Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Zero Hedge : ΝΑΤΟ εναντίον Ρωσίας τι έρχεται στην συνέχεια ;

     

Στο Νταβός και όχι μόνο, η αισιόδοξη αφήγηση του ΝΑΤΟ παίζει σαν σπασμένο ρεκόρ, ενώ στο έδαφος, η Ρωσία μαζεύει νίκες που θα μπορούσαν να βυθίσουν την τάξη του Ατλαντικού.

 

Τρεις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης Z στην Ουκρανία, η μάχη της Δύσης (12 τοις εκατό) εναντίον των Υπόλοιπων (88 τοις εκατό) συνεχίζει να δίνει μεταστάσεις. Ωστόσο, η αφήγηση – παραδόξως – παραμένει η ίδια.

Τη Δευτέρα, από το Νταβός, ο εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Klaus Schwab παρουσίασε τον Ουκρανό κωμικό-πρόεδρο Volodymyr Zelensky, στο τελευταίο σκέλος της περιοδείας του για όπλα-προσκλήσεις, με ένα λαμπερό αφιέρωμα. Ο κ. Schwab τόνισε ότι ένας ηθοποιός που υποδύεται έναν πρόεδρο που υπερασπίζεται τους νεοναζί υποστηρίζεται από «όλη την Ευρώπη και τη διεθνή τάξη».

Εννοεί, φυσικά, όλους,  εκτός από  το 88 τοις εκατό του πλανήτη που προσυπογράφει το Κράτος Δικαίου – αντί για την ψεύτικη κατασκευή η Δύση αποκαλεί «διεθνή τάξη βασισμένη σε κανόνες».

Πίσω στον πραγματικό κόσμο, η Ρωσία, αργά αλλά σταθερά ξαναγράφει την  Τέχνη του Υβριδικού Πολέμου . Ωστόσο, μέσα στο καρναβάλι των ψυχοπόρων του ΝΑΤΟ, της επιθετικής γνωστικής διείσδυσης και της εκπληκτικής φιλοσοφίας των μέσων ενημέρωσης, γίνονται πολλά για το νέο πακέτο «βοήθειας» των ΗΠΑ προς την Ουκρανία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θεωρείται ικανό να αλλάξει το παιχνίδι στον πόλεμο.

Αυτή η αφήγηση που αλλάζει το παιχνίδι προέρχεται από τους ίδιους ανθρώπους που έκαψαν τρισεκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσουν το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και είδαμε πώς πήγε αυτό.

Η Ουκρανία είναι το Άγιο Δισκοπότηρο της διεθνούς διαφθοράς. Αυτά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι μόνο για δύο κατηγορίες ανθρώπων: Πρώτον, το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα των ΗΠΑ και δεύτερον, ένα σωρό Ουκρανοί ολιγάρχες και νεο-συντηρητές ΜΚΟ, που θα στριμώξουν τη μαύρη αγορά όπλων και ανθρωπιστικής βοήθειας , και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα κέρδη στα νησιά Κέιμαν.

Μια γρήγορη ανάλυση των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποκαλύπτει ότι 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για την αναπλήρωση του αποθέματος όπλων των ΗΠΑ (άρα δεν θα πάει καθόλου στην Ουκρανία). 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια για το USEUCOM (το «γραφείο» που υπαγορεύει στρατιωτικές τακτικές στο Κίεβο). 5 δισεκατομμύρια δολάρια για μια ασαφή, απροσδιόριστη «παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων». 6 δισεκατομμύρια δολάρια για πραγματικά όπλα και «εκπαίδευση» στην Ουκρανία. 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε «οικονομική βοήθεια» (η οποία θα εξαφανιστεί σε επιλεγμένες τσέπες). και 0,9 δισεκατομμύρια δολάρια για τους πρόσφυγες.

Οι αμερικανικές εταιρείες κινδύνου έχουν υποβαθμίσει το Κίεβο σε σκουπιδότοπο των οντοτήτων μη αποπληρωμής δανείων, έτσι μεγάλα αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια εγκαταλείπουν την Ουκρανία, αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα κράτη μέλη της ως τη μόνη επιλογή της χώρας.

Λίγες από αυτές τις χώρες, εκτός από ρωσοφοβικές οντότητες όπως η Πολωνία, μπορούν να δικαιολογήσουν στους δικούς τους πληθυσμούς την αποστολή τεράστιων ποσών άμεσης βοήθειας σε ένα αποτυχημένο κράτος. Επομένως, θα εναπόκειται στη μηχανή της ΕΕ που εδρεύει στις Βρυξέλλες να κάνει  αρκετά  για  να διατηρήσει την Ουκρανία σε οικονομικό κώμα – ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συμβολή από τα κράτη μέλη και τους θεσμούς.

Αυτά τα «δάνεια» της ΕΕ – κυρίως με τη μορφή αποστολών όπλων – μπορούν πάντα να επιστραφούν από τις εξαγωγές σιταριού του Κιέβου. Αυτό συμβαίνει ήδη σε μικρή κλίμακα μέσω του λιμανιού της Κωνστάντζας στη Ρουμανία, όπου το ουκρανικό σιτάρι φτάνει σε φορτηγίδες πάνω από τον Δούναβη και φορτώνεται σε δεκάδες φορτηγά πλοία καθημερινά. Ή, μέσω κομβόι φορτηγών που κυλιούνται με τη ρακέτα «όπλα για σιτάρι». Ωστόσο, το ουκρανικό σιτάρι θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την πλούσια Δύση και όχι τους φτωχούς Ουκρανούς.

Επιπλέον, περιμένουμε το ΝΑΤΟ αυτό το καλοκαίρι να βρει ένα άλλο τέρας ψυχοφθόρο για να υπερασπιστεί το θείο (όχι νόμιμο) δικαίωμά του να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα με πολεμικά πλοία για να συνοδεύσει ουκρανικά σκάφη που μεταφέρουν σιτάρι. Τα μέσα ενημέρωσης υπέρ του ΝΑΤΟ θα το περιγράψουν ως «σώζεται» η Δύση από την παγκόσμια επισιτιστική κρίση – η οποία συμβαίνει να  προκαλείται άμεσα  από σειριακά, υστερικά πακέτα δυτικών κυρώσεων.

Η Πολωνία πηγαίνει για ήπια προσάρτηση

Το ΝΑΤΟ πράγματι εντείνει μαζικά την «στήριξή» του στην Ουκρανία μέσω των δυτικών συνόρων με την Πολωνία. Αυτό είναι σε συγχρονισμό με τους δύο πρωταρχικούς στόχους της Ουάσιγκτον: Πρώτον, ένας «μακροχρόνιος πόλεμος», τύπου εξέγερσης, όπως το Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, με τους τζιχαντιστές να αντικατασταθούν από μισθοφόρους και νεοναζί. Δεύτερον, οι κυρώσεις βοήθησαν να «αποδυναμώσουν» τη Ρωσία, στρατιωτικά και οικονομικά.

Άλλοι στόχοι παραμένουν αμετάβλητοι, αλλά είναι υποδεέστεροι των δύο κορυφαίων: βεβαιωθείτε ότι οι Δημοκρατικοί θα επανεκλεγούν στο μεσοπρόθεσμο (αυτό δεν πρόκειται να συμβεί). να ποτίσει το βιομηχανικό-στρατιωτικό συγκρότημα με κεφάλαια που ανακυκλώνονται ως μίζες (ήδη συμβαίνει). και να διατηρήσει την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ με κάθε τρόπο (δυσκολό: ο πολυπολικός κόσμος παίρνει  τα καλά του ).

Ένας βασικός στόχος που αντιμετωπίζεται με εκπληκτική ευκολία είναι η καταστροφή της γερμανικής –και κατά συνέπεια της οικονομίας της ΕΕ–, με ένα μεγάλο μέρος των επιζώντων εταιρειών να πωλούνται τελικά σε αμερικανικά συμφέροντα.

Πάρτε, για παράδειγμα, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, Milan Nedeljkovic, που είπε στο Reuters ότι «η βιομηχανία μας αντιπροσωπεύει περίπου το 37 τοις εκατό της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη Γερμανία», η οποία θα βυθιστεί χωρίς ρωσικές προμήθειες φυσικού αερίου.

Το σχέδιο της Ουάσιγκτον είναι να κρατήσει τον νέο «μακρό πόλεμο» σε ένα όχι πολύ πυρακτωμένο επίπεδο – σκεφτείτε τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010 – που τροφοδοτείται από σειρές μισθοφόρων και με περιοδικές κλιμακώσεις του ΝΑΤΟ από οποιονδήποτε από την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής μέχρι τη Γερμανία.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτός ο αξιοθρήνητος ευρωκράτης που υποδυόταν τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Josep Borrell, έδωσε το παιχνίδι κατά την προεπισκόπηση της επερχόμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο Μπορέλ παραδέχτηκε ότι «η σύγκρουση θα είναι μακρά» και «η προτεραιότητα των κρατών μελών της ΕΕ» στην Ουκρανία «συνίσταται στην προμήθεια βαρέων όπλων».

Στη συνέχεια, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda συναντήθηκε με τον Zelensky στο Κίεβο. Το πλήθος των συμφωνιών που υπέγραψαν οι δύο δείχνουν ότι η Βαρσοβία σκοπεύει να επωφεληθεί σημαντικά από τον πόλεμο για να ενισχύσει την πολιτικοστρατιωτική, οικονομική και πολιτιστική επιρροή της στη δυτική Ουκρανία. Οι Πολωνοί υπήκοοι θα επιτρέπεται να εκλέγονται στα ουκρανικά κυβερνητικά όργανα και θα έχουν ως στόχο να γίνουν  συνταγματικοί δικαστές .

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κίεβο μεταφέρει τη διαχείριση του αποτυχημένου ουκρανικού κράτους στην Πολωνία. Η Βαρσοβία δεν θα χρειαστεί καν να στείλει στρατεύματα. Ονομάστε το μια μαλακή προσάρτηση.

Ο ατμοκίνητος κύλινδρος εν κινήσει

Ως έχει, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης μπορεί να εξεταστεί σε αυτόν τον  χάρτη . Οι αναχαιτισμένες επικοινωνίες από την ουκρανική διοίκηση αποκαλύπτουν τον στόχο τους να οικοδομήσουν μια πολυεπίπεδη άμυνα από την Πολτάβα μέσω του Ντνεπροπετρόβσκ, της Ζαπορόζια, του Κριβόι Ρογκ και του Νικολάεφ – που τυγχάνει να είναι ασπίδα για την ήδη οχυρωμένη Οδησσό. Τίποτα από αυτά δεν εγγυάται την επιτυχία ενάντια στην επερχόμενη ρωσική επίθεση.

Είναι πάντα σημαντικό να θυμόμαστε ότι η Επιχείρηση Z ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου με περίπου 150.000 μαχητές – και σίγουρα όχι τις ελίτ δυνάμεις της Ρωσίας. Κι όμως απελευθέρωσαν τη Μαριούπολη και κατέστρεψαν το επίλεκτο τάγμα νεοναζί Azov μέσα σε πενήντα μόνο ημέρες, καθαρίζοντας μια πόλη 400.000 κατοίκων με ελάχιστες απώλειες.

Ενώ διεξάγουν έναν πραγματικό πόλεμο στο έδαφος –όχι εκείνους τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ από αέρος– σε μια τεράστια χώρα ενάντια σε έναν μεγάλο στρατό, που αντιμετωπίζει πολλαπλές τεχνικές, οικονομικές και υλικοτεχνικές προκλήσεις, οι Ρώσοι κατάφεραν επίσης να απελευθερώσουν την Kherson, τη Zaporizhia και σχεδόν ολόκληρη την περιοχή των «διδύμων μωρών», των λαϊκών δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας, στρατηγός Aleksandr Dvornikov, έχει πυραύλους, πυραύλους και αεροπορικές επιδρομές με στροβιλοσυμπιεστή, πέντε φορές ταχύτερους από ό,τι κατά την πρώτη φάση της επιχείρησης Z, ενώ οι Ουκρανοί, συνολικά, έχουν χαμηλά ή πολύ χαμηλά καύσιμα, πυρομαχικά για πυροβολικό, εκπαιδευμένοι ειδικοί, drones και ραντάρ.

Αυτό που απλά δεν μπορούν να κατανοήσουν οι Αμερικανοί στρατηγοί της πολυθρόνας και της τηλεόρασης είναι ότι κατά την άποψη της Ρωσίας για αυτόν τον πόλεμο –τον οποίο ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Andrei Martyanov ορίζει ως «επιχείρηση συνδυασμένων όπλων και αστυνομίας»– οι δύο κορυφαίοι στόχοι είναι η καταστροφή όλων των στρατιωτικών πόρων του εχθρού με διατήρηση τη ζωή των δικών της στρατιωτών.

Έτσι, ενώ η απώλεια τανκς δεν είναι μεγάλη υπόθεση για τη Μόσχα, η απώλεια ζωών είναι. Και αυτό ευθύνεται για τους μαζικούς ρωσικούς βομβαρδισμούς. κάθε στρατιωτικός στόχος πρέπει να καταστραφεί οριστικά. Τα χτυπήματα ακριβείας είναι ζωτικής σημασίας.

Υπάρχει μια λυσσαλέα συζήτηση μεταξύ των Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων σχετικά με το γιατί το Υπουργείο Άμυνας δεν πηγαίνει για μια γρήγορη στρατηγική νίκη. Θα μπορούσαν να είχαν μετατρέψει την Ουκρανία σε ερείπια –αμερικάνικο στυλ– σε ελάχιστο χρόνο. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Οι Ρώσοι προτιμούν να προχωρούν αργά και σταθερά, με ένα είδος ατμοπλάστης. Προχωρούν μόνο αφού οι σκαπανείς έχουν επιτηρήσει πλήρως το έδαφος. στο κάτω κάτω υπάρχουν ορυχεία παντού. Το συνολικό μοτίβο είναι αναμφισβήτητο, όποια κι αν είναι η περιστροφή του ΝΑΤΟ. Οι απώλειες της Ουκρανίας γίνονται εκθετικές – έως και 1.500 νεκροί ή τραυματίες κάθε μέρα, καθημερινά. Εάν υπάρχουν 50.000 Ουκρανοί στα πολλά καζάνια του Donbass, θα έχουν φύγει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Μόνο η Ουκρανία πρέπει να έχει χάσει έως και 20.000 στρατιώτες μέσα και γύρω από τη Μαριούπολη. Αυτή είναι μια τεράστια στρατιωτική ήττα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό το Debaltsevo το 2015 και προηγουμένως το Ilovaisk το 2014. Οι απώλειες κοντά στο Izyum μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερες από ό,τι στη Μαριούπολη. Και τώρα έρχονται οι απώλειες στη γωνία Severodonetsk.

Εδώ μιλάμε για τις καλύτερες ουκρανικές δυνάμεις. Δεν έχει καν σημασία ότι μόνο το 70 τοις εκατό των δυτικών όπλων που στέλνει το ΝΑΤΟ φτάνει ποτέ στο πεδίο της μάχης: το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ότι οι καλύτεροι στρατιώτες πάνε…φεύγουν και δεν θα αντικατασταθούν. Νεοναζί του Αζόφ, η 24η Ταξιαρχία, η 36η Ταξιαρχία, διάφορες ταξιαρχίες αεροπορικής επίθεσης – όλες υπέστησαν απώλειες 60+ τοις εκατό ή έχουν κατεδαφιστεί εντελώς.Για αυτό το βασικό ερώτημα, όπως τόνισαν αρκετοί Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, δεν είναι πότε θα «χάσει» το Κίεβο ως σημείο χωρίς επιστροφή. είναι  πόσους στρατιώτες είναι έτοιμη να χάσει η Μόσχα για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ολόκληρη η ουκρανική άμυνα βασίζεται στο πυροβολικό. Έτσι, οι βασικές μάχες που ακολουθούν περιλαμβάνουν πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς. Θα υπάρξουν προβλήματα, επειδή οι ΗΠΑ πρόκειται να παραδώσουν συστήματα M270 MLRS με πυρομαχικά κατευθυνόμενα ακριβείας, ικανά να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 70 χιλιομέτρων ή μεγαλύτερη.

Η Ρωσία, ωστόσο, έχει μια αντίθετη διάτρηση: το Μικρό Επιχειρησιακό-Τακτικό Σύμπλεγμα Ερμής, που χρησιμοποιεί πυρομαχικά υψηλής ακρίβειας, δυνατότητα καθοδήγησης με λέιζερ και εμβέλεια άνω των 100 χιλιομέτρων. Και μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδυασμό με τα ήδη μαζικής παραγωγής συστήματα αεράμυνας Pantsir.

Το πλοίο που βυθίζεται

Η Ουκρανία, εντός των σημερινών της συνόρων, ανήκει ήδη στο παρελθόν. Ο Georgy Muradov, μόνιμος εκπρόσωπος της Κριμαίας στον Πρόεδρο της Ρωσίας και αναπληρωτής πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Κριμαίας, είναι κατηγορηματικός: «Η Ουκρανία με τη μορφή που ήταν, νομίζω, δεν θα παραμείνει πλέον. Αυτή είναι ήδη η πρώην Ουκρανία».

Η Θάλασσα του Αζόφ έχει γίνει πλέον «θάλασσα κοινής χρήσης» από τη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR), όπως επιβεβαίωσε ο Muradov.

Η Μαριούπολη θα αποκατασταθεί. Η Ρωσία είχε άφθονη εμπειρία σε αυτήν την επιχείρηση τόσο στο Γκρόζνι όσο και στην Κριμαία. Ο χερσαίος διάδρομος Ρωσίας-Κριμαίας βρίσκεται σε λειτουργία. Τέσσερα νοσοκομεία μεταξύ των πέντε στη Μαριούπολη έχουν ήδη επαναλειτουργήσει και τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν επιστρέψει, καθώς και τρία βενζινάδικα.

Η επικείμενη απώλεια του Severodonetsk και του Lysichansk θα κρούει σοβαρό κώδωνα κινδύνου στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες, γιατί αυτό θα αντιπροσωπεύει την αρχή του τέλους του τρέχοντος καθεστώτος στο Κίεβο. Και αυτό, για όλους τους πρακτικούς σκοπούς – και πέρα ​​από όλη την υψηλή ρητορική του «η δύση στέκεται μαζί σου» – σημαίνει ότι οι βαρείς παίκτες δεν θα ενθαρρύνονται ακριβώς να στοιχηματίσουν σε ένα πλοίο που βυθίζεται.

Στο μέτωπο των κυρώσεων, η Μόσχα ξέρει ακριβώς τι να περιμένει, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Maxim Reshetnikov: «Η Ρωσία βασίζεται στο γεγονός ότι οι κυρώσεις εναντίον της είναι μια μάλλον μακροπρόθεσμη τάση και από το γεγονός ότι η στροφή προς την Ασία, Η επιτάχυνση του επαναπροσανατολισμού προς τις ανατολικές αγορές, προς τις ασιατικές αγορές είναι στρατηγική κατεύθυνση για τη Ρωσία. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενσωματωθούμε σε αλυσίδες αξίας ακριβώς μαζί με τις ασιατικές χώρες, μαζί με τις αραβικές χώρες, μαζί με τη Νότια Αμερική».

Όσον αφορά τις προσπάθειες «εκφοβισμού της Ρωσίας», οι παίκτες θα ήταν σοφό να ακούσουν τον υπερηχητικό ήχο 50 πυραύλων τελευταίας τεχνολογίας Sarmat έτοιμοι για μάχη αυτό το φθινόπωρο, όπως εξήγησε ο επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Οι συναντήσεις αυτής της εβδομάδας στο Νταβός φέρνουν στο φως μια άλλη ευθυγράμμιση που σχηματίζεται στην παγκόσμια μάχη μονοπολικής και πολυπολικής . Η Ρωσία, τα μωρά δίδυμα, η Τσετσενία και σύμμαχοι, όπως η Λευκορωσία, βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με τους «ηγέτες του Νταβός» – με άλλα λόγια, τη συνδυασμένη δυτική ελίτ, με λίγες εξαιρέσεις όπως ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ζελένσκι θα είναι μια χαρά. Προστατεύεται από βρετανικές και αμερικανικές  ειδικές δυνάμεις . Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια ζει σε μια έπαυλη 8 εκατομμυρίων δολαρίων στο Ισραήλ. Έχει μια βίλα 34 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαϊάμι Μπιτς και μια άλλη στην Τοσκάνη. Οι μέσοι Ουκρανοί είπαν ψέματα, λήστεψαν και σε πολλές περιπτώσεις δολοφονήθηκαν από τη συμμορία του Κιέβου στην οποία προεδρεύει – ολιγάρχες, φανατικοί της υπηρεσίας ασφαλείας (SBU), νεοναζί. Και όσοι Ουκρανοί παραμένουν (10 εκατομμύρια έχουν ήδη τραπεί σε φυγή) θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμοι.

Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ «ο νέος Χίτλερ» Πούτιν δεν βιάζεται καθόλου να τελειώσει αυτό το μεγαλύτερο από τη ζωή δράμα που καταστρέφει και σαπίζει την ήδη παρακμάζουσα Δύση ως τον πυρήνα του. Γιατί θα έπρεπε; Δοκίμασε τα πάντα, από το 2007, στο μέτωπο «γιατί να μην τα πάμε καλά». Ο Πούτιν απορρίφθηκε πλήρως. Τώρα λοιπόν είναι ώρα να καθίσετε, να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε την Παρακμή της Δύσης.

Η Ουκρανία δήλωσε την Τρίτη ότι η στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας «έχει εισέλθει στην πιο ενεργό φάση της», σύμφωνα με τα λόγια του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας Ολεκσάντρ Μοτουζιάνικ. «Τρεις μήνες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώνουν ουκρανικά στρατεύματα σε δίδυμες πόλεις που διασχίζουν τον ποταμό Σιβέρσκι Ντόνετς στην ανατολική Ουκρανία», περιέγραψε. Περαιτέρω, όπως μεταδίδει το Reuters, “Ο Motuzyanyk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εγκαταλείψει τις προσπάθειες να διασχίσουν το ποτάμι». Η αναφερόμενη περιοχή βρίσκεται μέσα και γύρω από την πόλη Sievierodonetsk και αντιπροσωπεύει το τελευταίο μεγάλο ουκρανικό προπύργιο στην ανατολική επαρχία του Λουγκάνσκ. Παράλληλα με το Λυσιτσάνσκ στην απέναντι όχθη, αυτό το τμήμα του ποταμού είναι το μέρος όπου διεξάγεται τώρα η πιο κομβική μάχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από τρεις κατευθύνσεις σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν πλήρως τις ουκρανικές θέσεις εκεί. Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή έχουν αυξηθεί σημαντικά σύμφωνα με τις πληροφορίες όλων των πλευρών. Τοπικοί Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν επίσης αναγνωρίσει ότι οι συγκρούσεις έχουν ενταθεί στο χειρότερο σημείο από την έναρξη της σύγκρουσης και ότι οι πολίτες καλούνται τώρα να εκκενώσουν αμέσως την περιοχή, όπως αναφέρουν οι Moscow Times : Ο κυβερνήτης του Λουγκάνσκ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει στείλει χιλιάδες στρατεύματα για να καταλάβουν ολόκληρη την περιοχή του και ότι το Σεβερονέτσκ δέχεται μαζική επίθεση.

Προειδοποίησε περίπου 15.000 πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην πόλη ότι είναι πολύ αργά για να φύγουν. «Σε αυτό το σημείο δεν θα πω: βγείτε έξω, εκκενώστε», δήλωσε ο Σεργκέι Γκαϊντάι στο Telegram«Τώρα θα πω: μείνετε σε ένα καταφύγιο, καθώς μια τέτοια πυκνότητα βομβαρδισμών δεν θα μας επιτρέψει να συγκεντρώσουμε ήρεμα ανθρώπους και να έρθουμε για αυτούς». Δυτικά αυτού σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ντονμπάς, που ονομάζεται Σλοβιάνσκ, οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο, με τους δρόμους να εξακολουθούν να είναι σχετικά «φυσιολογικοί» όσον αφορά την αστική δραστηριότητα, παρά τις σειρήνες αεροπορικής επιδρομής που συνήθως χτυπούν.

Ο Serhiy Gaidai, κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, δήλωσε για τις ρωσικές επιθέσεις στο Σιεβιρονέτσκ και το Λυσιτσάνσκ: «Ο εχθρός έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην πραγματοποίηση μιας επίθεσης για να περικυκλώσει το Λυσιχάνσκ και το Σιεβιρονέτσκ». «Η ένταση των βομβαρδισμών στο Σιεβιρονέτσκ έχει αυξηθεί πολλές φορές, απλά καταστρέφουν την πόλη», ανέφερε σε τηλεοπτικές δηλώσεις. Εκτίμησε ότι περίπου 15.000 πολίτες απειλούνται δεδομένης της ταχύτητας που πλησιάζουν οι συγκρούσεις. Σε περίπτωση πτώσης των δίδυμων πόλεων, και εκδίωξης των τελικών ουκρανικών στρατευμάτων που εξακολουθούν να πολεμούν, αυτό θα σηματοδοτούσε ουσιαστικά την πλήρη ρωσική κατάληψη της επαρχίας Λουχάνσκ.

Η Ρωσία στράφηκε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού για πληροφορίες σχετικά με τους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου που κατέληξαν στην ουκρανική πλευρά, καθώς και αίτημα για διευκόλυνση της επίσκεψής τους. Αυτό δήλωσε η Tatyana Moskalkova, η οποία κατέχει τη θέση της Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Ρωσίδα Διαμεσολαβητή, απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, Πίτερ Μάουρερ, με αντίστοιχο αίτημα και ελπίζει ότι η επόμενη έκκλησή της δεν θα περάσει απαρατήρητη.

Η Μοσκαλκόβα αναφέρει ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, η Ρωσική πλευρά δεν έχει λάβει ακόμα πληροφορίες για Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Η Διαμεσολαβήτρια σημείωσε ότι ούτε οι ίδιοι ούτε οι συγγενείς τους γνώριζαν την ψυχολογική και σωματική κατάσταση των Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου, δεν γνώριζαν αν τους είχαν επισκεφθεί ή όχι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού. Η ρωσική πλευρά δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με τη συμμόρφωση των Ουκρανών με τις διατάξεις της Σύμβασης της Γενεύης σχετικά με τους αιχμαλώτους πολέμου.

Η Μοσκαλκόβα υπενθύμισε ότι η ρωσική πλευρά συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό και παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες. Η Ρωσία βοήθησε το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού να καταγράψει Ουκρανούς κρατούμενους που απομακρύνθηκαν από το έδαφος της εταιρείας Azovstal στη Μαριούπολη από τις 16 έως τις 20 Μαΐου του τρέχοντος έτους. Εκπρόσωποι της ICRC επισκέφθηκαν το προανακριτικό κέντρο της Yelenovka, όπου συναντήθηκαν οι ίδιοι με Ουκρανούς κρατούμενους και διασφάλισαν ότι οι διεθνείς συμβάσεις γίνονται σεβαστές γι’ αυτούς.

Αποδεικνύεται ότι ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός ενδιαφέρεται μόνο για τους Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου. Η επίσκεψη Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου σε εδάφη που ελέγχονται από το Κίεβο προφανώς δεν συμπεριλήφθηκε στα σχέδιά τους και εξακολουθεί να μην περιλαμβάνεται.

zerohedge.com-Arisvinews-Réseau International

Συγγραφέας του Pepe Escobar μέσω του The Cradle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου