Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Ζero Hedge : Τα έσοδα από το ρωσικό πετρέλαιο εκτινάσσονται κατά 50%, σημειώνοντας ρεκόρ.

      

Και οι κυρώσεις συνεχίζουν να έρχονται. Λίγες εβδομάδες αφότου μάθαμε ότι ο τρέχων λογαριασμός της Ρωσίας έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών χάρη στις τιμές των εξαγωγών εμπορευμάτων (ακριβώς όπως το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ εκτινάχθηκε σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα από μόνο του). 



Ενημερωθήκαμε ότι σε αντίθεση με τις προθέσεις των ευρωπαϊκών χωρών, ένας υπολογισμός από μια γερμανική δεξαμενή σκέψης διαπίστωσε ότι τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έφτασαν σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα τον Απρίλιο, αυξάνοντας σε 1,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια σε ένα μήνα, μετά από 1,2 τρισεκατομμύρια τον Μάρτιο, οδηγώντας στα ακόλουθα εκπληκτικά στατιστικά στοιχεία “Μετά από μόλις 4 μήνες, ο ομοσπονδιακός προϋπολογισμός της Ρωσίας έχει ήδη λάβει το 50% των προγραμματισμένων εσόδων πετρελαίου και φυσικού αερίου για το 2022 (9,5 τρισεκατομμύρια).”

Σήμερα, το Bloomberg επιβεβαίωσε αυτό το εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο και, επικαλούμενο την τελευταία έκθεση του IEA, γράφει ότι τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά 50% φέτος «ακόμα και όταν οι εμπορικοί περιορισμοί μετά την εισβολή στην Ουκρανία ώθησαν πολλά διυλιστήρια να αποφεύγουν τις προμήθειες». Προφανώς οι περιορισμοί – οι οποίοι ώθησαν την τιμή του πετρελαίου στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας και αύξησαν τα έσοδα για τους εξαγωγείς πετρελαίου – είναι ακριβώς αυτό που ήλπιζε ο Πούτιν.

Η Μόσχα κέρδιζε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα το 2022 από συνδυασμένες πωλήσεις αργού και προϊόντων που ανέρχονταν σε περίπου 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο ΙΕΑ με έδρα το Παρίσι στη μηνιαία έκθεσή του για την αγορά.

Όπως έχουμε καταγράψει συχνά, οι ρωσικές αποστολές συνέχισαν να ρέουν ελεύθερα ακόμη και όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει προς την απαγόρευση των εισαγωγών, και διεθνείς μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η Shell και η Total Energies- έχουν δεσμευτεί να σταματήσουν τις αγορές. Αντιμετωπίζοντας αυτές τις αυτοεπιβαλλόμενες κυρώσεις, η Ασία παρέμεινε ένας ευγνώμων και έντονος πελάτης, με την Κίνα και την Ινδία να παραλαμβάνουν φορτία που δεν ζητούνται πλέον στην Ευρώπη, και να το κάνουν με τεράστια έκπτωση.

Παρόλο που η Ρωσία έχει διατηρήσει σταθερή την παραγωγή πετρελαίου, οι μειωμένες ροές ρωσικών διυλισμένων προϊόντων όπως το ντίζελ, το μαζούτ και η νάφθα έχουν επιδεινώσει τη στενότητα στις παγκόσμιες αγορές, σημείωσε ο ΔΟΕ, απηχώντας όσα έχουμε πει σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα. Τα αποθέματα έχουν μειωθεί για επτά συνεχόμενα τρίμηνα, με τα αποθέματα των λεγόμενων μεσαίων αποστάξεων να είναι τα χαμηλότερα από το 2008.

Παρά τις αναταραχές, η Μόσχα συνέχισε να απολαμβάνει απροσδόκητα κέρδη  σε σύγκριση με το πρώτο τετράμηνο του 2021. Παρά τη δημόσια μομφή της ΕΕ για την επιθετικότητα του Κρεμλίνου, τα συνολικά έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 50% φέτος.

Ξεκαρδιστικά, παρά τη στάση και τη ρητορική, το ευρωπαϊκό μπλοκ παρέμεινε η μεγαλύτερη αγορά ρωσικών εξαγωγών τον Απρίλιο, εισάγοντας το 43% των εξαγωγών της Ρωσίας, ανέφερε ο ΙΕΑ.

Υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα ότι οι κυρώσεις της Ευρώπης δεν θα είναι όλες για το τίποτα: οι προμήθειες μειώθηκαν κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα τον περασμένο μήνα, και αυτές οι απώλειες θα μπορούσαν να τριπλασιαστούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, εκτιμά η υπηρεσία. Οι κυρώσεις της ΕΕ εναντίον ρωσικών κρατικών επιχειρήσεων, όπως ο κολοσσός Ροσνεφτ θα τεθούν σε ισχύ στις 15 Μαϊου και η ΕΕ κινείται προς την πλήρη απαγόρευση των εισαγωγών

«Εάν συμφωνηθούν, τα νέα εμπάργκο θα επιταχύνουν τον αναπροσανατολισμό των εμπορικών ροών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα αναγκάσουν ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες να κλείσουν σε περισσότερα φρέατα», ανέφερε ο ΙΕΑ.

Πολλοί άνθρωποι σήμερα είναι μπερδεμένοι. Αντιλαμβάνονται όλο αυτό που συμβαίνει ως κατάρρευση του οικείου τους κόσμου.

Απόσπασμα από το άρθρο του Vladimir Moshegov***

Κάποιος μπορεί να κατανοήσει την σύγχυση αυτών των ανθρώπων. Η αλήθεια είναι: Ο Φεβρουάριος του 2022 δεν ήρθε ξαφνικά, δεν ήρθε από μόνος του. Για παράδειγμα, τι είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2020 ήταν ήδη γνωστό: Η ανακοίνωση του ΠΟΥ για μια πανδημία που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, το κίνημα Black Lives Matter και ένα είδος πραξικοπήματος στην Αμερική, όπου ο Τραμπ γκρεμίστηκε από το βάθρο του, όπως και ένα νέο βιβλίο του Schwab, Η Μεγάλη Επανεκκίνηση. Δηλώνει ξεκάθαρα ότι οι ελίτ αυτού του κόσμου βλέπουν το μέλλον πολύ διαφορετικά από ό,τι η αφελής νεολαία ή οι πολιτικά… ανιδιοτελείς πολίτες.

Το βιβλίο «COVID-19: The Great Reset» του οικονομολόγου Klaus Schwab, του ιδρυτή και προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, παρουσιάζει την ακόλουθη πραγματικότητα: Κατάργηση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, οι πολυεθνικές αναλαμβάνουν τα πάντα, ένας «κανονικός» άνθρωπος έχει (ή θα έχει) μόνο έναν ψηφιακό λογαριασμό συνδεδεμένο με την κοινωνική του βαθμολογία), θα επέλθει μετάβαση στο ψηφιακό χρήμα, πλήρης ρομποτικός αυτοματισμός και (επομένως) η εισαγωγή ενός βασικού ελαχίστου εισοδήματος. Τέλος, η διακήρυξη της «Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης», στοχεύει να οδηγήσει στην ολική «συγχώνευση της φυσικής ταυτότητας ενός ατόμου με την ψηφιακή και βιολογική του ταυτότητα», σύμφωνα με την ομιλία του Schwab στο Σικάγο. Και η πανδημία COVID-19 χαρακτηρίστηκε ως η τέλεια στιγμή για μετάβαση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα εμφανίζονται όλο και πιο σοβαρές μελέτες σε έγκριτα περιοδικά που υποδηλώνουν την συμμετοχή αμερικανικών επιστημονικών και στρατιωτικών δομών στην ανάπτυξη του ιού COVID-19. Γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι η εμφάνιση του ιού την χρονιά των προεδρικών εκλογών στην Αμερική δεν ήταν καθόλου τυχαία. Εκ των πραγμάτων ο COVID-19 αναίρεσε όλα τα επιτεύγματα του Τραμπ και μια ψηφοφορία με «ταχυδρομική ψήφο» έφερε την νίκη στον Μπάιντεν και στο Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργεί ως ο κύριος ιδεολόγος των μέτρων COVID-19.

Όλο το 2021 προωθείται μία «νέα πραγματικότητα για τον COVID, η οποία καθοδηγείται από τις ΗΠΑ. Και όλος ο κόσμος υπάκουα και ομόφωνα βάδισε προς την «Μεγάλη επανεκκίνηση» του Schwab. Μέχρι τη στιγμή που η ειδική επιχείρηση της Ρωσίας ματαίωσε-ανέβαλε τα σχέδια. Με άλλα λόγια, αν δεν ήταν η 24η Φεβρουαρίου 2022, όλα τα παραπάνω θα είχαν συμβεί (σ.σ. Δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν όλα αυτά να συμβούν τελικά αφήνοντας την Ρωσία να πάρει την μισή Ουκρανία)

Ο Φεβρουάριος του 2022 έβαλε αρχικά ένα φρένο σε αυτό το σενάριο! Μπορούμε επίσης να πούμε: Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, η Ρωσία ξεκίνησε τον αγώνα για το μέλλον της, για την θέση της στον 21ο αιώνα και για το όραμά της για το μέλλον του 21ου αιώνα. Και αυτό το μέλλον είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπουν ο Σβάμπ, ο Σόρος και το «Δημοκρατικό Κόμμα» των ΗΠΑ. Και για αυτόν τον λόγο, η Ρωσία παρακολουθείται στενά από όλο τον κόσμο, σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται στην Δύση και τα μέσα ενημέρωσης της, τα οποία ανήκουν σε μια χούφτα διεθνείς ολιγάρχες.

Ζero Hedge, 13-5-22-Arisvinews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου