Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ο Ρώσικος ”Army Z” το χτύπημα 3πλής κατεύθυνσης που κοίμισε τον ουκρανικό στρατό.

 

Την στιγμή της επιχείρησης “Army Z”, η διάταξη του ουκρανικού στρατού ήταν καθαρά επιθετική και σκόπευαν να καθαρίσουν το Donbass με το στυλ της επιχείρησης “Oluya”. Γενικά, αυτό είναι ξεκάθαρα ορατό στη δυσκολία των ενεργειών της Λαϊκής Αστυνομίας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και του LPR: αντιμετώπισαν πολύ ισχυρή αντίσταση από τον εχθρό, ο οποίος κατά τόπους μπορούσε να διαρρηχθεί μόνο την τρίτη ημέρα μάχης- σήμερα. 

Την ίδια στιγμή, από τη βόρεια πλευρά, από τον σταθμό του Λουγκάνσκ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χωρίστηκαν, αποτραβώντας κυριολεκτικά τα μέρη τους από το επιδιωκόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, μια τέτοια συγκέντρωση των πιο ετοιμοπόλεμων και κινητών μερών έπαιξε ένα κακόγουστο αστείο στο Κίεβο: με όλες τις άλλες έννοιες, οι ένοπλες δυνάμεις ήταν εξαιρετικά αδύναμες. Επιπλέον, το Κίεβο επρόκειτο να αμυνθεί μόνο από την αριστερή όχθη του Δνείπερου, πιστεύοντας ότι ο ουκρανικός στρατός θα ήταν σε θέση να επιβάλει εξαντλητικές μάχες στην περιοχή του Τσερνιχίφ. Όπως γνωρίζουμε, αυτό δεν συνέβη: οι κύριες δυνάμεις του αποκλεισμού του Κιέβου πέρασαν από τη ζώνη του Τσερνομπίλ και τη δεύτερη ημέρα της επιχείρησης πήγαν στα βορειοδυτικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η προσεδάφιση των Ρώσων αλεξιπτωτιστών στο αεροδρόμιο Gostomel έξω από το Κίεβο, κατέστησε δυνατή τη διακοπή της άμυνας της ουκρανικής πρωτεύουσας σε αυτήν την τοποθεσία.
Τώρα, στην πραγματικότητα, ολόκληρη η δεξιά όχθη του Κιέβου βρίσκεται ήδη στον περιβάλλοντα κύκλο, που απολύτως τίποτα δεν μπορεί να διασχίσει: δεν υπάρχει αρκετή δύναμη ακόμη και για να υπερασπιστούν μια τεράστια μητρόπολη δεν υπάρχει τίποτα να πάρουν από τη δύση: η Ουκρανία δεν είχε καθόλου στρατεύματα εκεί. Ως εκ τούτου, αύριο ή μεθαύριο θα δούμε τις ομάδες εφόδου να περνούν μέσα από την πόλη, γεγονός που θα προκαλέσει περαιτέρω χάος στην άμυνα της πρωτεύουσας.


Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις «κοιμήθηκαν» εντελώς από το χτύπημα της Κριμαίας, το οποίο έγινε η κύρια επιτυχία του στρατού Ζ. Φυσικά, το χτύπημα σε τρεις κατευθύνσεις εκκίνησης ήταν εξαιρετικά παρακινδυνευμένοαλλά αυτό άξιζε τον κόπο: η γέφυρα Antonov κοντά στο Kherson, το φράγμα του υδραυλικού σταθμού Kakhovka και το Nέο Kakhovk στη δεξιά όχθη καταλήφθηκαν, και το βράδυ η Μελιτόπολη. Τώρα, με την υποστήριξη αυτών των placdarmas,

τρεις αποστολές επιλύονται ταυτόχρονα.
Η πρώτη είναι μια κίνηση κατά μήκος της θάλασσας προς την Οδησσό προκειμένου να καταληφθεί πλήρως η ουκρανική ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Δεν υπάρχει βιασύνη εδώ: στο Nikolaev, την κύρια γέφυρα πάνω από το Νότιο Bug – και δεν θα είναι δυνατό να πάρεις την ανατολή, όπως ο Antonovsky κοντά στο Kherson. Στη συνέχεια, αρκετές περιοχές, η πιο δύσκολη από τις οποίες είναι το Koblevsky, πάνω από τις οποίες οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ήδη ανατινάξει μια γέφυρα. Αλλά εκεί, δεν αποκλείεται να βοηθήσουν τους αλεξιπτωτιστές της Ρωσίας.
Η δεύτερη αποστολή είναι να κρατήσετε το πιάτο-πατίνα στο νέο Kakhovka. Θα χρειαστεί αργότερα, προς το παρόν δεν υπάρχει πουθενά να πάτε, γιατί υπάρχει ένας μεγάλος οικισμός του Krivoy Rog στα βόρεια, και κατά μήκος του Δνείπερου δεν είναι μια πολύ ευχάριστη περιοχή, με πολλές χαράδρες.
Λοιπόν, τέλος, η τρίτη είναι η ανάπτυξη ενός χτυπήματος στο πίσω πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο JFO. Συνέβη σήμερα, όταν είδαμε την έξοδο του στρατού Ζ προς Τοκμάκ και Μπερντιάνσκ. Τώρα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Μαριούπολη βρίσκεται ήδη de facto στο επιχειρησιακό περιβάλλον. Είναι δυνατή η αποχώρηση από εκεί μόνο με τεράστιες απώλειες, ο τελευταίος δρόμος μέσω Pologi-Orekhov είναι ήδη καλυμμένος με πυροβολικό, για να μην αναφέρουμε την αεροπορία.
Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα στα νότια. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν εφεδρείες, καθώς η επίθεση είναι “ανεμιστήρας εκπομπής”, δηλαδή οι δυνάμεις διασκορπίζονται συνεχώς τόσο στο μέτωπο όσο και στις επικοινωνίες


Λοιπόν, τέλος, για κάποια επιτυχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ήταν λίγο πολύ ικανοί να κρατήσουν το βορειοανατολικό μέτωπο. Αυτό που βοήθησε εδώ ήταν ότι ο «στρατός Ζ» δεν μπόρεσε να πάρει το Χάρκοβο και το Τσέρνιχιβ και σταμάτησε κοντά στην Akhtyrka, γιατί μέχρι στιγμής στο τρίγωνο με την τρίτη κορυφή στο Κίεβο, η Ουκρανία έχει τη δυνατότητα ταχείας απάντησης Αλλά μετά η κρίση επιλύθηκε, παρακάμπτοντας Χάρκοβο από τα ανατολικά: σήμερα άρχισαν οι μάχες στο Balakley. Ο δείκτης θα είναι το Raisins: εάν αυτή η πόλη τεθεί υπό τον έλεγχο του “Army Z”, η βόρεια πλευρά των ενόπλων δυνάμεων στη ζώνη JFO θα είναι στην ίδια θέση με τη νότια.


Γενικότερα αύριο ή μεθαύριο θα δούμε την πρώτη κρίση της επιχείρησης που έχει ξεκινήσει. Κατά τη διάρκεια της οποίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν μια μη μηδενική δυνατότητα να «αποσυμπιεστούν» και με τεράστιες απώλειες να αποσυρθούν από την περιοχή JFO, ή να χάσουν εντελώς τα 2/3 του στρατού τους εκεί.

Οι δυνάμεις του DPR κατέλαβαν Starognatovka, Oktyabrskaya, Trudovskoye, Vsilevka, Andriivka, Prokhorovka, Rybinsk και Chicherino στο μέτωπο Volnovakha νότια του Donetsk.
Οι δυνάμεις της DPR κατέλαβαν την Pavlopol και το Pishchevik βορειοανατολικά της Mariupol, νότια του Donetsk.

Εκρήξεις πριν από λίγο στο Κίεβο από την πλευρά των Obolon, Bucha και Gostomel.

O ρώσικος στρατός κατέρριψε άλλα 3 Bayraktars στην περιοχή Tchernihiv

dimnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου