Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Διάλυση της Ουκρανίας με “fast-track” διαδικασίες: Έκτακτη συνεδρίαση της Δούμα συγκάλεσε ο Β.Πούτιν – Έρχονται δραματικές εξελίξεις!

   

Συναγερμός έχει σημάνει στην Δύση και στο ΝΑΤΟ καθώς ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας (μη προγραμματισμένη). Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται να κηρύξει επίσημα τον πόλεμο στην Ουκρανία γι αυτό και το Κίεβο ναρκοθετεί τα σύνορα με Λευκορωσία.



Τα στοιχεία που δείχνουν νέα κλιμάκωση:

  • Λίγες ώρες πριν ο Β.Πούτιν εξέδωσε διάταγμα με το οποίο χορηγεί με “fast-track” διαδικασίες ρωσική υπηκοότητα σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας και όχι μόνο από τις περιοχές που ελέγχει η Μόσχα. Είναι κίνηση διάλυσης και “απορρόφησης” του ουκρανικού κράτους.
  • Η Ρωσία δέχεται συνεχείς επιθέσεις με HIMARS στο Ντονμπάς. Έχουν χτυπηθεί βάσεις στα μετόπισθεν και αποθήκες οπλισμών.
  • Η Ουκρανία ανακοίνωσε αντεπίθεση με 1 εκατ. Στρατό.
  • Ρώσοι χάκερ αποκάλυψαν εμπλοκή Δύσης και ΗΠΑ στα χτυπήματα κατά Ρωσίας.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ήδη από τις 9 του μήνα, δηλαδή δύο ημέρες πριν γίνει γνωστή η σημερινή είδηση περί έκτακτης σύγκλησης της Δούμα, είχαν εμφανιστεί πληροφορίες σε ρωσικά ΜΜΕ για “σημαντική απόφαση που θα αλλάξει την μορφή πολέμου στην Ουκρανία”.

Έκτακτη συνεδρίαση κρατικής Δούμα

Εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, το ρωσικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση

Η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα συγκεντρωθεί στις 15 Ιουλίου για έκτακτη σύνοδο, αποφάσισε το συμβούλιο της τη Δευτέρα, λίγες μέρες αφότου ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι δεν είχε καν αρχίσει να πολεμά σοβαρά στην Ουκρανία.

Το ρωσικό κοινοβούλιο, στο οποίο κυριαρχεί το κόμμα του Β.Πούτιν, απαρίθμησε ορισμένες τροπολογίες για την πολιτική ανταγωνισμού και πληροφόρησης που θα συζητηθούν στην έκτακτη σύνοδο.

Ο Βλαντιμίρ Βασίλιεφ, επικεφαλής του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία”, το οποίο έχει 325 έδρες στο κοινοβούλιο των 450 εδρών, είπε ότι οι νομοθέτες θα συζητήσουν περισσότερα από 60 θέματα στη σύνοδο.

“Είναι απαραίτητο οι διεργασίες που συνεχίζονται τώρα να λάβουν νομική απάντηση”, δήλωσε ο Βασίλιεφ στο κανάλι Telegram του κόμματος που υποστηρίζει τον Πούτιν.

“Έτσι το συμβούλιο συζήτησε την ημερήσια διάταξη της 15ης: σκοπεύουμε να εξετάσουμε λίγο πάνω από 60 θέματα”, είπε ο Βασίλιεφ. Δεν αποκάλυψε ποια ήταν τα θέματα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα είπε ότι περισσότερα από 80 νομοσχέδια θα συζητηθούν.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κήρυξη πολέμου στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση με τον Πούτιν την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν είπε στον Πούτιν ότι το ρωσικό κοινοβούλιο θα βοηθήσει δύο αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες στην ανατολική Ουκρανία να αναπτύξουν το νομικό τους σύστημα.

Διαβάστε επίσης

Τύμπανα πολέμου στην Βαλτική: Ο Β.Πούτιν ζήτησε έκτακτες εξουσίες – Σχέδιο γενικής επιστράτευσης – Για χρήση πυρηνικών μιλά ο Λουκασένκο!

Ετοιμάζονται για επίθεση του λευκορωσικού στρατού

Η Ουκρανία λαμβάνει μέτρα για να εμποδίσει μια πιθανή επίθεση από τη Λευκορωσία ναρκοθετώντας τη συνοριακή περιοχή, τους δρόμους και τους σιδηροδρόμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ουκρανικός στρατός ναρκοθετεί το έδαφος, οδικούς και σιδηροδρομικούς άξονες, στο σημείο ελέγχου Vystupovichi, τοποθετώντας αντιαρματικές νάρκες.

“Επί του παρόντος, βρίσκονται σε εξέλιξη δραστηριότητες για την ναρκοθέτηση επικίνδυνων περιοχών” είπαν ουκρανικές πηγές προσθέτοντας ότι η άμυνα σε αυτή την περιοχή θα είναι σταθερή και τα ρωσικά στρατεύματα δεν θα μπορούν να “επαναλάβουν την επίθεση από τον Βορρά”.

“Στις 15 Ιουλίου θα κηρύξουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία”

Ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Βεσελόφσκι δήλωσε στις 9 του μήνα:

«Ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς είχε μια συνάντηση με τους ηγέτες και την ηγεσία της Κρατικής Δούμας, όπου είπε πολλά βασικά πράγματα όπως το γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να πολεμά σοβαρά. Επίσης, είπε ότι είμαστε πάντα έτοιμοι για διαπραγμάτευση με τους αντιπάλους μας, όχι τόσο με την Ουκρανία, αλλά με αυτούς που βοηθούν την Ουκρανία, ωθώντας την προς την αυτοκαταστροφή και τη δολοφονία του πληθυσμού της χώρας.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη και απρογραμμάτιστη συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας (πώς το γνώριζε;), στην οποία, κατά τη γνώμη μου και των συντρόφων μου, θα εξετάσουν το θέμα της κήρυξης πολέμου στο κράτος της Ουκρανίας. Σε αυτήν την περίπτωση, όλοι οι δυτικοί εταίροι μας θα βρεθούν σε μια κατάσταση όπου η συμμετοχή στη βοήθεια μιας από τις πλευρές του πολέμου τους καθιστά αυτόματα συμμετέχοντες στην πλευρά που βοηθούν.

Και με κάθε μέσο, ​​συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εικόνων, όπλων, πυρομαχικών. Σε αυτή την περίπτωση θα δοθεί τελεσίγραφο στη Δύση. Εάν βοηθήσετε, τότε μπορεί να δεχτείτε οποιοδήποτε πλήγμα. Δηλαδή, στις ευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να καταστρέψουμε τα δύο εργοστάσια για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού και αποθήκες όπλων και να αρχίσουμε να καταρρίπτουμε κατασκοπευτικούς δορυφόρους.

Διαβάστε επίσης

H Ρωσία μεταπίπτει επίσημα σε “πολεμική οικονομία”! – Εισήγηση Ακύρωσης της Συνθήκης του Μπάρεντς με Νορβηγία – Επιβεβαίωση WarNews247

Δεύτερη προειδοποίηση: Τί θα συμβεί στις 15 Ιουλίου

Λίγο αργότερα, ένα πολύ γνωστό ρωσικό κανάλι Telegram με διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ακριβώς το ίδιο. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Οι δηλώσεις του Προέδρου στη συνάντηση με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών παρατάξεων σχετικά με την Ουκρανία σήμαιναν αλλαγή της τρέχουσας αντίληψης της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης” σε μια επιθετική.

Ωστόσο, εάν η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωριστεί ως χορηγός της τρομοκρατίας κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας, η Μόσχα θα κηρύξει τον πόλεμο στο Κίεβο εντός 24 ωρών. Μετά από αυτό, το Κίεβο, το Lviv, το Dnepr, το Krivoy Rog, το Kharkov και το Nikolaev θα καταστραφούν μέσα σε 72 ώρες. Η υπόλοιπη επικράτεια της Ουκρανίας θα δεχτεί μαζικές επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες και θα καταστραφούν γέφυρες στον Δνείπερο, πολιτικά αεροδρόμια και ολόκληρη η σιδηροδρομική υποδομή.

Η Λευκορωσία θα κόψει όλες τις χερσαίες οδούς διαφυγής στα δυτικά της χώρας και τρία συντάγματα S-400 θα καταρρίψουν όλα τα ιδιωτικά αεροσκάφη που προσπαθούν να απογειωθούν από την Υπερκαρπάθια και την περιοχή της Οδησσού.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Ζελένσκι και οι επιμελητές του από την Περιφερειακή Επιτροπή της Ουάσιγκτον έχουν χρόνο για ήπια παράδοση με απώλεια μόνο του 30% των εδαφών, μετά την οποία η ουκρανική πολιτεία θα χαθεί για πάντα και θα νομιμοποιηθεί σύμφωνα με την αρχή της διαίρεσης σε τρία μέρη υπό έλεγχο του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης

Θα τελειώσει την Ουκρανία ο Β.Πούτιν: «Στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα για διαπραγμάτευση -Δεν έχουμε ακόμη ξεκινήσει να πολεμάμε σοβαρά» (vid)

Διάταγμα Β.Πούτιν: Δίνει ρωσική υπηκοότητα σε όλους τους Ουκρανούς!

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα που διευκολύνει την διαδικασία απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας για όλους τους Ουκρανούς πολίτες και το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Προηγουμένως η απλούστευση της διαδικασίας απόκτησης της ρωσικής υπηκοότητας αφορούσε μόνο στους κατοίκους των αυτοανακηρυχθέντων Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία καθώς επίσης και τις περιοχές της Χερσώνας και Ζαπορίζια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS

«Δηλώνεται ότι οι πολίτες της Ουκρανίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) ή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) και άτομα χωρίς υπηκοότητα που ζουν μόνιμα στις δύο αυτές Δημοκρατίες ή στην Ουκρανία […] δικαιούνται να υποβάλουν έφεση για αποδοχή ιθαγένειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσω απλουστευμένης διαδικασίας σύμφωνα με τον […] νόμο «Για την ιθαγένεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρει το διάταγμα

Οι ΗΠΑ δίνουν στο Κίεβο συντεταγμένες για επιθέσεις στη Ρωσία

Μέλος της ρωσικής ομάδας χάκερ RaHDIt, μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας σε ρωσικά ΜΜΕ. Είπε σχετικά:

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες προμηθεύουν τους Ουκρανούς με δεδομένα ραντάρ, καθώς και δορυφορικές εικόνες, συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού εδάφους, το οποίο στη συνέχεια δέχεται επιθέσεις με ρουκέτες και πυροβολικό ,

Θυμηθείτε ότι τη νύχτα της 3ης Ιουλίου, ουκρανικά στρατεύματα επιτέθηκαν στο Μπέλγκοροντ με τρεις πυραύλους Tochka-U με κεφαλές διασποράς. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέστρεψαν και τους τρεις πυραύλους στον αέρα, αλλά θραύσματα ενός εξ αυτών έπεσαν σε ένα κτίριο κατοικιών. Σύμφωνα με την Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, δύο αγνοούνται, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

«Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προμηθεύουν τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών με δορυφορικές εικόνες, δεδομένα ραντάρ, συμπεριλαμβανομένων δορυφορικών εικόνων της ρωσικής επικράτειας, όπου στην πραγματικότητα φτάνουν οι ουκρανικοί πύραυλοι και οι οβίδες.

Το γεγονός ότι τα συστήματα ραντάρ λειτουργούν προς το συμφέρον της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, το βλέπουμε επίσης», δήλωσε ο χάκερ RaHDIT.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να «πραγματοποιηθούν τέτοια χτυπήματα πρέπει να έχει κανείς ακριβείς πληροφορίες, τη θέση των στόχων στους οποίους παραδίδονται».

Image

Βασίλης Καπούλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου