Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Κινήσεις πανικού από τον Ζελένσκι.

         


Από τις πολύ πρώτες ουσιαστικά μέρες της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, εν πολλοίς το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει να παίξει τον ρόλο της ανύπαρκτης ουκρανικής άμυνας!


Οι παραδόσεις όπλων ήδη από τις 26/2 (μόλις δύο ημέρες από την έναρξη των ρωσικών επιχειρήσεων) έχουν εκτοξευτεί και σχεδόν όλα τα δυτικά κράτη δαπανούν τρομακτικά μεγάλα ποσά για να στηρίξουν το φιλονεοναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι. Ακόμα και νατοϊκοί αξιωματούχοι έχουν παρεισφήσει στην Ουκρανία, βοηθώντας τις ουκρανικές Ε.Δ. να χτυπήσουν ρωσικούς στόχους. Κορυφαίο είναι το παράδειγμα της Μαριούπολης και δη του AZOVSTAL, όπου εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ!

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πολεμούν δια…αντιπροσώπων στην Ουκρανία. Επί της ουσίας οι Ουκρανοί το μόνο που προσφέρουν είναι το…έμψυχο δυναμικό τουςXΡΗΜΑ, ΟΠΛΑ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τα παρέχει όλα το ΝΑΤΟ! Αυτό παραδέχονται πλέον ανοικτά και υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στην τελευταία του δημόσια ομιλία αναφέρθηκε στην δυτική (νατοϊκή) εμπλοκή στην Ουκρανία λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:«Οι ΗΠΑ άρχισαν καιρό πριν να προετοιμάζονται για την υφιστάμενη κρίση, αμέσως μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αποφασίζοντας πως ο δρόμος για την παγκόσμια ηγεμονία τους ήταν ανοικτός. Και ένα από τα κύρια “συστατικά” αυτού ήταν βεβαίως η εξάπλωση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά.

Δείξαμε που και για γιατί οι κόκκινες γραμμές μας είχαν τραβηχτεί. Ήμασταν ευέλικτοι, έτοιμοι για συναντήσεις αλλά και συμβιβασμούς. Όλα αυτά αποδείχθηκαν μάταια. Και σήμερα οι ΔΥΤΙΚΟΙ είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία, όπως οι ίδιοι λένε, μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»:

Eπίσης ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διόρισε ως νέο αρχηγό των Εφέδρων και των Δυνάμεων Αυτοάμυνας που υπάγονται στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, τον Στρατηγό Igor Tantsyura αποπέμποντας τον προηγούμενο αρχηγό Yuri Galushkin. Οι λόγοι που έγινε αυτή η κίνηση εν μέσω πολεμικής προσπάθειας δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Όμως η ουσία είναι πως εν καιρώ πολέμου δεν αντικαθίσταται ένας στρατιωτικός ηγέτης εάν τα πράγματα βαίνουν καλώς. Αυτό σημαίνει ότι οι εξελίξεις για τους Ουκρανούς στο μέτωπο του Ντόνμπας δεν είναι καλές και επιβάλλονταν άμεση αλλαγή σε στρατιωτική ηγεσία. Οι συγκεκριμένες δυνάμεις αντλούν τα στελέχη τους από βετεράνους προηγούμενων συγκρούσεων σε καθεστώς μερικής εφεδρείας και από πολιτοφυλακές εθελοντών (συνήθως εξτρεμιστικού προσανατολισμού νεοναζιστικού τύπου).

Οι συγκεκριμένες πολιτοφυλακές είναι τα λεγόμενα Territorial defence battalions (Ukrainian: Батальйо́ни територіа́льної оборо́ниromanized: Bataliony terytorialnoi oborony) και είναι μηχανοκίνητα. Αποτελούνται όπως είπαμε από εθελοντές οι οποίοι προέρχονται φυσικά από την Δυτική Ουκρανία γιατί το Κίεβο δεν εμπιστεύεται ρωσόφωνους κατοίκους από την Ανατολική Ουκρανία καθώς διαθέτουν ρωσική εθνική συνείδηση.

Η αντικατάσταση του επικεφαλής της ηγεσίας των ουκρανικών Territorial defence battalions δείχνει μόνο ως κίνηση πανικού από την ουκρανική προεδρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει κινητοποιήσει συνολικά ένα εκατομμύριο άνδρες! Αντίθετα η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει περισσότερους από 200.000 άνδρες από την αρχή του πολέμου!

Στην ουσία η Μόσχα αυτό που κάνει είναι να αναδιατάσσει συνεχώς τις ίδιες δυνάμεις «ποντάροντας» στην κινητοποίηση των τοπικών ρωσόφωνων πληθυσμών για βοήθεια στις υπό έλεγχο περιοχές, κάτι που ειδικά στην περίπτωση της Χερσώνας και του Ντονμπάς φαίνεται πως αποδίδει ικανοποιητικά. Ακόμη μεταξύ άλλων  το Ρωσικό πολεμικό πλοίο, Admiral Levchenko, μετά από επτά χρόνια από την απόσυρση του, επιστρέφει σε υπηρεσία. Οι επισκευές στο πλοίο ξεκίνησαν στις αρχές του 2021, και πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Snezhnogorsk, στο ναυπηγείο Nerpa.

Το πλοίο θα εκσυγχρονιστεί, προκειμένου να επιστρέψει στο Ρωσικό στόλο, και να καλύψει την απώλεια του καταδρομικού Moskva. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, και άλλα αποσυρόμενα πλοία, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, θα επανέλθουν σε λειτουργία, κατόπιν γενικού εκσυγχρονισμού, και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας, για ένα γενικευμένο και μακροχρόνιο Πόλεμο!

Ο Ναύαρχος Levchenko είναι ένα Ρωσικό αντιτορπιλικό της κλάσης Udaloy .Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1982, και τέθηκε σε λειτουργία στο Σοβιετικό Ναυτικό το 1988. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το πλοίο συνέχισε να υπηρετεί στο Ρωσικό Ναυτικό με τον Βόρειο Στόλο .

Το 2010 συμμετείχε στις Ρωσικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, μέχρι το 2020, όπου και αποσύρθηκε οριστικά, αν και ήταν ανενεργό τα τελευταία  επτά χρόνια.


Arisvinews, El.gr, Pronews, Πρίφτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου