Παρασκευή 8 Απριλίου 2022

Πρέπει να συντρίψουμε τη Ρωσία στις επόμενες 3 εβδομάδες.


Bαρυσήμαντη συνέντευξη παραχώρησε ο Στρατηγός Ben Hodges για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και την εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Ο B.Hodges τονίζει πως οι “επόμενες 3 εβδομάδες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη του πολέμου”.







Aν υλοποιηθούν τα όσα λέει ο Αμερικανός Στρατηγός και μπορείτε να δείτε στο βίντεο, τότε θα έχουμε κόλαση πυρός ακόμη και μέσα στην Κριμαία…

Τα όσο εισηγείται σχετίζονται άμεσα με το ξεχασμένο πρόγραμμα στρατιωτικής ενίσχυσης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που ενεργοποίησαν οι ΗΠΑ πριν 24 ώρες και αφορά την άμεση παροχή επιθετικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία.

Ο Στρατηγός Hodges, πρώην Διοικητής των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης ήταν ξεκάθαρος:

“Το ΝΑΤΟ πρέπει να συντρίψει τη Ρωσία, να “σπάσει την πλάτη” της, τις επόμενες 3 εβδομάδες. Όχι εμπλέκοντας στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά παρέχοντας αρκετά όπλα στην Ουκρανία”

“Δεν πρέπει να ανασυνταχθούν – Αλλιώς δύο χρόνια θα κρατήσει…”

“Το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να «σπάσουν την πλάτη» της Ρωσίας τις επόμενες τρεις εβδομάδες, τονίζει ο πρώην διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, Στρατηγός Ben Hodges.

Ο Αμερικανός στρατηγός επισημαίνει ότι οι Σύμμαχοι πρέπει να στείλουν βαρύ οπλισμό και πυραύλους στον ουκρανικό στρατό, με τη βοήθεια των οποίων θα διώξουν τους Ρώσους από τη χώρα.

Διαφορετικά, ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο χρόνια, σύμφωνα με τον πρώην διοικητή των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.

«Οι Ρώσοι είναι βάναυσοι, κακοί, αλλά δεν είναι ηλίθιοι και νομίζω ότι θα μάθουν από αυτό, θα σταθούν επιτέλους στα πόδια τους αν τους αφήσουμε. Γι’ αυτό το ΝΑΤΟ πρέπει να τους καταστρέψει τώρα. Πρέπει να τους σπάσουμε την πλάτη”! είπε ο απόστρατος Στρατηγός Μπεν Χότζες.

«Δεν λέω ότι τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ πρέπει να εισέλθουν στην Ουκρανία, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε την παράδοση όλων όσων χρειάζεται η Ουκρανία για να καταστρέψουν αυτούς τους στρατιωτικούς σχηματισμούς που προσπαθούν να υποχωρήσουν, να ανασυνταχθούν και να πάρουν νέα στρατεύματα, νέα πυρομαχικά και μετά να επιστρέψουν στη μάχη για το επόμενο στάδιο, στο Ντονμπάς», είπε ο στρατηγός.

“Πρέπει να τους καταστρέψουμε τώρα”

“Τώρα είναι η ώρα! Είναι τόσο ευάλωτοι. Γι’ αυτό πρέπει να τους καταστρέψουμε! Αν το κάνουμε αυτό, δεν θα υπάρξει άλλη επιθετική ενέργεια», είπε ο Ben Hodges.

«Αλλά αυτό πρέπει να ξεκινήσει με την ιδέα ότι πρέπει να νικήσουμε και ότι αυτός είναι ο αγώνας μας, όχι μόνο ο αγώνας της Ουκρανίας», πρόσθεσε.

«Πρώτον, πρέπει να παρέχουμε πληροφορίες που βοηθούν στον εντοπισμό στόχων – μονάδες που υποχωρούν, τις αποθήκες τους, τα καύσιμα τους, τους κόμβους μεταφοράς τους. Πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος κινείται για την επόμενη επίθεση.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό! Οι μυστικές υπηρεσίες ήταν έτοιμες πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, οπότε ξέρουμε τι να ψάξουμε και να μάθουμε πού βρίσκονται οι μονάδες. Αυτό πρέπει να γίνει πρώτα και κύρια, για να βοηθηθούν οι Ουκρανοί να εντοπίσουν τους στόχους», διευκρίνισε ο απόστρατος Στρατηγός.

“Να κτυπήσουν οι Ουκρανοί μέσα στην Ρωσία – Πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και drones μεγάλης εμβέλειας”

«Δεύτερον, πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ικετέψουν, δηλαδή να χτυπούν αυτό που προκαλεί τη ζημιά από τον αέρα. Αυτό σημαίνει πυροβολικό μεγάλου βεληνεκούς και drones πυραύλων μεγάλης εμβέλειας που μπορούν να εισέλθουν στη Ρωσία για να χτυπήσουν αυτούς τους στόχους. Έτσι τους σπάμε την πλάτη», είπε ο Ben Hodges.

«Και τρίτον, φυσικά, τα αντιπλοϊκά συστήματα που μπορούν να χτυπήσουν τη Σεβαστούπολη», είπε ο στρατηγός.

«Πάνω από τρεις εβδομάδες, αν δεν επιταχύνουμε και δεν προσφέρουμε περισσότερα στους Ουκρανούς, τότε νομίζω ότι τα ουκρανικά πυρομαχικά θα τελειώσουν, οι Ρώσοι θα σταθούν ξανά στα πόδια τους μέχρι τότε και αυτή η ευκαιρία θα αρχίσει να μοιάζει ξανά έτσι (μείωση δραστηριότητας αλλά στην πραγματικότητα – όχι ). Η Ουκρανία θα χάσει το πλεονέκτημα».

«Εάν δεν το κάνουμε αυτό, τότε θα μιλήσουμε σε δύο χρόνια για το τι κάνει η Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, για το πώς απειλεί τη Μολδαβία. Θα είναι ακόμα εκεί. Θα περιμένουν να χάσουμε το ενδιαφέρον μας, όπως έκαναν το 2014 και μετά θα επιστρέψουν», προειδοποιεί ο Μπεν Χότζες στη συνέντευξη για το Digi24.

9 Μαΐου, η κρίσιμη μέρα

Επισημαίνει επίσης ότι η 9η Μαΐου είναι μια κρίσιμη ημέρα. Η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία.

«Αυτή είναι η μέρα που οι Ρώσοι γιόρταζαν πάντα το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το τέλος του μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, γι’ αυτό κάνουν μια μεγάλη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στις 9 Μαΐου. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η πίεση που ασκεί το Κρεμλίνο στο Γενικό Επιτελείο για να φέρει μια νίκη είναι τεράστια. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλάβουν επιτέλους τη Μαριούπολη για να γιορτάσουν την 9η Μαΐου», εξήγησε ο Στρατηγός Χότζες.

Ερωτηθείς τι πιστεύει για τις ρωσικές τακτικές, ο Στρατηγός είπε ότι αυτό που είδαμε στην Ουκρανία «είναι το αποτέλεσμα δεκαετιών διαφθοράς στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας».

«Ξόδεψαν πολλά χρήματα, αλλά νομίζω ότι πολλά από αυτά τα χρήματα κατέληξαν στις τσέπες ορισμένων. Δεν έχουν την κατάλληλη υλικοτεχνική εκπαίδευση, έχουν φτωχό εξοπλισμό, δεν έχουν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό», λέει ο Ben Hodges.

«Όπου κι αν κοιτάξεις σήμερα, η παλίρροια διαφθοράς ρέει. 900.000! Αμφιβάλλω ότι έχουν 500.000. Αυτοί δεν είναι πραγματικοί αριθμοί και είναι μια κλασική περίπτωση διαφθοράς, λένε ότι πληρώνουν για στρατεύματα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν».

«Έτσι, όλα τα τρωτά σημεία των Ρώσων έχουν αποκαλυφθεί και όλοι μπορούν να τα δουν», κατέληξε ο πρώην διοικητής των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη.

Δείτε μέρος της συνέντευξης

Βασίλης Καπούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου