Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Scott Ritter προς Φινλανδία και Σουηδία: «Θα σας ΠΝΙΞΕΙ ο Πούτιν μέσα σε μία εβδομάδα»

    

Ο Αμερικανός στρατιωτικός δεν μάσησε ακόμα μία φορά τα λόγια του για την ένταξη των δύο αυτών χωρών στο ΝΑΤΟ: «Είστε μαλθακοί με τα κινητά σας και τον καφέ σας».



Ο γνωστός Αμερικανός αναλυτής και πρώην επικεφαλής στην υπηρεσία πληροφοριών των Πεζοναυτών, Σκοτ Ρίττερ, είπε την αλήθεια για την είσοδο Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, η οποία δεν ακούγεται στις ΗΠΑ και δείχνει τι έρχεται αργά ή γρήγορα!

Δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Το 1949 οι σοβιετικοί υπέγραψαν μια συνθήκη: ”Σε αντάλλαγμα για να επιτρέψουμε στην Φινλανδία να υπάρχει ως ένα έθνος-κράτος, παρά το ότι πολεμήσατε στο πλευρό των Ναζί και δολοφονήσατε 1 εκατομμύριο πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης, πρέπει να υποσχεθείτε ότι θα είστε ουδέτεροι επ’ άπειρον. Ουδέτεροι για πάντα!!!!!

Όταν η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε και η Ρωσία ανανέωσε αυτή τημ συνθήκη,δεν είχε κανένα πρόβλημα με το να ενταχθεί η Φινλανδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν ήθελαν. Αλλά δεν μπορείτε ποτέ να επιτρέψετε το έδαφός σας να χρησιμοποιηθεί, έτσι ώστε ξένα στρατεύματα να απειλούν τη Ρωσία!!!!

Αν αποφασίσετε ότι θα το κάνετε αυτό, τότε χάνετε το δικαίωμα να υπάρχετε αυτοστιγμεί!!!! Η Φινλανδία πρέπει να καταλάβει ότι η Ρωσία ό,τι λέει το εννοεί. Όταν η Ρωσία λέει: ”Όχι επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά” κι ότι ”αυτό αντιπροσωπεύει μια υπαρξιακή απειλή για την Ρωσία”, το εννοεί. Ιδιαιτέρως, όταν μιλάμε για φινλανδικό έδαφος τόσο κοντά στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη!

Η Ουκρανία δε δίδαξε τίποτα σε κανέναν; Η Ρωσία βρίσκεται πιθανώς στα πρόθυρα να διατάξει γενική επιστράτευση του ρωσικού στρατιωτικού δυναμικού! Αυτό σημαίνει ότι ο αξιοθρήνητος, μικρός, φινλανδικός στρατός σου θα πνιγεί! Δεν θα είναι σαν το 1939, Φινλανδία!!! Ξέρετε, είστε όπως η υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη, μαλθακοί, καπιταλιστές, έχετε έναν ωραίο τρόπο ζωής με τα κινητά σας, τους καφέδες σας και όλα τ’ άλλα.

Οι Ρώσοι θα φέρουν μερικά κακά παιδιά από την Σιβηρία και είναι τρελαμένοι τώρα. Θέλετε να ενταχθείτε στο ΝΑΤΟ; Άσχημα πράγματα θα συμβούν. Στην Σουηδία, τι έχετε; 26.000 ενεργό στρατιωτικό προσωπικό και 40.000 εφέδρους;Τέλεια. Μπορείτε να στείλετε αρκετούς άνδρες να βοηθήσουν την Φινλανδία να πολεμήσει και να αντέξει για 1 βδομάδα. Θα αντέξει μια βδομάδα. Τόσο μόνο θα αντέξετε!!!! Δεν έχετε τίποτα!!!!

Είναι ανόητο!!! Είναι αυτοκτονικό!!! Η ένταξη το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία λογική!!!!»


Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο Ερντογάν ο οποίος απειλεί με ξεκάθαρο βέτο στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μετά την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης μελών του PKK-FETO που παρέδωσε το τουρκικό υπουργείο δικαιοσύνης.

Η Άγκυρα παρέδωσε συγκεκριμένους όρους σε ΦΙνλανδία-Σουηδία ζητώντας να υλοποιηθούν άμεσα πριν την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.

Ταυτόχρονα, σε μία κίνηση θα δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση προχώρησαν υποστηρικτές του PKK στην Στοκχόλμη καθώς πραγματοποίησαν πορεία υψώνοντας την σημαία του PKK.

Η κίνηση αυτή έχει εξοργίσει τους Τούρκους που κάνουν ειδική αναφορά στην “πορεία Κούρδων στην Σουηδία χωρίς να εμπλακεί η σουηδική αστυνομία”.

Δείτε βίντεο

Ερντογάν: Φινλανδία-Σουηδία στηρίζουν τρομοκράτες

“Καμία χώρα, ούτε η Σουηδία ούτε η Φινλανδία έχει μια ανοικτή, ξεκάθαρη στάση εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων.

Επιπλέον, αν και λένε ότι είναι εναντίον αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων, υπάρχουν δηλώσεις στις οποίες λένε ότι δεν πρέπει να τους παραδώσουν όπως όφειλαν.

Ακόμη και αν πούνε ότι τους παραδίδουν, πιστεύουμε σε αυτό:

“Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να φάει ξύλο δύο φορές από την ίδια πλευρά.

Νωρίτερα, η Ελλάδα είχε φύγει από το ΝΑΤΟ. Η τότε τουρκική κυβέρνηση επέτρεψε στην Ελλάδα να επιστρέψει στο ΝΑΤΟ το 1980.

Η Σουηδία είναι ήδη το κέντρο επώασης τρομοκρατικών οργανώσεων. Τους φιλοξενούν στο Κοινοβούλιο τους και δίνουν ομιλίες εκεί μέσα.

Επίσης έχουν φιλο-τρομοκρατικούς (υπέρμαχους του PKK) νομοθέτες στο Κοινοβούλιο τους.

Θα έρθουν στην Τουρκία την Δευτέρα. Θα έρθουν να μας πείσουν; Καλύτερα να μην ενοχλήσουν.

Πρώτα απ’ όλα δεν θα πούμε “ΝΑΙ” στην είσοδο τους στο ΝΑΤΟ σε αυτούς που μας βάζουν κυρώσεις.

Τότε το ΝΑΤΟ παύει να είναι οργανισμός ασφαλείας και γίνεται ένα μέρος όπου εκπρόσωποι των τρομοκρατών κερδίζουν ειδικό βάρος.

Είναι αδύνατον να πούμε “ΝΑΙ” σε αυτό.

Δεν θα αφήσουμε να μας ξαναχτυπήσουν από την ίδια πλευρά” είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, σε δηλώσεις του

Δείτε το βίντεο


Τελεσίγραφο Τουρκίας σε Φινλαδία-Σουηδία

Η Άγκυρα απαιτεί από Σουηδία και Φινλανδία:

  1. Να σταματήσουν τις δραστηριότητες του PKK στις χώρες τους
  2. Να άρουν όλα τα εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας πριν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Και οι δύο χώρες επέβαλαν εμπάργκο στην Τουρκία μετά την εισβολή της τελευταίας το 2019 στη βόρεια Συρία.
  3. Να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας σχετικά με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)
  4. Η Τουρκία ζήτησε επίσης από τις δύο χώρες να εκδώσουν ύποπτα μέλη του PKK.

Αίτημα έκδοσης μελών του PKK και FETO – Το απέρριψαν Σουηδία-Φινλανδία

Η Σουηδία και η Φινλανδία απέρριψαν το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση ατόμων με διασυνδέσεις με το PKK και την Ομάδα Γκιουλενιστών (FETÖ), δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

“Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση έξι μελών της FETÖ και έξι μελών του PKK από τη Φινλανδία τα τελευταία πέντε χρόνια” μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu επικαλούμενο το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Τουρκία ζήτησε επίσης από τη Σουηδία να εκδώσει 21 υπόπτους, μεταξύ των οποίων 10 μέλη της FETÖ και 11 μέλη του PKK.

Και οι δύο σκανδιναβικές χώρες απέρριψαν την έκδοση 19 τρομοκρατών και δεν απάντησαν στο αίτημα της Τουρκίας για άλλους πέντε.

Τέλος είναι σε εξέλιξη μόνο η διαδικασία έκδοσης για εννέα άτομα, εκ των οποίων δύο στη Φινλανδία και επτά στη Σουηδία.

«Τους δείξαμε φωτογραφίες και έγγραφα»

Ο Μ. Τσαβούσογλου είπε ότι μοιράστηκε φωτογραφίες και έγγραφα με τις σουηδικές αρχές που δείχνουν ότι το PKK λειτουργεί ελεύθερα στη Σουηδία.

«Τους είπαμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την ήδη υπάρχουσα δήλωση της Σουηδίας ότι το PKK είναι στη λίστα τρομοκρατών τους», είπε ο Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο Βερολίνο την Κυριακή.

«Μας είπαν ότι θα καταλήξουν σε ένα νέο σχέδιο».

«Εξηγήσαμε στις χώρες μέλη κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ την υποστήριξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Εκφράσαμε ακόμα την ανοιχτή υποστήριξη της Σουηδίας με όπλα. Οι δηλώσεις του Σουηδού υπουργού Εξωτερικών μέχρι στιγμής, δεν ήταν εποικοδομητικές αλλά προκλητικές».

Πριν από τη συνάντηση, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν πάντα υπέρ μιας «πολιτικής ανοικτών θυρών». Ωστόσο, σημείωσε ότι η Φινλανδία και η Σουηδία «υποστηρίζουν ανοιχτά και εμπλέκονται με την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG», η οποία «επιτίθεται στην Τουρκία και σκοτώνει Τούρκους στρατιώτες και αμάχους».

Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η Φινλανδία είναι πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με την Τουρκία για το PKK παρά η Σουηδία. «Αποκρίνονται περισσότερο και εποικοδομητικά», είπε ο Τσαβούσογλου.

Η σουηδική κυβέρνηση είπε ότι θα στείλει αντιπροσωπεία στην Τουρκία τις επόμενες ημέρες για να συζητήσει το θέμα.

«Θα δούμε τι είδους εγγυήσεις ασφαλείας θα βρουν», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν και ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής Ιμπραήμ Καλίν είπε στο Reuters το Σαββατοκύριακο ότι το PKK συγκεντρώνει εράνους και στρατολογεί μέλη στην Ευρώπη και ότι η παρουσία του ήταν «ισχυρή και ανοιχτή και αναγνωρισμένη» στη Σουηδία, ειδικότερα.

“Αυτό που πρέπει να γίνει είναι σαφές”, είπε. “Πρέπει να σταματήσουν να επιτρέπουν σε σημεία, δραστηριότητες, οργανώσεις, άτομα και άλλους τύπους παρουσίας του PKK να υπάρχουν σε αυτές τις χώρες.”

el.gr-Βασίλης Καπούλας και Arisvinews. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου