. Όπως είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο, η νέα τάξη για να είναι σε θέση μας να εξουσιάζει. Από το σωτήριο έτος 1995 έχω την τιμή να είμαι ο μοναδικός Ορθόδοξος-Χριστιανός στον κόσμο, ο οποίος έχει ως προστάτη Άγιο, τον αυτοκράτορα Pallida Mors Saracenorum (Άγιος Αργαλέος).
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου