Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

“Φύγετε και σώστε τη ζωή σας θα εισέλθει ο ρωσικός Στρατός”



Ο ρωσικός Στρατός ξεκίνησε την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms) στα κινητά τηλέφωνα των στρατιωτών της 53ης Ταξιαρχίας και της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας του ουκρανικού Πεζικού ζητώντας τους να αποχωρήσουν άμεσα από το μέτωπο.

Η Ρωσία ανεβάζει την ένταση του ψυχολογικού πολέμου ενόψει επιχειρήσεων. Τα μηνύματα αποστέλλονται από ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου που εντοπίζουν κινητά των ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή.

Τα μηνύματα αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Μόσχα έδωσε το πράσινο φως για χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ντονμπάς!

Δεν είναι πολύ αργά για να σώσεις την ζωή σου.

Αποχώρησε από την γραμμή επαφής και το Ντονμπάς”.

Ένα ακόμη μήνυμα αναφέρει:

“Ουκρανοί στρατιώτες!

Ο ρωσικός Στρατός βρίσκεται ήδη στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ.

Επιστρέψτε στα σπίτια σας τώρα που δεν είναι αργά,

Έχετε 48 ώρες.

Ο ρωσικός Στρατός θα νικήσει»

Δείτε βίντεο

Υποστολή ρωσικής σημαίας σε Πρεσβεία και Προξενεία

Η Ρωσία άρχισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ουκρανία.

Έγινε υποστολής της ρωσικής σημαίας στην πρεσβεία στο Κίεβο και στα προξενεία σε Λβιβ, Χάρκοβο και Οδησσό.

Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ρωσίας παρατηρήθηκε ότι υπάλληλοι της έκαιγαν έγγραφα, δήλωσε ότι αυτό πράγματι συνέβη.

«Είναι μια σχεδιασμένη διαδικασία.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, όπως τώρα, υπάρχει δέσμη μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν, και για λόγους ασφαλείας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απομακρύνει το προσωπικό των αντιπροσωπειών της στην Ουκρανία για να υπερασπίσει την ζωή και την ασφάλεια των μελών του.

Δείτε βίντεο

Υπό στενό κλοιό το Χάρκοβο

Παράλληλα ρωσικές στρατιωτικές φάλαγγες αποτελούμενες από τεθωρακισμένα BTR-80, φορτηγά MAZ και Uralεντοπίστηκαν στην περιοχή Yelsk (Gomel) της Λευκορωσίας.

Επιπλέον στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων. Η Ρωσία προετοιμάζεται για επίθεση κατευθείαν στην “καρδιά” του Κιέβου. Ο άξονας επίθεσης από Λευκορωσία ενισχύεται περαιτέρω τις τελευταίες 24 ώρες.

Ταυτόχρονα ενισχύεται και ο άξονας του Belgorod με στόχο το Χάρκοβο. Οι ουκρανικές Ένοπλες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά στην περιοχή καθώς εντοπίστηκαν τρεις ομάδες που στόχευσαν στην αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Οι ομάδες προσπάθησαν να ανατινάξουν εκκλησίες σύμφωνα με την ανακοίνωση του περιφερειακού συμβουλίου του Χάρκοβο.

Επιπλέον σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ έχουν συλληφθεί άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του ουκρανικού Στρατού και φωτογράφιζαν κρίσιμες εγκαταστάσεις.

Γράφει ο Βασίλης Καπούλας.

Δείτε βίντεο

Image

Image

Image

Image

Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου