Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Υπάρχει υπόγεια συμφωνία Αθήνας και Άγκυρας να παραδίδονται στην Οουκρανία όλα τα όπλα των νησιών.

  

Γιατί δίνουν όπλα στην Ουκρανία από τα Ελληνικά νησιά ;  

Υπάρχει υπόγεια συμφωνία Αθήνας και Άγκυρας και παραδίδονται στο Κίεβο όλα τα όπλα των νησιών;



Πολλά ερωτήματα δημιουργεί η αποδοχή από την ελληνική κυβέρνηση της γερμανικής πρότασης για μεταφορά των μοναδικών ΤΟΜΑ που υπάρχουν στα ελληνικά νησιά BMP-1P, περί τα 130 συνολικά, στην Ουκρανία και αντικατάστασή τους με γερμανικά Marder-1A3 ή Α5.

Tα ερωτηματικά δεν εστιάζονται στο αν είναι καλύτερα ή χειρότερα τα BMP-1P από τα γερμανικά ΤΟΜΑ (αλλού υπερτερούν τα ρωσικά, αλλού τα γερμανικά, καθώς είναι περίπου της ίδιας ηλικίας) αλλά κατ’αρχήν στο αν τα γερμανικά ΤΟΜΑ Marder-1A3/Α5 πρόκειται να μεταφερθούν στα νησιά για να αντικαταστήσουν τα BMP-1!

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι ότι ΔΕΝ θα μεταφερθούν στα νησιά, αλλά θα ενταχθούν στις μονάδες των Leopard-2HEL/A4 στον Έβρο ή σε μικτά μηχανοκίνητα Τάγματα Πεζικού και Τεθωρακισμένων με Leopard-1A5 (για τα οποία η Γερμανία παίρνει εντός των επόμενων μηνών από την Ελλάδα «χρυσό» συμβόλαιο 2 δισ. για να εκσυγχρονιστούν!).

Και αυτό μπορεί επιχειρησιακά να είναι το λογικό αφού τα Marder-1 έχουν το ίδιο σασί με τα Leopard-1 και συνεπώς πολλά ανταλλακτικά είναι κοινά, αλλά το θέμα είναι τι θα μείνει στις μονάδες Πεζικού στα νησιά;

Η απάντηση από πηγές του ΓΕΣ είναι ότι «Θα αντικατασταθούν με Μ113».

Ναι, αλλά τα BMP-1 μπορούσαν να σταματήσουν μια απόβαση, μπορούσαν να καταφέρουν ακόμα και καίριο κτύπημα στα τουρκικά αποβατικά με το πυροβόλο των 73 χλστ.

Tα Μ113 είναι Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), όχι ΤΟΜΑ, δηλαδή Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης οπλισμένα με πυροβόλο.

Και βέβαια θα αναρωτηθεί κανείς «Το πυροβόλο των 20 χλστ. των Marder-1 με καταγωγή από τον Β’ΠΠ θα έκανε την διαφορά στα νησιά;».

Ναι, θα υπήρχε ένα αυτόματο πυροβόλο που υπό συνθήκες θα προσέφερε σε ακτίνα μέχρι τα 3 χλμ. περισσότερα και από το ρωσικό πυροβόλο των 73 χλστ.

Άλλωστε το διαμέτρημα των 20 χλστ. έχει υπηρετήσει επί δεκαετίες και ακόμα υπηρετεί σε ορισμένα νησιά ως αντιαεροπορικό/αντιαποβατικό πυροβόλο (το RH-202).

Το ζήτημα δεν είναι λοιπόν ότι δίνουμε τα BMP-1, το ζήτημα είναι ότι δεν πρόκειται να αντικατασταθούν στα νησιά, όπως δεν πρόκειται να αντικατασταθούν και οι ρουκέτες των 122 χλστ. των ρουκετοβόλων RM-70 που στείλαμε στην Ουκρανία, τα αντιαρματικά RPG-18 που επίσης αφαιρέθηκαν από αποθήκες των νησιών, τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ110 που αποσύρονται για συντήρηση και δεν επιστρέφουν κλπ.

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αποστρατικοποιούν «με το γάντι» τα νησιά, προκειμένου να ικανοποιηθεί η Άγκυρα.

Και μια καλή απάντηση θα ήταν στο ερώτημα «Με ποιο ΤΟΜΑ θα αντικατασταθούν τα BMP-1 στα νησιά;».

Οι διαρροές από το ΥΠΕΘΑ ότι «ήταν παλιά και είχαν προβλήματα συντήρησης και διαθεσιμότητας» είναι απλά ψευδείς.

Ίδια ηλικία με τα Marder-1 έχουν και βέβαια οι στρατιωτικοί στα νησιά ξέρουν να τα χειρίζονται και να τα συντηρούν άριστα.

Ακόμα και αν πήγαιναν (που δεν θα πάνε) τα γερμανικά Marder-1 στα νησιά, σε πόσα χρόνια θα μάθαιναν να τα χειρίζονται στο ίδιο επίπεδο και να εντάσσονται στην εφοδιαστική αλυσίδα χωρίς πρόβλημα;

Γιατί τα νησιά, ακόμα και αν πήγαιναν εκεί τα Marder-1 θα έμεναν τουλάχιστον ένα χρόνο χωρίς ΤΟΜΑ. Γιατί άλλο να ενταχθεί σταδιακά ένα νέο σύστημα με την σταδιακή απόσυρση του προηγούμενου και άλλο να φύγει το παλιό μέσα σε μία νύχτα και να έρθει μετά από μερικούς μήνες ένα άλλο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον Ελληνικό Στρατό.

Ερωτήσεις που χωρίς απαντήσεις συνιστούν κάτι που ξεκινά από «π» και τελειώνει σε «α».

Δεύτερη φορά που μαθαίνουμε από ξένους τις συμφωνίες της ελληνικής πλευράς

H ελληνική διπλωματία είναι τόσο… διάφανη που μαθαίνουμε από τον γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz ότι η Ελλάδα θα στείλει βαρύ μαχητικό εξοπλισμό στην Ουκρανία μέσω Γερμανίας. Συγκεκριμένα η Ελλάδα θα στείλει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφορά προσωπικού BMP-1 στην Ουκρανία και η Γερμανία θα τα αντικαταστήσει με τεθωρακισμένα Οχημάτα Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder, που θα αποστείλει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεύτερη φορά που μαθαίνουμε από ξένους τις συμφωνίες της ελληνικής πλευράς

Τι σας θυμίζει; Μα φυσικά, τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Loyd Austin που ανακοίνωσε χωρίς να ξέρει κανένας εδώ στην Αθήνα, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και μάλιστα βαρύ οπλισμό, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά… Για την ελληνική διπλωματία ισχύει το δόγμα πρώτα αποφασίζουμε και μετά ενημερώνουμε μέσω ξένων αντιπροσωπειών. Να σημειώσουμε και το άλλο το παράδοξο: Η Ελλάδα συμφωνεί με την Γερμανία καλή τη θέληση να στείλει εξοπλισμό στην Ουκρανία και η γερμανική πλευρά, μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα, μάς λέει «Βρείτε τα με την Τουρκία»… Στήριξη γερμανικού τύπου…

Καμία συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις – Για ποια συναίνεση μιλάμε;

Σημειωτέον, γι’ αυτές τις συμφωνίες, ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει ρωτήσει κανένα άλλο κόμμα στα πλαίσια της εθνικής συναίνεσης για τέτοια σημαντικά εθνικά ζητήματα και δεν έχει ενημερώσει καν τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Αποφασίζει μόνος, κυριολεκτικά. Δεν έχει ενημερώσει καν την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, όπου πολλοί διαφωνούν με την αποστολή και άλλου υλικού στην Ουκρανία και μάλιστα ανοικτά. Είναι η πρώτη φορά που αυτή η μονομερή απόφαση της κυβέρνησης για συμφωνία μεταφοράς οπλισμού βρίσκει ενωμένη την αντιπολίτευση στην Ελλάδα.
Όλα τα κόμματα, έχουν αντιδράσει και ζητούν επίσημη ενημέρωση καθώς και την αναλυτική συμφωνία της Ελλάδας με την Γερμανία.

Ανώφελο και επικίνδυνο να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία. 
Στην κυβέρνηση δυστυχώς, δεν έχουν καταλάβει ότι όσο στέλνουμε βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία θα μπαίνουμε σε μία λίστα με τους άμεσους εχθρούς της Ρωσίας.

Πόσο μάλλον, ότι δεν ανεβαίνουμε στα μάτια ούτε καν της Ουκρανίας. Ο Zelensky και η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας έχει ευχαριστήσει προσωπικά τον Erdogan και τους Τούρκους για τα τουρκικά drones Bayraktar. Πόσο μάλλον όταν η Ε.Ε δεν κατανοεί τους ελληνικούς φόβους της Ελλάδας για την τουρκική προκλητικότητα. Μόλις και μετά από μεγάλη πίεση, ο γάλλος πρόεδρος Macron μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα και είπε ότι στηρίζει την Ελλάδα.
Πόσο μάλλον, όταν στην Ελλάδα ο κόσμος σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει τουλάχιστον το 60% διαφωνεί με την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Το ίδιο κάναμε και στην αρχή του πολέμου και μάλιστα εστάλησαν καλάσνικοφ τα οποία μεταφέρθηκαν με συμβατικά-επιβατικά αεροπλάνα στην Πολωνία.

Αυτογελιοποίηση Γάλλων – Γερμανών για το ρωσικό πετρέλαιο. Η κυβέρνηση αδυνατεί να καταλάβει τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται. Η Ουγγαρία π.χ που έθεσε βέτο στην Ε.Ε για την δύσκολη θέση που θα περιέλθει εάν κοπεί το ρωσικό πετρέλαιο, θα συνεχίσει να το λαμβάνει μέσω αγωγών. Είναι προφανές, ότι η Ε.Ε για να κόψει το ρωσικό πετρέλαιο από τις ευρωπαϊκές χώρες γελοιοποιείται ακόμα περισσότερο στα μάτια των ευρωπαίων. «Το ρωσικό πετρέλαιο μέσω πλοίων είναι του διαβόλου, ενώ μέσω αγωγών είναι «ηθικό»… Γελοίες καταστάσεις.

Πολιτικοί νάνοι που παρακαλούν κρυφά…

Και ποιοι το προτείνουν; Macron και Scholz που πριν λίγες μέρες παρακαλούσαν τον Putin να αφήσει διόδους εμπορίου στην Μαύρη Θάλασσα ώστε οι Ευρωπαίοι να μπορούν να προμηθεύονται τα ουκρανικά σιτηρά για να αποφύγουν την επισιτιστική κρίση; Και φυσικά εισέπραξαν την εξής ρητορική ερώτηση από τον Putin: Αν αφήσω τα ευρωπαϊκά πλοία, θα σταματήσετε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας;; Και εκείνοι απάντησαν όχι… Μιλάμε για πολιτικούς νάνους που έκαναν και τα στραβά μάτια όταν η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών εταιρειών ενέργειας πλήρωσαν με ρούβλια την Gazprom…

Με όρους, δηλαδή, Putin…

Tί κάνει η Ελλάδα;

Το χειρότερο είναι ότι σε αυτή την κρίσιμη φάση, τι κάνει η Ελλάδα; Η χώρα έχει να αντιμετωπίσει δύο μέτωπα. Το ένα είναι τα ελληνοτουρκικά τα οποία εντείνονται επικίνδυνα με την Τουρκία να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Το δεύτερο είναι οι σχέσεις με τη Ρωσία. Ποια θα είναι η επόμενη μέρα; Πως θα φτιάξει τις σχέσεις με μία χώρα που είχε διαχρονικούς δεσμούς; Το τρίτο είναι το εσωτερικό μέτωπο. Η Ελλάδα παίρνει πολύ μεγάλα ρίσκα καθώς εξαρτάται πολύ και από το ρωσικό πετρέλαιο και από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και η ακρίβεια, θα συνεχίσουν να είναι υψηλές. Ο πληθωρισμός είναι διψήφιος για δεύτερο συνεχή μήνα. Ούτε καν σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα δεν υπάρχει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτά αναφέρει ο Μαξιμιλιανός από το bankingnews. 

Να περάσουμε να δούμε τι έχουν αναφέρει σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα οι κορυφαίοι καθηγητές πολιτικών επιστημών και συνταγματολόγοι : .

Γιώργος Κοντογιώργης τέως πρύτανης Καθηγητής πολιτικών επιστημών :

Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει. 

Οι πολιτικοί περιορίζουν αυτοβούλως τον ορίζοντά τους στη λογιστική των δανειστών. Είναι μοιραίο λοιπόν να μην αίρονται τα αίτια της κρίσης, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ή τουλάχιστον να παραμένουμε σε κρίση. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια γιατί λεηλατήθηκε η χώρα και αποδομήθηκε το κράτος από την πολιτική τάξη. Το κράτος στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, ούτε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Έχει μεταβληθεί σε ξένο σώμα προς την κοινωνία. Παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους. 

Προτίμησαν αυτό, αντί να εκθεμελιώσουν το σύστημα της καταστροφής που έστησαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μνημόνια δεν άγγιξαν το πολιτικό σύστημα, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, ούτε καν τη νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή και την διαφθορά. Για αυτό το κράτος όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το κράτος στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί έχουν κάνει ιδεολογία την καλυμμένη εχθρότητα προς την κοινωνία. και περιφρονούν την πολιτισμική βάση της κοινωνίας. 

Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο καθεστώτα επάλληλης κατοχής: Το πρώτο είναι η εσωτερική κατοχή της κομματοκρατίας, που έχει μεταβάλει το κράτος σε δυνάστη. 

Το δεύτερο είναι η εξωτερική κατοχή, στην οποία την υπέβαλαν οι εσωτερικοί της δυνάστες, όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανατάξουν την χώρα. Έχουν παραδώσει την χώρα, λειτουργώντας σαν εντεταλμένοι λογιστές των δανειστών, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, το μόνο που έμαθαν στην πολιτική είναι να λειτουργούν ως νομείς της. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή ως καθαρτήριο των ανομιών τους και ως μέσον θέσμισης προνομίων. 

Η Ελλδα υπό καθεστώς διπλής "κατοχής" - slpress.gr

https://slpress.gr/idees/i-ellada-ypo-kathestos-diplis-quot-katochis-quot/

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης : ” “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες, ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν, Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε, αν και μας την κρύβουν, και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. 

Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μιας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος. Οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα, από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή αυτοί, ή εμείς.”

https://silvercity.gr/index.php/arthra/arthra/5664-2013-10-25-14-03-55

Παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία αναφέρει  και ο Θεόδωρος Κατσανέβας (τέως βουλευτής και οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο Πειραιά. 

Να περάσουμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο του : "Η οικονομική και εθνική παρακμή οδηγεί στον οριστικό αφανισμό με την επερχόμενη ισλαμοποίηση και μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο υπό γερμανική εποπτεία, με τη μεθοδευμένη εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων. Το όλο σκηνικό μεθοδεύεται από το Βερολίνο. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός.

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Η παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά, μπορεί να ηρεμήσει το γειτονικό μας “θηρίο”. Και η Ευρώπη της Γερμανίας να εξασφαλίσει έτσι την ένταξή Τουρκίας και Ελλάδας μαζί στον κύκλο συμφερόντων της απομακρύνοντάς την από τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ. Βολική είναι επίσης η προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη Μουσουλμάνων μεταναστών για την άντληση φτηνού εργατικού δυναμικού και επιβολή της αρχής του “διαίρει και βασίλευε."

https://slpress.gr/politiki/i-ellada-simera-thymizei-to-vyzantio-prin-tin-alosi/ 

pronews-arisvinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου