Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΑΦΙΑ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

 

Διαστάσεις παίρνουν οι καταγγελίες του μαφιόζου Πεκέρ στην Τουρκία για διαφθορά του καθεστώτος  Ερντογάν μετά τη σύλληψη στη Βιέννη Τούρκου επιχειρηματία

Η σύλληψη έγινε ύστερα από αμερικανικό αίτημα καθώς ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απάτη στις Ηνωμένες Πολιτείες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω πολυτελούς ξενοδοχείου στην Αλικαρνασσό όπου διέμεναν δωρεάν ανώτατοι δικαστικοί, αστυνομικοί και πολιτικοί. 

Η σύλληψη του συγκεκριμένου ατόμου που φέρεται να έχει βγάλει εκτός Τουρκίας ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, φαίνεται να δημιουργεί φόβους για ντόμινο αποκαλύψεων σχετικών με τη διαφθορά της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ ο μεγαλοεπιχειρηματίας Σεζγκίν Μπαράν Κορκάζ συνελήφθη στην Αυστρία μετά από αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για φορολογική απάτη, από τις Αμερικανικές αρχές. «Είναι υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας του και για απάτη», ανέφερε το CNN Turk.

Το ίδιο πρόσωπο, ο Σεζγκίν Μπαράν Κορκάζ κατηγορείται και στην Τουρκία για διαφθορά. Η υπόθεση ενδέχεται να εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Σουλειμάν Σοϊλού, καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Μαφιόζου Πεκέρ, ο συλληφθείς είναι το πρόσωπο που μυστικά συνάντησε και προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ότι ξεκινά σε βάρος του έρευνα η Δικαιοσύνη.

Όταν ξεκίνησε η έρευνα των τουρκικών αρχών για τις οικονομικές του δραστηριότητες, επιβλήθηκε στον Κορκάζ η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Όμως ο Κορκάζ βρήκε τον τρόπο να συναντήσει τον υπουργό εσωτερικών της Τουρκίας, να ταξιδέψει έξω από τη χώρα από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στις 5 Δεκεμβρίου του 2020 και να μην επιστρέψει ποτέ. Αμέσως κατέστη φυγάς και ξεκίνησε η αναζήτηση του στο εξωτερικό. «Σήμερα βρίσκεται στο κρατικό ποινικό δικαστήριο της Βιέννης. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία επιστροφής του, σύμφωνα με τις οδηγίες που λάβαμε από το υπουργείο μας», δήλωσε σχετικά ο πρέσβης της Τουρκίας στη Βιέννη, Οζάν Τσεϊχούν.

Ο Κορκάζ αποτελεί -όπως υπαινίσσεται ο Πεκέρ- συνδετικό κρίκο μεταξύ κράτους και μαφίας καθώς στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο που διαθέτει στην Αλικαρνασσό φιλοξενήθηκαν υψηλού επιπέδου πολιτικοί, δικαστές και κυβερνητικοί δημοσιογράφοι που πολλές φορές έχουν στηρίξει την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ΗΠΑ και Τουρκία ζητούν την έκδοση του Τούρκου επιχειρηματία με τις δικαστικές αρχές της Αυστρίας να εξετάζουν το ενδεχόμενο της έκδοσης του.

Ενώ η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ, πρόσφατα υπερηφανεύεται για επιτυχημένες επιχειρήσεις απαγωγών Γκιουλενιστών από το εξωτερικό και μεταφορά τους στην Τουρκία, εν τούτοις δεν προσπάθησε να διεξάγει επιχειρήσεις απαγωγής για τους μεγάλους απατεώνες Mehmet Aydın και Faruk Fatih Özer, οι οποίοι εξαπάτησαν τους πολίτες με τα μεγάλα σκάνδαλα της Çiftlikbank και της Thodex, καθώς και τον Sezgin Baran Korkmaz, ο οποίος κατηγορήθηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Αυτό το γεγονός έχει δώσει λαβές για κατηγορίες διασυνδέσεων της ΜΙΤ και του αρχηγού της με κυκλώματα απατεώνων. Ο ισχυρισμός του αρχιμαφιόζου, Sedat Peker, ότι αυτοί οι τρεις άνδρες διέφυγαν με τη βοήθεια του ίδιου του υπουργού Εσωτερικών, Süleyman Soylu, έχει βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Όπως έδειξαν κάποια ΜΜΕ οι απατεώνες αυτοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό ανενόχλητοι και μάλιστα κάνοντας γνωστό το μέρος όπου βρίσκονται. Την ίδια ώρα η MIT, με επικεφαλής τον Hakan Fidan, απαγάγει δασκάλους από το Κίνημα Hizmet, (είναι ένα φιλελεύθερο ισλαμιστικό διεθνές θρησκευτικό και κοινωνικό κίνημα του οποίου ο ηγέτης είναι ο Φετχουλλάχ Γκιουλέν), σε όλο τον κόσμο. Υποστηρίζεται ότι αυτή η εικόνα δείχνει ότι «Η MIT και η Αστυνομία δεν κάνουν ένα βήμα να πιάσουν τους απατεώνες που καταχράστηκαν ανενόχλητοι εκατομμύρια δολάρια πολιτών στην Τουρκία γιατί εξαγόρασαν πολιτικούς, γραφειοκράτες και δημοσιογράφους με πολλά χρήματα . Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, (Aktıfhaber) : «Η επίδειξη δύναμης σε επιχειρήσεις σύλληψης από τους Hakan Fidan και Süleyman Soylu είναι μόνο για τους φτωχούς Γκιουλενιστές δασκάλους.»

Ο Mehmet Aydın, γνωστός ως Tosuncuk, διέφυγε στο εξωτερικό παράνομα με 1 δισεκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε από την Çiftlik Bank, στην ίδρυση της οποίας συμμετείχαν υψηλόβαθμα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, AKP. Ο Mehmet Aydın, ο ιδρυτής της Çiftlik Bank, εμφανίζεται να τραβά φωτογραφίες με γυναίκες σε σούπερ πολυτελή σκάφη στη Βραζιλία και την Ουρουγουάη. Αναφέρεται επίσης ότι ο Aydın, ο οποίος έχει θύματα χιλιάδες Τούρκους πολίτες, ταξίδεψε ανενόχλητος και στην Ευρώπη από την Αμερική. Ο γνωστός Τούρκος αρχιμαφιόζος Sedat Peker αποκάλυψε ότι ο Aydın είχε βρει άσυλο για ένα διάστημα στη Λευκορωσία.

Ο Faruk Fatih ihzer, ο ιδιοκτήτης της Thodex, αντικείμενο της οποίας ήταν τα κρυπτονομίσματα, (Kripto para), διέφυγε στο εξωτερικό παίρνοντας 2 δισεκατομμύρια δολάρια επενδυτών χωρίς να συλληφθεί. Η είδηση που μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση στις 21 Απριλίου 2021 ότι ο Faruk Fatih ihzer ο οποίος διέφυγε στο εξωτερικό συνελήφθη, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αληθινή. Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος Sedat Peker ισχυρίστηκε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu βοήθησε τον ιδιοκτήτη της Thodex, να δραπετεύσει στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα ο Peker αποκάλυψε απευθυνόμενος στον ίδιο τον Süleyman Soyl, (Aktıfhaber) : «Θα σας πω πώς κατευθύνατε την επιχείρηση Thodex με τους εισαγγελείς σας και τον αναπληρωτή επαρχιακό αρχηγό της αστυνομίας που είναι υπεύθυνος για τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Κωνσταντινούπολη, και πώς είχατε επικοινωνία με αυτό το άτομο μέσω του ανιψιού και του γιου σας και πώς λάβατε μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων στο εξωτερικό».

Ο Sezgin Baran Korkmaz, ιδιοκτήτης της SBK Holding, ο οποίος διώκεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είναι άλλος ένας απατεώνας που διέφυγε επίσης ανενόχλητος στο εξωτερικό. Ο Sedat Peker ισχυρίστηκε ότι και εδώ ο υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, βοήθησε τον Korkmaz να δραπετεύσει. Ο Korkmaz, ο οποίος πήγε στο εξωτερικό στις 5 Δεκεμβρίου 2020, είχε δηλώσει τότε ότι : «Θα επιστρέψω στην Τουρκία τη ερχόμενη Δευτέρα», αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Το κοινό χαρακτηριστικό αυτών των ονομάτων, που παίζουν με δισεκατομμύρια δολάρια σε νεαρή ηλικία, είναι ότι μπαίνουν στην ίδια «κορνίζα» (έχουν σχέση) με σημαντικά ονόματα. Υπάρχουν ακόμα και φωτογραφίες του ιδιοκτήτη της Çiftlik Bank, Mehmet Aydın και του ιδρυτή της Thodex, Faruk Fatih Özer, με υπουργούς και γραφειοκράτες του AKP. Υπάρχουν φωτογραφίες του ιδιοκτήτη της SBK Holding, Sezgin Baran Korkmaz, με τον ίδιο τον πρόεδρο του AKP, Ταιγιπ Erdoğan και τους υπουργούς του.

Αποδείχθηκε ότι αυτά τα ονόματα, που μοίραζαν σε δωροδοκίες εκατομμύρια δολάρια και διέφυγαν στο εξωτερικό, συσχετίζονταν στις παρανομίες τους με πολιτικούς, γραφειοκράτες, μέλη του δικαστικού σώματος και δημοσιογράφους. Αποκαλύφθηκε ότι είχαν άμεσες σχέσεις με την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης που είναι υπό τον έλεγχό της, με τον υφυπουργό, πρόεδρο της αμυντικής βιομηχανίας, lsmail Demir, τον πρόεδρο του περιφερειακού διοικητικού δικαστηρίου της Άγκυρας, Esat Toklu, τους δημοσιογράφους Veyis Ateş, Sevilay Yılman, Rasim Ozan Kütahyalı, Tahir Sarıkaya με τους οποίους συναντιόνταν στο Ξενοδοχείο Paramount Hotel στο τουρκικό θέρετρο του Bodrum.

Οι σχέσεις αυτή των απατεώνων με την κρατική γραφειοκρατία της Άγκυρας, είναι τόσο βαθιές, που η τουρκική ασφαλείας δεν τόλμησε ποτέ να τους πειράξει και φυσικά δεν έγινε καμία επιχείρηση απαγωγής τους από το εξωτερικό παρά τις βαριές κατηγορίες για απάτη ενώ την ίδια ώρα η ΜΙΤ με επικεφαλής τον Hakan Fidan, υπερηφανεύονταν για την απαγωγή Γκιουλενιστών δασκάλων από την Κένυα και το Κιργιζιστάν και από άλλες χώρες

Όλα αυτά αποδεικνύουν την άμεση σχέση του Χακαν Φινταν, του Σουελϊμαν Σοϊλού, αλλά και του ίδιου του Ερντογάν και του στενού προσωπικού περιβάλλοντος του, με κυκλώματα μεγαλοαπατεώνων που κατάκλεψαν εκατομμύρια Τούρκους πολίτες.

Αυτοί σήμερα απειλούν και την χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου