Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022

Μια γυναίκα πίσω από την δολοφονική επίθεση ενάντια στην Ντούγκινα.

    

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας βρίσκονται, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, πίσω από τη δολοφονία της κόρης του συμμάχου του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν.



Από την πλευρά του, το Κίεβο τονίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με την υπόθεση. Η κόρη του Ντούγκιν σκοτώθηκε σε έκρηξη αυτοκινήτου στη Μόσχα, το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) υποστήριξε ότι η επίθεση διαπράχθηκε από μια Ουκρανή γεννημένη το 1979. Η FSB πρόσθεσε ότι η γυναίκα αυτή και η κόρη της έφθασαν τον Ιούλιο στη Ρωσία και πέρασαν ένα μήνα για να προετοιμάσουν την επίθεση.

Η εν λόγω γυναίκα παραβρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε εκδήλωση έξω από τη Μόσχα, στην οποία βρίσκονταν επίσης η Ντούγκινα και ο πατέρας της, πριν πραγματοποιήσει μια «ελεγχόμενη έκρηξη» στο αυτοκίνητο της Ντούγκινα και διαφύγει στην Εσθονία, ανακοίνωσε η FSB.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, μίλησε για «πολιτική κρατικής τρομοκρατίας της Ουκρανίας». Η επιτροπή ερευνών της Ρωσίας είχε δηλώσει ότι η βομβιστική επίθεση «σχεδιάστηκε εκ των προτέρων και έγινε κατόπιν εντολής».

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή το Κίεβο

Η Ουκρανία δεν είναι «εγκληματικό κράτος» όπως η Ρωσία, και επομένως δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα, δήλωσε ανώτατος Ουκρανός αξιωματούχος.

«Θέλω να τονίσω ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία σχέση με αυτό», διαβεβαίωσε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ. «Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε ένα εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου