Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Το Star Trek» έδειξε τον πόλεμο στην Ουκρανία και το εγγύς μέλλον της Γης.

   

 Στις 5 Μαΐου 2022 έκανε πρεμιέρα η διαστημική όπερα Star Trek: Strange New Worlds.






Το επικό κινηματογραφικό γεγονός διέφυγε κατά κάποιο τρόπο της προσοχής μας και δεν θα το είχαμε μάθει ποτέ, ούτε και δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι που δεν είναι θαυμαστές αυτής της θαυμάσιας όπερας.

Ωστόσο, υπήρχαν θεωρητικοί συνωμοσίας που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και παρακολούθησαν όλο το πράγμα, μετά το οποίο έφεραν κάποια εκπληκτικά νέα στον κόσμο:

Πρόκειται για πλάνα από την εμφύλια σύγκρουση που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη Kylie 279 του XXIIIου αιώνα, όπου έχουν ταξιδέψει οι ένδοξοι κοσμοναύτες και ήρωες της σειράς. Και σε αυτή την παγκόσμια πλανητική αντιπαράθεση δεν εμφανίζεται μόνο η σημαία της Ουκρανίας – υπάρχει μια πλήρης βιντεοσυνέχεια από το Μαϊντάν:


Τεχνικά, δεν είναι δύσκολο για το Χόλιγουντ να δείξει κάποιες διαδηλώσεις όπου δεν θα υπάρχουν σημαίες και θα είναι αγνώριστες για τον θεατή. Αλλά κατά κάποιο τρόπο τυχαίνει να έχουν εμφανιστεί οι σημαίες.

Επιπλέον – ο συμβολισμός του κύριου στρατιωτικού ιδρύματος του πλανήτη, Kylie 279, τραβάει την προσοχή:

Γενικά, οι θεωρητικοί της συνωμοσίας ενδιαφέρθηκαν πολύ και προβληματίστηκαν από το θέμα, γι’ αυτό και πολλοί έσπευσαν να παρακολουθήσουν αυτή τη θαυμάσια παράσταση, η σύντομη ουσία της οποίας έχει ως εξής.

Στον XXIII αιώνα το διαστημόπλοιο Enterprise πηγαίνει στον πλανήτη Kylie-279, ο οποίος βρίσκεται στο τεχνολογικό επίπεδο της Γης του XXI αιώνα και στα πρόθυρα πολέμου μεταξύ χωρών και λαών. Αποκαλύπτεται ότι το σήμα δίνης που εκπέμπεται από τον πλανήτη και το οποίο έχει ανιχνευθεί δεν είναι ένας κινητήρας δίνης, όπως όλοι αρχικά νομίζουν, αλλά μια βόμβα δίνης, η οποία είναι πολύ πιο τρομακτική από την ατομική βόμβα και οι ιθαγενείς απειλούνται με ένα ολικό Extreminatus, το οποίο οι ίδιοι ρίχνουν ο ένας στον άλλον με ένα θαυματουργό όπλο.

Για να φέρει το Kylie 279 σε συμφωνία και να καθησυχάσει τους ιθαγενείς, το Εντερπράιζ εισέρχεται στην ατμόσφαιρα, αναγκάζοντας τους ντόπιους στρατιωτικούς να πίνουν Validol και ενθαρρύνοντάς τους να κάθονται ίσια στον κώλο τους:

Στη συνέχεια, όταν ο θόρυβος καταλαγιάσει, ο διοικητής του Εντερπράιζ συγκεντρώνει τους τοπικούς μεγάλους αρχηγούς σε μια εκδήλωση παρόμοια με συνέδριο του ΟΗΕ και δίνει μια σύντομη διάλεξη για την ηθική του παιχνιδιού με πυρηνικά όπλα και βόμβες δίνης. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει ένα ντοκιμαντέρ για τη Γη στις αρχές του 21ου αιώνα, όταν επρόκειτο για μια παγκόσμια πυρηνική ανταλλαγή:

Αν όλο αυτό το θέμα της ατομικής αποκάλυψης ήταν κατά κάποιο τρόπο ξεχωριστό, κανένας από τους θεωρητικούς της συνωμοσίας δεν θα σκεφτόταν καν κάτι λάθος. Αλλά το έμβλημα των διαστημικών δυνάμεων των ΗΠΑ, το έμβλημα του ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές σημαίες – δεν ταιριάζουν με τη σύμπτωση και, όπως πιστεύουν οι θεωρητικοί της συνωμοσίας, υπάρχει αναμφίβολα κάποιο μυστικό μασονικό σημάδι, το οποίο δείχνει το εγγύς μέλλον σε όσους δεν μπορούν να κοιτάξουν, αλλά να δουν.

Ένα μέρος αυτού του μέλλοντος έχει ήδη πραγματοποιηθεί – η εισβολή στην Ουκρανία από αγριάνθρωπους και ο πυρηνικός εκβιασμός όλου του κόσμου από τους αρχηγούς των βάλτων της Μόκσα – δηλαδή μια κατάσταση που επαναλαμβάνει περίπου εκείνη της Κάιλι 279. Έτσι, η επόμενη πράξη θα μπορούσε να είναι δύο σενάρια: είτε πυρηνικός πόλεμος και εμφάνιση του Εντερπράιζ για να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την καταστροφή, είτε το Εντερπράιζ θα εμφανιστεί νωρίς και θα μετατρέψει προληπτικά τους βάλτους του Μοκσάν σε γυαλί, οδηγώντας τον πλανήτη Γη στην ειρήνη και την αρμονία με ένα συγκεκριμένο παράδειγμα.

Για προφανείς λόγους, σε όλους τους συνωμοσιολόγους αρέσει περισσότερο η δεύτερη επιλογή, φυσικά, οπότε η ομάδα του Enterprise θα πρέπει πιθανότατα να συμμορφωθεί με τις επιθυμίες των μαζών. Είναι σαφές, βέβαια, ότι οι στρατηγοί στους βάλτους του Mokshan θα έχουν κατά κάποιο τρόπο αντίρρηση, αλλά όπως σωστά εξήγησε ο κυβερνήτης του Enterprise κατά τη διάρκεια της παρουσίασης – όποιος έχει το μεγαλύτερο ραβδί έχει δίκιο. Το ραβδί είναι μεγαλύτερο για τη Διαστημική Δύναμη των ΗΠΑ, πολλές φορές, οπότε ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου