Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

"Έφυγε" ο ανεπίσημος Μουφτής Αχμέτ Μετέ.

 

   

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Πέμπτης, σε ηλικία 57 ετών, ο ανεπίσημος Μουφτής Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδινε μάχη με τον καρκίνο. Ο Μετέ γεννήθηκε το 1965 στο Ωραίο της Ξάνθης και είχε σπουδάσει στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.  



Το 2007 συμμετείχε σε εκλογική διαδικασία που δεν προβλέπεται από την Ελληνική νομοθεσία και με την υποστήριξη της Τουρκίας ανακηρύχθηκε «μουφτής» Ξάνθης. Η εκλογή του δεν αναγνωρίστηκε από την ελληνική πολιτεία, όπως ούτε εκείνη του μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Ο αυτοανακηρυγμένος θρησκευτικός ηγέτης της μειονότητας στην Ξάνθη, Αχμέτ Μετέ, η εθνικιστική δράση του οποίου είχε απασχολήσει ακόμη και τα δικαστήρια, σήμερα Πέμπτη 14/7, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 07.15 το πρωί.  Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έφυγε από τη ζωή ο Ανθέλληνας Μουφτής της Κομοτηνής, ο οποίος παρόλο που διέθετε Ελληνική υπηκοότητα δεν έχανε ευκαιρία να αναδεικνύει την ανθελληνική του στάση σε όλα τα κρίσιμα εθνικά ζητήματα. Ιδιαιτέρως προσπαθούσε να αναφέρεται σε ψεύτικες καταγγελίες που αφορούν στη μειονότητα της Θράκης, ζητώντας πάντα την άμεση υποστήριξη της Άγκυρας. 

Ο ίδιος έφτανε στο σημείο να ζητά από την Τουρκία τη λήψη μέτρων εναντίον της Ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης και του Πατριαρχείου.  Ας ελπίσουμε ότι η Τουρκική κυβέρνηση δεν θα αμφισβητήσει την ιατροδικαστική έκθεση η οποία αναμένεται να συνταχθεί, με σκοπό να δημιουργήσει νέα προβλήματα. 

breaknews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου