Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Μυστική συμφωνία Πούτιν-Ερντογάν για να καταρρεύσει το ΝΑΤΟ και η Αμερική.



Ο πραγματικός δημιουργός της ένοπλης σύγκρουσης, μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας αποδείχθηκε ότι είναι η Τουρκία.

Γράφει ο Άγγελος-Ευάγγελος Φ. Γιαννόπουλος Γεωστρατηγικός και Γεωπολιτικός αναλυτής (Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197).

Σύμφωνα με πληροφορίες της "infobrbrics",  η Τουρκική πλευρά ευθύνεται για την επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς, όπως ευθύνεται και για για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, παρακινώντας εδώ και χρόνια το Κίεβο να αναλάβει πολεμική δράση !!!

Στα πλαίσια αυτών των σκοπών η Τουρκική πλευρά, έχει προμηθεύσει μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 στην Ουκρανία. Τα Τουρκικά drone μεταφέρθηκαν μαζικά με στρατιωτικό φορτίο στην Ουκρανία. Eπίσης έχουμε τις δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για την επιστροφή της Κριμαίας !!!

Για όσους δεν γνωρίζουν η Κριμαία αποτελεί μόνιμο θέμα εντάσεων και αντιπαλότητας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι ενέργειες Τουρκίας προκαλούν μεγάλης κλίμακας ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Το Κρεμλίνο έχει κατηγορήσει το ΝΑΤΟ, ότι προσπαθεί να ανατρέψει τον Πούτιν. Μεταξύ άλλων σημείο αντιπαραθέσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αποτελεί η υπόθεση Ναβάλνι, με κατηγορίες εκατέρωθεν. Από την μεριά της η Τουρκία παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είπε το παραμικρό για την υπόθεση Ναβάλνι, ούτε για τις χιλιάδες συλλήψεις Ρωσων που υποστηρίζουν τον Ρώσο πολιτικό αντίπαλο του Β. Πούτιν. 

Οι χαμηλοί τόνοι του προέδρου της Τουρκίας, δείχνουν την ύπαρξη σχεδίων και των στόχων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών. Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών να κυριαρχίσουν στο παγκόσμιο στερέωμα. Ρωσία και Τουρκία έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές. 

Τον καιρό που ήταν ακόμη αυτοκρατορίες, τα δύο κράτη ήταν σε αντίπαλα στρατόπεδα και σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους. Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν. Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. 

Αυτή η συμφωνία είναι μια από τις μεγαλύτερες γεωπιλιτικές-γεωστρατηγικές ανακατατάξεις καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικά και θρησκευτικά πλευρές. Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία συμμάχησε με την Τουρκία για να εκμηδενιστεί η ισχύς της Ουάσιγκτον και της Ευρώπης. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην Δύση.  Ο Λένιν ήξερε ότι η συμμαχία με την Τουρκία, αποτελεί της καλύτερες προυποθέσεις, στην προσπάθεια των Ρώσων να επικρατήσουν παγκοσμίως. 

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Σοβιετικής ενώσεως, προμήθευσαν την Τουρκία με όπλα για να πολεμήσουν την Ελλάδα, κατά εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής. Από την πλευρά τους οι Οθωμανοί συμφώνησαν να πάρουν οι Σοβιετικοί τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών του Αζερμπαϊτζάν και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στον Νότιο Καύκασο. 

Η συμφωνία μεταξύ Ατατούρκ και Λένιν το 1921 καθιέρωσε τα βορειοανατολικά σύνορα της Τουρκίας και περιόρισε την παρουσία της στον Νότιο Καύκασο. 

Ο πόλεμος του περασμένου έτους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν επανάληψη της ιστορικής σχέσης που προαναφέρθηκε. Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν και την Τουρκία, για να τον χρησιμοποιήσει ως πιόνι αντιπερισπασμού με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη και την κατάρρευση του ΝΑΤΟ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας, και με την σύμφωνη γνώμη του "Τσάρου", η Τουρκία ενεπλάκη στους πολέμους της Συρίας και του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. 

Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ερντογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας !!! Πίσω από τον Ερντογάν καραδοκεί η δύση, για να αποσπάσει ενεργειακά την Ευρώπη από την Μόσχα. Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία και δεν κρύβει τα επεκτατικά σχέδια του. Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από  το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.   

Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο. 

Η Β. Συρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Κύπρος, ακόμη και η Ελλάδα παραχωρήθηκαν με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής και της Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. 

Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών, από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό. 

Ο Τούρκος σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίιας στο Twitter αναφέρει για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ως έναν Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται υπό κατάρρευση, η οποία θα αφήσει πολλά γεωπολιτικά κενά που θα καλύψει η νεοσύστατη Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο Yigit Bulut θεωρεί δεδομένο ότι το NATO θα διαλυθεί με συνέπεια την ανάδειξη της Τουρκίας ως μία εκ των τριών υπερδυνάμεων στην υπό διαμόρφωση νέα παγκόσμια τάξη που ήδη ανέλαβε την παγκόσμια εξουσία στην θέση της πρώην Αμερικανικής αυτοκρατορίας (Ρωσία, Κίνα, Τουρκία). Τελικά θα γίνει πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ ; Η μήπως έχουν συμφωνήσει Ρωσία και Τουρκία να διαλύσουν Αμερική-Ευρώπη, ώστε να γίνουν κοσμοκράτορες μαζί με την Κίνα ; Κυριολεκτικά όλα κρέμονται από μια κλωστή και από ότι όλα δείχνουν ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερτνογάν θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή.  

ΡΩΣΙΑ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ. 

Η Ρωσική ομοσπονδία ως νέα παγκόσμια υπερδύναμη μετά την μεγαλειώδη νίκη στην Συρία, έχει ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή των συμφωνιών της Γενεύης Ιούνιος (2021). Αποκαθιστά την εξουσία της νόμιμης Συριακής κυβέρνησης, καθώς συνεχίζεται έστω και βραδέως η επανάκτηση των κατακτημένων εδαφών. Επαναφέρει την Συρία στο παγκόσμιο προσκήνιο. Επιχειρεί επιτυχώς την διπλωματική αποκατάσταση της Δαμασκού με τις άλλες χώρες. 

Ο Λευκός Οίκος δεν διοικεί πλέον τον πλανήτη. Όσοι δεν αντιλαμβάνονται τις νέες εξελίξεις, θα απομονωθούν. Η εφαρμογή των συμφωνιών της συνόδου κορυφής στην Γενεύη συνεχίζεται. Η αναγκαστική υποχώρηση που έκανε η Ουάσιγκτον στο Κρεμλίνο ήταν κομβικής σημασίας. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει να επιβάλει την Ρωσική κυριαρχία στον κόσμο, στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και την Ασία. 

Η αλλαγή εξουσίας είναι εμφανής. Σύμφωνα με την Ρωσική τακτική, όλα θα αποκαλυφθούν όταν τα γεγονότα θα είναι μη αναστρέψιμα. Ενδεικτικό των παγκόσμιων αλλαγών είναι ότι τα δυτικά ΜΜΕ ξεκίνησε μια σειρά άρθρων με στόχο την αποκατάσταση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ από τα "εγκλήματα" για τα οποία τον  κατηγορούσαν. Το άρθρο The Observer, στην κυριακάτικη έκδοση The Guardian , με τίτλο  «Outcast Assad Sold to the West as Key to Peace in the Middle East».

Το Newsweek ανάρτησε τον Σύριο πρόεδρο στο εξώφυλλο κάτω από τον τίτλο: «Επιστρέφει με έναν θρίαμβο επί των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Σύριος ηγέτης Μπασάρ αλ Άσαντ ζητά μια θέση στην παγκόσμια σκηνή». Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας εφημερίδας έχει μια φωτογραφία που μιλάει για την «υποτιθέμενη» χημική επίθεση, όπου οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Μπαράκ Ομπάμα και Φρανσουά Ολάντ, είχαν κατηγορήσει την Δαμασκό, ότι είχε περάσει τις κόκκινες γραμμές. 

Την συντριπτική ήττα των Αμερικανών παραδέχτηκε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη. Έκτοτε προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και το ΝΑΤΟ με την Ευρωπαϊκή ένωση.  Η δύση είναι πλέον θεατής των εξελίξεων. Η αποκατάσταση της Συρίας στη διεθνή σκηνή βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι δυτικοί σταματούν τον παραγκωνισμό της Συρίας.  Ο βασιλιάς Αμπντουλάχ Β’ της Ιορδανίας και ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζάιντ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γνωστοποίησαν ότι «είχαν μιλήσει με τον πρόεδρο Άσαντ. Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι, πήγε διακριτικά στην Δαμασκό για να συζητήσει, τον επαναπατρισμό των προσφύγων. 

Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης εμβέλειας που διεξάγεται στην Συρία, ο μεγάλος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν, ενώ η Αμερική των Ομπάμα, Τράμπ και Μπάιντεν ηττήθηκε κατά κράτος. 

Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή. Ο Πούτιν είναι σε θέση να σταματήσει τον πόλεμο στην Συρία. Εν τούτοις δεν το κάνει.

Η Συρία αποτελεί τον διαχρονικό στόχο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας οι οποίες για να αποφύγουν μια μετωπική σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες αναγκάστηκαν το έτος 2016 να συμβιβαστούν και να συνομιλήσουν, μαζί με το Ιράν για το μέλλον της Συρίας. Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης κλίμακας που διεξάγεται στην Συρία, ο μεγάλος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν. Επίσης πρόσφατα η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία. 

Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη. Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και μεγαλύτερος γεωστρατηγικός εταίρος αναδείχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ένα έθνος-κράτος, συμμάχησε ταυτόχρονα με δύο χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο. Η Ρωσία του Πούτιν υποστηρίζει παράλληλα την Συρία του Ασσάντ και την Τουρκία του Ερντογάν. 

Ο νέος πλανητάρχης Πούτιν εγκαινίασε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλος και Εχθρός την ίδια χρονική με τα άλλα κράτη. Ενδεικτικό παράδειγμα οι σχέσεις του Ρώσου προέδρου με τον Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν. Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες -πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία. 

Οι σύγχρονες υπερδυνάμεις εποχής μας θα πολεμήσουν  αργότερα και όχι στο άμεσο μέλλον όπως όλα δείχνουν για θρησκευτικές και εν συνεχεία για πολιτιστικές-κοινωνικές, οικονομικές και εδαφικές αιτίες. Γεωστρατηγικά έχουμε ένα εκτενέστατο θρησκευτικό πολιτικό-στρατιωτικό, πολιτιστικό πλέγμα συμφερόντων και κυριαρχίας ανάμεσα στις δύο αυτοκρατορίες-υπερδυνάμεις Ρωσία-Κίνα και Αμερική-ΝΑΤΟ.  Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε ήδη έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο σε μικρότερη μορφή στη μαρτυρική Συρία. 

Σε συνδυασμό με την αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων. Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Χριστιανισμός-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, προετοιμάζεται μεθοδικά. Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει μελλοντικά, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών. 

Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη είναι οι οργανώσεις με θεολογικό μανδύα, ο ανελέητος και τυφλός θρησκευτικός φανατισμός. Με αυτές τις  μεθόδους τους επιδιώκουν την δημιουργία μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού. 

Η ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.

Κυριολεκτικά προκαλούσε οίκτο το Διάγγελμα για το Ουκρανικό ζήτημα το οποίο απηύθυνε Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά το οποίο ανακοίνωσε τις κυρώσεις που αποφάσισαν οι ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, με αφορμή την «εισβολή», όπως χαρακτηρίστηκε από την Ουάσινγκτον, στα «κρατίδια» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την πρώτη δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας. Πρόκειται για εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις σε τρία επίπεδα: Σε εταιρείες, σε πρόσωπα και σε επίπεδο διακίνησης εμπορευμάτων που χρησιμεύουν στη βιομηχανία. Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι «η Ρωσία κατέλαβε δύο περιοχές της Ουκρανίας», διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα που ανακοινώνει η Ουάσινγκτον είναι αμυντικά, καθώς η Ρωσία πιστεύεται ότι θα κλιμακώσει τη δράση της και στρατιωτικά το επόμενο διάστημα. Οι μεγάλες δυνάμεις για διαφορετικούς λόγους έχουν ήδη συμφωνήσει στην Γενεύη να γίνει ανακανομή των περιοχών παγκόσμιας εξουσίας. 

Η τέως παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική, το ΝΑΤΟ και η εξαρτώμενη ενεργειακά από την Μόσχα Ευρωπαϊκή ένωση  δεν είναι σε θέση αυτήν την στιγμή να διεξάγουν παγκόσμιο πόλεμο ενάντια στην Ρωσία. Η στρατιωτική τεχνολογία της Μόσχας (Tον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ρωσίας δεν τον διαθέτει κανένα άλλο κράτος), σε συνδυασμό με τον Ρωσικό-Κινέζικο και τον Ιρανικό στρατό αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για τους Δυτικούς. Επίσης η συντριπτική ήττα των Αμερικανών από την Ρωσία, στον μικρότερης εμβέλειας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην μαρτυρική Συρία, είναι πολύ πρόσφατη. Εν τούτοις ο βασικότερος λόγος ακόμη και αν ήταν σε θέση η Αμερική να κάνει πόλεμο, δεν θα το έκανε γιατί ο νέος Πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν επέτρεψε στην ηττημένη Αμερική να παραμείνει στην Ανατολική Συρία και να εκμεταλλεύεται παράνομα τα πετρέλαια του Συριακού έθνους. 

Αν τολμούσε η Αμερική να κάνει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια ενάντια στην Ρωσία, από την στιγμή που θα ήταν σε θέση να το επιχειρήσει, τότε άμεσα ο Αμερικανικός στρατός θα είχε εκδιωχθεί από τα Συριακά εδάφη. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία του Ερντογάν, σε περίπτωση που βοηθούσε στρατιωτικά την Ουκρανία. Τότε θα έχαναν αμέσως οι Τούρκοι την κατοχή της Βόρειας Συρίας. Εν τούτοις το χειρότερο για την είναι ότι η Κίνα ελέγχει και αποφασίζει για το χρεοκοπημένο Αμερικανικό κράτος. Οι Κινέζοι έχουν στα χέρια τους τα χρέη των Αμερικανών. Συνεπώς έναν διαλυμένο οικονομικά κράτος, δεν είναι σε θέση να διεξάξει παγκόσμιο πόλεμο.   

https://www.efsyn.gr/oikonomia/diethnis-oikonomia/121029_i-ameriki-hrostaei-115-tris-stin-kina

Όπως είχα αναφέρει για πολλοστή φορά στις 28 Ιανουαρίου 2022, η Τακτική της Ουάσιγκτον είναι πάγια ενάντια στον νέο πλανητάρχη Β. Πούτιν. Παρακινούν της πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες ενάντια στο Κρεμλίνο και εν συνεχεία της εγκαταλείπουν, με συνέπεια να γίνονται έρμαιο στην Ρωσική ομοσπονδία. Σε περίπτωση που γίνει πόλεμος οι Αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους, θα υποστούν πανωλεθρία. Αντιθέτως Ρωσία-Κίνα και Ιράν μαζί με τους άλλους συμμάχους θα έχουν απώλειες που δεν θα είναι μη αναστρέψιμες. Εν τούτοις το βασικότερο όλων είναι ότι η Κίνα η επόμενη παγκόσμια υπερδύναμη, δεν επιθυμεί να ηγηθεί μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα. 

Οι παγκόσμιοι έμποροι του Πεκίνου, με τις τεράστιες εξαγωγές σε πολλά προϊόντα έχουν εντελώς διαφορετικά πλάνα, σχετικά με την τύχη της ανθρωπότητας. Μην ξεχνάτε και μια ακόμη σημαντική παράμετρο. Εδώ και χρόνια έχουν γίνει αναφορές ότι η υπό κατάρρευση Αμερικανική οικονομία, είναι χρεωμένη στους υπερδραστήριους Κινέζους. 

Δυστυχώς δυσάρεστες είναι οι εξελίξεις στο Ουκρανικό ζήτημα. Το σενάριο Ρωσικής επιθέσεως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Όπως δείχνουν τα πράγματα η Ουκρανία θα είναι το επόμενο θύμα του Λευκού Οίκου.  Το ΝΑΤΟ και η τέως παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική, δεν είναι σε θέση να υπερασπιστούν την Ουκρανία σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία. 

Η Ουκρανία είναι το μεγάλο θύμα των γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών παιχνιδιών της Ουάσιγκτον και της Βορειοατλαντικής συμμαχίας. Όπως αναφέρω από το έτος 2014 μετά την νόμιμη προσάρτηση της Κριμαίας, οι δυτικοί χρησιμοποίησαν το Κίεβο και όταν θα εισβάλει ο Ρωσικός στρατός θα παραμείνουν παθητικοί θεατές των εξελίξεων, όπως έκαναν και σε άλλες περιπτώσεις. Δυστυχώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και οι Ουκρανοί έρχονται σταδιακά αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα. Επίκειται ο διαμελισμός του Ουκρανικού κράτους, εάν δεν σταματήσουν τις ανόητες και τις επικίνδυνες τακτικές από τον Λευκό Οίκο. 

Η Αμερική είναι εντελώς αδύναμη να υποστηρίξει στρατιωτικά την Ουκρανία, σε περίπτωση πολέμου με την Ρωσία. Οι συσχετισμοί δυνάμεων είναι με το Κρεμλίνο. Απλά οι αξιωματούχοι της Αμερικής, επιθυμούν να συντηρούν τον μύθο της παγκόσμιας αυτοκρατορίας και να διατηρήσουν τους συμμάχους στο πλευρό τους. Ενδεικτικό μεταξύ πολλών άλλων,είναι ότι Οι ΗΠΑ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραστήσουν την υπερδύναμη, ισχυρίστηκάν ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 "επέτρεψαν" στην Χεζμπολάχ να "παραβιάσει" τους νόμους του εμπάργκο στην μαρτυρική Συρία και το Ιράν, για να προμηθεύεται Ιρανικό καύσιμο μέσω της Δαμασκού. Στα πλαίσια των ίδιων σκοπών, η Ιορδανία άνοιξε ξανά τα σύνορά της με τη Συρία !!!

Τα δεδομένα όμως είναι εντελώς διαφορετικά. Να υπενθυμίσω  ότι έχουμε την παραδοχή του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Γενεύη, και σταδιακά οι άνθρωποι της νέας τάξης πραγμάτων προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Η Βορειοατλαντική συμμαχία με την Ευρωπαϊκή ένωση είναι κατ ουσίαν παθητικοί θεατές στην Ρωσική-Κινεζική επέλαση, μετά την ήττα στην Συρία.  

Η Αμερική είναι θλιβερός και παθητικός θεατής σε όλα τα παγκόσμια γεγονότα, και κατάντησε να κρύβεται πίσω από την Τουρκία του εντελώς ανεξέλεγκτου πλέον Χαριζίτι Ερντογάν, για να προωθήσει τα συμφέροντα της στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνον. Η Αμερική έχει απολέσει τον ρόλο της παγκόσμιας υπερδύναμης. Οι Αμερικάνοι έχουν γίνει εσωστρεφείς με εμμονικές και καταστροφικές πολιτικές τακτικές Τα όσα συμβαίνουν από το 2015 και μετά δείχνουν ότι η οικονομική, η κοινωνική, η πολιτική και στρατιωτική αποσύνθεση αυξάνεται με καταιγιστικούς ρυθμούς. 

Η Αμερικανική αυτοκρατορία αποτελεί οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν. Η ανθρωπότητα είναι αρκετά πολυσχιδής και δυναμική για να αποδεχθεί την κυριαρχία μίας ξεπεσμένης πρώην υπερδύναμης, η οποία μεταξύ άλλων είναι και εξαρτημένη οικονομικά από μια ταχέως ανερχόμενη αυτοκρατορία την Κινεζική. Το Αμερικανικό κράτος βρίσκεται σε βαθιά κρίση και αποσύνθεση. Την σοβαρότερη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και πιο καταλυτική για την πορεία-εξέλιξή του στον 21ο αιώνα. Σταδιακά χάνει έδαφος στα παγκόσμια τεκταινόμενα και διαρκώς μειώνεται η ισχύς του. Σε αυτήν την παρακμή συνέβαλαν αποφασιστικά οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και η κατάρρευση της αποικιοκρατίας.  

Στην διάρκεια αυτού του αιματηρού για την ανθρωπότητα αιώνα, οι ΗΠΑ με ισχυρό στρατό και οικονομία, είχαν καθοριστικό ρόλο σε ολόκληρη την οικουμένη. Από την Ουάσιγκτον επιθυμούσαν διακαώς ενεργά την πρώτη θέση στο παγκόσμιο στερέωμα. Ενδεικτικό σχετικά με την ισχύ ήταν ότι το 1945, το  ακαθάριστο εθνικό προϊόν αντιπροσώπευε περισσότερο από το μισό του παγκόσμιου ακαθάριστου προϊόντος!!! Η Αμερική ως ναυτική και αεροπορική δύναμη ήταν σε θέση να ελέγχει στρατηγικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά σχεδόν ολόκληρο πλανήτη, με την συνδρομή και αρκετών συμμάχων (ΝΑΤΟ), οι οποίοι αυτή την εποχή είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τους Αμερικάνους, μετά τις ήττες στην Συρία και το Αφγανιστάν. 

Η εύρωστη οικονομία, ο ισχυρός στρατός, και η υψηλή τεχνολογία έδιναν στην Αμερική, την αίγλη της αυτοκρατορικής δύναμης. Μέσα από το ελεύθερο οικονομικό σύστημα στα κράτη που εξουσίαζε πολιτικά-στρατιωτικά και οικονομικά η Ουάσιγκτον, κυριάρχησε η νέα τάξη πραγμάτων σε κοινωνικό, οικονομικό, πολιτικό, στρατιωτικό και θρησκευτικό επίπεδο. 

Από τις αρχές του 21ου αιώνα έχουμε σημαντικές ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο κυρίαρχη παρουσία της Κίνας και της Ρωσίας. Στην Αμερική έχουν δημιουργηθεί κραυγαλέες ανισότητες, οι οποίες έπληξαν την δημοκρατία. Ταυτοχρόνως, διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό, φαινόμενο το οποίο σε μεγάλο βαθμό προκάλεσε και την σημερινή στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική και οικονομική παρακμή. Εν τούτοις η βασικότερη αιτία παρακμής των Αμερικάνων είναι ο Διονυσιακός πολιτισμός. 

Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθε η πτώση της σύγχρονης αυτοκρατορίας. Μία κοινωνικά-οικονομικά παρακμάζουσα χώρα, δεν είναι σε θέση να ελέγχει έναν κόσμο που αυξάνεται και εξελίσσεται. Ήδη από τις προηγούμενες δεκαετίες μία σειρά αρνητικών κατατάσεων, όπως η κοινωνικές διακρίσεις και η ανάπτυξη μιας οικονομίας που συντηρείται από την καλή πρόθεση των ξένων επενδυτών, σε συνδυασμό με την άσκηση εξωτερικής πολιτικής με όρους που διασκορπίζουν τα αποθέματα ισχύος της χώρας, έφεραν την Αμερική σε δυσμενή θέση. 

Εδώ και χρόνια η υπεροπλία των Αμερικανών δοκιμάζεται, μόνο σε αδύναμους αντιπάλους. Αυτό δείχνει την πτώση και την αδυναμία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι πραγματικά ισχυρές χώρες να μην την υπολογίζουν. Επίσης να μην ξεχνάμε και τα σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και ότι η νεοταξική βία στην Αμερική έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό. Τα ρήγματα στο εσωτερικό της Αμερικανικής κοινωνίας, αντιμετωπίζονται με ολοένα και μεγαλύτερη βία, με τον στρατό και την αστυνομία. Την ίδια βία που οι ΗΠΑ έχουν εξαπολύσει στην ανθρωπότητα. Συνεπώς ο πληθυσμός αντιμετωπίζεται ως εξωτερικός εχθρός από τους προέδρους των ΗΠΑ !!!  Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ανθρώπινο λάθος, σχετικά με την έναρξη ενός μεγάλης κλίμακας πολέμου. Ας με ξεχνούμε ότι κατά την  περίοδο του ψυχρού πολέμου, ένας Ρώσος αντισμήναρχος ματαίωσε τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, που θα γινόταν από λάθος ένδειξη στους υπολογιστές του Ρωσικού στρατού.

Oι εργασίες της στήλης Επικρατέειν η Απόλλυσθαι γράφονται κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες, που βρέθηκε ποτέ συνάνθρωπος μας και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου. 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ολόκληρου του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την έγκριση του Arisvinews και της στήλης. Επιτρέπεται μόνον η αναδημοσίευση του 50% των εργασιών Γεωστρατηγικής-Ιστορίας και Ορθοδοξίας του κυρίου Άγγελου-Ευάγγελου Φ. Γιαννόπουλου (Γεωστρατηγικού και Γεωπολιτικού αναλυτή (Contact : survivorellas@gmail.com-6945294197). Απαραίτητη προυπόθεση για την αναδημοσίευση είναι η προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο Arisvinews.

ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ

Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

Από το έτος 2006 όταν ξεκίνησα να γράφω την στήλη, κατά γενική παραδοχή όλων των Ελλήνων ήμουν και είμαι ο μοναδικός Έλληνας στον κόσμο που προτείνει τον συνδυασμό : Oρθοδοξία, Εκκλησιασμός, κατήχηση, χρηστά ήθη, μουσικά σχολεία, υψηλός αθλητισμός, ιστορική γνώση, για την δημιουργία Ελλήνων ανώτατης ποιότητας. Ακόμη προτείνω την εφαρμογή του άρθρου 120 παρ. 4 του Ελληνικού συντάγματος, την κατάργηση των κομμάτων και την αλλαγή πολιτεύματος. 

Χιλιάδες παιδιά, αθόρυβα, και σε χαμηλούς τόνους, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθούν αυτόν τον συνδυασμό. Όπως είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο, η νέα τάξη για να είναι σε θέση μας να εξουσιάζει. Από το σωτήριο έτος 1995 έχω την τιμή να είμαι ο μοναδικός Ορθόδοξος-Χριστιανός στον κόσμο, ο οποίος έχει ως προστάτη Άγιο, τον αυτοκράτορα Pallida Mors Saracenorum (Άγιος Αργαλέος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου