Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Η μαρτυρική Συρία η νέα «έξοδος» της Κίνας στην Μεσόγειο !!!

Αλλάζουν δραματικά τα γεωστρατηγικά δεδομένα εις βάρος της πρώην παγκόσμιας υπερδύναμης. 




Η Αμερική είναι πλέον η τρίτη ισχυρότερη χώρα στον κόσμο μετά την Ρωσία και την Κίνα. Η υποστήριξη της Κίνας προς την Συρία είναι πολύτιμη και σημαντική καθώς εξασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της μαρτυρικής χώρας, η οποία βρίσκεται στο δέκατο έτος πολέμου.  

O Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δέχτηκε το Σάββατο τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι. 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε οι δύο χώρες να προχωρήσουν ένα νέο στάδιο ενίσχυσης των σχέσεων ανοίγοντας ευρύτερους ορίζοντες για διμερή συνεργασία σε όλους τους τομείς για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ επιβεβαίωσε ότι η Κίνα είναι μια ισχυρή χώρα και έχει μεγάλη και σημαντική θέση στη διεθνή σκηνή, προσθέτοντας ότι η Συρία προσβλέπει στην επέκταση τομέων συνεργασίας με αυτήν σε όλους τους τομείς, με βάση την ισχυρή παρουσία της και τις ηθικές της πολιτικές που εξυπηρετούν οι περισσότερες χώρες και λαοί του κόσμου.

Ο Πρόεδρος Άσαντ ευχαρίστησε την Κίνα για την υποστήριξή της στον λαό της Συρίας σε διάφορους τομείς και για τις σημαντικές θέσεις της στα διεθνή φόρουμ για την υποστήριξη της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξάρτητης απόφασης της Συρίας.

Η συμμετοχή της Συρίας στο «Belt and Road Initiative» συζητήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, καθώς ο Κινέζος Υπουργός τόνισε το ενδιαφέρον της χώρας του για τη συμμετοχή της Συρίας στην πρωτοβουλία λόγω της θέσης και του σημαντικού περιφερειακού ρόλου της.

Τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τον συριακό λαό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, την αντιμετώπιση του αποκλεισμού και τις απάνθρωπες κυρώσεις που τους επιβάλλονται, καθώς και την αντίσταση στην παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του συριακού λαού και οτιδήποτε επηρεάζει την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

(Πρακτορείο sana)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου