Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

Λέσβος:Κλείνει μέχρι τέλη Απριλίου ο καταυλισμός στο Καρά Τεπέ. Γερμανικές οργανώσεις βοήθειας επεκρίνουν τον τερματισμό της επανεγκατάστασης προσφύγων

Μετά την τελική πτήση επανεγκατάστασης με πρόσφυγες από ελληνικά στρατόπεδα στη Γερμανία αυτή την εβδομάδα  ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Πάτροκλος

 

 Γεωργιάδης τόνισε ότι, σε υλοποίηση της υπόσχεσης που έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μέχρι τα τέλη Απριλίου «θα παραδοθούν τα κλειδιά της δημοτικής δομής του Καρά Τεπέ στον Δήμο της Μυτιλήνης για να αξιοποιήσει την περιοχή όπως επιθυμεί». 

Εν τω μεταξύ, οι γερμανικές οργανώσεις βοήθειας επέκριναν τον τερματισμό της επανεγκατάστασης από τη Λέσβο και ζήτησαν επέκταση. Από τον Απρίλιο του 2020, η Γερμανία έχει λάβει συνολικά 2.662 άτομα από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

«Πρόκειται για μια τάξη ανθρωπότητας», σημειώνοντας εκείνους που ζητούν προστασία, ο Πρόεδρος της Καθολικής φιλανθρωπίας Carrits, Peter Nehr, δήλωσε την Τετάρτη (31 Μαρτίου) με την ευκαιρία της τελευταίας πτήσης ναύλωσης προς επιλεγμένους πρόσφυγες από το νησί Λέσβου  του ελληνικού Αιγαίου. έφερε στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, μια πτήση με 120 άτομα από τη Λέσβο έφτασε στο αεροδρόμιο του Αννόβερου την Τετάρτη το απόγευμα. Η ομάδα αποτελείται από 30 οικογένειες με 59 ενήλικες και 61 ανηλίκους, ανέφερε το υπουργείο σε δελτίο τύπου.

Ο Caritas Nehr είπε ότι ενώ η λήψη 2.662 ατόμων ήταν ένα σημαντικό σημάδι της ανθρωπότητας και της αλληλεγγύης, η κατάσταση στα ελληνικά στρατόπεδα δεν έχει βελτιωθεί. Κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει να καλωσορίζει όσους ζητούν προστασία, ειδικά επειδή υπήρχε «μεγάλη ετοιμότητα» να δεχθούν άτομα από κράτη, δήμους και κοινωνία των πολιτών.

Η Caritas ήταν ένας από τους οκτώ οργανισμούς βοήθειας για τη μετανάστευση που ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να συνεχίσει την υποδοχή από τα ελληνικά νησιά με το hashtag “#AufnahmeFortsetzen” (“Συνέχεια υποδοχής”).

Κατηγορώντας τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχουν πολιτική βούληση, για να αλλάξουν κάτι σχετικά με την κατάσταση, ο Seabrook («θαλάσσια γέφυρα») δήλωσε ότι 240 γερμανικοί δήμοι δήλωσαν ότι θα είναι έτοιμοι να δεχτούν πρόσφυγες.

Ο Seathbrook δήλωσε ότι 2.662 άτομα παραδέχτηκαν ότι ήταν “σταγόνα στον ωκεανό” και έπρεπε να συνεχίσουν. Ένας άλλος οργανισμός ήταν ο Pro Assil, του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος προειδοποίησε ότι τα ελληνικά νησιά «μετατράπηκαν σε υπαίθριες φυλακές» όπου οι αιτούντες άσυλο έμειναν μόνοι τους χωρίς άσυλο ή νομική προστασία.

Ο Γερμανικός Ερυθρός Σταυρός (DRK) είδε επίσης την ανάγκη δράσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Ωστόσο, η εντολή του DRK για την αποστολή του στο στρατόπεδο υποδοχής του Les Carabos Kara Tape έληξε επίσημα την Τετάρτη (31 Μαρτίου), με τον οργανισμό βοήθειας να λέει ότι θα επεκτείνει τις προσπάθειές του για πρόσφυγες σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Μεταξύ άλλων, το DRK λειτουργεί για την παροχή νερού, καθώς και για βροχοπτώσεις και άλλες εγκαταστάσεις αποχέτευσης.

ΠΗΓΗ 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου