Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Σου βυθίσαμε το «Moskva» και σου σκοτώσαμε 12 Στρατηγούς.

     

Σοκ έχουν προκαλέσει οι παραδοχές των ΗΠΑ πως βοήθησαν να βυθίσουν το καταδρομικό Moksva και οφείλονται επίσης για τον θάνατο Ρώσων Στρατηγών.




Ποτέ άλλοτε οι ΗΠΑ δεν έχουν προχωρήσει σε ανάληψης ευθύνης τέτοιου βαθμού εναντίον της Ρωσίας ρισκάροντας ένα πιθανό αντεκδικητικό πλήγμα.

Η δημόσια ανάληψη ευθύνης έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό των ΗΠΑ με κάποιους αξιωματούχους να προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα φοβούμενοι πως “τα όρια στην σύγκρουση με την Ρωσία έχουν ξεπεραστεί”.

Θέλουν ανατροπή του Β.Πούτιν με πραξικόπημα

Οι δύο παραδοχές σε διάστημα 24 ωρών δείχνουν ότι οι ΗΠΑ εκβιάζουν με κάθε τρόπο ανατροπή του Β.Πούτιν και ανταρσία στο Κρεμλίνο.

Ίσως γι αυτό χτες ο πρόεδρος της Λευκορωσίας προειδοποίησε πως “ο ρωσικός Στρατός θέλει να αντιδράσει και αυτό μπορεί να γίνει παρά την θέληση Πούτιν”!

Οι ΗΠΑ βαδίζουν σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια καθώς στην προσπάθεια τους να προκαλέσουν εσωτερικό πραξικόπημα στην Ρωσία, μπορεί να αναλάβει κάποιος πολύ πιο “θερμοκέφαλος” από τον Β.Πούτιν και αυτό ίσως δεν είναι καλό ούτε για την Ουάσιγκτον ούτε για την Ευρώπη.

Αυτό είναι το ένα σημείο της εξίσωσης.

Το δεύτερο είναι ότι ο Β.Πούτιν μετά και τις δημόσιες προσπάθειες ταπείνωσης και εξευτελισμού από τις ΗΠΑ, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και πρέπει να αντιδράσει. Ειδικά σε περίπτωση που τα χτυπήματα συνεχιστούν και η Ρωσία πχ χάσει ακόμη ένα πλοίο ή κάποιους Στρατηγούς.

Το θέμα είναι πλέον, αν κάποιοι επιδιώκουν όντως έναν πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ ποντάροντας στο γεγονός ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά..

Αμερικανικά ΜΜΕ: Οι ΗΠΑ καθοδήγησαν Ουκρανούς για το χτύπημα στο «Moskva»

Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά παραδέχτηκαν πως δεδομένα που έδωσαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών επέτρεψαν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να βυθίσουν το ρωσικό καταδρομικό Moskva στα μέσα Απριλίου, αποκάλυψαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ διέψευδαν εξαρχής οποιαδήποτε ανάμειξη στην βύθιση του καταδρομικού.

“Οι πληροφορίες που έδωσαν οι ΗΠΑ βοήθησαν την Ουκρανία να βυθίσει το Moskva” δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στο NBC News, επιβεβαιώνοντας τον αμερικανικό ρόλο στην βύθιση του ρωσικού καταδρομικού.

“Η επίθεση έγινε αφού οι ουκρανικές δυνάμεις ρώτησαν τους Αμερικανούς για ένα πλοίο που έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα νότια της Οδησσού.

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν ότι πρόκειται για το Moskva και βοήθησαν στην επιβεβαίωση της θέσης του.

Μετά οι Ουκρανοί στόχευσαν το πλοίο” είπαν αξιωματούχοι.

Το πως έγινε αυτό, το είχε αποκαλύψει το WarNews247 εξαρχής. Με το P-8 Poseidon που πετούσε κοντά στο Moskva.


Οι ΗΠΑ δεν γνώριζαν εκ των προτέρων ότι η Ουκρανία επρόκειτο να βάλει στόχο το Moskva, είπαν αξιωματούχοι, και δεν συμμετείχαν στην απόφαση να χτυπήσουν (σσ Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψει κανείς εκτός αν νόμιζαν ότι το στίγμα το ήθελαν για να στείλουν γράμμα και όχι πυραύλους…)

“Οι ναυτικές πληροφορίες μοιράζονται με την Ουκρανία για να την βοηθήσουν να αμυνθεί από επιθέσεις από ρωσικά πλοία” πρόσθεσαν αξιωματούχοι.

Ο ρόλος των ΗΠΑ στη βύθιση δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η αναφορά για ανταλλαγή πληροφοριών των ΗΠΑ με την Ουκρανία θα μπορούσε να εξοργίσει τον Πούτιν και να προκαλέσει μια απρόβλεπτη απάντηση.

Η αποκάλυψη για το Moskva έρχεται μετά την αναφορά των New York Times ότι οι πληροφορίες που κοινοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ έχουν βοηθήσει την Ουκρανία να σκοτώσει Ρώσους στρατηγούς.

“Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε στους Ουκρανούς πληροφορίες που τους επέτρεψαν να σκοτώσουν αρκετούς Ρώσους στρατηγούς κοντά στα μέτωπα” υποστήριξε την Τετάρτη, επικαλούμενη ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονόμασε, η εφημερίδα New York Times.

Το δημοσίευμα των New York Times έχει τίτλο: «U.S. Intelligence Is Helping Ukraine Kill Russian Generals, Officials Say»

Η Ουάσιγκτον διαβίβασε στο Κίεβο λεπτομερείς πληροφορίες για τις μετακινήσεις στρατευμάτων, τοποθεσίες και άλλες λεπτομέρειες για τα κινητά κέντρα διοίκησης του ρωσικού στρατού.

Οι ουκρανικές δυνάμεις, αξιοποιώντας τα στοιχεία αυτά και συνδυάζοντάς τα με δικά της, ιδίως υποκλοπές ρωσικών τηλεπικοινωνιών, εξαπέλυσε έτσι πλήγματα με πυροβολικό και άλλες επιθέσεις που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί, κατά το δημοσίευμα.

Ούτε το Πεντάγωνο, ούτε ο Λευκός Οίκος απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο δοκίμασαν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να τους ζητήσουν σχόλιο για το δημοσίευμα των Τάιμς.

Η ουκρανική κυβέρνηση διατείνεται πως οι δυνάμεις της έχουν σκοτώσει 12 Ρώσους στρατηγούς.

Στις αρχές Μαρτίου, ο δήμος της Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία, επιβεβαίωσε πως ο στρατηγός Αντρέι Σουχοβέτσκι, υποδιοικητής της 41ης στρατιάς, έπεσε «ηρωικά» στην Ουκρανία.

Οι πηγές των NYT δεν θέλησαν να διευκρινίσουν πόσοι είναι οι Ρώσοι στρατηγοί που σκοτώθηκαν εξαιτίας των στοιχείων που διαβίβασε η Ουάσινγκτον στο Κίεβο.

Σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών ανέφερε την Κυριακή ότι αρκετοί ανώτεροι Ρώσοι αξιωματικοί χτυπήθηκαν όταν έγινε «έκρηξη» στην Ίζιουμ, προσθέτοντας πως ο αρχηγός του ρωσικού γενικού επιτελείου βρισκόταν επιτόπου.

Η αμερικανική βοήθεια σε ό,τι αφορά τη συλλογή πληροφοριών, την οποία η Ουάσινγκτον επιβεβαιώνει αλλά χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες, προστίθεται στη στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει προμηθεύσει στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών όπλων, πυρομαχικών και, πιο πρόσφατα, βαρέων πυροβόλων, ελικοπτέρων και UAVs.

«Θέλουμε να δούμε τη Ρωσία εξασθενημένη σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορεί πλέον να κάνει πράγματα όπως η εισβολή στην Ουκρανία», δήλωνε την 25η Απριλίου ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Βασίλης Καπούλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου