Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Σε τροχιά πολέμου και η Φινλναδία.

   

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο προκαλεί η ευθεία πολεμική απειλή που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά της Γερμανίας. Η Μόσχα υπενθύμισε τις δύο γερμανικές στρατιωτικές ήττες στην Ιστορία του γερμανικού Έθνους, στον Α’ ΠΠ και το 1945, απειλώντας με επανάληψη και με είσοδο ρωσικών δυνάμεων στο Βερολίνο.



Αιτία είναι ο επαναξοπλισμός της Γερμανίας. Το ρωσικό ΥΠΕΞ επανέλαβε για δεύτερη φορά τις φράσεις του Β.Πούτιν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο. Πριν λίγες ημέρες, όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247, Ρώσος πολιτικός και φίλος του Β.Πούτιν, είχε επιτεθεί με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί κατά Σολτς από Ρωσία: “Ποιος νομίζεις ότι είσαι ; Νομίζεις ότι η Ρωσία, κορυφαίο πυρηνικό Έθνος, θα χάσει”; Ρωσία: “Η Ιστορία δείχνει τι θα συμβεί στην Γερμανία” 

“H αύξηση των γερμανικών στρατιωτικών δαπανών σημαίνει ότι η χώρα επαναστρατιωτικοποιείται. Και το γεγονός ότι η Γερμανία επαναστρατιωτικοποιείται θα αυξήσει τους κινδύνους για την ασφάλεια της Ρωσίας” δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Και πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε τη δήλωση του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς ως μια ακόμη επιβεβαίωση ότι το Βερολίνο έχει χαράξει μια πορεία για μια ταχεία επαναστρατιωτικοποίηση της χώρας»

«Πώς θα μπορούσε να τελειώσει αυτό; Αλίμονο, αυτό είναι γνωστό από την ιστορία», πρόσθεσε. Η Ρωσία αναφέρεται στα 100 δισ που δίνει η Γερμανία για τον επανεξοπλισμό της.

Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα λάβει 40,9 δισεκ. ευρώ, μεταξύ άλλων για νέα αεροσκάφη Eurofighter και F-35, καθώς και για την κατασκευή ενός δορυφορικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης. 19,3 δισεκ. ευρώ προορίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να αποκτήσει νέα πλοία και υποβρύχια. 16,6 δισεκ. ευρώ θα δοθούν στον Στρατό, για την ανάπτυξη των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης που θα διαδεχθούν τα Marder.

“Πώς θα αποτρέψουμε τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο”

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε:

“Η Ρωσία πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να μιλήσουμε όχι για το αν θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά για το πώς θα τον αποτρέψουμε.

“Είναι δυνατός ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος; Ίσως είναι ήδη σε εξέλιξη; Τι μορφή θα πάρει; Αυτά είναι ερωτήματα για τα οποία μιλούν πολλοί. Ας μην μιλήσουμε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά πώς να τον αποτρέψουμε” είπε κατά την διάρκεια ενημέρωσης την Παρασκευή.

Η Ζαχάροβα τόνισε ότι η Μόσχα είχε για πολλά χρόνια επισημάνει ότι το «δίχτυ ασφαλείας» κατά του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου πρέπει να είναι το διεθνές δίκαιο και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ). “Επειδή γεννήθηκαν ως αποτέλεσμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως εγγύηση για την αποτροπή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αντεπεξήλθαν στη δουλειά τους”, είπε.

Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι μέσα σε 3-4 χρόνια η Ρωσία καταγράφει «την επιθυμία της συλλογικής Δύσης να καταστρέψει το διεθνές δίκαιο και αντ’ αυτού να εισαγάγει μια «παγκόσμια τάξη βασισμένη σε κανόνες».

«Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί συνεπάγεται τη δικτατορία μιας ομάδας χωρών, η οποία δημιουργεί ανισορροπία στον κόσμο καθώς και την αδυναμία άλλων χωρών να επιδιώξουν τα συμφέροντά τους. Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα σε μια κυρίαρχη εξωτερική και εσωτερική πολιτική, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με νόμιμο τρόπο, να αναπτύξει την οικονομία της, τα ανθρωπιστικά δικαιώματα, την προστασία, τη δική της ασφάλεια», συνέχισε η Ζαχάροβα.

“Όταν μια ομάδα χωρών καταλαμβάνει την εξουσία ή ισχυρίζεται ότι καταλαμβάνει αυτή την εξουσία, πρέπει να περιμένει κανείς μια μεγάλη καταστροφή. Προσπαθήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο να το μεταφέρουμε στην παγκόσμια κοινότητα γι αυτό και λέμε αυτήν την αλήθεια ότι η υπαγόρευση ενός πόλου είναι αδύνατη, και θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού διπλωματικού τμήματος.

Β.Πούτιν: Ξεχάσατε ποιος μπήκε στο Βερολίνο;

Mε αφορμή την τωρινή ρωσική επίθεση στην Γερμανία, ρωσικές πηγές υπενθυμίζουν τί είχε πει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα. Είχε δηλώσει:

“Aς μην ξεχνάμε ποιος μπήκε στο Βερολίνο. Οι Αμερικανοί; Οι Βρετανοί ή οι Γάλλοι; Ο “Κόκκινος Στρατός”. Το ξεχάσατε;

Ο πόλεμος είναι κοντά λένε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έλαβε χώρα ευρύτατη άσκηση του φινλανδικού στρατού για πόλεμο στον αστικό ιστό, με αφορμή την υποψηφιότητα της χώρας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο αλλά και την σύγκρουση με την Ρωσία!

Όλα δείχνουν πως οι Δυτικοί σκέφτονται μετά την Ουκρανία να πολεμήσουν την Ρωσία και μέσα στην Φινλανδία μέχρι τον τελευταίο Φινλανδό!

Οι Αγγλοσάξονες το αποκαλούν «the Putin effect». Με στόχο την Ρωσία πυροδοτούνται αλλαγές στο ευρωπαϊκό τοπίο της ασφάλειας Μέσα στο Ελσίνκι στρατιωτικά οχήματα και πάνοπλοι φαντάροι – άντρες και γυναίκες – βρίσκοναι παντού. Ενα άσπρο βαν φτάνει στον χώρο, ο «εχθρός» μπαίνει στο κτίριο. Οι στρατιωτικές δυνάμεις κινητοποιούνται για να τους συλλάβουν. Πυρά, συλλήψεις «ενόπλων» και έφοδος στο κτίριο για την ανακατάληψή του. Το σενάριο είναι μέρος μιας ευρύτερης άσκησης του φινλανδικού στρατού για πόλεμο στον αστικό ιστό. Η εικόνα στρατιωτικών ασκήσεων στην πρωτεύουσα δεν προκαλεί δυσφορία σε κανέναν, αντίθετα, όπως λένε, την έχουν συνηθίσει.

Το εξαιρετικό στην περίσταση είναι οι ξένοι δημοσιογράφοι, όλοι από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, προσκεκλημένοι της χώρας, με αιχμή την υποψηφιότητα της Φινλανδίας και στόχο – προφανώς – να καμφθούν οι αντιρρήσεις, όπου αυτές υπάρχουν.

Εν καιρώ πολέμου οι μάχιμοι αριθμούν 280.000 στρατιώτες – γυναίκες και άνδρες -, ενώ οι εφεδρείες φτάνουν συνολικά τις 900.000.

Στις ασκήσεις, όπως λένε οι αξιωματικοί που συνοδεύουν τους στρατιώτες, καλούνται και έφεδροι και η παρουσία τους είναι υποχρεωτική.

Ο πόλεμος είναι πλέον πολύ κοντά, λένε στην Φινλανδία! Ωστόσο μοιάζει λιγάκι δύσκολο να παρασύρουν την Ρωσία σε τέτοια διαδικασία. Πιο πιθανό είναι να πέσουν πύραυλοι!

 el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου