Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΕΘΝΙΣΜΟΣ Η ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ;

 

Διαπιστώνοντας σύγχυση αλλά και άγνοια μέσα στην Κοινωνία σχετικά με τους δύο αυτούς όρους, θα επιχειρήσω να ρίξω λίγο φως στο τοπίο.





Κατ’ αρχήν τι ακριβώς σημαίνουν οι δύο όροι και ποια η διαφορά τους:

Μια γρήγορη ματιά στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας και παίρνουμε άμεσα αποτέλεσμα:

εθνισμός ο [eθnizmós]: η άποψη που ενθαρρύνει την έκφραση και την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και παράλληλα αναγνωρίζει και σέβεται τις εθνικές διαφορές· η απόλυτη πίστη και αφοσίωση κάποιου στα ιδεώδη του έθνους στο οποίο ανήκει, χωρίς καμία διάθεση περιφρόνησης ή υποτίμησης των ιδεωδών άλλου έθνους·

εθνικισμός ο [eθnikizmós]: η απόλυτη και με πάθος προσήλωση των ατόμων στο έθνος τους, η οποία φτάνει ως την περιφρόνηση και την εχθρότητα προς άλλα έθνη.

Ο Εθνικισμός λοιπόν είναι μια υπέρμετρη έκδοση του Εθνισμού. Η απώλεια του μέτρου (ξεχνάει το περίφημο «παν μέτρον άριστον») οδηγεί στην περιφρόνηση και υποτίμηση των άλλων εθνών. Πόσο καλό μπορεί να είναι αυτό;

Αυτό, λοιπόν, δημιουργεί αντιπαλότητα με άλλα έθνη. Ως γνωστόν, Η ΔΡΑΣΗ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ κι έχουμε εντάσεις. Τέτοια τεράστια ένταση είχαμε και με το γνωστό “DEUTSCHLAND ÜBER ALLES” των Γερμανών φίλων μας(!), που οδήγησε σε παγκόσμιο πόλεμο και καταστροφές με εκατομμύρια νεκρούς…!

Αντίστοιχη είναι και η αναστάτωση που υποφέρει ολόκληρη η ανθρωπότητα εδώ και πολλές δεκαετίες, από την εμμονή κάποιων ότι αποτελούν τον «ΠΕΡΙΟΥΣΙΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»…

(Ναι, είναι και αυτοί Εθνικιστές και όχι απλά Εθνιστές/Πατριώτες. Είναι ηλίου φαεινότερον, αφού τοποθετούν εαυτούς πιο ψηλά από τους υπόλοιπους λαούς).

-Ποιον βολεύει τώρα μια κατάσταση, όπου ένα έθνος εκφράζει Εθνικισμό (και όχι Εθνισμό);
-Μα αυτούς, που εδώ και μερικούς αιώνες. προσπαθούν να αποκτήσουν το MUNDUS DOMINATUS (ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ), ποιόν άλλον…!

Η απόπειρα για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ είναι project των Παγκοσμιοποιητών. Οι Παγκοσμιοποιητές προωθούν τον Διεθνισμό και προσπαθούν να ομογενοποιήσουν τα έθνη (τα ανακατεύουν σαν σούπα), προκειμένου να τα καταργήσουν. 

Γιατί όμως θέλουν να τα καταργήσουν; 

Διότι πολύ απλά, τα έθνη, όπως και οι θρησκείες, αποτελούν τους ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, τις οποίες θέλουν να ελέγξουν.

Είναι προφανές ότι χωρίς συνεκτικούς ιστούς, οι κοινωνίες είναι πιο ευάλωτες. Εκτός από τους συνεκτικούς ιστούς, πρόβλημα για τους παγκοσμιοποιητές αποτελεί και ο θεσμός της οικογένειας, που είναι το κύτταρο της κοινωνίας, εξ ου και ο θεσμός αυτός βάλλεται πανταχόθεν στις μέρες μας (αυτό όμως είναι άλλο κεφάλαιο, εκτός της παρούσας συζήτησης)…

Ο Εθνιστής λοιπόν, φυσικά μέσα από την βαθιά φιλοπατρία του, προστατεύει την Πατρίδα του. Δεν αφήνει για παράδειγμα τον λαθρομετανάστη να έλθει και να του «κατσικωθεί» μέσα στο σπίτι του. Τον πακετάρει και τον στέλνει από εκεί που ήλθε.

Θέλει τον «λάθρο» να επιστρέψει στην κοιτίδα του, προκειμένου να συνεχίσει να κάνει δουλειές μαζί του, αλλά ο καθένας από τη χώρα του… Θέλει δηλαδή να συνεχίσουν να υπάρχουν τα έθνη και να συμβιώνουν αρμονικά (κάνοντας και εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ τους), μόνο που το κάθε έθνος θα παραμένει στη δική του χώρα.

Το γεγονός όμως ότι μέσα από τον Εθνισμό παρατείνεται η διακριτή παρουσία των εθνών, αντίκειται στις στοχεύσεις της Παγκοσμιοποίησης. Έτσι, ο Εθνισμός καθίσταται πρόβλημα, που κάθεται άσχημα στο λαιμό των Παγκοσμιοποιητών!

Ο εθνικιστής, θα βγει για ακτιβισμό. Θα δείρει, ίσως κιόλας θα σκοτώσει …!

Όμως αυτό δεν είναι για καλό. Απλά ρίχνει νερό στο μύλο των Παγκοσμιοποιητών, χωρίς να το αντιλαμβάνεται κιόλας, τυφλωμένος από τη μισαλλοδοξία του.

Η δράση του δεν θα μείνει αναπάντητη, όπως δεν μένει αναπάντητη καμιά δράση στη Φύση. Η δράση, φέρνει πάντα αντίδραση. Η αντίδραση, ενίοτε φέρνει κλιμάκωση.

Μέσα από κλιμάκωση, τα έθνη πάνε σε αντιπαράθεση και αλληλοσπαραγμό. Κάποια έθνη ίσως θα εκλείψουν (ηττημένοι της αντιπαράθεσης), αλλά και οι νικητές δεν θα βγουν χωρίς απώλειες. Στο τέλος, όλοι δηλαδή θα έχουν «μικρύνει»… 

Μα αυτό δεν ήταν το ζητούμενο των Παγκοσμιοποιητών;

Α, να θυμίσω ότι μετά το “DEUTSCHLAND ÜBER ALLES”, ακολούθησε ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος και μετά αυτόν δημιουργήθηκε το κράτος του Ισραήλ, που αποτελούσε κορυφαία στόχευση των Παγκοσμιοποιητών…!

Προσωπικά πάντως, επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ στον χώρο του Εθνισμού, γιατί απλά δεν θέλω να ευνοήσω τις στοχεύσεις των Παγκοσμιοποιητών!

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Αλέξης Παπαδόπουλος

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΘΝΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ :



Άλλο εθνισμός-εθνικισμός και άλλο φασισμός - Simerini

https://simerini.sigmalive.com/article/2018/4/15/allo-ethnismos-ethnikismos-kai-allo-phasismos/
OΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΕΙΡΗΝΗΣ. ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ, Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΑΜΥΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου