Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Λανθασμένες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αναλύσεις από το τηλεοπτικό κανάλι Open και από πολύ γνωστή ιστοσελίδα.

 

Σε πολύ γνωστά μέσα ΜΜΕ σκόπιμα η από άγνοια ; Κάποιοι ομιλούν για πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. "Επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ μας αναφορικά με τα τεκταινόμενα στην Συρία που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένη ρωσοτουρκική σύρραξη, ο Θανάσης Αυγερινός με τα όσα είπε πριν από λίγο στο Open. Σοβαρότατες εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας, έπειτα από το συνεχές σφυροκόπημα που δέχονται οι Τουρκικές δυνάμεις τόσο από τους Κούρδους, όσο και από τον συριακό στρατό. 

Τα προπαγανδιστικά έντυπα που μοιράστηκαν στο Χαλέπι τόσο από την Τουρκία όσο και από τον ρωσικό στρατό, αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο Ρωσοτουρκικής σύγκρουσης. Με απρόβλεπτες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή, για να μην πούμε, ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Αναμένουμε τι θα πράξει το φιλότουρκο ΝΑΤΟ σε αυτή την περίπτωση. Διότι εκεί δεν πρέπει να υπάρξει καμία εμπλοκή της συμμαχίας. Η Τουρκία δεν υπερασπίζεται το έδαφος της, αλλά λειτουργεί ως εισβολέας σε τρίτο, κυρίαρχο κράτος.

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά το διάστημα μετά τη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Κρεμλίνο, οι τουρκικές δυνάμεις δέχονται ένα ανελέητο σφυροκόπημα σε συριακό έδαφος και όχι μόνο.

Είναι γεγονός ότι ο Ρώσος πρόεδρος απαίτησε από τον τούρκο ομόλογό του, να αποσυρθούν άμεσα τα τουρκικά στρατεύματα από το συριακό έδαφος. Η συνάντηση μάλιστα των δύο αντρών καλύφθηκε υπό άκρα μυστικότητα ως προς το περιεχόμενο της, ενώ οι διαρροές ήταν ελάχιστες και πλήρως ελεγχόμενες και από τις δύο πλευρές.

Ακολούθησε η συνάντηση Πούτιν με τον ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Διότι η δήλωση του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που ακολούθησε, χαρακτήριζε ευθέως τον τουρκικό στρατό στην Συρία, ως κατοχική δύναμη που πρέπει να αποχωρήσει.

Συνεχείς επιθέσεις.

Για πρώτη φορά τα τουρκικά στρατεύματα που έχουν εισβάλει στο συριακό έδαφος, δέχονται επιθέσεις από διαφορετικά στρατόπεδα, που μπορεί να μην συντονίζονται επίσημα, δίνουν όμως την εντύπωση ενός οργανωμένου σχεδίου για την εκδίωξη του τουρκικού στρατού.

Οι δυνάμεις των Κούρδων μαχητών, αλλά και ο συριακός στρατός ο οποίος πάντα επιχειρεί συνεπικουρούμενος από την ρωσική πολεμική αεροπορία επιφέρουν πλέον πολύνεκρα πλήγματα όχι μόνον στους ισλαμιστές συμμάχους των τούρκων, αλλά και στις ίδιες τις τουρκικές δυνάμεις, με τα φέρετρα των τούρκων στρατιωτών και αξιωματικών να καταφθάνουν στην Τουρκία προκαλώντας την οργή του Ερντογάν.

Αυτές ακριβώς οι εξελίξεις έκαναν τον Ερντογάν πριν από λίγες ημέρες να χάσει την ψυχραιμία του και να μιλήσει για εκδίκηση κατά όσων σκοτώνουν τούρκους στρατιώτες αλλά και των «δυνάμεων που τους στηρίζουν»!

Τι ακριβώς εννοεί ο σουλτάνος; Διότι οι φορείς των επιθέσεων εμφανώς είναι δύο διαφορετικά στρατόπεδα. Οι Κούρδοι της Συρίας και ο συριακός στρατός. Οι Κούρδοι της Συρίας όμως ενισχύονται και εξοπλίζονται επίσημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ ο συριακός στρατός επιχειρεί με την επιστασία και την στήριξη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων!

Δηλαδή, ο Ερντογάν εκτόξευσε απειλή κατά των δύο υπερδυνάμεων! Που μπροστά τους, είναι απλώς ένα «ποντίκι που βρυχάται».

Η περιοχή που πιθανόν να έχουμε την πρώτη ρωσοτουρκική σύγκρουση

CB5AA3AB 3B47 45B2 9FB0 EB51BA932417

Ο Ρωσοτουρκικός πόλεμος προπαγάνδας ξεκίνησε.

Ενώ ο συριακός στρατός έχει κλιμάκωση της επιχείρησης του κατά των ισλαμιστών, στοχεύοντας όμως ανοιχτά και κατά των τουρκικών δυνάμεων που τους υποστηρίζουν, τις τελευταίες ώρες έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Η περιοχή βόρεια του Χαλεπίου και ανατολικά του Αφρίν, το Τελ Ριφάτ, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες κυρίως λόγω της επελάσεις του συριακού στρατού και τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις, έχει γεμίσει με φεϊγβολάν προπαγάνδας. Τα μισά φειγβολάν διανέμονται από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ τα υπόλοιπα γίνονται με ρίψεις από την ρωσική  πολεμική αεροπορία!

8797EBA1 304E 4DB9 967E 9D5A0072C597
Τα φεϊγβολάν που διανέμονται από τον τουρκικό στρατό

Τα τούρκικα προπαγανδιστικά έγγραφα καλούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες να παραμείνουν στις θέσεις τους, διότι ο τουρκικός στρατός ήρθε στην Συρία για να μείνει. Με προφανή στόχο να αναπτερώσουν το ηθικό τους, ώστε να μην εγκαταλείψουν την περιοχή μπροστά στην επέλαση του συριακού στρατού και τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

FB7661B9 43C7 4CB7 8818 E138FDE4AF01
Το ρωσικό προπαγανδιστικό έντυπο προειδοποιεί τους ισλαμιστές ότι το Χαλέπι θα γίνει ο τάφος τους

Στον αντίποδα, τα ρωσικά φειγβολάν είναι πολύ πιο σκληρά σε ρητορική.

Χαρακτηρίζουν τον τουρκικό στρατό και τους συμμάχους του ως «μισθοφόρους εισβολείς» και ξεκαθαρίζουν ότι το Χαλέπι θα μετατραπεί σε «νεκροταφείο τρομοκρατών»! Είναι προφανές ότι η περιοχή θα μετατραπεί σε θέρετρο ευρείας πολεμικής σύγκρουσης με άμεση εμπλοκή τόσο της Τουρκίας όσο και της Ρωσίας. Αναμένεται λοιπόν να δούμε εάν θα υπάρξει και ευθεία σύγκρουση τουρκικών και ρωσικών δυνάμεων. Διότι η Ρωσία φαίνεται αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει την Συρία από τους τρομοκράτες."



Ο Βλατιμίρ Πούτιν το 2010 καθιέρωσε το δικό του νεοταξικό δόγμα. Φίλοι και εχθροί ταυτόχρονα την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό το ιδιόμορφο καθεστώς-δόγμα βλέπουμε να το εφαρμόζει στην πράξη, στις σχέσεις του με τον Ερντογάν και την Τουρκία !!! Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία, ένα κράτος (Ρωσία) υποστηρίζει παράλληλα και τα δύο έθνη που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους !!!  

Ο Ερντογάν εδραίωσε οριστικά την κατάκτηση της Βόρειας Συρίας. Oι νέες αγορές από την Ρωσία κατοχύρωσαν την Βόρεια Συρία στην Τουρκία. Ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πλανητάρχη Βλαντιμίρ Πούτιν και πραγματοποίησε νέες σημαντικές αγορές στον εξοπλιστικό τομέα. Μια ακόμη δικαίωση της στήλης Ορθοδοξία-Γεωστρατηγική και ιστορία (Επικρατέειν η Απόλλυσθαι).

Aπό το 2017 αναφέρω ότι η αγορά της πρώτης συστοιχίας S 400 έναντι 2.5 δισεκατομμυρίων με το 55% του ποσού της σύμβασης να καλύπτεται από Ρωσικά δάνεια, επιτρέπει την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι δεσμοί Ρωσίας και Τουρκίας είναι πολύ ισχυροί. 

Εδώ και χρόνια υπογραμμίζω ότι όσο η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S 400, υποβρύχια από την Μόσχα, κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με Ρωσική συνδρομή και τεχνολογία, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής της Τουρκικής εισβολής.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει έστω και σε θεωρητικό επίπεδο ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν και τι θα αποφασίσει σχετικά με το μέλλον της μαρτυρικής Συρίας. 

Δυστυχώς μετά από 4 χρόνια από την Τουρκική εισβολή, ο Πούτιν προτιμά τον Ερντογάν και την Τουρκία, από την Συρία του Ασσάντ. Ρωσία και Τουρκία διατηρούν γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές σχέσεις εκατοντάδων ετών.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει !!! Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε γνήσια αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου Κορανίου. Το Κοράνι είναι το ιερότερο Μωαμεθανικό κείμενο και χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Ένα από τα πιο σπάνια πράγματα στον κόσμο, για το Ισλάμ, βρισκόταν στην κατοχή ενός Ορθοδόξου Χριστιανού !!! 

Το Ιράν είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας) και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο. 

Ο Πούτιν θέλει το Ιράν στην νέα ένωση που δημιουργεί μαζί με την Κίνα, την Βραζιλία και την Τουρκία !!! Το σχέδιο του Πούτιν ήταν και είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ και της Αμερικής. Ήδη έχει ξεκινήσει η κατάρρευση της πρώην Αμερικανικής υπερδύναμης. 

Πως αλλάζουν οι καιροί; Το 1991η Αμερική διέλυσε την Σοβιετική Ένωση και από το 2018 η Ρωσία μείωσε αισθητά την εξουσία της Αμερικής η οποία είναι η τρίτη παγκόσμια δύναμη μέχρι στιγμής. Εν τούτοις διότι η Ουάσιγκτον είναι σε καθεστώς αδυναμίας και αποκλειστικά εξαρτώμενη από τον Ερντογάν, με δυσκολία θα παραμείνει η Αμερική στις δέκα κορυφαίες χώρες του κόσμου. Ο Ερντογάν αναμένεται να εκμεταλευθεί την ευκαιρία στο έπακρο και να γίνει η Τουρκία η τρίτη παγκόσμια δύναμη μετά Ρωσία και την Κίνα. Όμως άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Τούρκου προέδρου, σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην BRICS. 

Θα προτιμήσει την σταθερότητα και την συμμαχία σε όλα τα επίπεδα με την Ρωσία η την μερική ανεξαρτησία ; 

Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη. Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη, ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση  του Συριακού λαού.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή και τον συσχετισμό των δυνάμεων στην Μέση Ανατολή.

Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται από την τεράστια πολεμική σύγκρουση, καθώς έχουμε έναν κανονικό παγκόσμιο πόλεμο, σε μικρότερη μορφή στην Συρία. Και εξαιτίας της αναβίωσης, της Οθωμανικής αυτοκρατορίας από την Τουρκία του Ρ. Τ. Ερντογάν, είναι απόλυτη ανάγκη να δούμε προσεκτικά τις συμμαχίες που θα συγκροτηθούν, για την μοιρασιά του υπάρχοντος ορυκτού πλούτου και τις αλλαγές των συνόρων. 

Η σύγκρουση των πολιτισμών ανάμεσα σε Χριστιανισμός-Ισλάμ που επιδιώκουν οι νεοταξίτες, είναι προ των πυλών και χρειαζόμαστε δίπλα μας, τον μοναδικό μας σύμμαχο κατά την σύγχρονη εποχή. Τον Φιλέλληνα Μπασάρ Ασσάντ. 

Ήδη βιώνουμε την δόμηση των αιτίων της σύγκρουσης, με την μαζική κατά γενική παραδοχή εισβολή του Ισλάμ στην Ελλάδα και την αποχριστιανοποίησή της. Ο θρησκευτικός πόλεμος που θα ξεκινήσει, θα είναι ίσως ο μεγαλύτερος όλων των εποχών.

Η μαρτυρική Συρία δέχεται ακόμη πολλαπλές επιθέσεις από Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση-Ελλάδα, τα Αραβικά-δικτατορικά καθεστώτα και την επίθεση από τον κορωνοϊό, μαζί με το δολοφονικό εμπάργκο από την “πολιτισμένη” δύση, χωρίς να έχουν την έγκριση του ΟΗΕ. Παρά τις τρομερές αντιξοότητες, οι ηρωικοί Σύριοι, παραμένουν στις επάλξεις, αδέσποτοι και υπερήφανοι, για να υπερασπιστούν τις δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες-διαχρονικές αξίες, την ελευθερία, και την αξιοπρέπεια. 

Η μεγάλη πατριωτική Συρία του Μπασάρ Αλ Ασσάντ, απέρριψε  το νεοταξικό σχέδιο “Αραβική Άνοιξη”, το οποίο είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση της κυριαρχίας του Ισραήλ στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί να επεκτείνει την απόλυτη κυριαρχία του στην Ανατολική Μεσόγειο, με την ευλογία και την πλήρη υποστήριξη της Αμερικής. Για αυτό συμμετέχουν οι Ισραηλινοί στον πόλεμο της Συρίας, ενάντια στον φιλέλληνα Ασσάντ. Επίσης φοβούνται πολύ την συμμαχία Ελλάδας-Συρίας και επέκτασιν, την συμμαχία Ρωσία, Ελλάδα, Συρία, Ιράν. 

Η επιτυχία αυτού του επικίνδυνου-νεοταξικού σχεδίου, προϋποθέτει τον κατακερματισμό και την διαίρεση των κρατών της περιοχής. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν γενοκτονίες, ο εκτοπισμός, η εξαθλίωση, και η εκμετάλλευση, προκειμένου να επιβάλουν την κυριαρχία και την εκμετάλλευση, επί του πλούτου αυτών των λαών. Οι Ισραηλινοί δεν συγχώρησαν, στην αδούλωτη Συρία του Ασσάντ, την υποστήριξή προς τον δίκαιο αγώνα, του Παλαιστινιακού λαού. 
 
Επίσης οι Αμερικανοί-νεοταξίτες το Ισραήλ έχουν μεγάλο μίσος κατά της Συρίας, λόγω της υποστήριξης προς την εθνική αντίσταση του Λιβάνου, η οποία προκάλεσε μια συντριπτική ήττα κατά της Ισραηλινής επεκτατικότητας. Με την απελευθέρωση, εδαφών του Λιβάνου, από την Ισραηλινή κατοχή, οι Σύριοι επέτυχαν  μια σημαντική νίκη, εις βάρος των Ισραηλινών δυνάμεων, κατά την διάρκεια της εισβολής του Ισραήλ, στον Λίβανο το 2006.
 
Η παγκοσμιοποίηση επιθυμεί να ανατρέψει την πατριωτική-Συριακή κυβέρνηση, με τα πιστά και εξαρτημένα από αυτήν κράτη της περιοχής, με κορωνίδα την Τουρκία, καθώς και τα καθεστώτα της απόλυτης μοναρχίας, των χωρών του Κόλπου, όπως είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και άλλα. Ένα από τα πιο επικίνδυνα μέσα, που χρησιμοποιούνται από την νέα τάξη, είναι οι οργανώσεις, με θρησκευτικό μανδύα, οι οποίες με τις μεθόδους τους θέλουν την εγκαθίδρυση, μεσαιωνικών καθεστώτων για να εξυπηρετήσουν την κυριαρχία του Σιωνισμού.
 
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΜΒΙΏΣΕΩΣ. 
 
Η μεγαλύτερη αιτία για τον πόλεμο στην Συρία, είναι η αρμονική συμβίωση, μεταξύ Χριστιανών και μουσουλμάνων. 
 
Αυτό είναι κάτι που ανατρέπει μέρος των μεγαλεπήβολων σχεδίων, των ανθρώπων της νέας τάξης, για σύγκρουση και πόλεμο μεταξύ των δύο θρησκειών (Χριστιανισμός και Ισλάμ).  Oι Χριστιανοί της Συρίας μάχονται με τον Ασσάντ, για να γλυτώσουν τον Χριστιανισμό, την Συρία, και  τις οικογένειες τους, από τους Ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, και του Κατάρ. 

Ο Σύριοι του Ασσάντ και οι Ιρανοί μάχονται υπέρ της Ελευθερίας και των Aξιών του παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν οι αντίπαλοι της Συρίας επικρατήσουν, και κατακτήσει οριστικά ο Ερντογάν την Βόρεια Συρία, τότε η ανθρωπότητα και ειδικά η Ελλάδα θα πληρώσει τεράστιο τίμημα, καθώς θα είμαστε για πάντα σκλάβοι της νέας τάξης πραγμάτων και της νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μικρότερο κόστος θα έχουν το Ιράν η Ρωσία και η Κίνα. 
 
Εάν όμως κερδίσουν οι Σύριοι τότε η νέα τάξη και ο Ερντογάν θα έχουν δεχτεί το πιο καθοριστικό πλήγμα, σχετικά με την αναβίωση του παγκόσμιου κράτους. Στην δημοκρατική Συρία του Ασσάντ έχουμε ένα παγκόσμιο πρότυπο συμβιώσεως μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. 

Οι Σύριοι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, είναι πεπεισμένοι, ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ είναι τα δύο πόδια-στηρίγματα του έθνους, και ότι κανένα κράτος, δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τα στηρίγματα-πόδια του. Δυστυχώς μετά από την ενσωμάτωση της Βόρειας Συρίας έρχεται σταδιακά και η ενσωμάτωση της Ελληνικής επικράτειας.   

Υπό καθεστώς Τουρκικής και Γερμανικής κατοχής η Ελλάδα.


Mην ξεχνάτε και την Συγκλονιστική ομολογία από τον πρώτο ιεραρχικά σύμβουλο του Ερντογάν, ο οποίος παραδέχτηκε δημοσίως την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και έκανε υπαινιγμούς για εμπλοκή της Τουρκίας ακόμη και στις ταραχές που έγιναν τον περασμένο χειμώνα στην Αμερική !!! Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα οι Τούρκοι. 

Με την νέα αποστολή στρατιωτών στην μαρτυρική Συρία, είναι πλέον ξεκάθαρο το μήνυμα του Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Αμερικής Τζό Μπάιντεν, ότι θα κρατήσει ολόκληρη την Βόρεια Συρία υπό Τουρκική κατοχή, και εν συνεχεία θα κινηθεί μέχρι και την Δαμασκό. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει σκοπό να σταματήσει στην Βόρεια Συρία, καθώς στα πλάνα του είναι να φτάσει μέχρι και την πρωτεύουσα του Συριακού κράτους.  

Ο Ερντογάν δεν είναι ικανοποιημένος, μόνον με την κατάκτηση του Βορείου τμήματος της Συριακής επικράτειας. 

Ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν, ο Yigit Bulut σχετικά μετά τα γεγονότα στην Αμερική εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως τα πραγματικά σχέδια της Τουρκίας. Ο Τούρκος σύμβουλος στο Twitter αναφέρει για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ως έναν Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται υπό κατάρρευση, η οποία θα αφήσει πολλά γεωπολιτικά κενά που θα καλύψει η νεοσύστατη Οθωμανική αυτοκρατορία. 

Ο Yigit Bulut θεωρεί δεδομένο ότι το NATO θα διαλυθεί με συνέπεια την ανάδειξη της Τουρκίας ως μία εκ των τριών υπερδυνάμεων στην υπό διαμόρφωση νέα παγκόσμια τάξη που ήδη ανέλαβε την παγκόσμια εξουσία στην θέση της πρώην Αμερικανικής αυτοκρατορίας (Ρωσία, Κίνα, Τουρκία).

Ο Ερντογάν δημιουργεί ένα «Τουρκικό-Τουρανικό ΝΑΤΟ»

Με βάση αυτά τα γεωστρατηγικά σχέδια κινείται Ερντογάν, και το επιτελείο του στην Ανατολική Μεσόγειο, και τον Καύκασο. 

Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία και δεν κρύβει τα επεκτατικά σχέδια του. Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από  το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.   

Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συσκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν είναι οι κορυφαίοι πολιτικοί του αιώνα μας. 


Μεγάλο ερωτηματικό σε θεωρητικό επίπεδο παραμένει ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν και τι θα αποφασίσει σχετικά, με το μέλλον της μαρτυρικής Συρίας. Το μόνον σίγουρο είναι ότι όσο η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S 400 από την Μόσχα και κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με Ρωσική συνδρομή και τεχνολογία, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής της Τουρκικής εισβολής προς την Δαμασκό. Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον αντιπερισπασμού, με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη καλύτερα την κατάρρευση του ΝΑΤΟ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν ενεργούν βάση σχεδίου για την κατάρρευση της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Για αυτό και θα έχει αυτήν την ιδιόρυθμη συμπεριφορά ο Πούτιν στο Συριακό μέτωπο, απέναντι στις Τουρκικές στρατιωτικές-κατοχικές δυνάμεις.


Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες -πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία. Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος. 


Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Τούρκο πρόεδρο μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Πούτιν κάλεσε αμέσως τον  Ερντογάν για να δείξει ότι συμπαρίσταται. Τότε ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπου υπέγραψε για την συμφωνία κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συμφώνησε να συνεχιστούν οι εργασίες για το Ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Τουρκία. Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι δύο στρατιωτικοί που κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο το 2015, κατέληξαν στην φυλακή κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα !!!


Η υποστήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να κυριαρχήσουν στην Συρία, έκανε τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να προωθήσει τα Οθωμανικά-αυτοκρατορικά του σχέδια σχετικά με την Συρία, ήταν μια συμφωνία με τη Ρωσία. Από έτος 2016 ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει περισσότερες συναντήσεις με τον Πούτιν, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Η Ρωσία έχει μετατραπεί από την αντίπαλος της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας, σε σημαντικότατο σύμμαχο !!! 


Η Τουρκία μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική συγκατάθεση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί  "Ευρασιατιστές", οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Η απόφαση για την αγορά των S-400 είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την αγορά αυτή ως την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία του Τουρκικού έθνους. Και το κόστος που πλήρωσε η Άγκυρα δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο. 


Με την αγορά των πυραυλικού συστήματος S-400, η Ουάσιγκτον έβγαλε τους Τούρκους από το πρόγραμμα F-35. Εν συνεχεία ακολούθησε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια για την Τουρκική βιομηχανία όπλων. 


Πολλοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πιστεύουν ότι η Αμερική είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά την Αμερικανική κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, εις βάρος του προέδρου Ερντογάν. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν περί πραξικοπήματος. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν . Αν και σύμμαχοι εξακολουθούν να έχουν  συγκρούσεις Τουρκία και Ρωσία, στην Συρία.


Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία  θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!!  Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν,  επέτρεψε κάποιες φορές στην Τουρκία, βομβαρδίσει τον κυβερνητικές δυνάμεις, με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές. 


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του "Τσάρου", η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, 


Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ενρτογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας, ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας.  Αν και οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στην μαρτυρική Συρία εις βάρος του Συριακού έθνους, παραμένουν σε αντίθετες πλευρές. Το ίδιο ισχύει για την σύγκρουση στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία και την Ουκρανία. 


Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Kατά την επιστροφή του από το Σότσι και απαντώντας κατά την πτήση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την από κοινού παραγωγή κινητήρων τζετ, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων!

Aυτό που θέλουν να επιλύσουν άμεσα οι Τούρκοι είναι το ζήτημα της μελλοντικής παραγωγής του δικού τους μαχητικού 5ης γενιάς και για να το κάνουν αυτό έχουν ανάγκη να βρουν κινητήρα και προφανώς απειλούν ότι θα στραφούν στους Ρώσους.

«Για παράδειγμα, συζητήσαμε τα βήματα για την κατασκευή ενός δεύτερου και τρίτου πυρηνικού αντιδραστήρα», είπε, αναφερόμενος στον πυρηνικό αντιδραστήρα Akkuyu, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται από τη Ρωσία στη νότια Τουρκία.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της για νέα αγορά ρωσικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400, παρά την απειλή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μιλήσαμε ακόμη και για τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για την κατασκευή κινητήρων τζετ», είπε ο Ερντογάν.

«Ένα άλλο θέμα, μπορούμε να κάνουμε κοινά βήματα στην κατασκευή [πολεμικών] πλοίων. Κι αν θέλει ο Αλλάχ, θα κάνουμε κοινά βήματα και για τα υποβρύχια». Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι ο ίδιος και ο Πούτιν μίλησαν για συνεργασία στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος. «Ο Πούτιν θα ήθελε να συνεργαστεί με την Τουρκία στο διάστημα. Οι ομάδες μας θα μελετήσουν αυτό το ζήτημα και θα δημιουργήσουμε έναν χρονοδιάγραμμα», είπε.

Θεωρητικά οποιαδήποτε νέα αγορά ρωσικού οπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία. Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα:

Γιατί έκανε τις δηλώσεις αυτές ο Τούρκος πρόεδρος;

Ο Ερντογάν επέκρινε έντονα τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ο Λευκός Οίκος απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας για διμερή συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ζήτησε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από Ιράκ και Συρία όπως έφυγαν από το Αφγανιστάν.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έλαβε απάντηση από την Ουάσινγκτον και ότι θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στη Ρώμη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20 στα τέλη Οκτωβρίου.

ΡΕΤΖΕΠ-ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Ο πιο άξιος διάδοχος του Ατατούρκ είναι ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Τελικά    τα "οράματα" του Ερντογάν κάθε άλλο παρά ουτοπικά είναι, όπως έλεγαν κάποιοι "αφελείς". Για αυτό σημαντικό είναι να δει κανείς ποιος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τι είναι ικανός να κάνει. Στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής- Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. 


Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών, από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό. 

Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός του αιώνα μας, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία. Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Εντρογάν θα συζητήσει με τον Πούτιν για την αγορά και δεύτερης συστοιχίας πυραύλων S 400, από την Ρωσία. Ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος, δεν υπολογίζει καθόλου την πρώην παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική. 
.ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ
Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

 Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

Από το έτος 2006, όταν ξεκίνησα να γράφω την στήλη, ήμουν και είμαι ο μοναδικός Έλληνας στον κόσμο, που προτείνει τον συνδυασμό : Oρθοδοξία, Εκκλησιασμός, κατήχηση, χρηστά ήθη, μουσικά σχολεία, υψηλός αθλητισμός, ιστορική γνώση, για την δημιουργία Ελλήνων ανώτατης ποιότητας. Ακόμη προτείνω την εφαρμογή του άρθρου 120 παρ. 4 του Ελληνικού συντάγματος, την κατάργηση των κομμάτων και την αλλαγή πολιτεύματος. 

Χιλιάδες παιδιά, αθόρυβα, και σε χαμηλούς τόνους, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθούν αυτόν τον συνδυασμό. Όπως είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο, η νέα τάξη για να είναι σε θέση μας να εξουσιάζει. Από το σωτήριο έτος 1995 έχω την τιμή να είμαι ο μοναδικός Ορθόδοξος-Χριστιανός στον κόσμο, ο οποίος έχει ως προστάτη Άγιο, τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Β Φωκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου