Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Aποστολή Ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων από τα νησιά στην Βουλγαρία . Απροστάτευτα στο έλεος των Τούρκων τα νησιά.

Δικαιώνουν απόλυτα τους Γεώργιο Κοντογιώργη, Γ. Κασιμάτη, και Θεόδωρο Κατσανέβα. (1) Το ΝΑΤΟ ζήτησε από την Ελλάδα να στείλει στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης τέσσερις ουλαμούς ελαφρών αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου ASRAD/Hellasμε το προσωπικό τους και τους σχετικούς συνδέσμους διοίκησης, στην Βουλγαρία.

Το θέμα είναι από που αποσύρονται τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα Asrad/Hellas καθώς καλύπτουν ευαίσθητες περιοχές και σχηματισμούς σε Έβρο και νησιά.

Ποιο είναι το σύστημα ASRAD Hellas

Το σύστημα ASRAD Hellas (Atlas Shοrt Range Air-Defence System) αν και βασίστηκε στην εξαγωγική έκδοση του LeFIaSys, έχει τροποποιηθεί ειδικά για τις ανάγκες του ελληνικού στρατού ώστε να παρέχει προστασία σε κέντρα Διοίκησης, ελέγχου και αεροδρόμια ή, σε συνδυασμό με άλλα οπλικά συστήματα, κατά εναερίων στόχων που πετάνε σε χαμηλά ύψη.

Το σύστημα αποτελείται από ένα τετραπλό εκτοξευτή επί οχήματος M998 Hummer και φέρει βλήματα τύπου FIM-92 Stinger (αντίστοιχα με τους φορητούς εκτοξευτές). Όλο το σύστημα επανδρώνεται από δυο άτομα (οδηγός και χειριστής) και έχει τετραπλό εκτοξευτή με τέσσερα βλήματα και αλλά τέσσερα σε ειδικά κάνιστρα για την επαναφόρτωση.

Για την ταχεία μεταφορά του οχήματος προβλέφθηκε να μεταφέρεται εναέρια σε εξωτερική ανάρτηση του Ε/Π τύπου CH-47DG/SD. Ο τετραπλός εκτοξευτής έχει ικανότητα περιστροφής 360ο και ανύψωσης από -10ο έως +70ο, με βεληνεκές 5.500 m, αποτελεσματικότητα 95% και χωρητικότητα 4 πύραυλοι.

Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός αποτελείται από αισθητήρες, FLIR μονάδα αισθητήρα με σύστημα Orhelios, τηλεοπτική κάμερα, αποστασιόμετρο λέιζερ (LRF), κάμερα αυτόματης έρευνας, αδρανειακό σύστημα πλοήγησης, GΡS, σύστημα οπτικής κατάδειξης στόχων, σύστημα διάγνωσης και εντοπισμού βλαβών, κεντρικό ηλεκτρονικό Η/Υ και σύστημα επικοινωνιών.

Το βεληνεκές του είναι 5500 μ με αποτελεσματικότητα 95%. Εκτός από την Ελλάδα το συγκεκριμένο αντιαεροπορικό σύστημα αεράμυνας μικρού βεληνεκούς το διαθέτουν Γερμανία και Φιλανδία.

Δείτε το βίντεο

Τι είναι η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF)

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενεργοποιήθηκε η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ ενισχύοντας έτσι την ανατολική πτέρυγα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Στο πλαίσιο αυτό -και ενώπιον της «μεγαλύτερης απειλής για την ευρω-ατλαντική ασφάλεια εδώ και δεκαετίες»- ενεργοποιείται η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης.

Η Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (NRF) είναι μια προηγμένη πολυεθνική δύναμη που περιλαμβάνει χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες μονάδες. Μπορεί να αναπτυχθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου χρειαστεί.

Πέρα από τον ρόλο της στο πεδίο της μάχης, η NRF μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις αυξημένων απαιτήσεων, να παρέχει υποστήριξη στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και στη βελτιστοποίηση σε ό, τι αφορά τη χρήση της τεχνολογίας.

Ειδικότερα, η NRF μπορεί να αντιδράσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων, από τη διαχείριση κρίσεων έως τη συλλογική άμυνα.

Το 2014, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να ενισχύσουν τη Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης δημιουργώντας μια «δύναμη αιχμής του δόρατος» μέσα σε αυτή, με το όνομα Very High Readiness Joint Task Force (VJTF).

Αυτή η ενισχυμένη NRF αποτελεί ένα από τα μέτρα του Σχεδίου Δράσης Ετοιμότητας (RAP), το οποίο στοχεύει στην απόκριση σε ενδεχόμενες μεταβολές σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τη συλλογική άμυνα της Συμμαχίας.

Διοικητής της NRF είναι ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής Ευρώπης (SACEUR). 

Βασίλης Καπούλας. 

(1) Γιώργος Κοντογιώργης :

Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν με την αληθινή έννοια της ψήφου. Οι Έλληνες απλά καλούνται να νομιμοποιήσουν μεταξύ εκείνων των επιλογών που προτείνουν  οι μηχανισμοί του συστήματος. Αυτό το σύστημα παράγει σκουπίδια, δεν παράγει φιλοδοξία, άρα δεν παράγει προσωπικότητες, τις αποκλείει. 

Οι πολιτικοί περιορίζουν αυτοβούλως τον ορίζοντά τους στη λογιστική των δανειστών. Είναι μοιραίο λοιπόν να μην αίρονται τα αίτια της κρίσης, να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο, ή τουλάχιστον να παραμένουμε σε κρίση. Οδηγηθήκαμε στα μνημόνια γιατί λεηλατήθηκε η χώρα και αποδομήθηκε το κράτος από την πολιτική τάξη. Το κράτος στην Ελλάδα δεν παράγει πολιτικές δημοσίου συμφέροντος, ούτε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Έχει μεταβληθεί σε ξένο σώμα προς την κοινωνία. Παρέδωσαν την χώρα στους ξένους και λειτουργούν ως εντολοδόχοι τους. 

Προτίμησαν αυτό, αντί να εκθεμελιώσουν το σύστημα της καταστροφής που έστησαν. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα μνημόνια δεν άγγιξαν το πολιτικό σύστημα, την δημόσια διοίκηση, την δικαιοσύνη, ούτε καν τη νομοθεσία που οικοδομεί την διαπλοκή και την διαφθορά. Για αυτό το κράτος όχι μόνο δεν είναι παραγωγικό, αλλά δημιουργεί ανυπέρβλητα εμπόδια στις υγιείς δυνάμεις της χώρας. Το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το κράτος στρέφεται εναντίον της κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πολιτικοί έχουν κάνει ιδεολογία την καλυμμένη εχθρότητα προς την κοινωνία. και περιφρονούν την πολιτισμική βάση της κοινωνίας. 

Η Ελλάδα είναι παγιδευμένη σε δύο καθεστώτα επάλληλης κατοχής: Το πρώτο είναι η εσωτερική κατοχή της κομματοκρατίας, που έχει μεταβάλει το κράτος σε δυνάστη. 

Το δεύτερο είναι η εξωτερική κατοχή, στην οποία την υπέβαλαν οι εσωτερικοί της δυνάστες, όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να υπερβούν τον εαυτό τους και να ανατάξουν την χώρα. Έχουν παραδώσει την χώρα, λειτουργώντας σαν εντεταλμένοι λογιστές των δανειστών, γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει, το μόνο που έμαθαν στην πολιτική είναι να λειτουργούν ως νομείς της. Δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούν τη Βουλή ως καθαρτήριο των ανομιών τους και ως μέσον θέσμισης προνομίων. 

Η Ελλδα υπό καθεστώς διπλής "κατοχής" - slpress.gr

https://slpress.gr/idees/i-ellada-ypo-kathestos-diplis-quot-katochis-quot/

Στο ίδιο μήκος κύματος, και ο Γιώργος Κασιμάτης : ” “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα. Είναι κατανοητό ότι κάποιοι έχουν αμφιβολίες, ότι κάποιοι ευελπιστούν και ελπίζουν, Είναι κατανοητό πως είναι φρικτή η αλήθεια που γνωρίζουμε, αν και μας την κρύβουν, και δεν θέλουμε να την πιστέψουμε, να την αποδεχθούμε. Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα, με πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο και με εναλλαγές στην θέση του κατ’ επίφασην πρωθυπουργού. Το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει, όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά σε τι έχει συναινέσει, ενώ γνωρίζει πάρα πολύ καλά και την κατάληξη των όσων μέχρι σήμερα ζούμε. 

Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα και η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων, σε συμφέροντα τρίτων χωρών και αποτελεί ταυτόχρονα το μέγιστο “πείραμα” της νέας τάξης πραγμάτων για την απόλυτη κατοχή μιας χώρας χωρίς να προηγηθεί πόλεμος. 

Οι πραξικοπηματίες κυβερνούν ενώ ταυτόχρονα μετέχουν σε σχέδιο ολικής απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας. Στην Ελλάδα έγινε πραξικόπημα, από όλους εκείνους που γνώριζαν πως η θέση τους για το υπόλοιπο της ζωής τους είναι σε κάποιο κελί μίας υπόγειας φυλακής και αντάλλαξαν την τιμωρία τους με την δική μας δουλεία και με την άλωση της χώρας εις το διηνεκές. Αυτούς τους πραξικοπηματίες πρέπει να τους απομακρύνουμε εμείς, γιατί δεν θα το κάνει κανένας άλλος για εμάς. Είτε το πιστεύουμε, είτε όχι, όλοι γνωρίζουμε πως είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου. Ή αυτοί, ή εμείς.”

Παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία καταγγέλει και ο Θεόδωρος Κατσανέβας δικαιώνοντας για μια ακόμη φορά την στήλη Επικρατέειν η Απόλλυσθαι. 

Να περάσουμε να δούμε μερικά αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο του : "Η οικονομική και εθνική παρακμή οδηγεί στον οριστικό αφανισμό με την επερχόμενη ισλαμοποίηση και μετατροπή της πατρίδας μας σε τουρκικό προτεκτοράτο υπό γερμανική εποπτεία, με τη μεθοδευμένη εισβολή Μουσουλμάνων εποίκων. Το όλο σκηνικό μεθοδεύεται από το Βερολίνο. Οι Γερμανοί που κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη, είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία και μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως βολεύει τις επιδιώξεις τους. Οι Έλληνες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος λαός.

Η χώρα μας ποτέ δεν υπήρξε σύμμαχος της Γερμανίας και τα αισθήματα των Ελλήνων απέναντί της ήταν και είναι ιδιαίτερα αρνητικά. Η παράδοση της Ελλάδας στην Τουρκία και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μια ντουφεκιά, μπορεί να ηρεμήσει το γειτονικό μας “θηρίο”. Και η Ευρώπη της Γερμανίας να εξασφαλίσει έτσι την ένταξή Τουρκίας και Ελλάδας μαζί στον κύκλο συμφερόντων της απομακρύνοντάς την από τη Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ. Βολική είναι επίσης η προοπτική της μετατροπής της Ελλάδας σε αποθήκη Μουσουλμάνων μεταναστών για την άντληση φτηνού εργατικού δυναμικού και επιβολή της αρχής του “διαίρει και βασίλευε."

https://slpress.gr/politiki/i-ellada-simera-thymizei-to-vyzantio-prin-tin-alosi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου