Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ELF. ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ.

Είναι γεγονός ότι όλοι λατρέψαμε το αριστούργημα του Τόλκιν “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, ειδικά από την στιγμή που τα βιβλία της σειράς μεταφέρθηκαν στην μεγάλη οθόνη από τον Πίτερ Τζάκσον










Ανέκαθεν οι περισσότεροι ταυτιζόμαστε με κάποιους από τους χαρακτήρες για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως για την ιστορία τους και για την εμφάνισή τους. Δύο από τις πιο αγαπημένες φυλές τη Γης ήταν τα φιλάνθρωπα Ξωτικά και οι Ελ, όπου χάρη στην σπάνια ομορφιά τους και στο μυστήριο που αποπνέουν είναι από τα πιο γοητευτικά πλάσματα. 


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ασχολούνται με την μυθολογία, τα ανεξήγητα φαινόμενα και την συνωμοσιολογία οι οποίοι πιστεύουν ότι οι Ολύμπιοι Ελ και τα Ξωτικά στα Αγγλικά Εlf, είναι συγγενικές φυλές με ξεχωριστές ικανότητες. Υπήρχαν κοινά χαρακτηριστικά των El και των Elf.  

 

σοφία τους είναι ένα από τα πιο αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά των δύο φυλών. Η δυνατότητά τους να ζουν πολλά χρόνια τους προσφέρει εμπειρίες και σοφία. Οι δύο φυλές ήταν σεβαστές από όλες τις υπόλοιπες φυλές της Γης. Θεωρούνται πανέξυπνα όντα και σωστοί σύμβουλοι, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. 


Αδιαμφισβήτητα η ικανότητες της τηλεπάθειας και της ενόρασης τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, είναι χάρισματα που τους κατατάσει στις ανώτερες οντότητες.  


Ελ και Elf θεωρούνται από τους πιο ισχυρούς στην αντιμετώπιση της μαγείας είτε πρόκειται για δύναμη είτε για ενόραση.


Η εμφάνιση τους είναι σίγουρα το πιο αξιοθαύμαστο από όλα τα χαρίσματά τους.


Επίσης ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη σύνδεση τους με τη φύση. Όλες οι δυνάμεις τους πηγάζουν από την γνώση και την σύνδεσή τους με όλα τα στοιχεία της φύσης. Είναι γνωστό ότι οι ανώτερες οντότητες απέκτησαν δύναμη και εξουσία με την εμφάνιση της Σελήνης, για αυτό η ομορφιά τους και οι δυνάμεις τους είναι τόσο ιδιαίτερες. 


Διαθέτουν υψηλό πολιτιστικό επίπεδο κάτι που φαίνεται από τις ικανότητες τους στις τέχνες, την μουσική, την δημιουργία 

μαγικών όπλων, την κατασκευή υπέροχων αγαλμάτων, καθώς

και την εφεύρεση παράξενων εξωτικών εδεσμάτων, όπως το Αμβροσία, ψωμί Λέμπας κλπ. Επίσης και οι δύο φυλές φημίζονται για την υπερηφάνεια τους, καθώς και για την ικανότητά τους να αποστασιοποιούνται από τα αδύναμα συναισθήματα της ανθρωπότητας, όπως ο φόβος, ο πόνος κ.τ.λ. 


Πιθανόν η γενναιότητά τους να οφείλεται σε αυτή την απάθειά τους.  Από την άλλη βέβαια, η αλαζονεία και ο εγωκεντρισμός  τους κάνει να φαίνονται άσπλαχνες και εγωκεντρικές και μοχθηρές οντότητες. 

 

Στα μεγάλα προσόντα των El και των Elf η άριστη εκπαίδευσή τους στις πολεμικές τέχνες, ιδιαίτερα στην τοξοβολία. Οι τοξότες τους θεωρούνται ότι είναι οι καλύτεροι σε όλη την Γη και οι στρατιές τους, χάρη στη δεξιοτεχνία τους, είναι πάντοτε οι πιο ισχυρές σε εποχές πολέμου. Περιγράφοντας αυτές τις ξεχωριστές μυθικές οντότητες αναρωτιέμαι είναι δυνατόν να υπήρξαν ; Η κοινή λογική και τα ιστορικά στοιχεία δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να έζησαν στον πραγματικό κόσμο.  


Γράφει η Andri Λύτρα μέλος της συντακτικής ομάδας, του Arisvinews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου