Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

Ρωσία: “Παγκόσμιος Πόλεμος αν χώρες του ΝΑΤΟ δώσουν μαχητικά & αεροδρόμια στην Ουκρανία”-

        

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ο Β. Καπούλας καθώς το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση απειλώντας με πόλεμο Ρουμανία, Πολωνία και όποια άλλη χώρα παραχωρήσει μαχητικά και αεροδρόμια στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά η Ρωσία απειλεί με Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο το ΝΑΤΟ καθώς όπως αναφέρει “οι χώρες που θα επιτρέψουν στα ουκρανικά αεροσκάφη να χρησιμοποιούν τα αεροδρόμιά τους θα θεωρηθούν ως μέρη της ένοπλης σύρραξης”.

Οι Ρώσοι σημειώνουν πως αυτό συνέβη τουλάχιστον μία φορά με προσγείωση ουκρανικού μαχητικού στην Ρουμανία.

Παράλληλα μιλούν και για άλλες “προσγειώσεις ουκρανικών μαχητικών σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ” χωρίς να διευκρινίζουν πότε αυτό έγινε και ποιες είναι αυτές οι χώρες.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως δίνουν “το πράσινο φως” σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ για την παραχώρηση μαχητικών στην Ουκρανία.

Πριν λίγο η Ρωσία για να διασφαλίσει πως αυτά τα μαχητικά δεν θα προσγειωθούν σε ουκρανικά στρατιωτικά αεροδρόμια, κατέστρεψε ολοσχερώς την ουκρανική στρατιωτική βάση στη Vinnytsia, 180 μίλια δυτικά του Κιέβου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι Ουκρανοί, εκτοξεύτηκαν οκτώ πύραυλοι κρουζ κατά του ουκρανικού στρατιωτικού αεροδρομίου.

Δείτε βίντεο από την ρωσική επίθεση

Ρωσία: Χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θα εμπλακούν σε πόλεμο

“Οι χώρες στις οποίες θα προσγειώνονται τα ουκρανικά μαχητικά ενδέχεται να εμπλακούν σε ένοπλη σύγκρουση.

Είναι γνωστό πώς ουκρανικά μαχητικά είχαν προηγουμένως προσγειωθεί στη Ρουμανία και σε άλλες συνοριακές χώρες.

Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η χρήση του δικτύου αεροδρομίων αυτών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ ως έδρα της ουκρανικής Αεροπορίας με επακόλουθη χρήση κατά των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να θεωρηθεί ως εμπλοκή αυτών των ΝΑΤΟϊκών κρατών σε ένοπλη σύγκρουση.

Οποιαδήποτε χώρα προσφέρει τα αεροδρόμιά της στην Ουκρανία για επιθέσεις στη Ρωσία μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει εισέλθει στη σύγκρουση, δήλωσε o εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

ΗΠΑ: Πράσινο φως σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ – Παραδώστε μαχητικά στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Α.Μπλίνκεν, δήλωσε νωρίτερα ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν το “πράσινο φως” να στείλουν μαχητικά στην Ουκρανία καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη ρωσική εισβολή.

«Έχουν πάρει το πράσινο φως», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξή του στο «Face the Nation» όταν ρωτήθηκε εάν η πολωνική κυβέρνηση, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία.

“Στην πραγματικότητα, συζητάμε με τους Πολωνούς φίλους μας αυτή τη στιγμή για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες τους εάν στην πραγματικότητα επιλέξουν να παρέχουν αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη στους Ουκρανούς. Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να φροντίσουν να πάρουν κάτι για να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν μόλις παραδώσουν τα μαχητικά στους Ουκρανούς;».

Δείτε βίντεο

Image

Image

Βασίλης Καπούλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου