Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Ετοιμαστείτε για ένα άλλο κύμα τρόμου για τον COVID καθώς η Big Pharma προσπαθεί να προωθήσει μια δεύτερη, μετά μια τρίτη, μετά μια τέταρτη.

    

Ετοιμαστείτε για ένα άλλο κύμα τρόμου για τον COVID καθώς η Big Pharma προσπαθεί να προωθήσει μια δεύτερη (μετά μια τρίτη, μετά μια τέταρτη) ενισχυτική δόση καθώς η ζήτηση μειώνεται ( ακόμα και όταν οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα νέο υβριδικό μεταλλαγμένο στέλεχος ).

Οι μετοχές της Moderna πέφτουν την Τρίτη, αφού δύο από τους πιο κρίσιμους υπερεθνικούς φορείς του κόσμου που εκπροσωπούν χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος αποφάσισαν να μην αγοράσουν εκατοντάδες εκατομμύρια επιπλέον δόσεις του εμβολίου της εταιρείας ως αποτέλεσμα της μείωσης της ζήτησης.

Η Αφρικανική Ένωση και η Covax, η ομάδα που υποστηρίζεται από τον Bill Gates και ο ΠΟΥ, αφιερωμένη στη διάδοση εμβολίων (χαμηλού κόστους) σε όλο τον κόσμο, πήραν την απόφαση να περάσουν την αγορά περισσότερων εμβόλων (ενώ οι ΗΠΑ κυκλοφορούν ένα δεύτερο ενισχυτικό για ηλικιωμένους ασθενείς) καθώς αναπτύσσονται Τα κράτη αγωνίζονται να βρουν αρκετούς πελάτες πρόθυμους να εμβολιαστούν.

Φυσικά, δεν είναι μόνο η ζήτηση που διατηρεί τους αριθμούς εμβολιασμών σε χαμηλά επίπεδα: Σύμφωνα με το Bloomberg , οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν αγωνιστεί να μετατρέψουν τις προμήθειες σε εμβολιασμούς. Οι χώρες με χαμηλότερο εισόδημα που έμειναν πίσω στην παγκόσμια ανάπτυξη αντιμετωπίζουν τώρα έλλειψη κεφαλαίων, διστακτικότητα, εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα και άλλους παράγοντες που εμποδίζουν τη διανομή.

Πηγή: Bloomberg

Αλλά εκτός Κίνας και Χονγκ Κονγκ, τα κρούσματα COVID, οι θάνατοι και οι νοσηλεία έχουν μειωθεί δραματικά. Αυτό με τη σειρά του έχει υπονομεύσει τη ζήτηση.

Επιπλέον, μετά από περισσότερο από ένα χρόνο που έλαβαν το σύντομο τέλος από τους δυτικούς κατασκευαστές εμβολίων, τα αναπτυσσόμενα έθνη έχουν γίνει αγανακτισμένα, καθώς περισσότεροι καταναλωτές πιστεύουν ότι, αν έχουν φτάσει μέχρι εδώ χωρίς τα τρυπήματα, τότε σίγουρα δεν Δεν τα χρειάζομαι τώρα.

«Το τοπίο των εμβολίων έχει αλλάξει δραστικά τους τελευταίους μήνες», δήλωσε ο Safura Abdool Karim, δικηγόρος δημόσιας υγείας και ερευνητής στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος επικεντρώνεται στην ισότητα στην πανδημία. «Περάσαμε από το να χρειαζόμαστε πραγματικά εμβόλια εξαιρετικά επειγόντως στο να τα έχουμε τώρα».

Ενώ η Αφρικανική Ένωση συμφώνησε να αγοράσει 50 εκατομμύρια δόσεις κατά το πρώτο τρίμηνο, ο οργανισμός επέλεξε να μην αποκτήσει άλλες 60 εκατομμύρια δόσεις το δεύτερο τρίμηνο.

Η Covax, εν τω μεταξύ, επέλεξε να μην αγοράσει 166 εκατομμύρια δόσεις για παράδοση το τρίτο τρίμηνο και επίσης απέρριψε μια άλλη εναλλακτική για 166 εκατομμύρια δόσεις το τέταρτο τρίμηνο. Αν και ένας εκπρόσωπος του οργανισμού είπε ότι οι συνομιλίες για έναν ακόμη γύρο αγορών συνέχισαν να καθυστερούν.

Η Αφρική έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στον κόσμο, με μόνο το 15% του πληθυσμού της ηπείρου να υπολογίζεται ως πλήρως εμβολιασμένο. Αυτό συγκρίνεται με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 57%, είπε ο ΠΟΥ τον περασμένο μήνα. Μόνο περίπου 400 εκατομμύρια από τις περισσότερες από 700 εκατομμύρια δόσεις που έχει λάβει η Αφρική έχουν χορηγηθεί, αφήνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις να σαπίσουν στα ράφια.

zerohedge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου