Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Βομβάρδισαν Χριστιανική Εκκλησία οι κατοχικές-Τουρκικές δυνάμεις στην Βόρεια Συρία.

       

Μια νέα επιχείρηση στη Συρία θα οδηγήσει σε αντιπαράθεση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ. 




Υπό τον παραπάνω τίτλο, ο Igor Sobotin έγραψε, στη «Nezavisimaya Gazeta», σχετικά με την ολοκλήρωση των προετοιμασιών από την Άγκυρα για ένα νέο πλήγμα στους Κούρδους στη Συρία.

Το άρθρο ανέφερε: Τον Μάιο, το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας θα συζητήσει το θέμα της διεξαγωγής νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία. Οι δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αναγκαιότητα πλήρους εκκαθάρισης της συνοριακής περιοχής από εχθρικούς κουρδικούς σχηματισμούς δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι η Άγκυρα ήταν αποφασισμένη να πραγματοποιήσει την επιχείρηση. Αυτή η επίθεση θα λάβει χώρα σε ένα διεθνές περιβάλλον που είναι θεμελιωδώς διαφορετικό από την τελευταία μεγάλη επιχείρηση του 2019. Η Τουρκία πέτυχε να δημιουργήσει σχέσεις με τους ηγέτες του αραβικού κόσμου, που προηγουμένως ήταν φιλοκουρδικές δυνάμεις, και ανάγκασε το ΝΑΤΟ να την υπολογίσει .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέλαβαν την είδηση ​​των προετοιμασιών για την επιχείρηση με έντονη απόρριψη. Με τη σειρά του, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Stephane Dujarric, σχολιάζοντας τα σχέδια της Τουρκίας, ανέφερε ότι η Συρία «δεν χρειάζεται πλέον στρατιωτικές επιχειρήσεις», αλλά μάλλον χρειάζεται πολιτική λύση και ανθρωπιστική βοήθεια.

Από την άποψη αυτή, ο εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας, Kirill Semyonov, ανέφερε ότι η νεκρή ζώνη, σύμφωνα με την ερμηνεία της Άγκυρας, έπρεπε αρχικά να εκτείνεται κατά μήκος ολόκληρου των συρροτουρκικών συνόρων. Είπε στη Nezavisimaya Gazeta: «Επιπλέον, υπάρχουν ακόμη δύο κουρδικοί θύλακες – η Manbij και το Tel Rifaat – που η Τουρκία σκοπεύει να καταλάβει και να θέσει υπό τον έλεγχο της προσωρινής κυβέρνησης. Υπάρχει ένα πρόβλημα με το Manbij: ο αυτοκινητόδρομος Μ4 το κόβει στα δύο. Και η Τουρκία, όπως είναι γνωστό από όλες τις προηγούμενες επιχειρήσεις, δραστηριοποιείται μόνο μέχρι αυτόν τον αυτοκινητόδρομο. Σύμφωνα με την κατανόησή μου, υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία με τη Ρωσία ότι το M4 είναι μια κόκκινη γραμμή».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Simonov, το ζήτημα της σκοπιμότητας της επίθεσης παραμένει, δεδομένου ότι Αμερικανοί στρατιώτες εξακολουθούν να σταθμεύουν στην προτεινόμενη περιοχή επιχειρήσεων. Έτσι, «εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέμβουν στην τουρκική επιχείρηση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια οριστική ρήξη μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο τούρκικος στρατός κατοχής και οι τρομοκρατικές του παραφυάδες που η Δύση αποδέχθηκε και υποστηρίζει υπό τον ψευδεπίγραφο όρο ΄΄συριακή αντιπολίτευση΄΄ στόχευσαν την εκκλησία ”Mar Sawa ” Αγίου Σάββα στο χριστιανικό χωριό Tal Tawil/Bny Romta στην περιοχή Tel Tamr στη Βόρεια Συρία. Η ασσυριακή εκκλησία βομβαρδίστηκε από αεροπορική επιδρομή σύμφωνα με πηγές.

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού κινητοποιούν τις δυνάμεις τους προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο «Μενγκ» βόρεια του Χαλεπίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στρατιωτική ενίσχυση ενάντια σε ενδεχόμενη επιχείρηση της Τουρκίας. O συριακός στρατός στέλνει ενισχύσεις στους άνδρες του Συριακού Αραβικού Στρατού της 25ης Μεραρχίας και της Τέταρτης Μεραρχίας στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, αποτελούμενος από 800 άνδρες, 15 άρματα μάχης και 10 εκτοξευτές ρουκετών, για να αποκρούσει κάθε επίθεση του τουρκικού στρατού κατοχής στην περιοχή.

Η Ρωσία παρείχε υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο Qamishli στη βόρεια Συρία. Χθες το βράδυ ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο Toύρκους μισθοφόρους στην Mara’a της περιοχής Azaz. Θα υπήρχαν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των μισθοφόρων της Τουρκίας.

O Erdogan προϊδέασε για την επικείμενη τούρκικη εκ νέου εισβολή στη Β Συρία για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης λέγοντας ότι θα γίνει ξαφνικά. Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος της USEN καθηγητής Δρ. Σαλίχ Γιλμάζ:

«Οι περισσότεροι από αυτούς που κατέφυγαν στην Τουρκία από τη Συρία βρίσκονται μέσα και γύρω από το Χαλέπι. Το Χαλέπι πρέπει να συμπεριληφθεί στο σχέδιο της Ασφαλούς Ζώνης..” Οι Τούρκοι επαναφέρουν θέμα Χαλεπίου…

Η Τουρκία έχει πάρει τον έλεγχο και έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές Zaho, Haci Omeran και Sidekan, όπου το PKK έχει παρουσία στο βόρειο Ιράκ.

Η ασφαλής ζώνη της Τουρκίας εκτεινόταν από το Ζάχο μέχρι τις πλαγιές του Καντίλ.

 dimnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου