Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Ρισκάρουν πυρηνικό όλεθρο στην Ουκρανία την ώρα που οι Τούρκοι μύρισαν αίμα και θα επιτεθούν.

 

Σε μια επιχείρηση υψηλού ρίσκου για όλο τον πλανήτη προχώρησαν οι Ουκρανοί, καθώς επιχείρησαν με πολυάριθμες δυνάμεις διπλή απόπειρα απόβασης και κατάληψης του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζιε. 



Γύρω στις 06:00 ώρα Μόσχας, μια ομάδα περίπου 60 Ουκρανών δολιοφθορέων αφού διέσχισαν με επτά βάρκες το Δνείπερο, αποβιβάστηκαν στην ακτή της Kakhovka τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζιε.

Οι 60 Ουκρανοί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και προσπάθησαν να καταλάβουν το Energodar και το πυρηνικό εργοστάσιο .

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν σφοδρές συγκρούσεις πολύ κοντά στον πυρηνικό σταθμό. Η ρωσική Αεροπορία, μαχητικά και ελικόπτερα, μαζί με το πυροβολικό άρχισαν να βομβαρδίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Παράλληλα ακολούθησε και δεύτερη απόπειρα αποβατικής ενέργειας με δύο φορτηγίδες οι οποίες βυθίστηκαν από την ρωσική Αεροπορία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, όλοι οι Ουκρανοί σκοτώθηκαν. Οι νεκροί είναι πάνω από 100.

Δείτε παρακάτω στους χάρτες πόσο κοντά έφτασε ένα πυρηνικό ατύχημα.

Απόβαση ουκρανικών δυνάμεων στο Energodar

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν απόβαση στην περιοχή Energodar.

«Σήμερα, περίπου στις 6:00 ώρα Μόσχας, ουκρανικά στρατεύματα σε δύο ομάδες δολιοφθοράς έως 60 ατόμων σε επτά βάρκες πραγματοποίησαν απόβαση στην ακτή της Kakhovka, 3 χλμ βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye και προσπάθησαν να καταλάβουν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας.

Λήφθηκαν μέτρα για την καταστροφή του εχθρού, μεταξύ άλλων με τη χρήση αεροπορίας.

Επιπλέον, από τις 8.00 ώρα Μόσχας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν το σημείο συνάντησης της αποστολής του ΔΟΑΕ στην περιοχή του οικισμού Vasilyevka και του NPP Zaporozhye. Τέσσερις οβίδες εξερράγησαν σε απόσταση 400 μέτρων από την πρώτη μονάδα ισχύος.

Η πρόκληση του καθεστώτος του Κιέβου αποσκοπεί στη διακοπή της άφιξης της ομάδας εργασίας του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορίζιε», τόνισε το υπουργείο Άμυνας.

Αργότερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επικαιροποίησε τις πληροφορίες αυτές. Σύμφωνα με την νέα αναφορά:

“Το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια μεγάλη πρόκληση για να διακόψει την άφιξη μιας ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζιε.

Στις 06:20 στην ακτή της Kakhovka, τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά του πυρηνικού σταθμού Ζαπορίζιε, δύο ομάδες δολιοφθοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με συνολικό αριθμό έως και 60 ατόμων κινούμενοι σε επτά ταχύπλοα σκάφη πραγματοποίησαν απόβαση.

Οι ομάδες δολιοφθοράς ανακαλύφθηκαν και αποκλείστηκαν στην περιοχή απόβασης από τις μονάδες της Εθνικής Φρουράς που φρουρούν το έδαφος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.

Για να κατασταλεί η προσπάθεια διείσδυσης στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και να καταστραφούν οι Ουκρανοί δολιοφθορείς, μια μονάδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έφτασε για να ενισχύσει τους στρατιώτες της Ρωσικής Φρουράς, ενώ συμμετείχαν και ελικόπτερα της Αεροπορίας.

Προς το παρόν ολοκληρώνεται η καταστροφή της ουκρανικής ομάδας δολιοφθορέων

Έγινε και δεύτερη απόπειρα!

Περίπου στις επτά το πρωί, μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων απέτρεψαν άλλη μια προσπάθεια απόβασης ουκρανικών στρατευμάτων για την κατάληψη του πυρηνικού σταθμού.

Λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζιε έγινε προσπάθεια απόβασης Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με δύο φορτηγίδες που έφευγαν από τη Νικόπολη.

Ως αποτέλεσμα σφοδρών πυρών από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, βυθίστηκαν οι δύο φορτηγίδες με τις τακτικές δυνάμεις αποβίβασης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Από τις 8 το πρωί, το καθεστώς του Κιέβου εμποδίζει τη διέλευση της αποστολής εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στην ελεγχόμενη περιοχή στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζιε. Το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει το έδαφος του πυρηνικού σταθμού, του τόπου συνάντησης της αποστολής του ΔΟΑΕ με Ρώσους ειδικούς στην περιοχή του οικισμού Vasilievka, στη Ζαπορίζιε, καθώς και η διαδρομή της μετακίνησής τους προς το Energodar.

Τέσσερις οβίδες εξερράγησαν σε απόσταση 400 μέτρων από την πρώτη μονάδα ισχύος του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye.

Παρά τις προσπάθειες του καθεστώτος του Κιέβου να διακόψει την άφιξη μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε, η ρωσική πλευρά επιβεβαιώνει την ετοιμότητά της να τους δεχτεί με απόλυτη ασφάλεια για περαιτέρω εργασίες.

Η κατάσταση στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού είναι δύσκολη, αλλά παραμένει υπό πλήρη έλεγχο.

Χθες, στις 31 Αυγούστου, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στο έδαφος του πυρηνικού σταθμού με τρία «drones καμικάζι». Όλα τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εξουδετερώθηκαν από ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κατά την προσέγγιση τους στο σταθμό. Δύο από αυτά έπεσαν στην ταράτσα του προπονητικού κέντρου. Δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου, το Energodar δέχτηκε ξανά σφοδρό βομβαρδισμό από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας – τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίστηκε και τα κτίρια δύο νηπιαγωγείων πήραν φωτιά.

Η απόβαση και ο βομβαρδισμός του Energodar από τα ουκρανικά στρατεύματα αποσκοπούν στην αποτροπή της άφιξης του ΔΟΑΕ στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye, δήλωσε ο Volodymyr Rogov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής Ζαπορίζιε.

Ν.Πεσκόφ: Φοβόμαστε πρόκληση της Ουκρανίας

Την θέση πως η Ρωσία φοβάται προκλητικές ενέργειες από την Ουκρανία κατά του πυρηνικού εργοστασίου της Zαπορίζιε ενόψει της επίσκεψης των επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Ανησυχούμε για το ενδεχόμενο μιας πρόκλησης από την ουκρανική πλευρά, με δεδομένο ότι ο βάρβαρος και προκλητικός βομβαρδισμός δεν έχει σταματήσει» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό και επιθυμεί η αποστολή του να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό.

Λαβρόφ: Κάνουμε ότι μπορούμε για την ασφάλεια του εργοστασίου

Στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ρωσία κάνει ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσει ότι το πυρηνικό εργοστάσιο θα λειτουργήσει με ασφάλεια και ότι η επίσκεψη των επιθεωρητών του ΙΑΕΑ θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

«Κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του εργοστασίου.

Αλλά και για να διασφαλίσουμε ότι οι επιθεωρητές θα υλοποιήσουν το σχεδιασμό τους» υποστήριξε ο Λαβρόφ.

Ουκρανία: Βομβαρδίζουν αδιάκριτα οι Ρώσοι

Τους ρωσικούς ισχυρισμούς απέρριψαν κατηγορηματικά οι Ουκρανοί, οι οποίοι κατηγόρησαν τα ρωσικά στρατεύματα ότι βρήκαν την ευκαιρία να βομβαρδίσουν το Energodar, κατά μήκος του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του IAEA για να φτάσει στον πυρηνικό σταθμό.

«Οι Ρώσοι προχωρούν σε πλήγματα με πυροβολικό εναντίον του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του IAEA για να πάει στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων» ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram, ο εξόριστος δήμαρχος της Energodar, Dmytro Orlov.

Όπως είπε, η αποστολή δεν μπορεί «να συνεχίσει τον δρόμο της» προς τον σταθμό «για λόγους ασφαλείας».
«Απαιτούμε από τη Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις και να επιτρέψει την πρόσβαση στον ΙΑΕΑ σε αυτή την ουκρανική πυρηνική εγκατάσταση» υπογράμμισε ο Orlov.

Αλλά και ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky υποστήριξε ότι οι ενέργειες των Ρώσων δείχνουν και ποιο είναι το «βάρος» των ρωσικών εγγυήσεων ασφαλείας σε οποιονδήποτε μεσάζοντα.

«Η Ρωσία πραγματοποιεί πλήγματα στο Energodar, χτυπώντας την επίσημη διαδρομή της αποστολής του ΙΑΕΑ.

Για να κατηγορήσει την Ουκρανία. Σπίτια καταστράφηκαν.

Πρόκειται για μια απόδειξη του πραγματικού «ενδιαφέροντος» της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους επιθεωρητές.
Και αυτό είναι άλλη μια απόδειξη του «βάρους» των ρωσικών «εγγυήσεων» στους όποιους μεσάζοντες» είπε ο Podolyak.

Εν τω μεταξύ, η ουκρανική διαχειρίστρια εταιρία Energoatom ανακοίνωσε ότι ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού έκλεισε λόγω των βομβαρδισμών.

Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι «η μονάδα παραγωγής ενέργειας 6 εξακολουθεί να λειτουργεί» και παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται το πυρηνικό εργοστάσιο.

Βίντεο: Σύμφωνα με τους Ρώσους δείχνει drone των Ουκρανών να χτυπά κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα νο2 του πυρηνικού σταθμού.

Μέσα στο σόου που στήνεται η Άγκυρα ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ τις επιδιώξεις της…

Μέσα στο απίστευτο παιχνίδι προπαγάνδας σε βάρος των Ελλήνων (και όχι της ελλαδικής κυβέρνησης, την οποία αβαντάρει ο Ερντογάν, στήνοντας σόου δήθεν αντιπαράθεσης με τον Μητσιοτάκη) έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες τα τουρκικά ΜΜΕ θέτοντας στο επίκεντρο την Κρήτη και διατυπώνοντας εξωφρενικά σενάρια.

Μέσα στην υπερβολή, όμως, παραθέτουν τις επιδιώξεις, θέτοντας παράλληλα την Ελλάδα στο στόχαστρο ρωσικών πυρηνικών όπλων.

Το CNN Turk κάνει λόγο για μία (μελλοντική;;;) εγκατάσταση αμερικανικών πυρηνικών όπλων στο νησί, ενώ Τούρκοι αναλυτές τραβούν περαιτέρω το σχοινί δείχνοντας την Κρήτη ως πιθανό σημείο σύγκρουσης, καθώς βρίσκεται πάνω στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

 «Ίσως είναι προχωρημένες σκέψεις, αλλά υπάρχουν ερωτήματα αν τοποθετηθούν πυρηνικά (στην Κρήτη). Αφού στόχος θα είναι η Ρωσία», αναφέρει παρουσιάστρια του CNN Turk απευθυνόμενη στον Τούρκο στρατιωτικό αναλυτή, Μετέ Γιαράρ.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας αποσκοπεί στο να εξασφαλίσει ανοχή της Μόσχας σε πιθανή επιχείρηση κατά της Ελλάδας σε Αιγαίο και Κρήτη!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΑΝΕ ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ!!!!!!!

Βασίλης Καπούλας-el.gr

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου