Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Οι Ρώσοι εξολόθρευσαν εκατό Γερμανούς και Πολωνούς στην Ουκρανία.

 

 

Στην περιοχή του Χάρκοβο, η ρωσική αεροπορία εξολόθρευσε περισσότερους από εκατό ξένους μισθοφόρους. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενημέρωσε σχετικά τους δημοσιογράφους.




Σύμφωνα με το RIA Novosti , η δήλωση αναφέρει :

“Όπλα υψηλής ακρίβειας της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν ένα προσωρινό σημείο συγκέντρωσης ξένων μισθοφόρων κοντά στον οικισμό Ζολότσεφ στην περιοχή του Χάρκοβο. Περισσότεροι από 100 μαχητές από την Πολωνία και τη Γερμανία σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν.”

Επιπλέον, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε επιθέσεις στις θέσεις μάχης της 53ης Μηχανοποιημένης και 68ης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στις πόλεις Ugledar, Dobropolje και το χωριό Vodyanoye στη ΛΔΔ. Τα θύματα αυτών των μονάδων λέγεται ότι ανέρχονται σε περισσότερα από 260 άτομα.

Στη Marjinka, το ρωσικό πυροβολικό εξάλειψε περίπου το 70% των στρατιωτών του 3ου Τάγματος της 66ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και προς το Soledar το 15ο Τάγμα της 58ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού έχασε περισσότερους από τους μισούς μαχητές και στρατιωτικό εξοπλισμό. Επιπλέον, περισσότεροι από 160 ΝΑΖΙ από την 63η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία στην περιοχή Χερσώνα φέρεται να εξουδετερώθηκαν από την ρωσική αεροπορία.

Σε μόλις μία ημέρα, οι δυνάμεις αέρος, πυραύλων και πυροβολικού της Ρωσίας κατέστρεψαν δύο ουκρανικά θέσεις διοίκησης, έξι αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων στην ΛΔΔ (Ντονέτσκ) και στις περιφέρειες Χάρκοβο, Χερσώνα, Νικολάγιεφ και Ντνεπροπετρόφσκ.

Επιπλέον, συνελήφθησαν πέντε μισθοφόροι που πολέμησαν στο Donbass και θα κριθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο της ΛΔΔ, αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti!

Πρόκειται για τους

• Matthias Gustavsson (Σουηδία) – για συμμετοχή μισθοφόρου σε εχθροπραξίες και εκπαίδευση για την βίαιη κατάληψη της εξουσίας
• Vekoslav Prebeg (Κροατία) – για συμμετοχή μισθοφόρου σε εχθροπραξίες και εκπαίδευση για την βίαιη κατάληψη της εξουσίας
• John Harding (Βρετανία) – για συμμετοχή μισθοφόρου σε εχθροπραξίες και εκπαίδευση για τνη βίαιη κατάληψη της εξουσίας
• Andrew Hill (Βρετανία) – για την συμμετοχή μισθοφόρου σε εχθροπραξίες
• Dylan Hill (Ηνωμένο Βασίλειο) – για στρατολόγηση μισθοφόρων

Οι τρεις πρώτοι αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή.

Δείτε:

 

el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου