Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Ινστιτούτο Παστέρ: η Όμικρον είναι 2 φορές λιγότερο επικίνδυνη από τον ιστορικό ιό.


Το Ινστιτούτο Παστέρ υποβαθμίζει τον κίνδυνο κορεσμού νοσοκομείων. 






Οι προβολές του Ινστιτούτου Παστέρ είναι εκλεπτυσμένες λόγω της καλύτερης γνώσης του Omicron. Αυτή η παραλλαγή είναι πιθανώς δυο φορές λιγότερο σοβαρή από τον ιστορικό ιό και τρεις φορές λιγότερο σοβαρή από τη Delta, μειώνοντας τον κίνδυνο ενός καταστροφικού σεναρίου για το νοσοκομείο

Στις νέες επιδημιολογικές του προβλέψεις που υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση τη Δευτέρα και δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, το Ινστιτούτο Παστέρ περιόρισε το εύρος των πιθανοτήτων. Τα νέα σενάρια είναι σίγουρα ακόμα πολύ τεταμένα για το νοσοκομείο, αλλά ο κίνδυνος καταστροφής μειώνεται.

«Σε όλα τα σενάρια, η κορύφωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, με μέγιστο αντίκτυπο στην πληρότητα των κρεβατιών στα τέλη Ιανουαρίου – κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου. Η κορύφωση των μολύνσεων αναμένεται στα μέσα Ιανουαρίου», γράφουν οι μοντελιστές της.

Το Ινστιτούτο Παστέρ ορίζει τώρα ένα προτιμώμενο σενάριο για το κύμα Omicron, με χαμηλή σοβαρότητα και υψηλή μεταδοτικότητα. Υποθέσεις που δημιουργούν τις προοπτικές λίγο λιγότερο απαισιόδοξες από ό,τι στα άλλα δύο σενάρια, όπου το Omicron ήταν τόσο σοβαρό όσο ο ιστορικός ιός.

……..
Μια άλλη σημαντική μεταβλητή είναι η μέση διάρκεια παραμονής για ασθενείς που έχουν προσβληθεί από το Omicron. Στο βασικό σενάριο, το Ινστιτούτο Παστέρ θεωρεί ότι ένας ασθενής παραμένει 6 ημέρες σε συμβατική νοσηλεία, σε σύγκριση με 12 ημέρες για έναν ασθενή Delta (στην εντατική θεραπεία, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των παραλλαγών).lesechos 12/1/22

dimnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου