Το χειρουργικό χτύπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία κατεδαφίζει τα σχέδια του ΝΑΤΟ

   

Ο στόχος δεν ήταν μόνο η κυβέρνηση μαριονέτα της Ουκρανίας αλλά ένα σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι δεν μπορεί να πλησιάσει την Ουκρανία μια χώρα στα σύνορα της Ρωσίας. 

Το αρχικό σχέδιο της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της ευρύτερης περιοχής του Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας και ακολούθως τα χειρουργικά χτυπήματα σε βάσεις και σύστημα αεράμυνας στην Ουκρανία… αποτελούν ηχηρό μήνυμα της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ να μην επεκταθούν ανατολικά.
Αν και η εισβολή στην Ουκρανία δεν αναμενόταν – παρά τα σενάρια που διακινούσε η CIA και ο αμερικανικός παράγοντας – ωστόσο θα πρέπει να δούμε ψύχραιμα τα νέα δεδομένα…

1)Η Ρωσία γιατί επιτέθηκε στην Ουκρανία;
Ο στόχος δεν ήταν μόνο η κυβέρνηση μαριονέτα της Ουκρανίας αλλά ένα σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι δεν μπορεί να πλησιάσει την Ουκρανία μια χώρα στα σύνορα της Ρωσίας.

2)Τα χειρουργικά χτυπήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία που στρατιωτικά είναι αδύναμη είχαν ένα στόχο, όχι να πλήξουν άμαχο πληθυσμό αλλά στρατιωτικές βάσεις και συστήματα αεράμυνας, ώστε οι ουκρανοί να μην μπορούν να αντεπιτεθούν στην Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας που ανεξαρτητοποιήθηκε.

3)Προφανώς και ο Ρώσος Πρόεδρος Putin δεν τρελάθηκε.

Δεν είναι στόχος του ο ουκρανικός λαός να αντιμετωπίσει εχθρικά τους ρώσους και για τον λόγο αυτό δεν θα πειράξει τους ουκρανούς, πλην αυτών που θα αντισταθούν.
Ο Putin έδειξε ότι υποστηρίζει τα ρωσικά συμφέροντα με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο.

4)Το ΝΑΤΟ αλλά και ο αμερικανικός παράγοντας είναι τουλάχιστον υποκριτές.
Πόσες φορές αποδείχθηκε ότι το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ επιτέθηκαν μονομερώς χωρίς στοιχεία σε διάφορα μέρη του κόσμου;
Η Ρωσία δεν επιτέθηκε σε μια χώρα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά αλλά προστάτευσε τα ζωτικά της συμφέροντα.
Η βασική αιτία για το χάος που συντελείται σήμερα στην Ουκρανία ήταν τα σχέδια του Ουκρανού ηγέτη να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ, εξέλιξη που θεωρήθηκε casus belli για την Ρωσία.
Ο Ουκρανός Πρόεδρος θα αντικατασταθεί.

5)Γιατί η Ελλάδα πρέπει να πάρει το μέρος της Ρωσίας;
Πολλοί θα σπεύσουν να αναφέρουν ότι η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος άρα ο κακός και η Ουκρανία είναι ο αμυνόμενος άρα ο καλός.
Η μετάφραση αυτή είναι όμως αξιολόγηση νηπιαγωγείου.
Η Ρωσία διασφάλισε τα συμφέροντα της, όπως επιχειρεί να διασφαλίσει και η Ελλάδα τα συμφέροντα της έναντι της Τουρκίας.
Η Ρωσία δεν επιτέθηκε σε ένα κράτος, η Ρωσία αμύνεται έναντι των επεκτατικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα είναι μέλος της βορειοατλαντικής συμμαχίας, οπότε εύλογα θα ταχθεί με το μέρος του ΝΑΤΟ και της Αμερικής.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση δίκιο έχουν οι Ρώσοι και όχι το ΝΑΤΟ.

Για όσους έχουν επιλεκτική μνήμη το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είχαν εγγυηθεί μετά την επανένωση της Γερμανίας ότι δεν θα υπάρξει ούτε 1 εκατοστό επέκταση της βορειοατλαντικής συμμαχίας προς Ανατολάς.
Συνέβη το ακριβώς αντίθετο, το ΝΑΤΟ παραβίασε κατά κόρον τις συμφωνίες και οι ΗΠΑ απλά έδιναν γενικόλογες διαβεβαιώσεις.
Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι δικαιολογημένη αρκεί να μην εξελιχθεί σε μαζική σύρραξη που θα οδηγούσε σε χιλιάδες νεκρούς.
Δεν ευθύνονται οι Ουκρανοί πολίτες για την κυβέρνηση μαριονέτα της χώρας τους.
Η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει ότι δεν θα δημιουργήσει εχθρικό κλίμα μεταξύ των ουκρανών, ο στόχος της Ρωσίας είναι το ΝΑΤΟ όχι οι πολίτες της Ουκρανίας.
Η Ελλάδα μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές η Ρωσία έχει δίκιο, μπορεί να επέλεξε τον πόλεμο ως λύση – που προφανώς δεν είναι η καλύτερη λύση – αλλά έχει δίκιο έπρεπε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της.
Η Ρωσία έχει δίκιο… αν και ο τρόπος δεν είναι ο σωστός, ένας πόλεμος είναι πάντα ένας πόλεμος, το ΝΑΤΟ παρείσφρησε στα σύνορα της Ρωσίας…

www.bankingnews.

0 comments: