Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Οι ριζικές αλλαγές του Ερντογάν στον Τουρκικό στρατό.


Το νέο κράτος του Ερντογάν με την αποδόμηση και τις ριζικές αλλαγές στο Τουρκικό στράτευμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης του.










Στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής και της Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. 

Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών, από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό. 

Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός του αιώνα μας, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία. 

Η Τουρκία θα είναι αρχικά μέσα στις δέκα ισχυρότερες χώρες του πλανήτη και σύντομα θα γίνει η τέταρτη παγκόσμια υπερδύναμη, μετά την Ρωσία, την Κίνα και την Αμερική.

Η Φιλοτουρκική από τα πανάρχαια χρόνια Γερμανία, αν και έχασε κατά κράτος από την Μόσχα και είναι έτοιμη να υπογράψει συμφωνία και για δεύτερο αγωγό παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία, εν τούτοις συνεχίζει με αμείωτο μένος-μίσος την ανθελληνική της πολιτική. Για όσους δεν γνωρίζουν να υπενθυμίσω ότι ο πόλεμος στην μαρτυρική Συρία έγινε για να παίρνει δωρεάν φυσικό αέριο η Γερμανία από το Κατάρ, ώστε να μην είναι το Βερολίνο ενεργειακά εξαρτώμενο από την Μόσχα. Το μόνον θετικό στην περίπτωση της Ελλάδος, σε σχέση με τις άλλες χώρες είναι ότι κατακτήθηκε ειρηνικά χωρίς πόλεμο.   
 

Στη Νέα Κρατική Τάξη, Το νέο Εθνικό Δόγμα στην Νέα Τουρκία του Ερντογάν), ο στρατός πρέπει να βρίσκεται υπό συνεχή πίεση, υποχρεώνοντας τον να συμμετέχει συνεχώς σε πολεμικές επιχειρήσεις εντός και εκτός Τουρκίας.

Ο Τούρκος ερευνητής δημοσιογράφος, Adem Yavuz Arslan, σε μια αποκαλυπτική έρευνα αποκαλύπτει ότι οι εξελίξεις στην σημερινή Τουρκία από, αλλά καΙ πριν από το 2016, είχαν καταγραφεί από τον ίδιο τον Ερντογάν σε ένα λογαριασμό που είχε στο Twitter με τίτλο : «Φωτογραφία και πολιτική», «Fotoğraf ve Siyaset».

Σύμφωνα με αυτόν τον λογαριασμό, η ιστορία της μετάλλαξης του τουρκικού στρατού με όλες τις συνέπειες, ( κατάργηση αλληλόεμπιστοσύνης, συνοχή, και κυρίως αξιόμαχο, κλπ), άρχισε πριν από το πραξικόπημα και συνεχίζεται βάσει συγκεκριμένου σχεδίου μέχρι σήμερα.

Αυτός ο λογαριασμός του Twitter, ο οποίος δεν έχει πολλούς ακόλουθους και συνήθως μοιράζεται ασπρόμαυρες παλιές φωτογραφίες της Κωνσταντινούπολης, έκανε μια «ενδιαφέρουσα» σειρά δημοσιευμάτων 12 επεισοδίων, πέντε ημέρες πριν από την απόπειρα του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.

Σε αυτή την σειρά εμφανίστηκε ένα «μυστήριο» ανώνυμο άτομο που είχε δηλώσει τα εξής χαρακτηριστικά τα οποία προϊδέαζαν για τις μελλοντικές εξελίξεις : «Ο αρχηγός θα εκτελέσει την πιο σημαντική υπηρεσία της ζωής του» και συνεχίζοντας ανέφερε για την, «μεγάλη «εκκαθάριση» που θα πραγματοποιηθεί στις τουρκικές ένοπλες δυναμεις και στο τέλος ανακοίνωσε ότι στο επόμενο στάδιο, «θα δημιουργηθεί ένας καινούργιος εθνικός στρατός που θα αξίζει στον Ηγέτη».

Αυτό που υποδείκνυε την μεγάλη αξία σε αυτόν τον λογαριασμό του Twitter και ότι αυτός που κρύβεται πίσω από το μυστήριο ανώνυμο άτομο κάτοχο, θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Ερντογαν, ήταν η «λίστα των ακολούθων».

Όπως αποκαλύπτει ο Adem Yavuz Arslan, μεταξύ των ακολούθων αυτού του λογαριασμού υπήρχαν ονόματα από το πολύ «στενό περιβάλλον» του Ταγίπ Ερντογάν, όπως ο Yiğit Bulut, δημοσιογράφος και ανώτερος σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο İbrahim Kalın, γνωστός βασικός του σύμβουλος για την εξωτερική και όχι μόνο πολιτική, ο Melih Gökçek, πρώην δήμαρχος Άγκυρας από τους στενούς του περιβάλλοντος Ερντογάν μέχρι τις τελευταίες δημοτικές εκλογές που έχασε την δημαρχία της Άγκυρας και ο Selçuk Özdağ, βουλευτής Μαγνησίας του ΑΚΡ, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του AKP.

Δηλαδή όποιος ακλουθούσε τον λογαριασμό αυτό ήταν από το πολύ στενό περιβάλλον έμπιστων προσώπων του Ερντογάν, που γνώριζαν τα μυστικά σχέδια μεταβολής του χαρακτήρα του κράτους.

Δυστυχώς, όπως σημειώνεται από τον Τούρκο ερευνητή Adem Yavuz Arslan, ούτε οι εισαγγελείς ούτε η επιτροπή TGNA που συστάθηκε για τη διερεύνηση του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, δεν έλαβαν υπόψη και δεν ερεύνησαν για τον ιδιοκτήτη και τα δημοσιεύματα αυτού του λογαριασμού, τον οποίο ακολουθεί ο στενός κύκλος του Ερντογάν και όπως αποδεικνύεται, «γνωρίζει» τι πραγματικά συνέβη στο πραξικόπημα και τι συμβαίνει σήμερα εδώ και πολύ καιρό.

Επίσημα είχε γίνει γνωστό ότι ο λογαριασμός αυτός ανήκει στον διαφημιστή του AKP, Erol Olçok, ο οποίος όμως σκοτώθηκε ύποπτα με πυροβολισμό από ένα άγνωστο ελεύθερο σκοπευτή το απόγευμα της 15ης Ιουλίου για «προφανείς» λόγους, ενώ η υπόθεση αυτής της εν ψυχρώ δολοφονίας ποτέ δεν εξερευνήθηκε από τις αρχές.

Ωστόσο, αυτός ο λογαριασμός είναι αποκαλυπτικός σε οποιονδήποτε τον ερευνήσει καθώς αποκάλυπτε τον προγραμματισμένο «ιστορικό μετασχηματισμό» του τουρκικού καθεστώτος που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουλίου 2016 και μετά και συνεχίζεται μέχρι σήμερα σε ένα τελικό στάδιο.

Η αφορμή να ξανάερευνηθεί αυτός ο λογαριασμός μετά από πέντε χρόνια από το πραξικόπημα, όπως αναφέρει ο Τούρκος ερευνητής δόθηκε ουσιαστικά μετά από τις τελευταίες μαζικές επιχειρήσεις σύλληψης Γκιουλενιστών αξιωματικών, (στις 26/4 συνελήφθηκαν 532 στρατιωτικοί), στην Κωνσταντινούπολη και στην Σμύρνη.

Και επειδή αυτές οι επιχειρήσεις συλλήψεων έχουν γίνει πλέον ρουτίνες, το πιο σημαντικό, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις και τις αντιδράσεις, ούτε οι υποστηρικτές, ούτε οι αντίπαλοι της κυβέρνησης, αποτελούν πλέον σημαντικό υπολογίσιμο σημείο στην πορεία εκτέλεσης του οδικού χάρτη του «σχεδίου» που αναφέρεται στον λογαριασμό Twitter, καθώς έχουν ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα.

Και επειδή επιπλέον, πλησιάζει τώρα το «τέλος του δρόμου» αυτού του Σχεδίου.

Το συμπέρασμα από την επανεξέταση αυτού του λογαριασμού, όπως τονίζεται και αυτό το συμπέρασμα που έχουν βγάλει από την έρευνα, τις δηλώσεις που και τις συνεντεύξεις που έκανε ο ερευνητής, είναι το εξής : «η 15η Ιουλίου δεν ήταν απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος».

Στην πραγματικότητα ήταν μια «επιχείρηση «ψευδό πραξικοπήματος», που είχε οργανωθεί από το τρίγωνο : Erdogan-Hulusi Akar και Hakan Fidan, σε συνεργασία με πρώην μελη της γνωστής στρατιωτικής οργάνωσης Ergenekon, κατά την φάση εκτέλεσης.

Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις δεκάδες χιλιάδες λίστες προσώπων, υποψηφίων για σύλληψη, που προετοιμάστηκαν πριν από τις 15 Ιουλίου, ενώ δεν ήταν ακόμα καν ξεκάθαρο τι επέρχονταν και με τα χιλιάδες εντάλματα σύλληψης που τέθηκαν ακαριαία σε εφαρμογή.

Οι κρατήσεις και οι συλλήψεις που βιώνουμε σήμερα είναι η συνέχεια αυτής της σειράς.

Έτσι, το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το τι ρόλο «έπαιξες» και τι «έκανες» εκείνη τη μέρα δηλαδή με τα γεγονότα όπως εξελίχτηκαν και προβλήθηκαν διεθνώς

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν 10 φορές επιπλέον από τον αριθμό των στρατιωτών που βγήκαν στους δρόμους με τον ισχυρισμό της απόπειρας πραξικοπήματος και οι αξιωματικοί τους, εκδιώχθηκαν, συνελήφθησαν και βασανίστηκαν, την αμέσως επόμενη περίοδο.

Ένας στους δύο στρατηγούς στον τουρκικό στρατό, και το 90% των στρατιωτικών υπαλλήλων εκδιώχθηκαν με το πρόσχημα της 15ης Ιουλίου.

Παράλληλα μεταξύ αυτών ήταν στρατιώτες που παρασυρόμενοι αντιστάθηκαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, τραυματίστηκαν και ανταμείφθηκαν από το καθεστώς για την επιτυχία τους.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στην τελευταία μαζική επιχείρηση σύλληψης αξιωματικών, (26/4), μεταξύ εκείνων που απολύθηκαν και κρατήθηκαν, υπάρχουν αξιωματικοί που άρχισαν να εργάζονται στιες ένοπλες δυνάμεις μετά το 2016 και συνεπώς δεν είχαν σχέση με το πραξικόπημα.Υπήρχαν ακόμη και αυτοί που συνελήφθησαν και απελευθερώθηκαν ξανά.

Εδώ γεννάται το μεγάλο ερώτημα : Με πιο τρόπο και για ποιο σκοπό συνεχίζεται η υποτιθέμενη μεγάλη έρευνα για το πραξικόπημα και για τη λεγόμενη συμμετοχή εκατοντάδων αξιωματικών που όμως δεν έχουν πάρει μέρος, ακόμη και 5 χρόνια μετά τις 15 Ιουλίου ; Ή ,τι κρύβεται στην πραγματικότητα πίσω από αυτή την κρατική έρευνα του πραξικοπήματος ;

Σε αυτό το σημείο τονίζεται πως είναι χρήσιμο να είμαστε σαφείς : Και εδώ είναι λοιπόν απαραίτητο να μιλήσουμε για το «Κεντρικό Σημείο του Σχεδίου», και ποιο είναι αυτό όπως αποκαλύπτεται :

Το πρώτον είναι ότι ο Ερντογάν χτίζει ένα νέο καθεστώς και τώρα έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου.

Δεύτερον, το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυτό το σχέδιο του, ήταν οι TSK. Αυτές τις παρέλυσε επιδέξια με την συνωμοσία της 15ης Ιουλίου.

Τρίτο : τώρα έχει φτάσει στο τελικό επίπεδο και ετοιμάζεται να βάλει τα τελευταία καρφιά στο φέρετρο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κρίσεων, YAŞ.

Η νέα πολιτεία, το νέο κράτος του Ερντογάν, επικεντρώνεται τώρα στο δίπολο : PALACE-MIT και σε αυτήν την νέα κρατική δομή δεν υπάρχει θέση για τις TSK.

Σύμφωνα με αυτή την θέση-αποκάλυψη, υποστηρίζεται βάσιμα πως οι συλλήψεις αξιωματικών που πραγματοποιούνται με το κωδικό όνομα «pay-off» ή «ByLock», δεν είναι νόμιμες, αλλά στην ουσία είναι πολιτικές πράξεις.

Σε συμπέρασμα το κέντρο του νέου καθεστώτος, δηλαδή, το κέντρο της νέας βαθιάς δομής του κράτους, είναι βασικά η MIT και ένα «άθικτο» μέρος του καθεστώτος που θα δρα εφεξής ανεξέλεγκτα και θα εξαιρείται από κάθε δικαστικό έλεγχο ανεξάρτητα από την νομιμότητα των ενεργειών του .

Όποιος δεν συμμορφώνεται με τον οδικό χάρτη του Ερντογάν, αποκλείεται και προστίθεται στις λίστες υποψηφίων για σύλληψη με τον κωδικό ByLock, ή συνδρομητικών τηλεφώνων που εκπονήθηκαν από την MIT.

Ο Ερντογάν, ο οποίος καρατόμησε την ανώτατη ιεραρχία του TSK αμέσως μετά τις 15 Ιουλίου, στοχοποίησε παράλληλα βάσει σχεδίου όλα τα ονόματα στις κατώτερες βαθμίδες των ενόπλων δυνάμεων που θα χαρακτηρίζονταν ως «Φετουλαχιστές», και τα καταδίωξε.

Έτσι στην πρόσφατη επιχείρηση, (26/4), συλλήψεων αξιωματικών , υπάρχουν αξιωματικοί υπαξιωματικοί μη συμμετέχοντες και μη έχοντες σχέση με το πραξικόπημα.

Είναι γνωστό πως ο Ερντογάν έχει εμπειρία σε θέματα συλλήψεων για λόγους «ασφάλειας» της κυβέρνησης. Είναι γνωστό πως μετά τις 17 Δεκεμβρίου 2013, είχε «κλαδεύσει» ουσιαστικά την αστυνομική γραφειοκρατία ξεκινώντας από τα κορυφαία στελέχη. Έτσι αμέσως μετά της 15 Ιουλίου, απέλυσαν και συνέλαβαν όλους αυτούς τους αστυνομικούς που δεν παραδόθηκαν σε αυτόν

Τώρα εφαρμόζει την ίδια τακτική και στο TAF.

Εκείνοι που παρέμεναν πιστοί στο προηγούμενο καθεστώς και συνεργάστηκαν με αυτό, απολύθηκαν και όσοι δεν παραδόθηκαν εκδιώχθηκαν με την κατηγορία – στίγμα, ως Γκιουλενιστές.

Από την άλλη πλευρά, άλλαξαν και το σύστημα πρόσληψης-κατάταξης προσωπικού για την TAF

Στην πραγματικότητα η 15η Ιουλίου ήταν μια καλα στημένη παγίδα έτσι ώστε ο λαός να υποστηρίξει την «δημοκρατία», δηλαδή στην πραγματικότητα το σχέδιο και η μετάβαση στο νέο καθεστώς να γίνεται ομαλά χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.

Παράλληλα οι γνωστές στρατιωτικές σχολές έκλεισαν και δημιουργήθηκε ένα νέο σύστημα στρατιωτικής εκπαίδευσης υπό τη διοίκηση του καθεστώτος. Έτσι, ενώ εκείνοι που δεν υπάκουσαν στο καθεστώς εκδιώχθηκαν, δημιουργήθηκε ένα νέο στελεχιακό προσωπικό υπό τον Ερντογάν..

«Ερντογανιστικά» στελέχη που είναι έτοιμα να συνεργαστούν με το παλάτι έπαιξαν επίσης ενεργό ρόλο σε όλη αυτήν τη διαδικασία.

Τώρα ήρθε η ώρα, ο Ερντογάν να ολοκληρώσει τον ιστορικό μετασχηματισμό.

Οι TSK έχουν πλέον μεταλλαχτεί και ουσιαστικά γίνει μια άλλη έκδοση του παραστρατιωτικού σώματος «Φύλακες του καθεστώτος», ( οι γνωστοί Muhafızlar), του Ιράν.

Σε αυτό το σημείο, είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους ένοχους που φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση σήμερα, είναι οι λεγόμενοι Λαϊκοί, δηλαδή αυτοί οι οπαδοί του Λαϊκού καθεστώτος.

Και αυτό γιατί στο σημείο που έφτασε σήμερα η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της συμμαχίας τους με τον Ερντογάν μετά το 2013, όταν άρχισε το ξήλωμα του διχτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Αν και γνώριζαν τον Ερντογάν και τη «μυστική ατζέντα» του, είχαν ακολουθήσει την εκδοχή : «Αφήστε τους να τρώνε ο ένας τον άλλον, (Γκιουλενιτες κατά Ερντογανικων), και μετά εμείς θα ανατρέψουμε τον αποδυναμωμένο Ερντογάν», ισχυρίζονταν.

Αγνοούσαν όμως την συνωμοσία που πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου, και ποιοι ήταν οι προφανείς στόχοι της.

Ορισμένοι από αυτούς μάλιστα έγιναν ακόμη και μέρος της συνωμοσίας.

Ενώ συνεχίζονταν οι συλλήψεις στον στρατό προτιμούσαν να χειροκροτούν. Σκέφτηκαν ότι αφού ο Ερντογάν καθαρίσει τους «εχθρούς» του, θα τους παραδώσει τις TSK και ολόκληρη τη γραφειοκρατία ασφαλείας.

Ακόμα και εκείνοι που διαφώνησαν βλέποντας να ξεφεύγει και να εκτραχύνεται η κατάσταση, προτίμησαν να παραμείνουν σιωπηλοί, για παράδειγμα σε σκανδαλώδεις περιπτώσεις για τα βασανιστήρια ενός διοικητή στρατιωτικών δυνάμεων, όπως ο Akın Öztürk.( πρώην στρατηγός τεσσάρων αστέρων στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ο οποίος υπηρέτησε ως 30ος Διοικητής της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι τις 4 Αυγούστου 2015).

Εν ολίγοις, ενώ ο Ερντογάν μετέτρεπε τις TSK σε ένα ανίσχυρο όργανο, το χαρακτηριστικό είναι πως οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του ήταν εκείνοι που ήταν ιδεολογικά διαμετρικά αντίθετοι. Ακόμα και οι διανοούμενοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν πρόβαλλαν ουσιαστική αντίδραση σε αυτές τις εξελίξεις.

Σήμερα ο Ερντογάν έχει σχεδόν ολοκλήρωσε τη διαδικασία του μετασχηματισμού του στρατού και του καθεστώτος.

Τέλος χαρακτηριστικό είναι πως ενώ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης καταργήθηκε στις 20 Ιουλίου 2018, η επιπλέον τριετής άδεια εφαρμογής έκτακτων μέτρων που χορηγήθηκε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας λήγει στις 21 Ιουλίου 2021.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν και νέες μεγάλες επιχειρήσεις εκκαθαριστικών συλλήψεων τους επόμενους δύο μήνες..

Ο τελικός σκοπός, όπως περιγράφεται, θα είναι να δημιουργηθεί ένας στρατός άξιος αυτής της γεωγραφικής θέσης της Τουρκίας και ο ηγέτης του θα είναι ο….Ηγέτης του όλου του ισλαμικού κόσμου. Εν τούτοις παρά την τρομερή άνοδο και ισχύ, η Τουρκία έχει μόνιμο αγκάθι στα πλευρά της το Κουρδικό ζήτημα. 

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στην Άγκυρα η είδηση που μετέδωσε το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu ajansı, ότι οι Αμερικανοί έχουν δημιουργήσει στρατόπεδο εκπαίδευσης Κούρδων κομάντος στην περιοχή Haseke, στην βορειοανατολική Συρία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Κούρδων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων, ήδη 400 επίλεκτοι Κούρδοι κομάντος έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο ειδικό αυτό στρατόπεδο και μάλιστα αυτές τις μέρες έγινε η τελετή περάτωσης της εκπαίδευσης παρουσία υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματικών. Από πλευράς Κούρδων παράστησαν οι Κούρδοι οπλαρχηγοί με τα κωδικά ονόματα : Mazlum Abdi και Ferhat Abdi Şahin.

Η εκπαίδευση που τους δόθηκε περιλαμβάνει και επιθέσεις με πολεμικά ελικόπτερα και για πρώτη φορά Κούρδοι κομάντος ειδικεύονται σε τέτοιου είδους επιθέσεις που προϋποθέτει την κατοχή από μέρους τους πολεμικών ελικοπτέρων αμερικανικής κατασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου