Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

Απέλαση δυτικών διπλωματών από το Ιράν. Συνελήφθησαν για κατασκοπεία !!!

       

Απέλαση δυτικών διπλωματών από το Ιράν γιατί πήραν δείγματα εδάφους!! Συνελήφθησαν για κατασκοπεία μεταξύ αυτών κι ο Αναπληρωτής Πρέσβης Αγγλίας!



Η Ιρανική κρατική τηλεόραση αναφέρει την απέλαση δυτικών διπλωματών που κατηγορούνται ότι πήραν δείγματα εδάφους από διάφορα μέρη. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται o Aναπληρωτής του Βρετανού πρέσβη Giles Whitaker που εντοπίστηκε να παίρνει δείγμα εδάφους μεταδίδει το AlMayadeen. Κατηγορούνται για κατασκοπεία. Το Τμήμα Πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοινώνει τη σύλληψη ενός ανώτερου Βρετανού διπλωμάτη και συζύγου ενός Αυστριακού διπλωμάτη που κατηγορoύνται για κατασκοπεία επειδή μάζευαν χώμα από την έρημο. Ο υψηλόβαθμος Βρετανός διπλωμάτης κατά τη σύλληψή του είχε τα μάτια μπανταρισμένα…

Οι Βρετανοί επιχειρούν να μαζέψουν το ταπεινωτικό επεισόδιο. Ένας από τους εκπροσώπους του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών είπε στο Iran International: Το ρεπορτάζ της ιρανικής τηλεόρασης για τη σύλληψη του Βρετανού διπλωμάτη είναι εντελώς ψευδές.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, ο ιδεολογικός στρατός του Ιράν, συνέλαβαν ξένους διπλωμάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός Βρετανού, κατηγορούμενοι για «κατασκοπεία», ανέφεραν την Τετάρτη το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars και η κρατική τηλεόραση της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Η υπηρεσία πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης εντόπισε και συνέλαβε διπλωμάτες από ξένες πρεσβείες που κατασκόπευαν στο Ιράν», είπε ο Fars, προσθέτοντας ότι ένας από αυτούς, ένας Βρετανός, απελάθηκε από τη χώρα. Ωστόσο, η κρατική τηλεόραση είπε ότι ο Βρετανός διπλωμάτης εκδιώχθηκε από την «περιοχή» όπου έγιναν οι συλλήψεις. AFP

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι οι αρχές «συνέλαβαν και απέλασαν αρκετούς δυτικούς διπλωμάτες, τις οικογένειές τους και ξένους υπηκόους, για κατασκοπεία σε απαγορευμένους στρατιωτικούς χώρους». Το πρακτορείο , επικαλούμενο έκθεση των πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, ανέφερε ότι «μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο αναπληρωτής Βρετανός πρέσβης, ο σύζυγος του πολιτιστικού ακόλουθου στην αυστριακή πρεσβεία και καθηγητές πανεπιστημίου που ήρθαν στη χώρα ως μέρος επιστημονικής ανταλλαγής (σσ αυτοί οι καθηγητές πια με τις πολιτισμικές ανταλλαγές γέμισε ο τόπος. Έτσι ο λέμε το πρακτοριλίκι τώρα; )».

Ανέφερε ότι «οι κατηγορίες εναντίον των συλληφθέντων είναι η λήψη δειγμάτων εδάφους σε απαγορευμένα και στρατιωτικά μέρη στην περιοχή Damghan και στην έρημο Shahdad βόρειο και κέντρο της χώρας, (όπου συμπίπτουν με δοκιμές ιρανικών πυραύλων) καθώς και για λήψη φωτογραφιών από ιδιωτικά και απαγορευμένα μέρη στην πρωτεύουσα, Τεχεράνη». Οι υπηρεσίες πληροφοριών των Φρουρών της Επανάστασης παρακολουθούσαν και φωτογράφιζαν «τους κρατούμενους με drones ενόσω έπαιρναν δείγματα ιρανικού εδάφους και καθώς επικοινωνούσαν μέσω τηλεφώνου με το εξωτερικό». “Οι ενέργειες των συλληφθέντων είναι μια προσπάθεια της σιωνιστικής οντότητας να συγκεντρώσει πληροφορίες και να επιδιώξει να ανοίξει ξανά τον φάκελο του Ιράν στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, σχετικά με τις στρατιωτικές διαστάσεις του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Μια έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας που δημοσιεύθηκε στις αρχές του περασμένου μήνα, ισχυριζόταν ότι το Ιράν ήταν «κοντά στην ποσότητα ουρανίου που επαρκεί για την κατασκευή ατομικής βόμβας» και έκανε λόγο για «την απουσία επαρκών εξηγήσεων από την ιρανική πλευρά σχετικά με ίχνη πυρηνικής ενέργειας, υλικά που βρέθηκαν σε τρεις τοποθεσίες που δεν δήλωσαν ότι υπήρξε μάρτυρας δραστηριοτήτων όπως στο Marivan, το Ramin και το Turguzabad. Η σχέση μεταξύ της Τεχεράνης και του ΔΟΑΕ και οι διαπραγματεύσεις με τα δυτικά μέρη παρουσίασαν ένταση στο πλαίσιο της τελευταίας έκθεσης του οργανισμού. Το Ιράν κατηγόρησε ότι πολιτικοποιεί τις αναφορές του, επικρίνοντας την επίσκεψη του προέδρου του στο Ισραήλ. Το Ιράν θεώρησε ότι αυτή η επίσκεψη έδειξε την πολιτικοποίηση στις αποφάσεις του οργανισμού και επηρέασε την «αμεροληψία» του.

Στην Ουκρανία όπως αποκάλυψαν οι Ρώσοι οι ΗΠΑ-Γερμανία συνέλεγαν βιο-υλικό με εθνοφυλετικά κριτήρια για επεξεργασία.. Τώρα παίρνουν δείγματα από έδαφος..
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου