Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Zero Hedge : Αυξάνονται ξανά τα κρούσματα του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο με την νέα μετάλλαξη COVID XE


Καθώς η Κίνα και το Χονγκ Κονγκ συνεχίζουν να παλεύουν με το χειρότερο ξέσπασμα του κορωνοϊού από τη Γουχάν, η Δύση έχει διανοητικά απομακρυνθεί από τον COVID. Τούτου λεχθέντος, ο COVID εξακολουθεί να μην έχει τελειώσει με τη Δύση. Ή τουλάχιστον αυτό λένε οι «ειδικοί». 







Καθώς τα κρούσματα, οι νοσηλείες, ακόμη και οι θάνατοι άρχισαν να αυξάνονται και πάλι στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο (για τους Αμερικανούς, αυτή η τάση έγινε πιο ορατή από ένα σωρό πρωτοσέλιδων που προειδοποιούσαν ότι υψηλόβαθμοι Δημοκρατικοί έχουν βγει περιέργως θετικοί, συμπεριλαμβανομένου του Bill και Χίλαρι Κλίντον) μια νέα παραλλαγή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το νέο μεταλλαγμένο, που ονομάζεται XE, μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από οποιοδήποτε στέλεχος του COVID μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον ΠΟΥ και τις τοπικές υγειονομικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το XE είναι ένα “ανασυνδυασμένο” στέλεχος – δηλαδή, μια μετάλλαξη που συνδυάζει χαρακτηριστικά των υπο-strans όμικρον BA.1 και BA.2. Οι ανασυνδυασμένες μεταλλάξεις εμφανίζονται όταν ένας ασθενής μολύνεται από πολλαπλές παραλλαγές του COVID ταυτόχρονα. Οι παραλλαγές διασταυρώνονται και συνδυάζουν το γενετικό τους υλικό κατά την αντιγραφή, σχηματίζοντας ένα εντελώς νέο μεταλλαγμένο στέλεχος. Μια ομάδα ερευνητών από το Ηνωμένο Βασίλειο είπε το ίδιο σε ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.

Η υπηρεσία υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι το XE εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 19 Ιανουαρίου. Από τότε, έχουν αναφερθεί 637 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής.

Οι αρχές δήλωσαν ότι 4,9 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύεται ότι έχουν προσβληθεί από τον COVID την εβδομάδα που έληξε στις 26 Μαρτίου – δηλαδή 600.000 περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρά την ολοένα και πιο διαδεδομένη χρήση των οικιακών τεστ COVID, που καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολο για τις αρχές να παρακολουθούν τον πραγματικό αριθμό λοιμώξεων, τα παγκόσμια κρούσματα COVID την Κυριακή ξεπέρασαν τα 490 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins. Εν τω μεταξύ, ο κόσμος έχει επιβεβαιώσει πάνω από 6,15 εκατομμύρια θανάτους που αποδίδονται στον ιό (αν και σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς υπολογίζονταν ως «θάνατοι από COVID-19» ακόμα κι αν πέθαναν από κάτι άσχετο – μόνο και μόνο επειδή βρέθηκαν θετικοί στον ιό).

Αντί να βιαστεί να χαρακτηρίσει το XE ως «παραλλαγή ανησυχίας» (που θα συνεπαγόταν την απόδοση του στελέχους με το δικό του ελληνικό γράμμα), ο ΠΟΥ λέει ότι το νέο στέλεχος θα μετρηθεί ως όμικρον μέχρι νεωτέρας.

Στις ΗΠΑ, πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και η Καλιφόρνια έχουν δει αύξηση σε νέα κρούσματα, αλλά ο βαθμός στον οποίο η XE συμβάλλει σε αυτό δεν είναι ξεκάθαρος (αν συμβάλλει καθόλου). Τουλάχιστον ένα κρούσμα του νέου στελέχους έχει επιβεβαιωθεί στην Ταϊλάνδη. Αλλά ένας Ασιάτης ειδικός σε ιούς είπε στο Bloomberg ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού για τη νέα παραλλαγή – τουλάχιστον όχι ακόμη.

«Πρέπει να παρακολουθούμε στενά τους νέους ανασυνδυασμούς, αλλά δεν πρέπει να πανικοβάλλουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Leo Poon, ιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος έχει παρακολουθήσει και συντάξει αναφορές για την εμφάνιση νέων στελεχών.Δεν είναι απροσδόκητο να δούμε ανασυνδυασμένες παραλλαγές του Covid, ή ένα μείγμα δύο προηγούμενων στελεχών, ιδιαίτερα αφού τα στελέχη δέλτα και όμικρον κυκλοφορούν ευρέως, είπε. Είναι πιθανό ότι μερικοί άνθρωποι θα μολυνθούν και από τα δύο στελέχη. Εάν μια παραλλαγή επρόκειτο να εντοπιστεί σε πολλές περιοχές και να εξαπλωθεί στην κοινότητα, τότε αυτό θα ήταν ανησυχητικό, είπε.

Τέλος, μια επιδημιολογική ενημέρωση που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαρτίου από τον ΠΟΥ υπολόγισε ότι το XE θα μπορούσε να είναι έως και 10% πιο μεταδοτικό από το BA.2. Ωστόσο, αυτά τα ευρήματα απαιτούν περαιτέρω επιβεβαίωση.

zerohedge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου