Η Τουρκία παραμένει ουδέτερη στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αλλά είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις διπλωματικές προσπάθειες που στοχεύουν στην επίλυσή της.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα, 15 Απριλίου, από τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Υπάρχουν προβλήματα στο Ντονμπάς, αλλά υπάρχουν και οι συμφωνίες του Μινσκ. Προσφέρουμε στα μέρη να λύσουν αυτό το πρόβλημα ειρηνικά και διπλωματικά. Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας - την Ουκρανία, τη Ρωσία και όλους τους άλλους. Χτίζουμε σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Οι σχέσεις μας μεταξύ κάθε χώρας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις με άλλες χώρες. Στην κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δεν υποστηρίζουμε καμία πλευρά», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική της Τουρκίας είναι «σαφής σε όλα τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας».
«Μοιραζόμαστε ειλικρινά και ανοιχτά τις απόψεις μας και με τις δύο πλευρές, έχουμε μια εποικοδομητική πολιτική. Τώρα η κατάσταση άρχισε να εκφορτίζεται, γεγονός που μας κάνει χαρούμενους. Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτήν τη διαδικασία», συνόψισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.
Εν τούτοις οι ενέργειες της Τουρκίας δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Στο σημείο αυτό να περάσουμε να δούμε τι αναφέρει η κορυφαία στήλη, σε αποδοχή-εκτίμηση και επισκεψιμότητα στην Ελληνική επικράτεια. :
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι Μόσχα και Άγκυρα έχουν προχωρήσει σε μια συγκυριακή συνεργασία για πολλούς λόγους.. Διαχρονικά τα συμφέροντα των δύο χωρών ωστόσο είναι τόσο διαφορετικά, με αποτέλεσμα η σύγκρουση να είναι αναπόφευκτη, όπως πιστεύουν αρκετοί.
Η Αστάνα έχει παγώσει και η Τουρκία δρα πλέον ανεξέλεγκτα στην Συρία. Η σύγκρουση επομένως δεν αποκλείεται να έρθει όταν οι συνομιλίες για το Συριακό φτάσουν σε ένα αδιέξοδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της "infobrbrics", η Τουρκική πλευρά ευθύνεται για την επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς και στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, παρακινώντας το Κίεβο να αναλάβει πολεμική δράση. Στα πλαίσια αυτών των σκοπών η Τουρκική πλευρά, έχει προμηθεύσει 30 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 στην Ουκρανία.
Τα Τουρκικά drone, μεταφέρθηκαν μαζικά με στρατιωτικό φορτίο στην Ουκρανία, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές.. Την περασμένη εβδομάδα, Τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πτήσεις προς την Ουκρανική πρωτεύουσα, παραδίδοντας στρατιωτικό φορτίο. Eπίσης έχουμε τις δηλώσεις της Τουρκίας σχετικά με την ετοιμότητά της να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία για την επιστροφή της Κριμαίας !!!
Για όσους δεν γνωρίζουν η Κριμαία αποτελεί μόνιμο θέμα εντάσεων και αντιπαλότητας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Οι ενέργειες Τουρκίας προκαλούν μεγάλης κλίμακας ένταση στις σχέσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Η Ρωσική ομοσπονδία ευθέως έχει κατηγορήσει το ΝΑΤΟ, ότι προσπαθεί να ανατρέψει τον Πούτιν. Μεταξύ άλλων σημείο τριβής μεταξύ Ρωσίας και Δύσης αποτελεί η υπόθεση Ναβάλνι, με κατηγορίες εκατέρωθεν.
Από την μεριά της η Τουρκία παρά το γεγονός ότι είναι μια χώρα-μέλος του Νάτο και υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είπε το παραμικρό για την υπόθεση Ναβάλνι, ούτε για τις χιλιάδες συλλήψεις Ρωσων που υποστηρίζουν τον Ρώσο πολιτικό αντίπαλο του Β. Πούτιν. Οι χαμηλοί τόνοι του προέδρου της Τουρκίας, δείχνει την ύπαρξη σχεδίων και των στόχων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο ηγετών. Ρωσία και Τουρκία έχουν μεγάλες πολιτικές και ιστορικές διαφορές, Όμως όλα αυτά δεν αποτελούν εμπόδιο στις σχέσεις των δύο ηγετών. Ρωσία και Τουρκία έχουν συγκρουστεί στρατιωτικά μεταξύ τους αρκετές φορές.
Τον καιρό που ήταν ακόμη μεγάλες αυτοκρατορίες, οι δύο χώρες βρέθηκαν αντίπαλες σε περιοχές όπου συγκρούονταν τα συμφέροντά τους.
Κατά την δεκαετία που πέρασε, τα δύο έθνη έχουν πολεμήσει στην Συρία, την Λιβύη. και τον Καύκασο. Στον Καύκασο η Ρωσία στηρίζει την Χριστιανική Αρμενία και η Τουρκία πολιτικά και στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν . Τον Νοέμβριο του 2020 οι δύο ηγέτες τερμάτισαν τις μάχες επισφραγίζοντας μια συμφωνία που δίνει στην Ρωσία στρατιωτική παρουσία στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στην Τουρκία μια οικονομική βάση στον Νότιο Καύκασο. Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες γεωστρατηγικές ανατροπές καθώς η Ρωσία και η Τουρκία βρισκόταν επί αιώνες σε αντίθετες πολιτικά και θρησκευτικά πλευρές.
Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ δεν ήταν η πρώτη φορά που η Ρωσία συμμάχησε με την Τουρκία για να εκμηδενιστεί η ισχύς του Νάτο των Αμερικάνων, και των Ευρωπαίων. Μετά από την επανάσταση των μπολσεβίκων και την κατάρρευση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Τούρκοι θεώρησαν τους Ρώσους ως συμμάχους, και αντίστοιχα οι κομμουνιστές τους Τούρκους, ενάντια στην Δύση, Ο Λένιν έβλεπε την συμμαχία με την Τουρκία, ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στην προσπάθεια των Ρώσων να επικρατήσουν στο παγκόσμιο στερέωμα.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες της Σοβιετικής ενώσεως, προμήθευσαν την Τουρκία με όπλα για να πολεμήσουν την Ελλάδα, κατά εποχή της Μικρασιατικής καταστροφής.
Από την πλευρά τους οι Οθωμανοί συμφώνησαν να πάρουν οι Σοβιετικοί τον έλεγχο των πετρελαιοπηγών του Αζερμπαϊτζάν και να εδραιώσουν την κυριαρχία τους στον Νότιο Καύκασο. Η συμφωνία μεταξύ Ατατούρκ και Λένιν το 1921 καθιέρωσε τα βορειοανατολικά σύνορα της Τουρκίας και περιόρισε την παρουσία της στον Νότιο Καύκασο.
Ο πόλεμος του περασμένου έτους στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ήταν επανάληψη της ιστορικής σχέσης που προαναφέρθηκε. Ο Πούτιν βάση σχεδίου πλησίασε τον Ερντογάν και την Τουρκία, για να τον χρησιμοποιήσει ως πιόνι αντιπερισπασμού, με στόχους την μείωση των Νατοϊκών δυνάμεων, η ακόμη καλύτερα την κατάρρευση του ΝΑΤΟ.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας είναι ιδιόρρυθμες με βάση το γεγονός ότι η Τουρκία του Ερτογάν, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που συγκρούστηκε στρατιωτικά με την Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
Ενδεικτικό ήταν το γεγονός, ότι η Τουρκία κατέρριψε ένα Ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, προερχόμενο από την μαρτυρική Συρία. Εν τούτοις η Ρωσία απάντησε με κυρώσεις στα Τουρκικά προϊόντα, ζητώντας από τους Ρώσους τουρίστες να μην επισκέπτονται την Τουρκία και παράλληλα βομβάρδισε Τουρκόφωνους μαχητές στην βόρεια Συρία. Επίσης Ρώσοι αξιωματούχοι και τα μέσα ενημέρωσης κατηγόρησαν μέλη της οικογένειας του Ερντογάν, ότι αγόραζαν πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.
Το κλίμα άρχισε να βελτιώνεται το καλοκαίρι του 2016, όταν ο Πούτιν συλλυπήθηκε τον Τούρκο πρόεδρο μετά από το πραξικόπημα στην Τουρκία με 270 νεκρούς. Ο Πούτιν κάλεσε αμέσως, τον Ρετζέπ-Ταγίπ Ερντογάν για να δείξει ότι συμπαραστέκεται. Τότε ο Ερντογάν ταξίδεψε στην Ρωσία, όπου υπέγραψε συμφωνία για τη συμφωνία κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου και συμφώνησε να συνεχιστούν οι εργασίες για το Ρωσικό πυρηνικό εργοστάσιο στη νότια Τουρκία.
Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο κρατών, οι δύο στρατιωτικοί που κατέρριψαν το Ρωσικό αεροπλάνο το 2015, κατέληξαν στην φυλακή, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα.
Η υποστήριξη των Κούρδων από τις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΝΑΤΟ και της Αμερικής να κυριαρχήσουν στην Συρία, έκανε τον Ερντογάν να αντιληφθεί ότι ο μόνος τρόπος για να προωθήσει τις αξιώσεις του, σχετικά με την Συρία, ήταν μια συμφωνία με τη Ρωσία. Από έτος 2016 ο Ερντογάν έχει πραγματοποιήσει περισσότερες συναντήσεις με τον Πούτιν, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ηγέτη. Η Ρωσία έχει μετατραπεί από την αντίπαλος της Τουρκίας στον πόλεμο της Συρίας, σε σημαντικότατο σύμμαχο.
Η Τουρκία μπόρεσε να πραγματοποιήσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, αποκλειστικά με την Ρωσική συγκατάθεση.
Στον στενό κύκλο συμβούλων του Ερντογάν, καθώς και στον Τουρκικό στρατό υπάρχουν αρκετοί "Ευρασιατιστές", οι οποίοι επιθυμούν την συνεργασία με τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα. Η απόφαση για την αγορά των S-400 είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της νέας συνεργασίας. Ο Ερντογάν χαρακτήρισε την αγορά αυτή ως την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία του τουρκικού έθνους. Και το κόστος που πλήρωσε η Άγκυρα δεν ήταν καθόλου ευκαταφρόνητο.
Με την αγορά των πυραυλικού συστήματος S-400, η Αμερικάνοι έβγαλαν τους Τούρκους από το πρόγραμμα F-35. Εν συνεχεία ακολούθησε απώλεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια για την Τουρκική βιομηχανία όπλων.
Πολλοί από τους υποστηρικτές του Ερντογάν πιστεύουν ότι η Αμερική είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα του 2016. Τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε ανοιχτά την Αμερικανική κυβέρνηση ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα, εις βάρος του προέδρου Ερντογάν. Όσοι γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, σχετικά με την συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας, ισχυρίζονται ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Ερντογάν περί πραξικοπήματος. Φίλοι και εχθροί, μια νέα τάξη πραγμάτων από τους Πούτιν και Ερτνογάν . Αν και σύμμαχοι εξακολουθούν να έχουμε συγκρούσεις μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, στην Συρία.
Μετά από Ρωσική επίθεση ενάντια σε Τουρκικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν 36 Τούρκοι στρατιώτες. Εν τούτοις η Τουρκία θεώρησε υπεύθυνο για την επίθεση τον πρόεδρο της Συρίας, τον Μπασάρ αλ Ασσάντ !!! Στον αντίποδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, επέτρεψε κάποιες φορές στην Τουρκία, βομβαρδίσει τον κυβερνητικές δυνάμεις, με τα μαχητικά αεροσκάφη της, ενώ τα Ρωσικά αεροσκάφη παρέμειναν στο έδαφος, ως παθητικοί θεατές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει την παγιωμένη άποψη-τακτική ότι η συμμαχία με την Τουρκία, για να διαλύσει το ΝΑΤΟ είναι πιο σημαντική από το να βοηθήσει την αιματοβαμμένη Συρία.
Για αυτούς τους λόγους είχαμε την συναίνεση της Ρωσίας, και με την σύμφωνη γνώμη του "Τσάρου", η Τουρκία ενεπλάκη στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Από την πλευρά του ο δαιμόνιος Ενρτογάν στοχεύει να οδηγήσει την Ρωσία σε πολεμική σύγκρουση με το Νάτο, ευελπιστώντας σε ήττα και διάλυση της Ρωσίας, ώστε να πάρει η Άγκυρα την θέση της Μόσχας. Αν και οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στην μαρτυρική Συρία, εις βάρος του Συριακού έθνους, παραμένουν σε αντίθετες πλευρές. Το ίδιο ισχύει για την σύγκρουση στην Λιβύη και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις έχουν διαφορετικά κίνητρα και συμφέροντα στην Γεωργία και την Ουκρανία. Αυτές τις δύο χώρες η Τουρκία τις θέλει μέλη του ΝΑΤΟ. Αυτό το ενδεχόμενο όμως είναι απίθανο για τη Ρωσία, η οποία διεξήγαγε πολέμους για να κρατήσει τις δύο χώρες μακριά από την εξουσία της Αμερικής και του Νάτο.
Με βάσεις την Ελληνορθόδοξη παιδεία, θα κυριαρχίσουμε στο παγκόσμιο στερέωμα, όπως έκαναν οι ένδοξοι πρόγονοι μας, την εποχή της Ελληνικής-Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
Ο παγκόσμιος χαρακτήρας της Ελληνορωμαϊκής αυτοκρατορίας εδραιώνεται σταθερά μέσα από την οικουμενική Χριστιανική πίστη. Ο στόχος των Τριών Ιεραρχών, ήταν η ενοποίηση του Ρωμαϊκού κράτους μέσω της χριστιανικής πίστεως. Η Ορθοδοξία ήταν το βασικό στοιχείο συνοχής, για να αντιμετωπίσει το Ελληνικό-Ρωμαϊκό έθνος, τον μόνιμο κίνδυνο λόγω των διαφορετικών λαών και των αμέτρητων εξωτερικών επιθέσεων. Οι Άγιοι πατέρες, θεμελίωσαν την πολιτική ιδεολογία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, επάνω στο αξίωμα της Ορθόδοξης οικουμενικότητας και των Ρωμαϊκών πολιτικών αξιωμάτων. Η βασική αρχή της πολιτικής Ρωμαϊκής θεωρίας ήταν η Pax Romana, η παγκόσμια Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ένωσε όλη την οικουμένη. Αυτό έφερε την υποταγή των λαών, κατάργησε τα σύνορα των εθνών και δημιούργησε την πατρίδα που γεννήθηκε ο Χριστός. Το Ρωμαϊκό κράτος συνέχισε να υπάρχει εξαιτίας του Χριστού, του Αγίου Κωνσταντίνου και των τριών Ιεραρχών.
Χωρίς την ένωση του Χριστιανισμού και του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, ήταν αδύνατον να γίνει το έθνος μας, παγκόσμια αυτοκρατορία και να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Ο Ελληνικός πολιτισμός και ο Χριστιανισμός θα ενωθούν, ώστε να γίνει για μία και μοναδική φορά η Ελλάδα παγκόσμιο κρατικό μόρφωμα. Ο Χριστός και ο Πλάτωνας υπήρξαν τα θεμέλια της αυτοκρατορίας. Από εκεί ο Ελληνισμός θα πάρει αστείρευτες δυνάμεις για να μεγαλουργήσει και να επιβιώσει.
Εξαιτίας των χρηστών ηθών, του χριστιανισμού και της αρχαιοελληνικής παιδείας, οι πρόγονοι μας οι Έλληνες του μεσαίωνα από σκλάβοι του Ρωμαϊκού κράτους, έγιναν διοικητές του, χωρίς να χρειαστεί να πολεμήσουν ούτε ένα δευτερόλεπτο. Όλα αυτά διότι είχαν θρησκεία τον Χριστιανισμό (στην πράξη) και πολιτισμό τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, σοφιστές, ρήτορες, κλπ.
Ο συνδυασμός αυτών των δύο έφερε τα χρηστά ήθη ζωής, χωρίς καθόλου σεξουαλική διαφθoρά. Η αμοιβή ήταν η ελευθερία της Ελλάδος τον μεσαίωνα, χωρίς να γίνει κανένας απολύτως πόλεμος.
0 comments: