Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

«Συμφώνησα με Πούτιν για κινητήρες μαχητικών, πλοία-υποβρύχια και για κοινό διαστημικό πρόγραμμα». Οι μυστικές συμφωνίες Πούτιν Ερντογάν.

 

Kατά την επιστροφή του από το Σότσι και απαντώντας κατά την πτήση σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Άγκυρα αποφάσισε να συνεργαστεί με τη Ρωσία για την από κοινού παραγωγή κινητήρων τζετ, πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων!




Aυτό που θέλουν να επιλύσουν άμεσα οι Τούρκοι είναι το ζήτημα της μελλοντικής παραγωγής του δικού τους μαχητικού 5ης γενιάς και για να το κάνουν αυτό έχουν ανάγκη να βρουν κινητήρα και προφανώς απειλούν ότι θα στραφούν στους Ρώσους.

«Για παράδειγμα, συζητήσαμε τα βήματα για την κατασκευή ενός δεύτερου και τρίτου πυρηνικού αντιδραστήρα», είπε, αναφερόμενος στον πυρηνικό αντιδραστήρα Akkuyu, ο οποίος ήδη κατασκευάζεται από τη Ρωσία στη νότια Τουρκία.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα αλλάξει τα σχέδιά της για νέα αγορά ρωσικών συστημάτων πυραυλικής άμυνας S-400, παρά την απειλή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μιλήσαμε ακόμη και για τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για την κατασκευή κινητήρων τζετ», είπε ο Ερντογάν.

«Ένα άλλο θέμα, μπορούμε να κάνουμε κοινά βήματα στην κατασκευή [πολεμικών] πλοίων. Κι αν θέλει ο Αλλάχ, θα κάνουμε κοινά βήματα και για τα υποβρύχια».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι ο ίδιος και ο Πούτιν μίλησαν για συνεργασία στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος.

«Ο Πούτιν θα ήθελε να συνεργαστεί με την Τουρκία στο διάστημα. Οι ομάδες μας θα μελετήσουν αυτό το ζήτημα και θα δημιουργήσουμε έναν χρονοδιάγραμμα», είπε.

Θεωρητικά οποιαδήποτε νέα αγορά ρωσικού οπλισμού θα επιφέρει νέες κυρώσεις σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα:

Γιατί έκανε τις δηλώσεις αυτές ο Τούρκος πρόεδρος;

Είναι αποφασισμένος να διαρρήξει τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ; Ή απλώς προσπαθεί να εκβιάσει τους Αμερικανούς ότι αν δεν του προσφέρουν σημαντικά ανταλλάγματα θα πάει προς τους Ρώσους και συνεπώς προς το «μπλοκ» που φαίνεται να δημιουργούν στην Ανατολή οι Ρώσοι και οι Κινέζοι.

Συν τοις άλλοις, αν αγοράσουν πάλι ρωσικά όπλα οι Αμερικανοί θα έχουν την πυγμή να επιβάλουν νέες κυρώσεις που επί της ουσίας θα σημάνουν την οριστική λήξη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων;

Πάντως αν όντως συμφώνησε η Τουρκία με την Ρωσία σε αυτά τα αμυντικά προγράμματα είναι σαφές ότι η Άγκυρα αναζητά τρόπο να «ρεφάρει» τις ελληνικές εξελίξεις με Rafale και Belharra (και έπεται συνέχεια με Gowind, Lafayette κ.λ.π.)

Στα τέλη του περασμένου έτους, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 και απέσυραν την Άγκυρα από το πρόγραμμα των stealth μαχητικών F-35 αν και πρόσφατα τους επανέφεραν στο πρόγραμμα ως… «συμβούλους» που δείχνει μια τάση των ΗΠΑ να τείνουν «χείρα φιλίας» προς τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν επέκρινε έντονα τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού ο Λευκός Οίκος απέρριψε το αίτημα της Άγκυρας για διμερή συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα ζήτησε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από Ιράκ και Συρία όπως έφυγαν από το Αφγανιστάν.

Την Τετάρτη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι έλαβε απάντηση από την Ουάσινγκτον και ότι θα συναντηθεί με τον Μπάιντεν στη Ρώμη στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G-20 στα τέλη Οκτωβρίου.

 

Με την νέα αποστολή στρατιωτών στην μαρτυρική Συρία, είναι πλέον ξεκάθαρο το μήνυμα του Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Αμερικής Τζό Μπάιντεν, ότι θα κρατήσει ολόκληρη την Βόρεια Συρία υπό Τουρκική κατοχή, και εν συνεχεία θα κινηθεί μέχρι και την Δαμασκό. Δυστυχώς ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει σκοπό να σταματήσει στην Βόρεια Συρία, καθώς στα πλάνα του είναι να φτάσει μέχρι και την πρωτεύουσα του Συριακού κράτους.  

Ο Ερντογάν δεν είναι ικανοποιημένος, μόνον με την κατάκτηση του Βορείου τμήματος της Συριακής επικράτειας. 

Μεγάλο ερωτηματικό σε θεωρητικό επίπεδο παραμένει ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν και τι θα αποφασίσει σχετικά, με το μέλλον της μαρτυρικής Συρίας. Το μόνον σίγουρο είναι ότι όσο η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S 400 από την Μόσχα και κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με Ρωσική συνδρομή και τεχνολογία, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής της Τουρκικής εισβολής προς την Δαμασκό. 

Το δίκαιο είναι η Ρωσία να απελευθερώσει την αιματοβαμμένη Συρία από τον Τουρκικό ζυγό και να συνεργαστεί σε ενεργειακό επίπεδο και όχι μόνον με την διαλυμένη χώρα, μετά τον πόλεμο. Δυστυχώς ο νέος πλανητάρχης προτιμά τον Ερντογάν και την Τουρκία, από την Συρία του Ασσάντ. Ρωσία και Τουρκία διατηρούν γεωστρατηγικές και γεωπολιτικές σχέσεις εκατοντάδων ετών.

Ο Πούτιν έχει καλές σχέσεις με όλους τους ηγέτες, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός του αιώνα μας. Είναι φιλικά προσκείμενος στους Χριστιανούς και παράλληλα έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Μωαμεθανούς. Στις 23 Νοεμβρίου 2015 ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε ένα σπάνιο και πολύτιμο δώρο στον Ιρανό ηγέτη Αλί Χαμενει !!! 

Ο Πούτιν χάρισε στον Χαμενει ένα απo τα πέντε γνήσια αντίγραφα του αρχικού χειρόγραφου Κορανίου. Το Κοράνι είναι το ιερότερο Μωαμεθανικό κείμενο και χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Ένα από τα πιο σπάνια πράγματα στον κόσμο, για το Ισλάμ, βρισκόταν στην κατοχή ενός Ορθοδόξου Χριστιανού !!! 

Το Ιράν είναι ένας από τους καλύτερους πελάτες των Ρώσων στον εξοπλιστικό τομέα (άμυνας) και είναι ταυτόχρονα το δεύτερο κράτος στον κόσμο, με το περισσότερο φυσικό αέριο. 

Ο Πούτιν θέλει το Ιράν στην νέα ένωση που δημιουργεί μαζί με την Κίνα, την Βραζιλία κλπ. Εν τούτοις με τις τακτικές του ο Πούτιν απέναντι στον Ερντογάν, πιθανόν να χάσει τους Ιρανούς, οι οποίοι ενδέχεται να συνεργαστούν περισσότερο με την Κίνα. Mην ξεχνάτε και την Συγκλονιστική ομολογία από τον πρώτο ιεραρχικά σύμβουλο του Ερντογάν, ο οποίος παραδέχτηκε δημοσίως την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και έκανε υπαινιγμούς για εμπλοκή της Τουρκίας ακόμη και στις ταραχές που έγιναν τον περασμένο χειμώνα στην Αμερική !!! Δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα οι Τούρκοι. 

Ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν, ο Yigit Bulut σχετικά μετά τα γεγονότα στην Αμερική εξέφρασε στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως τα πραγματικά σχέδια της Τουρκίας. Ο Τούρκος σύμβουλος στο Twitter αναφέρει για τα επεισόδια στο Καπιτώλιο ως έναν Αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο, ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ βρίσκονται υπό κατάρρευση, η οποία θα αφήσει πολλά γεωπολιτικά κενά που θα καλύψει η νεοσύστατη Οθωμανική αυτοκρατορία. Ο Yigit Bulut θεωρεί δεδομένο ότι το NATO θα διαλυθεί με συνέπεια την ανάδειξη της Τουρκίας ως μία εκ των τριών υπερδυνάμεων στην υπό διαμόρφωση νέα παγκόσμια τάξη που ήδη ανέλαβε την παγκόσμια εξουσία στην θέση της πρώην Αμερικανικής αυτοκρατορίας (Ρωσία, Κίνα, Τουρκία).

Ο Ερντογάν δημιουργεί ένα «Τουρκικό-Τουρανικό ΝΑΤΟ»

Με βάση αυτά τα γεωστρατηγικά σχέδια κινείται Ερντογάν, και το επιτελείο του στην Ανατολική Μεσόγειο, και τον Καύκασο. 

Ο Ερντογάν μεγαλώνει την Τουρκία και δεν κρύβει τα επεκτατικά σχέδια του. Οι νεότουρκοι σκοπεύουν να δημιουργήσουν ένα ομοσπονδιακό κράτος σύμφωνα με το μοντέλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Με παράδειγμα την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος δημιουργεί ένα ομοσπονδιακό κράτος το οποίο θα περιλαμβάνει την Βόρεια Συρία, την Βόρεια Κύπρο και τμήματα εδαφών από  το Ιρακινό Κουρδιστάν, την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν.   

Η Τουρκία του Ερντογάν επέτυχε να αλλάξει τις δημογραφικές στατιστικές και την οικονομική επιρροή στις συσκεκριμένες περιοχές. Η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας έχει ήδη αρχίσει. Βόρεια Συρία, Βόρεια Κύπρος, Αρμενία, Αζερμπαιτζάν, Δυτική Θράκη, Κρήτη, Δωδεκάνησα, και όλα τα ελληνικά νησιά μέχρι την μέση του Αιγαίου θα προσαρτηθούν στην νέα αυτοκρατορία του Ερντογάν. Αυτή είναι η πρώτη φάση επέκτασης των Τούρκων. Η σύγχρονη Τουρκία είναι ο διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία κυβέρνησε τεράστιες περιοχές της Μέσης Ανατολής για αιώνες. Τώρα ξανά η Άγκυρα με την βοήθεια του στρατού, θέλει να ελέγξει εδάφη και θαλάσσιες περιοχές με πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα σε Α. Μεσόγειο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν είναι οι κορυφαίοι πολιτικοί του αιώνα μας. 


Μεγάλο ερωτηματικό σε θεωρητικό επίπεδο παραμένει ο νέος πλανητάρχης Βλαντιμίρ Πούτιν και τι θα αποφασίσει σχετικά, με το μέλλον της μαρτυρικής Συρίας. Το μόνον σίγουρο είναι ότι όσο η Τουρκία αγοράζει πυραύλους S 400 από την Μόσχα και κατασκευάζει πυρηνικά εργοστάσια με Ρωσική συνδρομή και τεχνολογία, ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να παραμένει σχεδόν παθητικός θεατής της Τουρκικής εισβολής προς την Δαμασκό. Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν για να τον χρησιμοποιήσει ως μέσον αντιπερισπασμού, με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη καλύτερα την κατάρρευση του ΝΑΤΟ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ερντογάν ενεργούν βάση σχεδίου για την κατάρρευση της Αμερικής και του ΝΑΤΟ. Για αυτό και θα έχει αυτήν την ιδιόρυθμη συμπεριφορά ο Πούτιν στο Συριακό μέτωπο, απέναντι στις Τουρκικές στρατιωτικές-κατοχικές δυνάμεις.


Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόμορφες -πολύπλευρες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερντογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία την δεκαετία 2010-2020. Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία. Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε μόνον με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος. 


Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο τον Τούρκο πρόεδρο μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία. Ο Πούτιν κάλεσε αμέσως τον  Ερντογάν για να δείξει ότι συμπαρίσταται. Τότε ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπου υπέγραψε για την συμφωνία κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συμφώνησε να συνεχιστούν οι εργασίες για το Ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Τουρκία. Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι δύο στρατιωτικοί που κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο το 2015, κατέληξαν στην φυλακή κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα !!!


Η υποστήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να κυριαρχήσουν στην Συρία, έκανε τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να προωθήσει τα Οθωμανικά-αυτοκρατορικά του σχέδια σχετικά με την Συρία, ήταν μια συμφωνία με τη Ρωσία. Από έτος 2016 ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει περισσότερες συναντήσεις με τον Πούτιν, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Η Ρωσία έχει μετατραπεί από την αντίπαλος της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας, σε σημαντικότατο σύμμαχο !!! 


Η Τουρκία μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική συγκατάθεση. Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί  "Ευρασιατιστές", οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Η απόφαση για την αγορά των S-400 είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την αγορά αυτή ως την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία του Τουρκικού έθνους. Και το κόστος που πλήρωσε η Άγκυρα δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο. 


Με την αγορά των πυραυλικού συστήματος S-400, η Ουάσιγκτον έβγαλε τους Τούρκους από το πρόγραμμα F-35. Εν συνεχεία ακολούθησε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια για την Τουρκική βιομηχανία όπλων. 


Πολλοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πιστεύουν ότι η Αμερική είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά την Αμερικανική κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, εις βάρος του προέδρου Ερντογάν. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν περί πραξικοπήματος. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν . Αν και σύμμαχοι εξακολουθούν να έχουν  συγκρούσεις Τουρκία και Ρωσία, στην Συρία.


Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία  θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ-Ασσάντ !!!  Ως αναπόδοση ο Βλαντιμίρ Πούτιν,  επέτρεψε κάποιες φορές στην Τουρκία, βομβαρδίσει τον κυβερνητικές δυνάμεις, με τα πολεμικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος ως παθητικοί θεατές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, θα τον βοηθήσει να διαλύσει το ΝΑΤΟ. Για αυτό η φιλία των Τούρκων είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία. Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας και με την σύμφωνη γνώμη του "Τσάρου", η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, 


Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ενρτογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας, ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας.  Αν και οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στην μαρτυρική Συρία εις βάρος του Συριακού έθνους, παραμένουν σε αντίθετες πλευρές. Το ίδιο ισχύει για την σύγκρουση στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Συρία, την Γεωργία και την Ουκρανία.  Η Τουρκία θέλει να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για την Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.


Η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο αυξάνεται επικίνδυνα για πολλοστή φορά. 

Ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής και ο μεγαλύτερος γεωστρατηγικός εταίρος, αναδείχθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ένα έθνος-κράτος συμμάχησε ταυτόχρονα με δύο χώρες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο. Η Ρωσία του Πούτιν υποστηρίζει παράλληλα την Συρία το Ασσάντ και την Τουρκία του Ερντογάν. Η Συρία αποτελεί τον διαχρονικό στόχο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας οι οποίες για να αποφύγουν μια μετωπική σύγκρουση με καταστροφικές συνέπειες, αναγκάστηκαν το έτος 2016 να συμβιβαστούν και να συνομιλήσουν, μαζί με το Ιράν, για το μέλλον της Συρίας.

Στον παγκόσμιο πόλεμο μικρότερης κλίμακας που διεξάγεται στην Συρία, ο μεγάλος νικητής είναι η Ρωσία του Πούτιν. Επίσης πρόσφατα η Γερμανία αποφάσισε να διπλασιάσει την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία.  Ο μικρότερης κλίμακας παγκόσμιος πόλεμος, θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την παγκόσμια ειρήνη. Πάνω από 400 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους. Ο μισός πληθυσμός της Συρίας, ο οποίος πριν τον εμφύλιο ανερχόταν στα 23 εκατομμύρια κατοίκους εξαναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα είτε τα σπίτια τους. Κάποιοι από τους δυστυχισμένους ανθρώπους επέτυχαν να φτάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι συνελήφθησαν, απήχθησαν ή αγνοούνται. 

Κατά την διάρκεια της τρομερής και αιματηρής πολεμικής αντιπαραθέσεως, έλαβαν χώρα εκτεταμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 'Όλα τα μέρη έχουν κατηγορηθεί για επίθεση εναντίων αμάχων.

Εξαιτίας των φοβερών συγκρούσεων ένα μεγάλο μέρος της χώρας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Η οικονομική δεινότητα της Συρίας, έχει επιδεινωθεί με δραματικούς ρυθμούς, με τις τιμές να αυξάνονται ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Το νόμισμα καταρρέει και ως συνέπεια έχουμε την πείνα και την εξαθλίωση. Η Συρία έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης και ανελέητου ανταγωνισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο των μεγάλων δυνάμεων. Οι ισχυροί του πλανήτη ανταγωνίζονται σε ουδέτερο έδαφος, στα πεδία των μαχών τα οποία είναι δομημένα γύρω από την εξυπηρέτηση των τεραστίων συμφερόντων τους σε γεωστρατηγικό-ενεργειακό επίπεδο. Είναι γεγονός πως η τωρινή εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπεράσπιση του Συριακού έθνους.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν και πότε θα σταματήσει ο πόλεμος στην Συρία. Ούτε και πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση σχετικά με την μεταπολεμική εποχή, και τον συσχετισμό των δυνάμεων, στην Μέση Ανατολή.

ΡΕΤΖΕΠ-ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Ο πιο άξιος διάδοχος του Ατατούρκ είναι ο σημερινός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει την νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Τελικά    τα "οράματα" του Ερντογάν κάθε άλλο παρά ουτοπικά είναι, όπως έλεγαν κάποιοι "αφελείς". Για αυτό σημαντικό είναι να δει κανείς ποιος είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τι είναι ικανός να κάνει. Στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής- Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. 


Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών, από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό. 

Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός του αιώνα μας, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία. Στις 29 Σεπτεμβρίου ο Εντρογάν θα συζητήσει με τον Πούτιν για την αγορά και δεύτερης συστοιχίας πυραύλων S 400, από την Ρωσία. Ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος, δεν υπολογίζει καθόλου την πρώην παγκόσμια υπερδύναμη Αμερική. 

Σχετικά με την Ελλάδα, ο Ερντογάν έκανε Τζαμί, την Αγία Σοφία για να συσπειρώσει τους Μωαμεθανούς γύρω από εκείνον και τα μεγαλεπίβολα σχέδια του. Ο Ερτνογάν και οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, μετατρέποντας σε τζαμί την Αγία Σοφία, έστειλαν μήνυμα στα εν Ελλάδι Τουρκικά κλιμάκια της Μιτ και στους πυρήνες των Τούρκων-Χαριζιτών στην Ελλάδα, ότι ξεκίνησε επίσημα η ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Για αυτό θα πρέπει να ετοιμάζονται, για την τελική επίθεση, ενάντια στους Έλληνες, στα πλαίσια του υβριδικού πολέμου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Για αυτό θα ακολουθήσουν ακόμη πιο έντονες επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα. 
 
Θα έρθουν πολύ περισσότεροι εισβολείς “μετανάστες”, θα ενταθούν οι εμπρησμοί, θα έχουμε επιδείνωση της πνευματικής και ηθικής παρακμής. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση η παραποίηση της ιστορίας, η διακίνηση ουσιών και πορνογραφικού υλικού, η σεξουαλική διαφθορά, με στόχο για να καταστήσουν τους Έλληνες εντελώς αδύναμους. Επίσης θα αυξηθούν οι αγορές επιχειρήσεων και ακινήτων και γης από Τούρκους, Γερμανούς και Άγγλους ειδικά στα νησιά του Αιγαίου. Όμως το βαρύ πυροβολικό για να καταστήσουν εντελώς αδρανείς-αδύναμους τους Έλληνες, για μια ακόμη φορά, θα είναι και πάλι οι αδρά πληρωμένοι κονδυλοφόροι, οι οποίοι διακινούν παραποιημένες και ψευδείς προφητείες, της Ορθοδοξίας.
.ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ
 Πάγια αρχή μου είναι ότι όλοι οι λαοί, όλοι οι άνθρωποι, έχουν δικαίωμα να πιστεύουν οπού θέλουν. Όλα αυτά με την απαραίτητη προυπόθεση να μην επιβάλλουν τα πιστεύω τους σε τρίτους, είτε δια της βίας, είτε με πλάγιους τρόπους.  Από όλους τους προαναφερόμενους, εξαιρείται, ένα μικρό μέρος βάση των παγκόσμιων Φιλοσοφικών-μαθηματικών σταθερών, μέτρον άριστον και μηδέν άγαν.

 Η ελευθερία πίστεως είναι θεόδοτη. Ο ίδιος ο Θεός έδωσε το δικαίωμα στους ανθρώπους, να πιστεύουν, όπου επιθυμούν. Προσωπικά είμαι υπέρ της συνυπάρξεως των λαών και των διαφορετικών θρησκευτικών, πεποιθήσεων, για αυτό στηρίζω, τον μεγάλο Σύριο ηγέτη Ασσάντ, ο οποίος επέτυχε να συνυπάρχουν ειρηνικά, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι.

Αναφέρομαι πάντοτε στους Φοίνικες που από μονοθεϊστές της Π. Διαθήκης και πιστοί των προφητών, εγκατέλειψαν τον Θεό, άλλαξαν και έγιναν οπαδοί του δωδεκαθέου. Δεν αναφέρομαι σε όλους τους Φοίνικες.

Από το έτος 2006, όταν ξεκίνησα να γράφω την στήλη, ήμουν και είμαι ο μοναδικός Έλληνας στον κόσμο, που προτείνει τον συνδυασμό : Oρθοδοξία, Εκκλησιασμός, κατήχηση, χρηστά ήθη, μουσικά σχολεία, υψηλός αθλητισμός, ιστορική γνώση, για την δημιουργία Ελλήνων ανώτατης ποιότητας. Ακόμη προτείνω την εφαρμογή του άρθρου 120 παρ. 4 του Ελληνικού συντάγματος, την κατάργηση των κομμάτων και την αλλαγή πολιτεύματος. 

Χιλιάδες παιδιά, αθόρυβα, και σε χαμηλούς τόνους, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθούν αυτόν τον συνδυασμό. Όπως είναι γνωστό και ιστορικά αποδεδειγμένο, η νέα τάξη για να είναι σε θέση μας να εξουσιάζει. Από το σωτήριο έτος 1995 έχω την τιμή να είμαι ο μοναδικός Ορθόδοξος-Χριστιανός στον κόσμο, ο οποίος έχει ως προστάτη Άγιο, τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Β Φωκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου