Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

ΑΝΟΥΣΙΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.


Σπασμωδικές κινήσεις για λόγους εντυπωσιασμού και λαϊκής κατανάλωσης από την Γερμανία και από την τέως Αμερικανική αυτοκρατορία. 





Η Μέρκελ έφθασε στη Μόσχα στις 20 Αυγούστου με για να συζητήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο, μετά από την επίσκεψη της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου προσέθεσε την Γερμανία κατά της Ρωσίας υπέρ της Ουκρανίας και των αμερικανικών συμφερόντων στο ζήτημα της διαμετακόμισης και του εφοδιασμού της Ευρώπης με φυσικό αέριο..

Στην Μόσχα ήρθε πριν από μια επίσκεψη στην Ουκρανία, όπου πήγαινε να συμμετάσχει στην σύσκεψη για την Κριμαία, την οποία συγκάλεσε ο Ζελένσκι κατά των Συμφωνιών του Μινσκ, για να καθορίσει το σενάριο Δυτικής φαντασίωσης περί «επιστροφής»  της Κριμαίας στην Ουκρανία. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι δυνατή καμία πραγματική πρόοδος στις σχέσεις μεταξύ των χωρών του Ατλαντικού και της Ρωσίας, δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι πλέον σε θέση να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.
.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος αφίχθη στη Μόσχα για μια τελευταία επίσημη επίσκεψη, καθώς πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της εξουσίας αυτό το φθινόπωρο. Ωστόσο, τα περιθώρια ελιγμών της είναι ολοένα στενότερα.
.
Στα πρόθυρα της εξόδου και χωρίς καμία εγγύηση πολιτικής συνέχειας, δεν είναι σε θέση να διεξαγάγει συζητήσεις που θα επιτρέψουν τη διευθέτηση των μεγάλων διεθνών ζητημάτων που ανακοινώθηκαν, τα οποία είναι η Λευκορωσία, η Ουκρανία ή το Αφγανιστάν. Σε κάθε περίπτωση, η Γερμανία δεν είναι αυτόνομος παράγοντας στην επίλυση αυτών των ζητημάτων, είναι μέρος της ατλαντικής φατρίας.
.
Με αυτή την έννοια, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Μέρκελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπάιντεν επέβαλε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο, το οποίο θα ισχύσει για τις ρώσο-γερμανικές σχέσεις και μετά την αποχώρηση της Μέρκελ. Χωρίς να αντιδράσει η Μέρκελ δέσμευσε τον διάδοχό της να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα πίεσης κατά της Ρωσίας, φτάνοντας μέχρι τις κυρώσεις, όσον αφορά τον Αγωγό Nord Stream 2, προκειμένου να συνεχιστεί η επιζήμια ουκρανική διαμετακόμιση, διατηρώντας τα έσοδα της Ουκρανίας στην πλάτη της Ρωσίας και επιτρέποντάς  στην ουκρανική εξουσία να διατηρήσει  αυτό το μέσο πίεσης (ελέγχου ροής του αερίου) στις ευρωπαϊκές χώρες. Για να μην αναφέρουμε ότι έχει δεσμεύσει τη Γερμανία, με το πρόσχημα της «ενεργειακής διαφοροποίησης», να αγοράσει αμερικανικό σχιστολιθικό αέριο, πιο ακριβό, αλλά ιδεολογικά «δημοκρατικό», σε αντίθεση με το ρωσικό αέριο, φυσικό και φθηνότερο … αλλά ρωσικό.
.
Αυτή η ανισόρροπη θέση υπέρ της Ουκρανίας και των ατλαντικών συμφερόντων είναι επίσης ορατή στη σειρά της περιοδείας της Μέρκελ, η οποία , από την Ρωσία κατευθύνθηκε στο Κίεβο για την συζήτηση της Κριμαίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες επρόκειτο να καθορίσουν το σενάριο της επιστροφής της στην Ουκρανία. Είναι αλήθεια ότι η Δύση δεν έχει ακόμη χωνέψει στην Κριμαία  την μεγάλη ήττα της «΄Εγχρωμης Επανάστασης» και η θέση της σε αυτήν είναι εντελώς εκτός λογικής – ακόμη και υστερική.
.
Παράξενη  αυτή η επίσκεψη στη Ρωσία, κατά τη διάρκεια της οποίας η Καγκελάριος δεν έχει τίποτα να προσφέρει, καθώς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα ούτε της Γερμανίας ούτε της Ευρώπης. Είναι μόνο το φερέφωνο των ατλαντικών συμφερόντων. Ένα είδος σκηνοθεσίας που προκαλεί θλίψη.
.
Και αυτή είναι η εικόνα του αδιεξόδου της σημερινής Ευρώπης, η οποία δυσφημίζει την διπλωματία της, αρνούμενη να υπερασπίσει το εθνικό συμφέρον των κρατών-μελών της, τα οποία έχουν πλέον χάσει την κυριαρχία τους.
 Karine Bechet-Golovko/Comité Valmy/ 20-8-21. Κλείνοντας να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει σχετικά εδώ και τρία χρόνια ο κύριος Άγγελος-Ευάγγελος Γιαννόπουλος : 

Στα πλαίσια ανασυστάσεως της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Ελλάδα παραχωρήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Αμερικής και της Γερμανίας και με την υποστήριξη του Κατάρ στην Τουρκία. Η Αμερική έχασε τον μικρότερης κλίμακας παγκόσμιο πόλεμο που διεξάγεται στην Συρία. Για να μην διασύρονται άλλο από την Ρωσία, οι ηττημένοι Αμερικάνοι αποφάσισαν την ανασύσταση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και παράλληλα ανέθεσαν την διεξαγωγή όλων των πολέμων για λογαριασμό των ΗΠΑ, στον Ερντογάν. Ήδη η Τουρκία έχει κατακτήσει την Βόρεια Συρία, την Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και αντικαθιστά την Αμερική στο Αφγανιστάν και όπου κριθεί απαραίτητο. 

Στην προσπάθεια τους από την Ουάσιγκτον να ανασχέσουν την Κινέζική προέλαση, ο Ερντογάν θα φτάσει μέχρι και την Ινδία, εάν και εφόσον χρειαστεί. Η Αμερική με αυτόν τον τρόπο κρατά αλώβητο το γόητρο της, καθώς δεν κινδυνεύει να χρεωθεί νέες ήττες, στα πεδία των μαχών, από την Ρωσία του Πούτιν και παράλληλα δεν έχει απώλειες σε οικονομικό, πολιτικό, γεωστρατηγικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δεν έχει απώλειες σε στρατιωτικό δυναμικό και σε εξοπλισμό. 

Ο πιο επιτυχημένος πολιτικός του αιώνα μας, μετά τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν έχει αντιληφθεί ότι η Αμερική είναι σε πλήρη αδυναμία και ότι εξαρτάται αποκλειστικά από τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, με αποτέλεσμα να εκμεταλλεύεται στο έπακρο την θέση του. Δυστυχώς αυτό κάνει ανεξέλεγκτο και ασύδοτο τον Τούρκο πρόεδρο. Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα περί αυτού είναι η αγορά των πυραύλων S 400, από την Ρωσία."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου