Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Οι Ουκρανοί εκκενώνουν περιοχές.

 

Η κατάσταση στο Ντονμπάς γίνεται εφιαλτική για τους Ουκρανούς κάτι που έχει αρχίσει να το παραδέχεται και το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο. Ουκρανοί Στρατηγοί για πρώτη φορά παραδέχονται απώλειες περιοχών.




Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ προετοίμασε τους Ουκρανούς ότι τους περιμένουν «εξαιρετικά δύσκολες εβδομάδες απέναντι στον ρωσικό Στρατό. H Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση μεγάλης κλίμακας στα ανατολικά της χώρας».

Οι Ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν από αρκετές περιοχές με τις γραμμές άμυνας τους να έχουν “σπάσει”. Είναι φανερό πως δεν διαθέτουν πλέον εφεδρείες ούτε χώρο για ελιγμούς ενώ διακρίνεται κούραση και έλλειψη πυρομαχικών.

Αυτό οφείλεται και στο γεγονός πως οι Ρώσοι άλλαξαν την στρατιωτική τακτική τους φέροντας πολύ κοντά και παράλληλα πολλές επιθετικές γραμμές με αποτέλεσμα να αλληλοϋποστηρίζονται κάτι που δεν συνέβαινε πριν.

Δείτε βίντεο

Έχασαν τις γραμμές ανεφοδιασμού οι Ουκρανοί – Διπλός άξονας περικύκλωσης Σλαβιάνσκ

Ο ρωσικός Στρατός προχώρησε σε δεύτερο άξονα περικύκλωσης του Σλαβιάνσκ.

Πριν λίγες ώρες οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν από τον πρώτο άξονα και κατέλαβαν την πόλη Barvinkove, σημαντική οδική διασταύρωση και οδός ανεφοδιασμού για τις ουκρανικές δυνάμεις σε Σλαβιάνσκ – Κραματόρσκ.

Ο συγκεκριμένος δρόμος ανεφοδιασμού διακόπηκε και οι Ρώσοι βρίσκονται πλέον ακριβώς μια ευθεία από το Σλαβιάνσκ, κάτι λιγότερο από 20 χλμ.

Παράλληλα ο ρωσικός Στρατός δημιούργησε δεύτερο άξονα πολιορκίας του Σλαβιάνσκ.

Οι συμμαχικές δυνάμεις της Ρωσίας προσέγγισαν τη πόλη Liman από τα βορειοανατολικά, καταλαμβάνοντας την περιοχή Maslyakovka. Στην περιοχή του Drobyshevo δόθηκαν σκληρές μάχες για τον έλεγχο του οδικού άξονα Liman-Svyatogorsk.

Οι Ουκρανοί έχασαν την αμυντική γραμμή της πόλης Liman γεγονός που τους ανάγκασε να εκκενώσουν την περιοχή και να υποχωρήσουν.

Πλέον μεταξύ του ρωσικού Στρατού και του Σλαβιάνσκ υπάρχει μόνο η αμυντική γραμμή της πόλης Svyatogorsk. Από τον άξονα αυτό οι Ρώσοι απέχουν περίπου 15 χλμ από το Σλαβιάνσκ.

Δείτε βίντεο

Άλλαξαν τακτική οι Ρώσοι: Πολυμετωπική επίθεση με παράλληλες γραμμές

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν υιοθετήσει ένα πιο υγιές επιχειρησιακό μοντέλο στην ανατολική Ουκρανία, τουλάχιστον κατά μήκος της γραμμής από το Izyum έως το Rubizhne.

Τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούν σε πολλoύς παράλληλους άξονες, σε απόσταση που τους επιτρέπει να αλληλοϋποστηρίζονταιεπιτρέποντάς τους να φέρουν περισσότερη μαχητική ισχύ από αυτή που υποστήριζε η προηγούμενη πρακτική τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως προχωρούν από το Izyum νοτιοδυτικά προς το Barvenkovo ​​και νοτιοανατολικά προς το Σλαβιάνσκ. Επίσης, προχωρούν πολλές δυνάμεις δυτικά και νότια του Rubizhne.

Δείτε βίντεο

Kατέλαβαν Yampol και Zarichne – Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν την Oleksandrivka

Μετά από μέρες μαχών, οι δυνάμεις του Λουγκάνσκ ανέλαβαν πρώτα τον έλεγχο της πόλης Zarichne.

Ακολούθησε δεύτερη επίθεση στην πόλη Liman όπου βρίσκεται η κύρια οδός ανεφοδιασμού των θέσεων του Ουκρανικού Στρατού βόρεια του ποταμού Donets.

Στο βορειοανατολικό μέτωπο, τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Krymky και κατευθύνονται προς την Oleksandrivka.

Ο Ουκρανικός Στρατός αναγκάστηκε να εκκενώσει την πόλη μαζί με παρακείμενους οικισμούς και χωριά προς περιοχές νότια του ποταμού Donets.

Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη καθώς συνεχίζεται η ρωσική επίθεση προς το Sviatohirsk με τους Ρώσους να προχωρούν νότια από το Rubtsi. Επόμενος στόχος τους ήταν η Oleksandrivka με τους ουκρανούς να μην έχουν τις απαραίτητες δυνάμεις στην περιοχή.

Συνεπώς αποσύρθηκαν και ολόκληρη η περιοχή βόρεια της Oleksandrivka , περνάει υπό ρωσικό έλεγχο.

Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν πριν λίγες ώρες μέσα στην πόλη Yampol και πήραν τον έλεγχο της. Πλέον διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των υπολοίπων στρατευμάτων της Ουκρανίας.

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον οι ουκρανικές δυνάμεις και στο Severodonetsk καθώς μετά την κατάληψη της Kremennaya από τη Ρωσία, οι οδοί ανεφοδιασμού και επιμελητείας βρίσκονται εντός εμβέλειας των μονάδων πυροβολικού των ρωσικών δυνάμεων και των δυνάμεων του Λουγκάνσκ.


ΥΠΑΜ Ουκρανίας: Οι Ρώσοι προχωρούν και καταλαμβάνουν περιοχές

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αναγνώρισε επίσημα ότι τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο των οικισμών Zavody, Zarechnoye, Novotoshkivske στην ανατολική Ουκρανία.

Αυτό ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Η μεγαλύτερη δραστηριότητα των ρωσικών δυνάμεων παρατηρείται στις κατευθύνσεις Slobozhansky και Ντονέτσκ. Ο εχθρός κατέλαβε τα βορειοανατολικά προάστια του οικισμού Bolshaya Kamyshevakha και πήρε επίσης τον έλεγχο του οικισμού Zavody.

Στην κατεύθυνση Limansky, ο ρωσικός Στρατός απέκτησε τον έλεγχο του οικισμού Zarechnoye και πραγματοποίησε επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του οικισμού Yampol.

Στην κατεύθυνση του Severodonetsk, οι Ρώσοι έχουν ελέγξει τον οικισμό Novotoshkovskoye και προχωρούν προς την κατεύθυνση των οικισμών Nizhnee και Orekhovo.

Οι Ρώσοι μετέφεραν δύο Τακτικές ομάδες Τάγματος από την 76η Μεραρχία Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων από το έδαφος της Περιφέρειας Belgorod στην πόλη Izyum” σημειώνουν.

Δείτε βίντεο

 

Image

Image

Image

Image

Βασίλης Καπούλας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου