Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Η ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.


Δυστυχώς μια ακόμη πικρή δικαίωση της κορυφαίας Ελληοχριστιανικής στήλης στην Ελλάδα, η οποία πρώτη έγραψε από το 2012 ότι η Τουρκία δεν θα διαλυθεί, όπως σκοπίμως και εντέχνως διαδίδουν οι διάφοροι εγκάθετοι προφήτες, για να κρατούν σε αδράνεια τον Ελληνικό λαό. Η Τουρκία έχει ήδη προσαρτήσει την βόρεια Συρία.

Μέχρι και σήμερα συνεχίζει αδιάκοπα η στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι τις σχετικές αναφορές, παρά τις αντιδράσεις από τα γνωστά ανθελληνικά κέντρα. 


ΟΙ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.

ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΒΔΟΜΟΝ. ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Τα βόρεια και βορειοδυτικά μέρη της Συρίας σύντομα θα αποτελέσουν Τουρκική επικράτεια. Σύμφωνα με το Σύστημα Εθνικής Ασφάλειας της Συρίας, Η Τουρκία έχει εδραιώσει την κυριαρχία της σε ολόκληρο το βορειοδυτικό και σε τμήμα του βόρειου εδάφους της Συρίας, παραβιάζοντας ανοιχτά τις συμφωνίες με τη Μόσχα.

Ο επικεφαλής του Τουρκικού καθεστώτος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυξάνει την συστηματοποιημένη διαδικασία Τουρκοποίησης σε περιοχές που καταλαμβάνουν οι δυνάμεις του στη βόρεια Συρία, υποστηριζόμενες από τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπου εφαρμόζουν τις Οθωμανικές ατζέντες του μετά την αποτυχία των μεγαλύτερων σχεδίων του να επιτρέψει στους τρομοκράτες να κυριαρχήσουν σε περιοχές Συρία.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που παρέσχε το Συριακό Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας, αυτή τη στιγμή, ο τουρκικός στρατός αναλαμβάνει πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης στο βόρειο και βορειοδυτικό τμήμα της  Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, αντικαθιστώντας όλα τα νόμιμα Συριακά έγγραφα, με τα παράνομα Τουρκικά.

Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνον η αντικατάσταση εγγράφων, αλλά και η δημιουργία τοπικών αρχών, πράγμα που δείχνει ότι η προσάρτηση μέρους της Αραβικής-Συριακής δημοκρατίας στην Τουρκία μπορεί έχει ξεκινήσει ακόμη και πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. 

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στο γεγονός ότι τέτοιες ενέργειες της Άγκυρας παραβιάζουν άμεσα τις υφιστάμενες συμφωνίες με τη Μόσχα, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην έναρξη μιας νέας στρατιωτικής επιχείρησης από ρωσικές και συριακές δυνάμεις, ειδικά επειδή οι υπάρχουσες συμφωνίες δεν εκπληρώνονται εντελώς από τοπικούς ριζοσπάστες και τζιχαντιστές .

«Ο Ερντογάν σίγουρα προσπαθεί να αναζωογονήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο, η Άγκυρα δεν καταλαβαίνει ότι οι τρέχουσες ενέργειες της Τουρκίας θα κατασταλούν αδίστακτα από τη Ρωσία», τονίζει ο ειδικός.

Πρέπει να σημειωθεί, τονίζει το ρωσικό Avia, ότι πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, ήταν η Τουρκία που μίλησε για την κατάπαυση του πυρός, η οποία υπέστη πολύ σοβαρές απώλειες στην περιοχή, επιπλέον, η Ρωσία δεν παρενέβη στην κατάσταση, ασχολούμενη αποκλειστικά με τους τζιχαντιστές.

Το ζήτημα δεν διαφέρει στη Λιβύη όπου ο Ερντογάν επιδιώκει να ανακινήσει τους Τούρκους που ανήκουν σε έναν αριθμό Λίβυων, οθωμανικής καταγωγής, από την περίοδο της οθωμανικής κατοχής του αραβικού έθνους.

Οι πολιτικές Τουρκοποίησης και οι δημογραφικές αλλαγές σημείωσαν ανοδική τάση κατά την τελευταία περίοδο σε περιοχές που κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις στο βόρειο τμήμα της Χασάκα, της Ράκκα και του Χαλεπίου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους, καταστράφηκαν νοσοκομεία, σχολεία και υποδομές, κατήργησαν την ταυτότητα, τη μνήμη και την ιστορία της περιοχής.

Η Τουρκία εγκαθιστά τρομοκράτες και τις οικογένειές τους στα σπίτια των οικογενειών που εκτοπίστηκαν βίαια για να κάνουν δημογραφική αλλαγή στην περιοχή, σύμφωνα με τους ντόπιους σε περιοχές της βόρειας Συρίας.

Η Τουρκοποίηση αρχίζει με αλλαγές ονομασιών.

Η πολιτική εκτουρκισμού έχει ξεκινήσει μετά την εισβολή της Τουρκία, και την κατοχή στην πόλη Αφρίν στις 18 Μαρτίου του 2018, όταν το καθεστώς Ερντογάν έδωσε τουρκικά ονόματα αμέσως στις κύριες πλατείες, κωμοπόλεις και χωριά της πόλης καθώς και τις πόλεις και κωμοπόλεις στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με πολιτικές πηγές, το καθεστώς της Άγκυρας προχώρησε σκόπιμα την διαδικασία τουρκοποίησης σε πόλεις, χωριά και κωμοπόλεις της Συρίας στη βόρεια Συρία, συμπεριλαμβανομένων της Αζάζ, αλ Μπάμπ, Τζαράμπλους, δίνοντας ονόματα στους δρόμους και τα σχολεία Τούρκων αξιωματικών, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά την εισβολή στην επικράτεια της Συρίας, εκτός από την επιβολή τουρκικών προγραμμάτων σπουδών και γλώσσας σε αυτά τα σχολεία και την υπεράσπιση της σημαίας της τουρκικής κατοχής.

Το τουρκικό καθεστώς άνοιξε επίσης υποκαταστήματα τουρκικών πανεπιστημίων σε περιοχές που κατέλαβαν οι δυνάμεις του καθώς και τουρκικές τράπεζες.

Η πολιτική της Τουρκοποίησης προχωρά περισσότερο από τη Συρία και φτάνει στη Λιβύη όπου τα μέσα ενημέρωσης της Λιβύης καταγγέλλουν αυτήν την πολιτική παρόμοια με αυτήν της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου