Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Η Ρωσία οδηγεί την Ευρώπη σε κατάρρευση.

   

Οι δυτικοί ΗΠΑ και ΕΕ επέβαλαν κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Αποτέλεσμα το πλεόνασμα της Ρωσίας εκτινάχτηκε. Οι Ρώσοι πολίτες, λόγω των κυρώσεων, δεν έχουν πίτσα Ιταλική, χάμπουργκερ Αμερικάνικο και καφέ καπουτσίνο και εσπρέσο. Φυσικά όλα αυτά αντικαταστάθηκαν με αντίστοιχα που παρασκευάζονται από Ρώσους.



Αντίθετα οι κυρώσεις έχουν καταστρεπτικές συνέπειες σε αυτούς που τις επέβαλαν (ΗΠΑ, ΕΕ). Σε επίπεδο εξουσίας.

Ο Τζόνσον καθαιρέθηκε από το ίδιο του το κόμμα. Ο Μπάιντεν έχει πολύ μικρή δημοτικότητα. Ο Μακρόν "κόντυνε" πολύ, από πρόεδρος έγινε προεδρεύων. Έρχεται η σειρά και των άλλων ηγετίσκων της ΕΕ. Ο Mario Draghi ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υποχρεώθηκε σε παραίτηση αλλά ο Πρόεδρος της Ιταλίας δεν την έκανε δεκτή και κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 20 Ιουλίου 2022 ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Η παραίτηση Draghi μπορεί να προήλθε από μια πολιτική διάσταση με το Κίνημα 5 Αστέρων αλλά τα αίτια είναι βαθύτερα.

Ο επόμενος στην σειρά, θα είναι ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz.
Σοσιαλδημοκράτης Γερμανός πολιτικός που επιχείρησε να επιτεθεί με κυρώσεις στην Ρωσία, ενώ η Γερμανία είναι η πιο εξαρτημένη οικονομία της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και ταυτόχρονα η Γερμανία διαθέτει τις πιο ισχυρές βιομηχανίες εντάσεως ενέργειας.
Στην Γερμανία εάν η κατάσταση στην ενέργεια επιδεινωθεί και η Ρωσία αποφασίσει – σκόπιμα – να διακόψει τις ροές φυσικού αερίου η Γερμανική Οικονομία θα καταρρεύσει, θα περάσει σε βαθιά ύφεση και η έκρηξη οργής στους γερμανούς πολίτες θα οδηγήσουν την πολιτική μαριονέτα Olaf Scholz σε παραίτηση.
Δημοσκοπικά καταρρέει έναντι των Χριστιανοδημοκρατών που ανακάμπτουν.
Η υποστήριξη στην Ουκρανία και η εναντίωση στην Ρωσία θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα, στην Γερμανική οικονομία και κοινωνία…

Γενικά φαίνεται ότι η ύφεση που θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη θα πλήξει καίρια τις κοινωνίες των κρατών της Ευρώπης αλλά θα πλήξει και την Ρωσία υπό την έννοια ότι θα μειωθεί η κατανάλωση άρα και η χρήση ρωσικών ενεργειακών προϊόντων.
Ωστόσο να επιδιώκει η Ευρώπη να περάσει σε ύφεση τιμωρώντας τους πολίτες της Ευρώπης… για να πληγεί η Ρωσία είναι ένα ακραίο σενάριο που ακόμη και εάν ισχύει… θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε έκρηξη κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Το 2023 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2022 κυρίως γιατί θα εμφανιστεί ύφεση, οι οικονομίες θα επιβραδυνθούν και η κοινωνική δυσαρέσκεια θα γιγαντωθεί.
Στις τράπεζες θα εμφανιστούν νέα NPEs ή θα επιδεινωθούν παλαιά NPEs και τα ελλείμματα θα ενταθούν.

Ο Biden καταρρέει, ο Trump θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ…

Στις ΗΠΑ ο αμερικανός Πρόεδρος Biden δημοσκοπικά καταρρέει αφού οι αρνητικές ψήφοι υπερτερούν τις θετικές έως και 27 μονάδες με τις ψήφους αποδοκιμασίας να είναι στο 60% και τις αρνητικές ψήφους στο 33%…
Κατά μέσο όρο στις δημοσκοπήσεις οι αρνητικές ψήφοι κατά του Biden φθάνουν τις 20 μονάδες.

Ο Biden θεωρείται ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ το κύμα δυσαρέσκειας είναι πρωτοφανές.

Εν τω μεταξύ ο πρώην Πρόεδρος Trump έχει ήδη αποφασίσει για τη συμμετοχή του στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές του 2024. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου 2022 στο Intelligencer. «Για τον εαυτό μου, έχω ήδη πάρει μια απόφαση, επομένως κανένας παράγοντας δεν την επηρεάζει πλέον. Διανοητικά, η απόφαση έχει ήδη ληφθεί» ανέφερε ο Trump. Σύμφωνα με τον Intelligencer, ο Trump ήθελε να ανακοινώσει τα σχέδιά του να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου, αλλά τα παιδιά του, καθώς και ο γερουσιαστής Lindsey Graham (R-S.C.) και ο ηγέτης της Ρεπουμπλικανικής μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Kevin, τον αποθάρρυναν. Ο πρώην πρόεδρος διέψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η 4η Ιουλίου «δεν είναι η καλύτερη στιγμή για ανακοινώσεις», καθώς πολλοί φεύγουν για να ξεκουραστούν τις αργίες.

Ο Trump τον Φεβρουάριο του 2021, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε συνέδριο συντηρητικών κύκλων των ΗΠΑ στο Ορλάντο της Φλόριντα, παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει και πάλι στον αγώνα για την Προεδρική κούρσα. Αργότερα διευκρίνισε ότι σκοπεύει να λάβει οριστική απόφαση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2022 για το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Ανέβηκε ο πληθωρισμός σε ΗΠΑ και ΕΕ. Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν δραματικά.Όσον αφορά την ΕΕ, θα περάσουν έναν πολύ δύσκολο χειμώνα εξ αιτίας της πιθανής διακοπής της ροής φυσικού αερίου από την Γκάζπρομ. Μιλάνε, όσοι επέβαλαν κυρώσεις, για εκβιασμό του Πούτιν ενώ οι κυρώσεις τάχα δεν είναι εκβιασμός. "Που πάμε ρε, που πάμε" έλεγε ο αείμνηστος Αυλωνίτης.

Οι πολίτες των ΗΠΑ αντιδρούν ρίχνοντας την δημοτικότητα του Μπάιντεν στα "τάρταρα". Έτσι αντιδρούν οι Αμερικάνοι. Θα περιμένουν τις επόμενες εκλογές για να ψηφίσουν τους ρεπουμπλικάνους. Οι πολίτες όμως της ΕΕ οσονούπω θα αντιδράσουν δυναμικότερα. Ήδη ακούγονται φωνές για άρση των κυρώσεων. Τα ΜΜΕ φυσικά "πνίγουν" κάθε τέτοια πρόταση. Στην Ελλάδα όλα τα ΜΜΕ βομβαρδίζουν τους Έλληνες από το πρωί μέχρι το βράδυ με την προπαγάνδα των Ουκρανών. Από τους εκατοντάδες δημοσιογράφους που δουλεύουν στα Ελληνικά ΜΜΕ, μόνο δύο μεταφέρουν την άποψη των Ρώσων. Ο Αυγερινός στο OPENκαι ο Λιάτσος στο MEGA, αν και τελευταία το MEGA έκοψε την ενημέρωση που είχαμε από τον Λιάτσο.

Που πάμε ;

Όσον αφορά το μέτωπο. Η Ρωσία καταλαμβάνει τις πόλεις την μία μετά την άλλη και τα ΜΜΕ πανηγυρίζουν μόνο αν οι Ουκρανοί ανακαταλάβουν κάποιο χωριουδάκι απ όπου αποσύρθηκαν οι Ρώσοι. Διαφημίζουν την δήθεν μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών για ανακατάληψη της Χερσώνας. Δυστυχώς αυτά τους επιβάλουν να πουν, αυτά λένε, υπάλληλοι γαρ.Τα αφεντικά πληρώνουν και οι "δημοσιογράφοι" εκτελούν τις εντολές. Τι κι αν η δήθεν αντεπίθεση είναι ανύπαρκτη, θα δώσουν μήπως λογαριασμό σε κάποιον;

Τόσο μεροληπτική "ενημέρωση" δεν αντέχεται. Εδώ πρέπει τα τηλεκοντρόλ νά χουν γεμάτες μπαταρίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου