Βαρυσήμαντη παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας.

    

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ περιέγραψε τον «δρόμο της Αποκάλυψης», στον οποίο έχει οδηγηθεί ο κόσμος.





Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάνει μια προειδοποίηση για το τι πιστεύει ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα στον κόσμο, με τίτλο «Ο κόσμος μετά τις αντιρωσικές κυρώσεις (δεν είναι πρόβλεψη)».

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος (2008-2012) και πρωθυπουργός (2012-2020) της Ρωσίας, αναλύει τα 10 βήματα που εικάζει ότι θα ακολουθήσουν μετά την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κόσμος έχει μπει στο μονοπάτι προς την Αποκάλυψη

Ο Μεντβέντεφ θεωρεί ότι ο «δρόμος προς την Αποκάλυψη» θα ξεκινήσει με την κατάρρευση των εφοδιαστικών αλυσίδων και των ξένων αεροπορικών εταιρειών

Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να εκτιναχθεί και θα επακολουθήσουν παγκόσμια επισιτιστική και χρηματοπιστωτική κρίση με την Ρωσία να αντέχει ως αυτάρκες κράτος.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

Στη συνέχεια, θα δημιουργηθεί ενεργειακή κρίση, με υψηλότερες τιμές, επιβράδυνση της ψηφιακής οικονομίας και διεθνή επισιτιστική κρίση με «προοπτική πείνας σε επιμέρους κράτη».

“Σε ορισμένες χώρες είναι πιθανή μια νομισματική και χρηματοπιστωτική κρίση, η οποία θα σχετίζεται με την υπονόμευση της σταθερότητας ορισμένων εθνικών νομισμάτων με καλπάζοντα πληθωρισμό και την καταστροφή του νομικού συστήματος για την προστασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας.

Νέοι πόλεμοι και αύξηση της τρομοκρατίας

Όλα αυτά θα οδηγήσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, σε νέες περιφερειακές στρατιωτικές συγκρούσεις, με τους τρομοκράτες να γίνονται πιο δραστήριοι καθώς θα θεωρούν ότι η Δύση είναι απασχολημένη με τη Ρωσία.

«Νέες περιφερειακές στρατιωτικές συγκρούσεις θα προκύψουν σε μέρη όπου η κατάσταση δεν έχει επιλυθεί ειρηνικά για πολλά χρόνια ή αγνοούνται τα σημαντικά συμφέροντα μεγάλων διεθνών παραγόντων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μεντβέντεφ.

Επιπλέον, πιστεύει ότι θα ακολουθήσουν νέες επιδημίες, παρακμή των διεθνών θεσμών και νέες διεθνείς συμμαχίες χωρών βασισμένες σε πραγματιστικά και όχι ιδεολογικά αγγλοσαξονικά κριτήρια.

«Θα ξεκινήσουν νέες επιδημίες, που προκαλούνται από την απόρριψη της έντιμης διεθνούς συνεργασίας στον υγειονομικό και επιδημιολογικό τομέα ή από άμεσα γεγονότα της χρήσης βιολογικών όπλων», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μια νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας

Καταλήγει λέγοντας ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν το έναυσμα για μια νέα παγκόσμια τάξη.

Σε αυτό γράφει πώς «θα δημιουργηθούν νέες διεθνείς συμμαχίες χωρών που θα βασίζονται σε πραγματιστικά και όχι σε ιδεολογικά αγγλοσαξονικά κριτήρια».

«Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας», η οποία θα αναδείκνυε, «την αδυναμία των δυτικοποιημένων εννοιών των διεθνών σχέσεων»!

Επίσης ο Μεντβέντεφ προέβλεψε «την κατάρρευση της ιδέας ενός αμερικανοκεντρικού κόσμου».

Τονίζει ότι η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας θα αναγνωρίζει την αδυναμία των δυτικοποιημένων αντιλήψεων για τις διεθνείς σχέσεις, «όπως η τάξη που βασίζεται σε κανόνες και άλλα παράλογα δυτικά σκουπίδια,, η παρουσία συμφερόντων που σέβεται η παγκόσμια κοινότητα σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε οξύ στάδιο σύγκρουσης με τον δυτικό κόσμο».

Προετοιμάζεται η Ρωσία: Συγκομιδή ρεκόρ 130 εκατ. τόνων σιτηρών

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιτηρών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις εξαγωγές λόγω μιας πιθανής συγκομιδής ρεκόρ όλων των εποχών.

Η Ρωσία αναμένει ότι η συγκομιδή σιτηρών θα φθάσει τους 130 εκατομμύρια τόνους το 2022, συμπεριλαμβανομένων 87 εκατομμυρίων τόνων σιταριού, δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων στον τομέα της οικονομίας στη Μόσχα.

Tο 2020 η παραγωγή έφτασε τα 133,5 εκατομμύρια τόνους σιτηρών, συμπεριλαμβανομένων 85,9 εκατ. τόνων σίτου. Το 2021 η συγκομιδή ήταν λίγο μικρότερη.

«Εάν συμβεί αυτό, κάτι το οποίο υπολογίζουμε, θα είναι ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία της Ρωσίας» δήλωσε ο Πούτιν, χωρίς να παρουσιάσει κάποια εκτίμηση σχετικά με τις εξαγωγές.

Οι Ρώσοι εξαγωγείς έχουν καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να επιλύσουν προβλήματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές πληρωμών, τα οποία έχουν προκαλέσει οι κυρώσεις που έχει επιβάλλει η Δύση στην Μόσχα από τα τέλη Φεβρουαρίου και εξάγουν σιτηρά από την ρωσική πλευρά της Μαύρης Θάλασσας και σποραδικά από την Αζοφική Θάλασσα.

Βασίλης Καπούλας. 

0 comments: