Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Πόσοι είναι οι μετανάστες, αυτήν την στιγμή στην Λέσβο ;

 

Άκρως ενδιαφέροντα είναι για μια ακόμη φορά τα στοιχεία που αφορούν την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας όσον αφορά το μεταναστευτικό, όπως αυτά παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, με ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου του 2021, συνολικά στην Λέσβο διαμένουν περίπου 9 χιλιάδες ( 8.832 πρόσφυγες και μετανάστες) εκ των οποίων οι 6979 από αυτούς βρίσκονται στο ΚΥΤ στο Μαυροβούνι. 

Στην Χίο η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη πλέον, 2 χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να διαμένουν συνολικά στο νησί, εκ των οποίων οι 1694 στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. 

Στην Σάμο υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση πλέον με 3.440 πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι σε ΚΥΤ φιλοξενούμενοι ενώ στα άλλα νησιά υπάρχει ελάχιστη παρουσία. Χαρακτηριστικά στην Λέρο βρίσκονται 405 άτομα, στην Κω 538 και στα υπόλοιπα νησιά, Τήλος Ρόδος και Κάρπαθος 32!!!  

Όπως μπορεί κανείς να αντιληφθεί, η Λέσβος σηκώνει πλέον κάτι περισσότερο από το μισό βάρος του μεταναστευτικού, με τεράστιο ΚΥΤ 7 χιλιάδων διαμενόντων και άλλες 2 χιλιάδες περίπου σκορπισμένους σε διάφορες σημεία του νησιού. Αντίθετα η Χίος, δείχνει να είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα, με 2 χιλιάδες, ενώ στην Σάμο η κατάσταση δείχνει σταθερή εδώ και καιρό, με το νέο ΚΥΤ να είναι προ των πυλών. 

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, η Λέσβος δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση το επόμενο δίμηνο μέχρι το Πάσχα, να έχει αποσυμφορηθεί, έστω και σε μεγάλο βαθμό, καθώς οι 9 χιλιάδες είναι απαγορευτικός αριθμός για οποιαδήποτε τέτοια σκέψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου