Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Περισσότεροι από 10000 Βρετανοί θα χάσουν τις ζωές τους από το κρύο.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί για ξέσπασμα «ανθρωπιστικής κρίσης» αυτόν τον χειμώνα.





Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια «ανθρωπιστική κρίση» που περιλαμβάνει κακή υγεία, υπερβολικούς θανάτους και αυξανόμενη ανισότητα, εάν η κυβέρνηση δεν λάβει επείγοντα μέτρα για την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας, προειδοποίησε η Συνομοσπονδία Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS).

Η οργάνωση απευθύνθηκε στην τοπική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι η αποτυχία δράσης θα ασκούσε μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας που ήταν ήδη τεταμένες.

Σύμφωνα με μια έκθεση της The Sun, περίπου 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χειμώνα από αιτίες που σχετίζονται με το κρύο. Αυτό το χειμώνα, περισσότεροι από 10.000 Βρετανοί θα μπορούσαν να παγώσουν μέχρι θανάτου ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ λόγω της απενεργοποίησης των θερμαντήρων τους, για να περιορίσουν τους εκτοξευόμενους λογαριασμούς ενέργειας, προειδοποιούν οι επικεφαλής του NHS.

Το NHS τόνισε ότι, εκτός από την πρόκληση περισσότερων ασθενειών, η μαζιhg;hκή ενεργειακή φτώχεια ήταν επίσης πιθανό να «αυξήσει τον ήδη υψηλό αριθμό ετήσιων θανάτων που σχετίζονται με τα ψυγεία».

Σημείωσε ότι η κατάσταση θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την ψυχική υγεία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου