Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΒΑΔΙΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΘΩΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ !!!

 

Στα βήματα του Βλαντιμίρ Πούτιν βαδίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 




Ο "τσάρος" της Ρωσίας, έχει εγκαινιάσει στον πόλεμο της Συρίας μια νέα τάξη πραγμάτων και πολιτική καθώς για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά συμμετέχει ένα έθνος σε πόλεμο, και ταυτόχρονα υποστηρίζει και τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και ο Ερντογάν στην περίπτωση του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.  

Για πολλοστή φορά είδαμε την στρατηγική του Τούρκου ηγέτη, η οποία εντάσσεται στην νεοταξική διπλωματική και γωστρατηγική τακτική της Τουρκίας στους αιματοβεμμένους πολέμους στην μέσης Ανατολή.


Αρχικά ο Ερντογάν αποκάλεσε το Ισραήλ «κράτος τρομοκρατίας» κατά τη διάρκεια ομιλίας, στην οποία αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Πλατεία των Τεμενών στην Ιερουσαλήμ. «Το τυραννικό Ισραήλ, το κράτος της τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ, που δεν έχουν άλλο μέλημα από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και την από χιλιάδων ετών χώρα τους, όπως και τις ιερές αξίες τους», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνέχισε χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια ως επίθεση εναντίον «όλων των μουσουλμάνων».

Ο Ερντογάν πάει μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι «η προστασία της τιμής της Ιερουσαλήμ είναι καθήκον κάθε μουσουλμάνου». Καλεί επίσης όλες τις χώρες, πρωτίστως τις μουσουλμανικές, να «αναλάβουν δράση κατά των επιθέσεων του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων». Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, λέγοντας πως αν δεν «σταματήσει αυτή τη δίωξη» θα αποδείξει ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τους 5 όπως λέει πολλές φορές χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μέτωπο με το Ισραήλ από το 2018 Δριμείες επικρίσεις και έντονη αντιπαράθεση είχαν ήδη φέρει την Τουρκία απέναντι στο Ισραήλ από το 2018, όταν ο Ερντογάν χαρακτήρισε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «κρατική τρομοκρατία» τις ενέργειες του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη. 

Εν τούτοις όπως αποκάλυψε γνωστή ειδησεογραφική Τουρκική ιστοσελίδα, ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο που ανήκει στον εφοπλιστή Nevzat Kalkavan, που είναι προσωπικός στενός φίλος του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν, μεταφέρει όπλα και πολεμοφόδια στο Ισραήλ.

Συγκεκριμένα το πλοίο με την ονομασία Asiatic Island, που ανήκει στον Τούρκο εφοπλιστή, Nevzat Kalkavan, ετοιμάζονταν να αναχωρήσει από ιταλικό λιμάνι μεταφέροντας όπλα και πολεμοφόδια στο Ισραήλ. Η αναχώρηση του όμως αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή μετά από ένσταση των λιμενεργατών, που αντιλήφθηκαν τι και που το μεταφέρει το τουρκικό πλοίο.

Το σκάνδαλο όμως που έχει ήδη ξεσπάσει, είναι ότι το πλοίο που μετέφερε όπλα που θα χρησιμοποιηθούν από τοις Ισραηλινούς για να πλήξουν την λωρίδα της Γάζας, ανήκει στην ναυτιλιακή εταιρεία, Turkon Holding, ιδιοκτησία του Τούρκου εφοπλιστή προσωπικού φίλου του ίδιου του Ερντογάν, που συνεργάζεται με το Ισραήλ στην αποστολή όπλων για τον ισραηλινό στρατό.

Andri Λύτρα μέλος της συντακτικής ομάδας, του Arisvinews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου